Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tadzix

#276 Postautor: Tadzix » 25 lutego 2004, o 17:28

Ostatnio patrząc za okno mam coraz większe wątpliwosci czy na 16 III bedzie w Lublinie pogoda na zuzel :!: Znając nasz klimat to moze jeszcze lezec sniek. Szkoda by bylo gdyby sparing z Tarnowem nie doszedl do skutku.

RavLit
Szkółkowicz

#277 Postautor: RavLit » 25 lutego 2004, o 22:47

Bardzo miłą wiadomość ujrzałem dzisiaj na jednym z portali żużlowych:
TUTAJ
Po ponad rocznej przerwie spowodowanej groźną kontuzją na tor wrócił stary znajomy Eduard Szajchulin i jak widać w zupełnie niezłej formie. Zawsze z przyjemnością będę wspominał te jego widowiskowe szarże "bez głowy" i skuteczną jak na drugoligowe realia jazdę :wink: .

hayabusarider

Gdzie jest Pub Johny's??

#278 Postautor: hayabusarider » 26 lutego 2004, o 07:21

Witam.
Pytam nie tylko w swoim imieniu: gdzie mieści sie pub Johny's??

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#280 Postautor: $korzen$ » 26 lutego 2004, o 09:19

Rusek hehe zebys wiedzial ze Rzeszow wiecej zyska na nim niz na Gafurowie czy jak on tam. W poprzednim sezonie w Rawiczu ten chlopak nic nie pokazal nawet go z tego co pamietam Hans robil z palcem w tylku :P

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#282 Postautor: kuba » 26 lutego 2004, o 20:34

Jak sie dzis dowiedzialem od jednego ze znajomych bedacych blisko jednego z czlonkow GKSZ z Polski poludniowo- wschodniej Klub z
Lublina wniosl do Trubunalu PZM skarge na decyzje GKSZ w sprawie dopuszczenia TS Polonia Pila do rozgrywek o DMP I ligi.
Ptaszki cwierkaja, ze odwolanie napisal Wroclaw , a firmuje je Lublin za spory upust w kosztach pozyskania Dadiego i Rybki
http://www.sportsboard.pl
nie wiem czy to prawda czy plotka.Ale jesli to prawda to chyba nie najlepszy sposob aby zrewanzowac sie za kozystne wyporzyczenie zawodników.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#284 Postautor: Scream » 29 lutego 2004, o 14:20

Oby sie tylko w sniegu nie zakopal ;)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#285 Postautor: Lublin_Fan » 29 lutego 2004, o 14:40

Bimmer pisze:
Gawrzyk pisze:dzis o 14 Marek Kepa bedzie jezdzil na lodowisku na Globusie.

Szkoda, że tak późno ta wiadomość. Chętnie bym poszedł i strzelił parę fajnych fotek :cry:

Pojeździł z 5 minut i na tym koniec atrakcji.

Shack
Administrator

#286 Postautor: Shack » 29 lutego 2004, o 18:10

Bimmer pisze:
Gawrzyk pisze:dzis o 14 Marek Kepa bedzie jezdzil na lodowisku na Globusie.

Szkoda, że tak późno ta wiadomość. Chętnie bym poszedł i strzelił parę fajnych fotek :cry:

a ja bylem i troche porobilem :]

http://foto.zuzel.info/album82

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#287 Postautor: Scream » 2 marca 2004, o 13:36

Czy w tym roku Tygodnik Zuzlowy wydal juz skarb kibica? Albo ktos kto kupuje ta gazete wie kiedy bedzie w kioskach ??

woocash
Szkółkowicz

#288 Postautor: woocash » 10 marca 2004, o 13:34

jak podaja rozne portale internetowe:
Dziesięciu z dwudziestu trzech polskich sędziów żużlowych nie zaliczyło testu ze znajomości przepisów! Egzamin jak najszybciej trzeba będzie powtórzyć - informuje "Przegląd Sportowy".
W przeciwnym razie 28 marca, w dniu inauguracji rozgrywek ligowych mogą powstać problemy z ustaleniem obsad sędziowskich.
"27 lat siedziałem za pulpitem sędziowskim, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Ale to jeszcze nie wszystko. Nieoficjalnie dowiedziałem się, że czterech arbitrów nie zdało testu psychotechnicznego, badającego głębię wzroku i szybkość reakcji, a to oznacza, że czterej panowie nie mają prawa być sędziami" - powiedział wiceprezes kolegium sędziów sportu żużlowego, Stanisław Pieńkowski.
Rutynowy test odbył się w Poznaniu podczas Seminarium Sędziowskiego. 23 polskich arbitrów odpowiadało na 25 pytań przygotowanych przez przewodniczącego kolegium sędziów, Jerzego Kaczmarka. Aby zaliczyć test trzeba było odpowiedzieć poprawnie na 18 z 25 pytań. Niestety, ta sztuka nie udała się aż 10 arbitrom. Rekordzista pomylił się dwunastokrotnie.
Wyniki testu objęte są tajemnicą, ale "Przeglądowi Sportowemu" udało się ustalić, że w gronie "oblanych" znaleźli się także czołowi polscy sędziowie: Wojciech Grodzki, Maciej Spychała i Ryszard Głód. Grodzki, prywatnie syn wiceprezesa Polskiego Związku Motorowego, Andrzeja Grodzkiego, jest arbitrem międzynarodowym.

takze nie ma co sie dziwic skad bierze sie tyle kontrowersyjnych decyzji sedziowskich, skoro sami zainteresowani nie maja do konca pojecia o tym co maja robic i jakie decyzje podemowac

