Generalnie tak ale nie zawsze..Cooper pisze:Ale ogolnie lepiej, zeby mial dziewczyne, niz np. kolegow chuliganow i pijakow
Rafał Klimek
- Egon
- Zawodowiec
Re: Rafał Klimek
Prawda jest to co piszecie. Tylko wlasnie nie wiadomo czy Rafal sam juz wie co ma zrobic ze swoja dalsza kariera..no ale to sie jeszcze okaze. Sam nie jestem po tych wszystkich delikatnie mowiac dziwnych zawirowaniach wokol jego osoby jego wielkim fanem ale mimo wszystko zycze jak najlepiej i oby nas jeszcze pozytywnie zaskoczyl. No tylko trzeba zmienic podejscie do sportu bo tak sie nie da..

Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Jeśli ja miałbym zabawić się w psychologa, jak Wy
to napisałbym, że skoro Rafał lansuje się z laskami na stadionie, w parkingu, czy wręcz na torze, to chyba znaczy, że chce im tym zaimponować - a to motywację z pewnością podnosi 
Zmarnowal ubiegly rok, teraz marnuje polowe sezonu. Rozumiem wiek, rozumiem, ze hormony kipia - ale na wszystko jest wlasciwy czas - a moglby popatrzyc, co robi mlodszy od niego Darcy Ward pare tysiecy kilometrow od rodzinnego domu. U Rafala jest lans, zamiast powaznego podejscia do sportu. I tylko mloda leje z radosci, ze sie prowadza z zuzlowcem albo posiedzi na zuzlowce. Nie wiem, czy Cooper serio pisze, ze malolata w trakcie meczu buja sie po parku maszyn? Zle to wyglada - marne wyniki w drugiej lidze, olewka zawodow mlodziezowych - i to wszystko chlopak, ktory jako 14-latek na treningach potrafil objezdzac kolegow z pierwszoligowej wowczas druzyny.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- Egon
- Zawodowiec
?popatrzyc
Mozna sie lansowac ale trzeba miec ku temu powod a Rafal takiego powodu nie ma bo caly sezon doluje w 2 lidze. Fakt brak powaznego podejscia do sportu i marnuje nam sie powoli ten talent. Oby poszedl po rozum do glowy bo jesli sie tylko chce mozna pogodzic zycie osobiste z zawodowym sportem.
Motor! Motor! Tylko Motor!
Jak pewnie rzeczy ulozy sobie w odpowiednich proporcjach, to jeszcze nic straconego (inna kwestia jest forma i rozwoj sportowy). Ale ogolnie lepiej, zeby mial dziewczyne, niz np. kolegow chuliganow i pijakow
No i tutaj jest pies pogrzebany. Jesli ma inteligentna dziewczyne to super i jego szczescie. Gorzej, jesli ma sikse ktora leci na "zuzlowca" i zamiast mlodego wspierac robi cos wrecz odwrotnego, a chlopak na to idzie bo "ma laske ktora mozna zaszpanowac przed kumplami".
Byl taki junior w Zielonej, podobno megatalent z Rosji. Troche za bardzo sie bawil zamiast jezdzic, szybko i bez zadnego ale dostal bilet do domu i nikt sie nie zastanawial. Teraz ciesza z z chlopakow ktorzy przykladaja sie do tego co robia a nie dywaguja o gwiazdeczkach.
Nie wiem jak jest dokladnie z Rafalem i o co chodzi, ale kazdy widzi - dobrze nie jest i nie zapowiada sie, zeby mialo byc lepiej. Na obecna chwile niestety, ale mlodego w przyszlym sezonie w druzynie nie widze - niech albo pokaze, ze warto na niego stawiac, albo do widzenia.
Cooper pisze: Ktos powinien mu uswiadomic, ze przesiadywanie z laska w parkingu w trakcie meczu nie wplywa dobrze,
Ladna?
Sztyvny pisze:Nie wiem jak jest dokladnie z Rafalem i o co chodzi, ale kazdy widzi - dobrze nie jest i nie zapowiada sie, zeby mialo byc lepiej. Na obecna chwile niestety, ale mlodego w przyszlym sezonie w druzynie nie widze - niech albo pokaze, ze warto na niego stawiac, albo do widzenia.
Tylko, że rafał chyba wie ze MUSIMY na niego stawiac bo innych po prostu nie ma. Jakby mial konkurencje to juz by nie jezdził.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Cooper pisze:Poza tym nie robmy problemu z tego ze ma dziewczyne. Problemem jest fakt, ze nie radzi sobie z polaczeniem dwoch rzeczy na raz. Ktos powinien mu uswiadomic, ze przesiadywanie z laska w parkingu w trakcie meczu nie wplywa dobrze, ani na koncentracje, ani na atmosfere.
