Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Shack
Administrator

#126 Postautor: Shack » 13 marca 2004, o 15:16

a może ten własnie Dawidek słucha rad trenera, a np. Danielek ma te rady daleko gdzieś ????

pozatym treningi nie odbywały się tylko w czwartek kiedy to jeździli wszycy zadownicy ale były także dni kiedy tylko szkółka jeździła pomiędzy pachołkami rozstawionymi na torze....

Zaznaczam od razu, że nie jest to żadna obrona trenera. Trenera bronią wyniki.....a jak narazie juniorów po Polsce szukać nie musimy.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#127 Postautor: Erwin » 13 marca 2004, o 15:21

Racja Shack, ja pamiętam taką sytuację kiedy wygrywaliśmy dużą ilością punktów i Jasio chciał dać szanse pojeździć młodym (bodajże Dawidowi), ale jak zwykle Jeleń nie chciał odpuścić swojej punktówki, w tym cały problem Jeleniewskiego, moim zdnaiem Stachyra powinien decydować i nie patrzeć na focvhy innych zawodników, bo zawsze znajdą się przeciwnicy jakiejś decyzji, mam nadzieje, że Daniel się zmienił i nie będzie odstawiał jakichś szopek :x

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#128 Postautor: $korzen$ » 13 marca 2004, o 15:23

Mysle ze zbyt niektorzy narzekaja, popatrzcie co sie dzieje w 2 lidze czy Gnieznie lub Rzeszowie. Oni pod wgledem juniorow stoja jeszcze gorzej niz my, a zadnych talentow u nich nie widac. My mamy Balabucha i Klimka ktorych uwazam za 2 wiecej niz WIELKIE talenty. Zatroszcyc sie trzeba zwlaszcza o tego 1 bo jak wiadomo Jelen przechodzi na Seniora a trzeba miec jakiegos nastepce Dawida w razie jakiejs niefortunnej kontuzji. Co jak co nie mozemy narzekac jesli Stachyra nie zuca slow na wiatr moze byc tylko lepiej.

PS najbardziej ze wszystkich tematow ciekawi mnie jak zaprezentuje sie Jeleniwski po kontuzji .....

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#129 Postautor: Lublin_Fan » 13 marca 2004, o 15:28

No cóż... Jeśli ktoś myśli, że trener będzie nad nim czuwał 24 godziny na dobę to się myli. Niemniej trener (a także każdy nauczyciel w dowolnej dziedzinie) jest po to, aby odpowiadać na pytania. Myśle, że gdyby chłopaki ze szkółki chcieli pytania zadawać to i uzysaliby odpowiedzi.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#130 Postautor: Dobromir » 13 marca 2004, o 17:38

Moim zdaniem dobrze by zrobiło wyporzyczenie np takiego Wrony do klubu 2 ligowego oczywiscie zakładając ze ktos byłby chętny. Wiadomo ze Kosinski Bałabuch czy Wrona w tym sezonie sobie nie pojzdza bo jeleniewski i stachyra maja pewne miejsce w skladzie a rozgrywki mdmp to nie liga.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#131 Postautor: $korzen$ » 13 marca 2004, o 18:09

Zeby jezdzic w 2 lidze tez trzeba miec przyzwoity sprzet a takiego raczej Wrona nie posiada.

KrzyÅ›
Junior

#132 Postautor: KrzyÅ› » 13 marca 2004, o 20:38

Wiesz co Shack!!!!!!!!Nikt mi nie zabroni wypowiadać tego co myślę zwłaszcz że jest to w cenzuralnej formie. Nie zamierzam być ani żadnym redaktorem ani trenerem, a tobie proponuję nie przechwalać się kim to ty nie jesteś i jaki to masz wpływ na redagowanie tej strony. Możesz się ze mną zgadzać lub nie ale w tym co piszę ale oszczędź tej ironii bo jest to w kiepskim stylu. Tak obserwuję to co dzieje się na tym forum i dochodzę do przekonania że nie jest ono publiczne tylko Shackowe,Gawrzykowe,Ru$kowe itd. Skoro tak to niedługo zostaniecie sami i nikt tutaj nie będzie miał ochoty wyrazić swoich poglądów.

Karolina M.

