Miszkolc - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

Re: Miszkolc - Lublin

#101 Postautor: kilar » 4 września 2009, o 23:38

Cooper a co w tym dziwnego ? Zapewne tylko na zawodnikow pokroju Piszcza bedzie nas stac. Mozna sobie pogdybac, kto kogo widzialby w skladzie, ale dopoki nie przyjdzie jakis mocny sponsor, wiekszosc z nowych nazwisk pozostanie w sferze marzen... a i zatrzymanie np takiego Barana moze byc ciezkie.

harry
Trener

#102 Postautor: harry » 4 września 2009, o 23:42

kilar pisze:Cooper a co w tym dziwnego ? Zapewne tylko na zawodnikow pokroju Piszcza bedzie nas stac.

Oj to nazwisko tylko dla frajerów. W tym roku najdroższy zawodnik I i II ligi.
a i zatrzymanie np takiego Barana moze byc ciezkie.

Jak będą chetni do prowadzenia klubu to na pewno zawodnik numer jeden/dwa do zatrzymania.
Ostatnio zmieniony 4 września 2009, o 23:43 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#103 Postautor: gizmo » 4 września 2009, o 23:43

karol w wywiadzie bodajże dla jakiegos radia do ktorego byl link na stronie klubowej mowil ze chetnie wrocil by do rzeszowa i nie zdziwie sie jak podpisze z nimi kontrakt.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#104 Postautor: marcin_lub » 4 września 2009, o 23:43

To po co podpisywał kontrakt w Lublinie? Tylko po to żeby pojechać kilka łatwych meczy i dorobić sobie? Przecież wiedział czego od niego lubelski klub oczekuje. Odjechał tylko 4 mecze, a na te najważniejsze w sezonie się wypina. Mógł w zasadniczej nie jechać, bo wystarczyło zająć 6 miejsce i wygrać ligę, pod warunkiem wystawienia mocnego składu na najważniejsze mecze sezonu. Tak jak powiedział Jacek R. są mecze ważne i ważniejsze, tak jak powinien być 30 sierpnia w Lublinie tak powinien być 6 września w Miszkolcu. Niestety, wszystko wskazuje, że Tomek w dupie ma "swój domek". Tyle w temacie

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#105 Postautor: marcin_lub » 4 września 2009, o 23:46

harry pisze:
kilar pisze:Cooper a co w tym dziwnego ? Zapewne tylko na zawodnikow pokroju Piszcza bedzie nas stac.

Oj to nazwisko tylko dla frajerów. W tym roku najdroższy zawodnik I i II ligi.

Sugerujesz, że Piszcz dostaje 3 tys za punkt?? Dobrze zrozumiałem, czy już za późno dla mnie?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#106 Postautor: kilar » 4 września 2009, o 23:49

Piszcz najdrozszy nawet swrod zawodnikow 1 ligi ? Nie no Harry nie wierze.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#107 Postautor: RadeKas » 4 września 2009, o 23:54

Drozszy od Ulamka, Harrisa, Zabika, Gomolskiego, Swiderskiego, B.Pedersena? Bez jaj prosze.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#108 Postautor: marcin_lub » 4 września 2009, o 23:54

Z Krosnem 13, z Piłą 9, z Rawiczem 10+1, z Łodzią 9. Cztery mecze i 42 punkty. Niezły zarobek jak za 4 dni pracy 126 ooo PLN
31 5oo PLN dniówką. Spoko :shock: :shock: :shock: :shock:

harry
Trener

#109 Postautor: harry » 5 września 2009, o 00:00

Ponieważ jeszcze nie ma tego tematu i nie wiadomo czy w końcu będzie ale na wszelki wypadek napiszę swoje typy na przyszły rok jeżeli chodzi o seniorów:
1. Jacek Rempała
2. Karol Baran
3. Staszek Burza
4. Piotr Dym
5. Hynek Stichauer
6. Kirił Filinow
7. Robin Toernqvist
8. Kauko Nieminen
9. Martin Smoliński
10. Henka Gustafsson.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#110 Postautor: harry » 5 września 2009, o 00:03

marcin_lub pisze:Z Krosnem 13, z Piłą 9, z Rawiczem 10+1, z Łodzią 9. Cztery mecze i 42 punkty. Niezły zarobek jak za 4 dni pracy 126 ooo PLN
31 5oo PLN dniówką. Spoko :shock: :shock: :shock: :shock:

To tylko usłyszane wyliczenia. Podobno. A ile w tym prawdy??? 8) 8) 8) :evil: :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#111 Postautor: Cooper » 5 września 2009, o 00:08

Dajcie se na razie spokoj z tymi skladami 2010 co?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#112 Postautor: harry » 5 września 2009, o 00:10

RadeKas pisze:Drozszy od Ulamka, Harrisa, Zabika, Gomolskiego, Swiderskiego, B.Pedersena? Bez jaj prosze.