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#289 Postautor: Radzio » 11 marca 2004, o 07:12

ja mam taka małą proźbę zna może ktoś jakieś dobre programy do tworzenia loga na komórke i do tworzenia wyświetlaczy??? jeśli ktos coś wie na ten temat to niech napisze:)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#290 Postautor: Dobromir » 12 marca 2004, o 19:38

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 marca 2004, o 22:58 przez Dobromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#291 Postautor: Kubbas » 12 marca 2004, o 22:02

Dobromir zmien linka na "http://www.peterboroughspeedway.net/tomaszpiszcz.jpg" i bedzie ok ;]

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#292 Postautor: Ar2rB » 21 marca 2004, o 16:58

hee, własnie w przerwie meczu Górnika Łęczna z Legią produkował sie na wizji (C+) pan Cugowski :). Pomijając kilka gaf, widac że naprawde jest oddanym kibicem żużla w Lublinie :).

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#293 Postautor: Ar2rB » 21 marca 2004, o 17:20

Bimmer pisze:Kiedyś był na pewno, natomiast od kilku lat w ogóle nie chodzi na mecze - chyba, że coś się zmieniło. Co mówił?
PS. U mnie C+ znów jest zakodowany :?

Wywiad miał być o Górniku Łęczna (o hymnie) ale 3/4 czasu mówił o żużlu ;). Że w zasadzie to go tak piłka nie interesuje. Że Lublin ma teraz silną ekipę i że bedzie walczył o awans. no i że jest wielkim fanem ;).
Na pytanie reportera czy ktoś z Motoru Lublin bedzie jeździł w GP, Cugowski poprawił go że nie ma już Motoru tylko jest LKŻ (hehe), no i cośtam o Dadosie pogadał :). Było OK ;).

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#294 Postautor: grzesieck » 21 marca 2004, o 18:02

Na pytanie reportera czy ktoś z Motoru Lublin bedzie jeździł w GP, Cugowski poprawił go że nie ma już Motoru tylko jest LKŻ (hehe), no i cośtam o Dadosie pogadał :). Było OK ;).

No to kurde z niego taki kibic żużla jak ze mnie hokeja na trawie :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#295 Postautor: Apocalips » 21 marca 2004, o 18:22

Scream pisze:Czy w tym roku Tygodnik Zuzlowy wydal juz skarb kibica? Albo ktos kto kupuje ta gazete wie kiedy bedzie w kioskach ??

Ja już zakupiłem "Skarb Kibica", więc już wyszedł. Szukaj w Empiku i w dobrych sklepach :)
A tak apropo Fajny stadion ma SKA Speedway Lwów. Troche stary, ale mieszczący 20.000 kibiców.

Pozdrawiam :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#296 Postautor: Scream » 21 marca 2004, o 20:56

Tez juz mam, ale nikomu nie polecam. Co roku uwazalem ze wydawanie kasy na to jest tylko strata pieniedzy, ale poniewaz chcialem miec sklady w jednym miejscu to kupowalem. Co roku skarb wygladal tak samo, grafika itp. ale to co jest w tym roku to juz zwykle zlodziejstwo. 5.90 a tym palantom nwet nie chcialo sie skladow aktualnych podac. Mnostwo bledow, zawodnicy w dwoch klubach wpisani, stranieri w I ligowych skladach mimo ze nie maja nawet prawa jezdzic w tym sezonie w I lidze.
Ogolnie tragedia.

RavLit
Szkółkowicz

#297 Postautor: RavLit » 21 marca 2004, o 20:57

Skarb kibica owszem jest ale niestety zawiera kilka błędów rzucających się w oczy mniej lub bardziej. Np.: skład Gniezna jest podany z zeszłego roku, ale opisy na stronie obok są już prawidłowe. Niektórzy zawodnicy są w dwóch klubach ( Jurczyński ), a niektórych nie ma wcale ( Marjankowski ). Widać, że redakcja oszczędza na czym się da i erraty nie zrobili, a jak zrobili to widać kiepską.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#298 Postautor: Dobromir » 25 marca 2004, o 22:42

czy moze ktos napisac na czym polega to zastępstwo zawodnika i czy to prawda ze zawodnik bedzie mogl pojechac w meczu 7 razy jesli tak to kiedy??

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#299 Postautor: grzesiek » 25 marca 2004, o 23:34

Dobromir pisze:czy moze ktos napisac na czym polega to zastępstwo zawodnika i czy to prawda ze zawodnik bedzie mogl pojechac w meczu 7 razy jesli tak to kiedy??

Dotyczy ono zawodników z trzema najwyższymi średnimi w danej drużynie, którzy będą przebywali na zwolnieniu lekarskim dłużej niż 9 dni. Takiego zawodnika mogą zastępować jeźdźcy z numerami 1-5. Co za tym idzie każdy zawodnik będzie mógł w takim wypadku pojechać 7 razy.
JeSli sie nie myle to już w pierwszej kolejce z tego prawa chce skorzystać Zielonka(za Okonia)
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#300 Postautor: Scream » 26 marca 2004, o 10:58

Wlasnie przejrzalem terminarz lig i w kolejkach w ktorych Lublin bedzie pauzowal ze wzgledu na wycofanie sie z ligi Pily mecze u sibie ma Tarnow.
Najpierw z Lesznem a w czerwcu z Toruniem. Takze pewnei niedziele nie beda stracone i znajda sie chetni na wycieczke do Tarnowa? :)