remont stadionu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#51 Postautor: maestro76 » 29 lutego 2004, o 23:26

witam.......
ja na przyklad bedac kibicem ze swidnika slabo sie interesuje wynikami duzyny pilkarskiej z lublina/dlaczego mam cierpiec(ogladajac mecze zza krat)?ulubionej druzyny zuzlowej?

przeniesmy pilkaRZY NA KRESOWA?

POZDRAWIAM

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#52 Postautor: grzesiek » 29 lutego 2004, o 23:37

maestro76 pisze:witam.......
ja na przyklad bedac kibicem ze swidnika slabo sie interesuje wynikami duzyny pilkarskiej z lublina/dlaczego mam cierpiec(ogladajac mecze zza krat)?ulubionej druzyny zuzlowej?

przeniesmy pilkaRZY NA KRESOWA?

POZDRAWIAM

Bo tak j€Å¼ jest w naszym chorym kraju!!!
A cierpieć musisz chociażby z tego samego powodu z którego normalni ludzie cierpią przez naszych głupich polityków :twisted: czyli dlaczego.........nikt tego nie wie :!:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#53 Postautor: Maxx » 1 marca 2004, o 08:25

Nie zgadzam sie z tym, że kraty powinny zostać tylko dlatego, ze pseudokibice piłkarscy rozrabiają i grożą wjazdami na murawę jeśli krat nie będzie. Po pierwsze świadczy to o tym, że ci goście są lekko "poobijani" psychicznie bo przecież gdyby krat nie było to równiez im znacznie lepiej ogladałoby się mecze. Ale tu nie o to chodzi. Oni nie przychodzą na mecze dla piłki tylko po to, żeby zrobić zadymę i tyle. Sprawa wydaje się wcale nietrudna do rozwiązania choć na pewno nie od razu. Wystarczyłoby zainstalować pełny monitoring, zrobić paru kolesiom zadymiarzom zdjęcia, wywiesić na tablicach przy bramkach z dopiskiem "Tym panom dziękujemy" i nie wpuszczać idiotów na stadion. To jest oczywiscie telko hipoteza, życie jest życiem i jak je znam to przez paru kretynów będziemy mieli znowu ZOO zamiast stadionu. O dupę to potłuc i tyle.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#54 Postautor: Gelo » 1 marca 2004, o 09:15

Nie pieprz mi także o jakiejś godności bo są to słowa bardzo obelżywe i rzucone bezpodstawnie :!: Nie wiem co ma godność do bezpieczeństwa na meczach, ale wiem napewno że jesteś egoistą i nie myślisz o "normalnych" ludziach

Co ma? Ano to, że własnie dzieki takim opiniom kraty są jeszcze na stadionie - bierność bierność i jeszcze raz bierność. A wywodu o egoizmie to już zupełnie nie rozumiem. Ja właśnie myślę o normalnych ludziach i chcę żeby kraty zostaly zdjęte. A na piłkę nie chodzę nie dlatego, że się boję - ten sport w wykonaniu lkp w ogóle mnie nie interesuje i to wszystko. Dla mnie mogą grać nawet w makroregionalnej.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#55 Postautor: bkapusta » 1 marca 2004, o 09:46

Bimmer pisze:
bkapust pisze:
Bimmer pisze:Pamiętam, jak byłem kiedyś w Warszawie w dniu derbów. Wzdłuż Konwiktorskiej stało, bez mała, sto suk (VW Transporter). Kto więc wtedy pilnował porządku w mieście, jeśli większość sił policyjnych angażuje jakiś pop... mecz?

Mecze obsluguje jednostka z Piaseczna, zlozona glownie z poborowych, warszawska policja pracuje normalnie:)

W takim razie brakuje wtedy policji w Piasecznie... To żaden argument.