Wszystko zalezy jak się liczy.
Jak np facet wziął za podpis 10 tys zł czyli malutko ale pojechał tylko w jednym biegu i zdobył jeden punkt. A później miał kontuzje i juz więcej nie pojechał. To za jeden punkt mu wyszło 10 tys zł. To i na elige byłoby dużo :shock:

harry
Trener

#113 Postautor: harry » 5 września 2009, o 00:12

Cooper pisze:Dajcie se na razie spokoj z tymi skladami 2010 co?

A dlaczego???
Są już tacy co rozpytują się co i kto ile kosztuje?
Znaczy się na razie liczą siły na zamiary. To im podpowiadajmy...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#114 Postautor: Cooper » 5 września 2009, o 00:21

To jak sie tak rozpytuja, to czemu meczem w Miskolcu sie nie zainteresowali?

harry
Trener

#115 Postautor: harry » 5 września 2009, o 00:27

Odpowiedź stara jak świat. Tyle razy ją słyszałem:
A kto będzie spłacać cudze długi??? 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#116 Postautor: Cooper » 5 września 2009, o 00:30

Proponuje wprzyszlym roku nazwe ŻKŻ (Zuzlowy klub zuzlowy). Stowarzyszenie oczywiscie.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#117 Postautor: tezetomaniak » 5 września 2009, o 00:40

harry, back in business ;). RTŻ (Reaktywowane Towarzystwo Zuzlowe) i gitara.

harry
Trener

#118 Postautor: harry » 5 września 2009, o 00:42

Teraz już mnie nie stać na takie zabawy. Niech inni próbują.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#119 Postautor: Cooper » 5 września 2009, o 00:50

Bierze sie ktos inny za to, czy Zbyszek znalazl nowych kumpli? Mam nadzieje, ze w koncu zapleczem dla klubu bedzie jakas solidna firma, ze zdrowym podejsciem. I ze tym razem jest to chocby pan M. z firmy C. Moze przy okazji wsparty panem Z. z firmy Z. ?:) Nie oczekuje cudow, tylko jakiegos realizmu, a nie pilsudczykowej fantazji.

harry
Trener

#120 Postautor: harry » 5 września 2009, o 00:54

Pan M z firmy C to był ( jest?) podstawa finansową KMŻ-tu. I bez niego juz dawno nie byłoby tego klubu.
Znając go to jest juz mooocno zniechęcony żużlem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#121 Postautor: Cooper » 5 września 2009, o 01:08

harry pisze:Pan M z firmy C to był ( jest?) podstawa finansową KMŻ-tu. I bez niego juz dawno nie byłoby tego klubu.

To to ja wiem i dlatego mu sie dziwie, ze sobie tego nie pouklada po swojemu.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#122 Postautor: istred » 5 września 2009, o 01:11

heh... zimie 3/4 forum najeżdżała na Piszcza.
Później, w trakcie sezonu te same osoby upatrywały w Piszczu zbawcy.
Wszyscy wiedzą w jakich okolicznościach Tomek został zakontraktowany. Więc jakim trzeba być ignorantem żeby dziwić się, że wybiera mecze w Anglii?

Nikt nie pomyslał o tym wszystkim logicznie? Przecież terminarz jest znany od dawna. Jakim problemem było zakontraktowanie Piszcza na konkretne terminy? Ustalić karę umowną taką żeby Piszczowi się nie opłacało wybierać Anglię... Sprawa dawno by była załatwiona.
A jeżeli został najdroższym zawodnikiem, to tylko kolejne frajerstwo władz naszego klubu. Tomek na tym skorzystał - dobre jego.

Piszcz wygrał nam mecz w Pile, zrobił bonusa z Krosnem, dzięki czemu pewnie nie odpadliśmy po pierwszej rundzie play off.
W 5 nie najłatwiejszych meczach wykręcił średnią ponad 2.0. Trzeba być ślepym żeby nie widzieć, że jest to zawodnik na czołówkę II ligi.
Tylko zamiast psioczyć, to trzeba zakontraktować go na początku sezonu, ustalić odpowiednią umowę i nie martwić się występami w Anglii.

I jeszcze słowo do obecnego sezonu.

Założyć budżet na sezon 1mln zł (przy walce o awans). Dopiąć budżet do 1,5 mln i zakończyć sezon z długami i tak nie jeżdżąc w każdym meczu najsilnijszym składem... - to jest już kur*a szczyt nieudolności.

harry
Trener

#123 Postautor: harry » 5 września 2009, o 01:34

istred pisze:Wszyscy wiedzą w jakich okolicznościach Tomek został zakontraktowany. Więc jakim trzeba być ignorantem żeby dziwić się, że wybiera mecze w Anglii?

Jak się bierze kupę forsy za podpis pod kontraktem to się do czegoś zobowiązuje. Wybierać Anglię to moga goście co nic nie dostali od nas.
Nikt nie pomyslał o tym wszystkim logicznie? Przecież terminarz jest znany od dawna. Jakim problemem było zakontraktowanie Piszcza na konkretne terminy? Ustalić karę umowną taką żeby Piszczowi się nie opłacało wybierać Anglię... Sprawa dawno by była załatwiona.

100%centowa zgoda. Też w żaden sposób nie mogę tego zrozumieć. No chyba że Piszcz.. obiecał...
Piszcz wygrał nam mecz w Pile, zrobił bonusa z Krosnem, dzięki czemu pewnie nie odpadliśmy po pierwszej rundzie play off.

Odpaść w I rundzie czy II to co za różnica???
Tylko zamiast psioczyć, to trzeba zakontraktować go na początku sezonu, ustalić odpowiednią umowę i nie martwić się występami w Anglii.

Ech, naiwny.
Założyć budżet na sezon 1mln zł (przy walce o awans). Dopiąć budżet do 1,5 mln i zakończyć sezon z długami i tak nie jeżdżąc w każdym meczu najsilnijszym składem... - to jest już kur*a szczyt nieudolności.

Najdziwniejsze jest to, ze Grudziądz ma budżet 1,6 mln :shock: :shock: :shock:
A przepaść między kosztami olbrzymia. Ja też tego nie rozumiem. Baaaardzo dziwne.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#124 Postautor: istred » 5 września 2009, o 01:44

Jak się bierze kupę forsy za podpis pod kontraktem to się do czegoś zobowiązuje. Wybierać Anglię to moga goście co nic nie dostali od nas.
Oj, nie, nie... i Ty przecież doskonale o tym wiesz. Zobowiązuje to co się podpisuje. Tylko i wyłącznie. Od początku było wiadomo, że Anglia ma priorytet, a wielu dziwi się jakby się o tym dowiedziało wczoraj.
No chyba że Piszcz.. obiecał...
Obiecywać to sobie można. Nieraz pisałeś, że jeśli czegoś nie ma na papierze, to nie ma tego w ogóle. Kazdy człowiek dorosły o tym wie, a tym bardziej osoba, która zarządza klubem żużlowym z budżetem ponad 1mln zł.
Odpaść w I rundzie czy II to co za różnica???
Różnica dwóch meczy i kilku pozycji w ligowej tabeli.

Ech, naiwny.
A co tu naiwnego? Piszcz to nie Pedersen. Jest kilkunastu zawodników, którzy są w stanie prezentować podobny do niego poziom w II lidze. Jeśli stawia wymagania nie do przeskoczenia to się poprostu takiego zawodnika nie kontraktuje.
W Polsce można zarobić naprawdę fajne pieniądze, więc nie wierze, że nie da się wynegocjować zadowalającego obie strony kontraktu.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#125 Postautor: sting126 » 5 września 2009, o 01:55

Jak sie robi t-shirty za 70 zl/sztuka to ja sie nie dziwie...

Harry pisze:Ponieważ jeszcze nie ma tego tematu i nie wiadomo czy w końcu będzie ale na wszelki wypadek napiszę swoje typy na przyszły rok jeżeli chodzi o seniorów:
1. Jacek Rempała
2. Karol Baran
3. Staszek Burza(...)

Ja osobiscie nie zdzierzylbym IM Szkocji z "koziolkiem na plastronie" i mam cicha nadzieje,ze w takowym plastronie go nigdy nie zobacze.
Czas na zmiany :]