#134 Postautor: Karolina M. » 13 marca 2004, o 21:10

No i masz Krzysiu racje, że forum jest Schackowe i Gawrzykowe, bo odkąd wiem to oni je założyli. A przecież nikt nie zabrania Ci sie wypowiadac. Tutaj każdy pisze co mysli. A nie każdy ma takie samo zdanie jak Ty, wiec chyba moze negować to co piszesz. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#135 Postautor: Scream » 13 marca 2004, o 22:12

A ja tam bede jechal po wszystkich i to rowno... :lol:
Nie bijcie mnie zbyt mocno ale musze sie do kilku stwierdzen odniesc...
to od poczatku
Shack pisze:Trenera bronią wyniki.....a jak narazie juniorów po Polsce szukać nie musimy.

Chyba jednak trenera niezbyt bronia wyniki bo za bardzo ich nie ma. A co do szukania juniorow to pamietam ze troche na ten temat bylo dyskusji tutaj na forum. Kiedy to juz dobrze nie pamietam ale pewnie czesc z was sobie przypomni.
Erwin pisze:ja pamiętam taką sytuację kiedy wygrywaliśmy dużą ilością punktów i Jasio chciał dać szanse pojeździć młodym (bodajże Dawidowi), ale jak zwykle Jeleń nie chciał odpuścić swojej punktówki, w tym cały problem Jeleniewskiego

Hmm... a ja pamietam takie sytuacje ze Janusz startowal a mogl spokojnie w jego miejsce jechac Dawid. Piszesz ze chcial dac szanse pojezdzic mlodym, a Daniel to niby starzec zuzlowy? Jeleniewski nie chcial grzac lawy tylko walczyc na torze bo nikt nie chce ogladac meczu z parkingu. Wiec nie ma sie co mu dziwic. Natomiast po to jest osoba ktora dokonuje zmian w meczu aby to robic bez wzgledu czy zawodnik jest za czy przeciw.
Lublin_Fan pisze:Niemniej trener (a także każdy nauczyciel w dowolnej dziedzinie) jest po to, aby odpowiadać na pytania. Myśle, że gdyby chłopaki ze szkółki chcieli pytania zadawać to i uzysaliby odpowiedzi.

Czyli wine za kiepskie rezultaty nauki w szkolce przenieslismy na samych juniorow :) Chociaz nie wyobrazam sobie sytuacji ze to chlopak w szkolce podjezdza do trenera i sie pyta jak ma to czy tamto poprawic w jezdzie. Tym bardziej ze takiemu zawodnikowi moze sie wydawac ze dany element wykonuje perfekcyjnie i po to jest doswiadczony trener aby jednak wylapac i poprawic pewne bledy.

Wina za slabe wyniki mlodych zawodnikow ponosi caly klub. I tak do tego nalezy podchodzic. Jezeli Stachyra zapowiaa jakies powazne zmiany to nalezy sie cieszyc bo to oznacza ze zmianie ulega podejscie klubu. Same checi Stachyry by tutaj nie wystarczyly.

Czytajac jednak wypowiedzi Stachyry w tym wywiadzie az sie nie chce wierzyc ze to wypowiedzi Janusza. Ale pan Kwiek jest gwarantem odpowiedniego wygladzenia, upiekszenia i ubarwienia mowy i z tego tez powodu ostroznie podchodze do tych hucznych zapowiedzi wielkich zmian w lubelskiej szkolce

Ok, czekam na ostra odpowiedz ze strony forumowiczow. Postaram sie meznie zniesc wszelkie ataki :) A poprawny politycznie nigdy nie bede nawet jesli forum bedzie mocno proklubowe :lol:

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#136 Postautor: Erwin » 13 marca 2004, o 23:43

Scream pisze:
Erwin pisze:ja pamiętam taką sytuację kiedy wygrywaliśmy dużą ilością punktów i Jasio chciał dać szanse pojeździć młodym (bodajże Dawidowi), ale jak zwykle Jeleń nie chciał odpuścić swojej punktówki, w tym cały problem Jeleniewskiego

Hmm... a ja pamietam takie sytuacje ze Janusz startowal a mogl spokojnie w jego miejsce jechac Dawid. Piszesz ze chcial dac szanse pojezdzic mlodym, a Daniel to niby starzec zuzlowy? Jeleniewski nie chcial grzac lawy tylko walczyc na torze bo nikt nie chce ogladac meczu z parkingu. Wiec nie ma sie co mu dziwic. Natomiast po to jest osoba ktora dokonuje zmian w meczu aby to robic bez wzgledu czy zawodnik jest za czy przeciw.