Hehe nie nierozumiesz sprawy:)

W Piasecznie policja zostaja (ta ich normalna) tam poprostu jest duza jednosta (koszary, tak jak wojskowe) ktora obsluguje takie akcje jak mecze, demonstracje itp. Specjalnie wyposazona i specjalnie szkolona...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#56 Postautor: Gelo » 1 marca 2004, o 11:20

Wiecie co? - niezły ubaw z tej dyskusji!!! Zorganizować policję można na wiele sposobów, tym bardziej, że problem Warszawy a Lublina jest taki jak 1000:1. Ilu jest u nas pseudokibiców? - 30,50 najwyżej 70. Nawet żeby na każdego przypadało dwóch policjantów to jest to żaden wysiłek. Trzeba tylko chcieć, a opłacić ich ze sprzedaży kraty - perpetum mobile.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: bkapusta » 1 marca 2004, o 14:14

Bimmer pisze:
bkapust pisze:
Bimmer pisze:
bkapust pisze:
Bimmer pisze:Pamiętam, jak byłem kiedyś w Warszawie w dniu derbów. Wzdłuż Konwiktorskiej stało, bez mała, sto suk (VW Transporter). Kto więc wtedy pilnował porządku w mieście, jeśli większość sił policyjnych angażuje jakiś pop... mecz?

Mecze obsluguje jednostka z Piaseczna, zlozona glownie z poborowych, warszawska policja pracuje normalnie:)

W takim razie brakuje wtedy policji w Piasecznie... To żaden argument.

Hehe nie nierozumiesz sprawy:)

W Piasecznie policja zostaja (ta ich normalna) tam poprostu jest duza jednosta (koszary, tak jak wojskowe) ktora obsluguje takie akcje jak mecze, demonstracje itp. Specjalnie wyposazona i specjalnie szkolona...

Myślisz, że nie pociągnę tego wątku, żeby ostatecznie i tak wyszło na moje? Obawiam się, że jesteś na straconej pozycji. Po pierwsze, jednostka, skoro już istnieje, mogłaby zostać zaangażowana w coś bardziej pożytecznego. Po drugie, absurdem jest, że tworzy się i wyposaża za pieniądze podatników tak liczną jednostkę z myślą o chuliganach boiskowych. To jest jakieś kuriozum.

Zapewniam cie ze i tak wyjdzie na moje:)

1. Jednostke tworza poborowi ktorzy wola to od wojsa, wiec de facto tworzy sie sama bo chetnych nie brakuje

2. Jednostka ta w Stolicy jest niezbeda ochrania budynki rzadowe itp oraz posiada specjalne oddzialy do wali z tlumem, poprostu Stolica musi miec taki oddzial aby zapewnic bezpieczenstwo glownie podczas demonstracji, zamieszek... Przy okazji zabezpiecza mecze, imprezy masowe.

3. Podmiot organizujacy impreze masowa musi posiadac ochrone, czesto do tego uzywana jest Policja - ZGODNIE Z USTAWA - organizator imprezy placi policji tak jak by placil np. agencji ochroniarskiej, wiec dla takiej jednostki takie imprezki to jest zysk:)

B.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#58 Postautor: Mars » 1 marca 2004, o 15:20

Gelo pisze:
Nie pieprz mi także o jakiejś godności bo są to słowa bardzo obelżywe i rzucone bezpodstawnie :!: Nie wiem co ma godność do bezpieczeństwa na meczach, ale wiem napewno że jesteś egoistą i nie myślisz o "normalnych" ludziach

Co ma? Ano to, że własnie dzieki takim opiniom kraty są jeszcze na stadionie - bierność bierność i jeszcze raz bierność. A wywodu o egoizmie to już zupełnie nie rozumiem. Ja właśnie myślę o normalnych ludziach i chcę żeby kraty zostaly zdjęte. A na piłkę nie chodzę nie dlatego, że się boję - ten sport w wykonaniu lkp w ogóle mnie nie interesuje i to wszystko. Dla mnie mogą grać nawet w makroregionalnej.

aha gdyby byla pierwsza liga w lublinie w pilce to by cie zainteresowalo najezdzacie na kibicow pilkarskich macie male pojecie .........
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#59 Postautor: grzesiek » 1 marca 2004, o 15:43

Gelo pisze:

Hmm......Gelu przyznam ci że cwany to ty jesteś........ Zrobisz wszystko żeby postawić na swoim :lol: jeśli już kogoś cytujesz to byś przynajmniej skończył cytat na końcu zdania, bo ten post zmienił diametralnie sens :!: (jak przeczytasz do końca cytowany przez ciebie, mój post to może zrozumiesz wywód o egoiźmie)

Maxx ja też wcale tych krat nie chce, ale jak zaznaczyłeś
ci goście są lekko "poobijani" psychicznie
i jeśli nawet nasza władza Państwowa im nie może nic zrobić to już chyba o czymś świadczy :evil: Ajeśli chodzi o monitoring, to jeszcze chyba długo go na Zygmuntowskich nie będzie, bo kto niby na to kasę miałby wyłożyć :?: :!:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#60 Postautor: Gelo » 1 marca 2004, o 16:03

aha gdyby byla pierwsza liga w lublinie w pilce to by cie zainteresowalo

Również nie. Pamietam czasy, kiedy Motor grał w I lidzie i chodziłem na mecze bardzo sporadycznie. Jeżeli chodzi o piłkę chętniej kibicuję Lubliniance i to z tego samego powodu - nie toleruję bydła.
najezdzacie na kibicow pilkarskich macie male pojecie .........
Małe mamy pojęcie, ale to właśnie przez nich wszyscy trzęsą porami przed zdjęciem kraty.

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#61 Postautor: zdzisio » 1 marca 2004, o 16:56

ej to moze takie automatyczne kraty zrobic ze na mecze tz-u sie by chowaly a na mecze motoru wysuwaly i problem z kratami z glowy :D

Geest
Senior

#62 Postautor: Geest » 1 marca 2004, o 17:41

ja proponuje utworzenie sektora - klatki. najbardziej krewkich sympatykow obu druzyn zamyklalo by sie w niej i z meczu na mecz by ich ubywalo:D ale co na serio, to ja kiedys widzialem kartke w autobusie (chyba bez pieczatki mpk) z 'zaproszeniem' na mecz motor - korona kielce i bylo to dzielem kibicow, przy czym nie pamietam aby byla tam jakas wzmainka o tych roznych hoolsach, hallsach i innych takich. wiec pewnie jest troche ludzi, ktorzy chcieliby aby mecze w Lublinie wygladaly inaczej. z tego co slyszalem to ponoc nawet sam klub prowadzil jakies dzialania majace na celu ograniczenie wybrykow kibicow, ponoc nawet w miare skuteczne. niemniej jednak wyglada na to ze bez modernizacji łobiektu nic sie nie zrobi, bo do tych polglowkow w dresach nie dociera zapewne za wiele... czasem sie zastanawiam jak wyglada swiat z perspektywy takiego drecha co niby na wszystko patrzy i nic nie rozumie, nie, nie to zebycm chcial probowac ale nie wiem jak mozna byc az tak tepym, zeby nie wiedziec ze przez wszelkie burdy szkodzi sie przede wszystkim klubowi, nawet nie tylko swojemu.. wiem ze walkuje temat niepotrzebnie, bo mowie cos o czym wszyscy wiedza, ale trzeba gdzies dac upust swojej frustracji... hmmm, przyomnialo mi sie cos, pewnie wielu z Was to zna, boto chyba dosc ppularne bylo swego czasu, ale co tam. polecam zajrzec na http://priv.twoje-sudety.pl/~specnaz/dr ... omiks.html (fajne sa te komiksy o stefanie, reszty nie widzialem,zaraz se obejrze)...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#63 Postautor: Mars » 1 marca 2004, o 22:00

Gelo pisze:
aha gdyby byla pierwsza liga w lublinie w pilce to by cie zainteresowalo

Również nie. Pamietam czasy, kiedy Motor grał w I lidzie i chodziłem na mecze bardzo sporadycznie. Jeżeli chodzi o piłkę chętniej kibicuję Lubliniance i to z tego samego powodu - nie toleruję bydła.
najezdzacie na kibicow pilkarskich macie male pojecie .........
Małe mamy pojęcie, ale to właśnie przez nich wszyscy trzęsą porami przed zdjęciem kraty.