Jak pewnie rzeczy ulozy sobie w odpowiednich proporcjach, to jeszcze nic straconego (inna kwestia jest forma i rozwoj sportowy). Ale ogolnie lepiej, zeby mial dziewczyne, niz np. kolegow chuliganow i pijakow
Tak mi sie skojarzylo, Daniela Jeleniewskiego dziewczyne a pozniej zone, w ostatnim jego sezonie startow w Lublinie gdy zaczal dobrze jezdzic, w czasie meczow bylo widac na trybunach (i to od strony Bystrzycy) a nie w parku maszyn, wiec jesli to prawda ze Rafala dziewczyna jest nie na swoim miejscu to po prostu trzeba ja wyslac na trybuny, bo jak widac na przykladzie Jelenia to pomaga
W ogóle co to ku...a ma byc ze kazdy moze sobie lazic po parkingu. Kolejny brak profesjonalizmu w tym klubie. Od tego jest kierownik parku maszyn zeby wygonic niepotrzebne osoby!
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
mikas pisze:Rafala dziewczyna jest nie na swoim miejscu to po prostu trzeba ja wyslac na trybuny,
A coz wam ta dziewczyna tak przeszkadza? Dopoki nie pcha rak tam gdzie ostatnio Tomek Piszcz, to nic zlego sie dziac nie powinno. Jak cicho siedzi to mysle, ze mniej szkodzi niz sponsor, ktoremu sie wydaje ze sie zna na zuzlu i doradza zęby w dol lub w gore. Historia Jeleniewskiego zna takie przypadki
A moze cytujac nie wyrywal bys zdan z kontekstu, bo wyraznie napisalem: "jesli to prawda ze..."
Ja tam bym sie nie mogl skupic na swojej pracy gdyby moja dziewczyna siedziala obok
Ja tam bym sie nie mogl skupic na swojej pracy gdyby moja dziewczyna siedziala obok
Gawrzyk pisze:sami sie nakrecacie i tworzycie wlasna rzeczywistosc.
podczas zawodow nie bylo jej w parkingu.
10-15 minut przed prezentacja byla na bank, a zony Piszcza jakos nie widzialem.
Ostatnio caly trening tez przesiedziala.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
mikas pisze:A moze cytujac nie wyrywal bys zdan z kontekstu, bo wyraznie napisalem: "jesli to prawda ze..."
Sorry - nieswiadomie, ale i tak niewiele ta tresc zmienia..
Mi sie wydawalo ze Rafal "pracuje" glownie na torze i tam sie musi skupic. Poza tym moze dziewczyna chciala tylko z bliska zobaczyc czym sie jej chlopak zajmuje i nie bedzie to regula na meczach?
PS. A tak na marginesie to jest jeszcze taka granica, ktorej sie przekraczac nie powinno a nazywa sie pRYWATNOSC i mimo ze dotyczy tylko zawodnika drugilowej druzyny zuzlowej to uszanowac sie ja powinno. Co poniektorym radzilbym sie powtrzymac od sadow co Rafalowi pomaga w meczu, a co przeszkadza, czyjej obecnosci by sobie zyczyl a czyjej nie! Golota zapewne tez przegrywal bo Mariolka siedziala o metr od ringu?
W sumie troche racja, moze warto jednak wrocic do zasady, ze na razie cisza w tym temacie. Ja swojego posta napisalem raczej "z troska" a nie z checia jakiejs krytyki, ale dyskusja zaczela zmierzac znow w zlym kierunku.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Masi pisze:W ogóle co to ku...a ma byc ze kazdy moze sobie lazic po parkingu. Kolejny brak profesjonalizmu w tym klubie. Od tego jest kierownik parku maszyn zeby wygonic niepotrzebne osoby!
popieram, a potem wychodzą takie afery w parku maszyn jak z Messingami
co do "messingowej afery"... to chyba wlasnym zawodnikom nie mozemy zabronic wejscia do parku maszyn 
Gawrzyk pisze:sami sie nakrecacie i tworzycie wlasna rzeczywistosc.
Dodałabym, że chyba większość z Was ma dziewczyny, a wymaga "celbatu" od Rafała.
Nie widzę w tym nic złego, żeby 19 letni chlopak miał sympatię.
Może tylko niekoniecznie musi
kręcić się po parkingu
mikas pisze:Ja tam bym sie nie mogl skupic na swojej pracy gdyby moja dziewczyna siedziala obok
"Nie oceniaj innych swoją miarą "
Może być akurat całkiem odwrotnie tzn. na niektórych sportowców dziewczyny działają mobilizująco. Znam to z autopsji. Stare dzieje, ale prawdziwe
ciekawe czy jutro sie rafal wybiera na poznański półfinał Brązowego Kasku 
Sztyvny pisze:
Nie wiem jak jest dokładnie z Rafałem i o co chodzi, ale każdy widzi - dobrze nie jest i nie zapowiada się, żeby miało być lepiej. Na obecną chwilę niestety, ale młodego w przyszłym sezonie w drużynie nie widzę - niech albo pokaże, ze warto na niego stawiać, albo do widzenia.
Sam sobie w dużej części odpowiedziałeś na swoje pytanie.
poli pisze:ciekawe czy jutro się rafał wybiera na poznański półfinał Brązowego Kasku
Dodałbym,- z jakim nastawieniem się tam wybiera,czy powalczyć o awans,czy tylko odfajkować kolejne zawody,aby nikt się nie czepiał.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
odfajkował...
Wyniki:
1. Przemysław Pawlicki (Unia Leszno) - (3,3,3,3,3) 15
2. Dawid Lampart (Marma Hadykówka Rzeszów) - (3,2,3,3,3) 14
3. Paweł Zmarzlik (Caelum Stal Gorzów) - (3,3,2,2,2) 12
4. Jakub Jamróg (Unia Tarnów) - (0,1,3,3,2) 9
5. Łukasz Sówka (Lazur Ostrów) - (0,3,2,3,1) 9
6. Łukasz Cyran (Caelum Stal Gorzów) - (2,2,3,d,2) 9
7. Mateusz Chochliński (RKM ROW Rybnik) - (2,3,2,1,1) 9
8. Kacper Gomólski (Start Gniezno) - (1,2,2,1,3) 9
----------------
9. Mariusz Konsek (Orzeł Łódź) - (1,2,1,2,0) 6+3
----------------
10. Łukasz Kret (Marma Hadykówka Rzeszów) - (0,1,0,2,3) 6+2
11. Patryk Kociemba (Lazur Ostrów) - (2,1,1,1,w) 5
12. Łukasz Piecha (RKM ROW Rybnik) - (1,1,1,1,1) 5
13. Tadeusz Kostro (Unia Tarnów) - (1,t,1,2,u) 4
14. Kamil Fleger (RKM ROW Rybnik) - (3,w,0,w,-) 3
15. Tomasz Wolniewicz (Kolejarz Opole) - (d,d,0,0,2) 2
16. Rafał Klimek (Redstar KMŻ Lublin) - (2,d,-,-,-) 2
Wyniki:
1. Przemysław Pawlicki (Unia Leszno) - (3,3,3,3,3) 15
2. Dawid Lampart (Marma Hadykówka Rzeszów) - (3,2,3,3,3) 14
3. Paweł Zmarzlik (Caelum Stal Gorzów) - (3,3,2,2,2) 12
4. Jakub Jamróg (Unia Tarnów) - (0,1,3,3,2) 9
5. Łukasz Sówka (Lazur Ostrów) - (0,3,2,3,1) 9
6. Łukasz Cyran (Caelum Stal Gorzów) - (2,2,3,d,2) 9
7. Mateusz Chochliński (RKM ROW Rybnik) - (2,3,2,1,1) 9
8. Kacper Gomólski (Start Gniezno) - (1,2,2,1,3) 9
----------------
9. Mariusz Konsek (Orzeł Łódź) - (1,2,1,2,0) 6+3
----------------
10. Łukasz Kret (Marma Hadykówka Rzeszów) - (0,1,0,2,3) 6+2
11. Patryk Kociemba (Lazur Ostrów) - (2,1,1,1,w) 5
12. Łukasz Piecha (RKM ROW Rybnik) - (1,1,1,1,1) 5
13. Tadeusz Kostro (Unia Tarnów) - (1,t,1,2,u) 4
14. Kamil Fleger (RKM ROW Rybnik) - (3,w,0,w,-) 3
15. Tomasz Wolniewicz (Kolejarz Opole) - (d,d,0,0,2) 2
16. Rafał Klimek (Redstar KMŻ Lublin) - (2,d,-,-,-) 2
Każdemu jego Everest...
to co on z jednym motocyklem po kraju jeździ?
moim zdaniem rafal nie ma na czym jechac
- tezetomaniak
- Trener
defekt stanal na drodze do awansu, Klimek mial ogromne szanse na wygranie tych zawodow, ale coz taki jest sport. Wszyscy wiemy jak bardzo mu zalezy na tego typu imprezach i speedwayu ogolnie, takze nalezy modlic sie za Rafala, aby sponsorzy dostarczyli mu srodkow na zakup swiatowej klasy sprzetu, bo jak wiadomo nawet najwiekszy talent (a Rafal takim niewatpliwie jest) bez rakiety pod tylkiem nie zostanie tym upragnionym IMSJ. (YES YOU CAN!)