Ale taka sytuacja powtarzała się również w młodzieżowych zawodach (MDMP), wtedy miał pojeździć ktoś z dwójki Wrona Bałabuch.

KrzyÅ›
Junior

#137 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2004, o 08:43

W pełni się zgadzam ze Screamem. Każdy tutaj wychwala Stachyrę ale nikt nie widzi jego rażących błędów.Dobrze że ten pan zostawił już motor w spokoju i może skoncentruje się na trenerce.Być może będzie to większy pożytek dla drużyny i wtedy bedziemy mogli powiedzieć o jego zasługach dla klubu. A co do jego błędów to rację ma Scream, że wielokrotnie wstawiał się do biegu zamiast dać pojechać młodym (i nie chodzi mi tu o okres kontuzji, bo zaraz tutaj wszyscy napiszą że robil tak z ich powodu). Już lepiej aby młody przywiózł 0pkt. i przy okazji czegoś się nauczył niż stary tylko denerwował kibiców...I przypomnijcie sobie jakie gwizdy były kiedy Pan trener przyjeżdżał ostatni.Fakt każdy ma prawo przegrać ale ludzie czy wy tego nie widzieliście kiedy to Pan trener po kapitalnym starcie przez 1,5 okrażenia prowadził i przyjeżdzał ostatni?I wyobraźcie sobie co mógł pomysleć w takim momencie młody zawodnik (grzejąc ławę)widząc poczynania swojego trenera -jedno- "STAROŚĆ NIE RADOŚĆ A MŁODOŚĆ DO PRZYSZŁOŚĆ!!!" Dawid Stachyra lat 19, Daniel Jeleniewski lat 21, Janusz Kołodziej lat 20 i wcale nie uważam aby nasi byli mniej zdolni od Kołodzieja, tylko jest zasadnicza różnica w ilości startów, bo kiedy to oni powinni jechać i zdobywać doświadczenie, wstawiał się do biegu nasz coach. Uważam że Dawid w poprzednim sezonie za mało startował ale ten sezon zapowiada się dość ciekawie i raczej z pożytkiem dla naszych juniorów. Szkoda tylko że naszym trenerem nie został Marek Kępa bo to w pełni profesjonalista i znawca tematu.

P.s
Być może się mylę być może nie ale kto to wie.

KrzyÅ›
Junior

#138 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2004, o 09:58

Bardzo śmieszne Bimmer.Długo nad tym myślałeś?

Shack
Administrator

#139 Postautor: Shack » 14 marca 2004, o 10:13

Bimmer pisze:
Krzyś pisze:Bardzo śmieszne Bimmer.Długo nad tym myślałeś?

Nie, to był odruch :)
Nie po raz pierwszy nie odnosisz się do meritum, tylko próbujesz na siłę coś przytykać. Więc może jednak wyjaśnisz, jak doszedłeś do tego, że nasi juniorzy nie ustępują talentem Kołodziejowi. Bo moim zdaniem nasi juniorzy np. do poprzedniego sezonu włącznie nie potrafili odjechać od krawężnika, podczas gdy Kołodziej jest zawodnikiem kompletnym i potrafi wykorzystać przyczepność toru na całej jego szerokości. Naszych wyprzedza przy pierwszej okazji na ich torze, nie marnując żadnej okazji i nie popełniając żadnego błędu. Różnica klas jest widoczna nawet dla laika.

oj widze że niektórych zaślepia to że są blisko głownego sponsora klubu ;);););)

Shack
Administrator

#140 Postautor: Shack » 14 marca 2004, o 10:22

Bimmer pisze:
Shack pisze:oj widze że niektórych zaślepia to że są blisko głownego sponsora klubu ;);););)

Uderz w stół, a nożyce się odezwą... :lol:
Swoją drogą, nie bardzo widzę związek... W czym jestem zaślepiony i w jaki sposób okoliczności wymienione przez Ciebie kształtują moją opinię na temat Kołodzieja i naszych juniorów? :?:

oczywiście to był zart :]

ucieszyłem się ze nie popierasz Krzysiowej krytyki wszystkiego co sie rusza :]