no kazdy ma jakis swoj ulubiony klub ktoremu kibicuje ja na lubliniance nigdy niebylem i nie pojde no chyba ze beda grac z Motorem ,niewiem o jakim bydle mowisz przynajmniej jest jakis doping a na lublinanke to same dziadki chodza bez obrazy.....trzesa bo niepotrafia nic dobrze zrobic wystarczy zrobic sektor dla gosci i tam powinny zostac kraty i dac troche policji przed plotem lub ochrone i po sprawie nikt sobie biegac niebedzie...
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#64 Postautor: Gelo » 1 marca 2004, o 23:33

no kazdy ma jakis swoj ulubiony klub ktoremu kibicuje ja na lubliniance nigdy niebylem i nie pojde no chyba ze beda grac z Motorem ,niewiem o jakim bydle mowisz przynajmniej jest jakis doping
oj jest doping, jest... zwłaszcza na meczach z Cracovią i innymi - jest z czego czerpać wzór.
a na lublinanke to same dziadki chodza bez obrazy.....

Tak ale przynajmniej mozna pojsc bez obawy z małym dzieckiem na mecz. Może Ciebie to nie dotyczy, ale jak podrośniesz to zrozumiesz tych "dziadków co się trzęsą". W odpowiedzi jakie bydło mam na myśli - w Lublinie jest tylko jedno bydło.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#65 Postautor: Apocalips » 2 marca 2004, o 15:37

Jeśli chodzi o doping na meczu np. Cracovią to 5 moze nawet 6 tysiecy kibicow Motoru ile sił w płucach dopingowali swoją ukochaną drużynę. Czasem były to wulgarne słowa ale to tak już jest. A co do rzeczy, które działy się po meczu to chodziło o coś zupełnie innego niż doping. No bo spójrzmy na takich fanatyków. Nastawili się na Krakusów, zebrali tylu ludzi na nich, a tu Policja po meczu od razu Krakusów do autokarów i wyjazd, a Motorowcy wyładowali w ten sposób swoją złość po przegranym bodajże 4:1 meczu.

P.S. NIE BRONIE FANATYKÓW MOTORU ! POTĘPIAM ICH ! ALE ICH DOPING ROBIŁ WRAŻENIE ! 4 TYS. ŻÓŁTO BIAŁO NIEBIESKICH BALONIKÓW ROBIŁO WRAŻENIE ! Żeby taki doping był kiedyś na żużlu :/

Pozdrawiam :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

woocash
Szkółkowicz

#66 Postautor: woocash » 2 marca 2004, o 17:25

W dzisiejszym kurierze mozna przeczytac artykul na temat wizytacji na lubelskich stadionach,m.in. przy zygmuntowskich:
Specjalna komisja wizytowała stadion miejski przy Al. Zygmuntowskich. Na prośbę kierownika Działu Sportu i Turystyki Urzędu Miasta Andrzeja Kleczka, oględzin dokonywali organizatorzy imprez oraz przedstawiciele policji. Jednym z istotniejszych punktów dyskusji było zdjęcie kraty okalającej tor żużlowy.
- Przeglądaliśmy oba stadiony - Lublinianki przy ul. Króla Leszczyńskiego oraz Motoru przy Al. Zygmuntowskich - mówi Andrzej Kleczek.
Wiążących wniosków nie było, ale zdaniem kierownika pomysł demontażu kraty nie spodobał się policjantom.
- To oni są odpowiedzialni za praktyczną ochronę imprez masowych. Wyczułem z tonu ich wypowiedzi, że są za pozostawieniem ogrodzenia. Teoretycznie jego zdjęcie byłoby możliwe w każdej chwili. Nie będę wskazywał palcem, ale zagrożenie chuligańskimi wybrykami kibiców istnieje i taką decyzję trzeba przemyśleć. Według mnie jeszcze nie nadszedł odpowiedni moment.
W kontroli nie uczestniczył dyrektor lubelskiego MOSiR Marian Drabko, który będzie miał ogromny wpływ na losy kraty.
- W tym samym czasie musiałem być w Urzędzie Miasta - tłumaczy dyrektor. - Wiem, że komisja ma sporządzić raport. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami spotkamy się za kilka dni i będziemy dyskutowali nad bezpieczeństwem na stadionie. Oględziny komisji będą oczywiście brane pod uwagę.
Do rozmów, oprócz policjantów, zaproszeni będą także strażnicy miejscy.
- Nie uczestniczyliśmy w komisji. Nie mamy żadnych uwag co do wysokości ogrodzenia - mówi Robert Gogola, rzecznik lubelskiej Straży Miejskiej.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#67 Postautor: dannie » 2 marca 2004, o 18:29

no to widze ze raczej bedzie niesympatycznie i kratki pozostana... :? ...ale jak zaczely sie te wszystkie dyskusje to mozna sie bylo tego spodziewac i pewnie tak bedzie... :cry: ...ale tak sie zastanawiam... po co zapraszaja strazakow miejskich... niech ida blokady zdejmowac a nie ludzi denerwowac... :evil:

w sumie do krat sie przyzwyczailem, ale tak jak tesc do tesciowej... wiec zawsze mozna uciac! 8)

max3
Zawodowiec

#68 Postautor: max3 » 5 marca 2004, o 11:15

bylem dzisiaj na stadionie i moim zdaniem trzeba usunac snieg z toru jak jest temperatura minusowa ,poniewaz na calej dlugosic toru lezy snieg o wyskosci okolo 40cm ,jak ten snieg sie rozpusic to z toru zrobi sie jezioro

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#69 Postautor: Ar2rB » 5 marca 2004, o 12:12

max3 pisze:bylem dzisiaj na stadionie i moim zdaniem trzeba usunac snieg z toru jak jest temperatura minusowa ,poniewaz na calej dlugosic toru lezy snieg o wyskosci okolo 40cm ,jak ten snieg sie rozpusic to z toru zrobi sie jezioro

Ja byłem wczoraj. cięzko w ogole dotrzeć na korone stadionu - śniegu nawaliło że ho ho :). W zeszłym roku nie było nawet połowy tego co teraz tam leży.
Z toru i boiska moznaby było snieg sprzątnąc bo już sie nie zapowiadają jakieś większe opady - tyko kto to zrobi? ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#70 Postautor: Maxx » 5 marca 2004, o 12:48

Ar2rB pisze:
max3 pisze:bylem dzisiaj na stadionie i moim zdaniem trzeba usunac snieg z toru jak jest temperatura minusowa ,poniewaz na calej dlugosic toru lezy snieg o wyskosci okolo 40cm ,jak ten snieg sie rozpusic to z toru zrobi sie jezioro

Ja byłem wczoraj. cięzko w ogole dotrzeć na korone stadionu - śniegu nawaliło że ho ho :). W zeszłym roku nie było nawet połowy tego co teraz tam leży.
Z toru i boiska moznaby było snieg sprzątnąc bo już sie nie zapowiadają jakieś większe opady - tyko kto to zrobi? ;)

Pogoda lub jak wolisz ocieplenie...

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#71 Postautor: zdzisio » 5 marca 2004, o 14:00

Ar2rB pisze:

hehe ja moge pujsc i to zrobic tylko jeszcze ktos musi isc zemna bo niedam rady sam calego toru odsiniezyc

max3
Zawodowiec

#72 Postautor: max3 » 5 marca 2004, o 14:57

no tak jak zrobi to ocieplenie to na tor wyjedziemy w polowie kwietnia

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#73 Postautor: Lublin_Fan » 5 marca 2004, o 15:07

Śniegu jest najwyżej 20 cm. Niestety pod nim jest lód, a to już troche gorzej zebrać.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#75 Postautor: Gelo » 5 marca 2004, o 16:12

Dobrze, że cos robią. Ale kiepsko to wygląda. Na razie to chyba lepiej by było jakby snieg usunąć, a żeby tor był zmrożony - bo wtedy bedzie mozna pojezdzic. Jak to wszystko zacznie się topić, w Bystrzycy podniesie się lustro to poczekamy do kwietnia...