KrzyÅ›
Junior

#141 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2004, o 10:56

Nie zamierzam wyjaśniać dlaczego oni nie ustępują talentowi Kołodziejowi.
Mam tylko nadzieję że to właśnie oni beda dostarczać Ci wiele emocji wygrywając z sama czołowką i ich kariera będzie się rozwijać a nie stać w miejscu jak to mialo miejsce do tej pory.Jeszcze będziesz ich oklaskiwać i wtedy znajdziesz odpowiedz na pytanie dlaczego oni nie ustęują talentowi juiorowi z Tarnowa.I nie jestem do końca rzekonany że potrafią jeździć tylko przy krawężniku (ale skoro Bimmer to "wielki znawca" i coś więcej niż laik to przepraszam).To po co ty przychodzisz na mecze skoro uważasz że oni nic nie potrafią????????????????????????????????????

p.s.
Powtarzam Ci Shack że mam prawo krytykowac to co mi się podoba.Ty nie musisz się z tym zgadzać.

KrzyÅ›
Junior

#144 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2004, o 11:43

Wiesz co Bimmer zajęcia z logiki u prof.Kwiatkowskiego przydałyby raczej Tobie i jakiś preparat na pamięć np.lecytyna.Przecież to nie ja napisałem że oni nie potrafią odjeżdzać od krawęznika (więc skoro niepotrafią to co oni twoim zdaniem potrafią,chyba nic?)A może ty sam spróbujesz?A co do wypowiedzi niejakiego Ru$ka że jestem żałosny to oszczędź sobie chłopcze takich tekstów bo nikogo tutaj nie obrażam więc ty też nie rób tego...[/quote]

max3
Zawodowiec

#145 Postautor: max3 » 14 marca 2004, o 11:48

Krzysiu o czym ty wogole mowisz zastanow sie nad tym co piszesz ,odpowiedz mi na pytanie dlaczego nie mamy kilku podobno jezdzacych zuzlowcow jak Tomasz Gollob odpowiem ci bo Toamsz gollob ma wielki talent do zuzla a inni po prostu maja mniejszy talent ,gorszy reflex itp. Kolodziej jest zawodnikiem ,ktory posiada ogromny talent i caly czas sie rozwija .

KrzyÅ›
Junior

#146 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2004, o 11:57

Dajcie ludzie już spokój.Ja wiem swoje wy wiecie swoje i nie zamierzam już z wami dyskutować bo to nie ma sensu. Tylko nie oklaskujcie ich jak beda wygrywac z najlepszymi.Jakimi wy jesteście kibicami skoro nie wierzycie w swoich zawodników???Odpowiedzcie sobie najpierw na to pytanie a dopiero kupcie w kasie bilet na mecz.

Shack
Administrator

#147 Postautor: Shack » 14 marca 2004, o 12:02

Krzyś pisze:Dajcie ludzie już spokój.Ja wiem swoje wy wiecie swoje i nie zamierzam już z wami dyskutować bo to nie ma sensu. Tylko nie oklaskujcie ich jak beda wygrywac z najlepszymi.Jakimi wy jesteście kibicami skoro nie wierzycie w swoich zawodników???Odpowiedzcie sobie najpierw na to pytanie a dopiero kupcie w kasie bilet na mecz.

no i co z tego że Jeleń wygra u nas z Gollobem, jak na techniczym torze np. w Rawiczu nie potrafił pokonać łuku i za każdym razem siedział w bandzie ???

KrzyÅ›
Junior

#148 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2004, o 12:19

Szkoda mi tych naszych juniorów że co niektórzy uważają ich za szarzyznę. Mam też nadzieję że Daniel i Dawid czytają te wypowiedzi i zobaczą jakich to mają wiernych fanów w postaci autorów strony o ich klubie.Wstydźcie się!!!Kibice od siódmej boleści!!!

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#150 Postautor: Erwin » 14 marca 2004, o 15:34

Naszym juniorom dużooo brakuje do Kołodzieja, on ma dopiero 19 lat, a już zrobił ogromny postęp, może być z niego wielka postać w przyszłości, co do naszych to są to dobrzy solidni juniorzy na I ligę.

P.S. Krzysiu czy ty przypadkiem nie masz na nazwisko Wrona :?: :twisted: