Tomek Piszcz
Re: Tomek Piszcz
Ja bylem cala zime za tym, zeby go zakontraktowac. Zdobycze punktowe precyzyjnie pokazuja, ze mialem racje. No ale nie w tym rzecz. Piszcz w stosunku do nas zachowal sie jak zwykla menda. Zygac mi sie chce, jak sobie przypomne jego mydlenie oczu o tym, jaki to jest szczesliwy i zadowolony, ze kibice sprawili mu taka niespodzianke. Mowa oczywiscie o transparencie.
Hey Tomek, to gdzie jest w koncu twoj domek ?
Hey Tomek, to gdzie jest w koncu twoj domek ?
Idź, popracuj sobie za darmo przez parę miesięcy, najlepiej w jakieś niebezpieczne miejsce - do kopalni? - najlepiej zainwestuj kilkadziesiąt tysięcy w potrzebny sprzęt...
Nie zgodzisz się? Zwykła szuja jesteś, menda i łachudra pazerna na kasę.
istred pisze:Idź, popracuj sobie za darmo przez parę miesięcy, najlepiej w jakieś niebezpieczne miejsce - do kopalni? - najlepiej zainwestuj kilkadziesiąt tysięcy w potrzebny sprzęt...
Człeniu, sto razy trzeba Ci pisać, że Piszcz został spłacony ?
Zaraz zaraz, to Piszcz za darmo u nas jezdzil?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- tezetomaniak
- Trener
mustafa pisze:Człeniu, sto razy trzeba Ci pisać, że Piszcz został spłacony ?
widziales wyciag z konta, czy wypowiadasz sie na podstawie forum, ew. belkotu Sprawki ?
A pomyślałeś, że zarabia jeszcze w Anglii, gdzie nie jadąc w meczu naraża się na karę i wykluczenie na kilka spotkań - co skutkuje utraceniem zarobku? Czy ograniczony jesteś do własnego podwórka... człeniu.Człeniu, sto razy trzeba Ci pisać, że Piszcz został spłacony ?
A Ty na jakiej podstawie sugerujesz ze Sprawka (oraz harry, Gawrzyk) klamia w tej sprawie?
Richie Faulkner:
- tezetomaniak
- Trener
nic nie sugeruje (odnosnie harrego i Gawrzyka), tylko pytam.
Jeżeli powtarza to kilka osób w różny sposób związanych z klubem, a nie zaprzeczają osoby będące blisko Piszcza to chyba można uwierzyć w to że jest prawda. Faktem natomiast jest to, że odmówił przyjazdu na mecz co nie było związane z zaległościami, jak np. w przypadku Howe.
- _piotrusss
- Kadrowicz
istred pisze:pomyślałeś, że zarabia jeszcze w Anglii, gdzie nie jadąc w meczu naraża się na karę i wykluczenie na kilka spotkań - co skutkuje utraceniem zarobku? Czy ograniczony jesteś do własnego podwórka... człeniu.
Ale po kolei... Pisałeś o pracy za darmo przez kilka miesięcy, a teraz piszesz o karze za nieprzystapienie do pracy
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Piszę o pracy za darmo w odniesieniu do tego, że kilka osób zarzucało, ze Piszcz kierował się pieniędzmi. Otóż jest to jego zawód i normalnym jest, że człowiek się kieruje finansami w tych kwestiach. Oprócz tego, dobrze napisał Torsen - w dorosłym życiu nie każdy sobie może wybierać... są pewne zobowiązania, które należy wypełniać bez sentymentów.
Oczekujemy od zawodnika profesjonalizmu, a profesjonalizm właśnie polega na tym, że wypełnia się umowy - co ze strony Tomka jest bez najmniejszego zarzutu.
Po pierwsze zobacz liczbę meczów w Polsce i w Anglii. Pewnie stawki za punkt są mniejsze, ale tam masz okazji do zarobienia kilka razy więcej niż w Polsce. Od tego trzeba odjąć koszty i dopiero wtedy wyjdzie co się bardziej opłaca. Jednak skoro są zawodnicy stawiający tylko, albo przede wszystkim na Anglię, to większa opłacalność ligi polskiej nie jest wcale taka oczywista.
Pomijam już kwestię wypłacalności, z którą wiadomo jak bywa w Polsce.
1. Jaki miałby interes, żeby nie jechać na Węgrzech?
2. Chyba podobna sytuacja była z meczem w Krośnie... i dostał karę, więc jakąś podstawę musieli mieć.
Bardziej prawodopodobne jest, że działacze angielscy są na tyle profesjonalni, że skontruowali odpowiedni kontrakt, który "zmuszał" Piszcza do występu w zaległym meczu, niż że Tomek bez żadnego powodu wypiął się na Lublin.
Oczekujemy od zawodnika profesjonalizmu, a profesjonalizm właśnie polega na tym, że wypełnia się umowy - co ze strony Tomka jest bez najmniejszego zarzutu.
Ja bym polemizował. Nie znam się zupełnie na tym, ale to co tu nieraz było prezentowane na forum można uznać za dość stronnicze.Nie jest tajemnicą, że u nas nawet w drugiej lidze zawodnicy zarabiają więcej niż w Anglii, więc nie wiem czy kwestia finansowa tutaj zagrała przeważającą rolę
Po pierwsze zobacz liczbę meczów w Polsce i w Anglii. Pewnie stawki za punkt są mniejsze, ale tam masz okazji do zarobienia kilka razy więcej niż w Polsce. Od tego trzeba odjąć koszty i dopiero wtedy wyjdzie co się bardziej opłaca. Jednak skoro są zawodnicy stawiający tylko, albo przede wszystkim na Anglię, to większa opłacalność ligi polskiej nie jest wcale taka oczywista.
Pomijam już kwestię wypłacalności, z którą wiadomo jak bywa w Polsce.
Ja tego wcale nie kwestionuję.zakładając, że TP dostał pieniądze, a wiecej się słyszy o tym, że dostał niż że nie dostał
To co się "słyszy" można często włożyć między bajki. Nie widzieliśmy kontraktu, ale mozna raczej być pewnym, że Tomek był zobligowany do startu w tamtym meczu, z kilku powodów:O ile się nie mylę to tam zawodnicy podpisują kontrakty na mecze w konretnym terminie.
1. Jaki miałby interes, żeby nie jechać na Węgrzech?
2. Chyba podobna sytuacja była z meczem w Krośnie... i dostał karę, więc jakąś podstawę musieli mieć.
Bardziej prawodopodobne jest, że działacze angielscy są na tyle profesjonalni, że skontruowali odpowiedni kontrakt, który "zmuszał" Piszcza do występu w zaległym meczu, niż że Tomek bez żadnego powodu wypiął się na Lublin.
istred pisze:Idź, popracuj sobie za darmo przez parę miesięcy, najlepiej w jakieś niebezpieczne miejsce - do kopalni? - najlepiej zainwestuj kilkadziesiąt tysięcy w potrzebny sprzęt...
Smieszny chlopaku jestes. Na tym wlasciwie powinnienem skonczyc ta wypowiedz, zwlaszcza, ze juz od dluuuuugiego czasu wszyscy wiedza, ze Piszcz jest splacony. Tysiac funtow kary zaplacil by klub, a w jego zawieszenie na kilka spotkan tez srednio chce mi sie wierzyc, jest dla nich zbyt wazny w tym momencie sezonu.
Już to raz napisałem w innym temacie,ale jeszcze raz napisze tutaj.Piszcz nie jest spłacony.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regal jak mozesz to napisz jakie jest to zadluzenie?
Dobra, ale po co to roztrzasac ? Moze klub mu zalega 100 zl, a moze 20 tys ? To sa sprawy miedzy Piszczem, a klubem i wywlekanie tego na forum publicznym, nie wplywa korzystnie na wizerunek klubu.
nie mam zamiaru obrazac ani Harrego ani Gawrzyka ale denerwuje mnie to, ze 3/4 tego forum uwaza ich za bostwo, bo pracowali kiedys w klubie zuzlowym i oni najlepiej wiedza co sie dzieje w KMZ...
problem CALEGO tego sezonu lezy w zarzadzie klubu i super trenera, ktory o prowadzeniu druzyny wie tyle co i ja... wiem, wiem teraz posypie sie 15 stron bluzgow na mnie ale skoro Wam to pomoze to piszcie dalej
co do Piszcza... wierze, ze chcial byc w Miszkolcu ale wyszlo jak wyszlo. Dobrze tutaj zarobil ?? pewnie tak ale kazdy z Was tez by podpisal kontrakt za taka sare. "Barany" sa po to, zeby ich strzyc. Pozdrawiam
Ale ja to a pro po czego w Twoim poście? Bo nie wiem
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Jeszcze raz powtórzę,bo nie ustają brednie co do Tomasza Piszcza,Piszcz nie jest spłacony i nieprawdą jest aby dobrze zarobił w tym sezonie na kontrakcie z KMŻ.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Harry, chodzi mi o to, ze nie za bardzo przepadasz za Piszczem i jak cos napiszesz na jego temat ( niekoniecznie prawde ) to odrazu kazdy trzyma Twoja strone, bo uwazaja Cie za wszechwiedzaca osobe tylko dlatego, ze prowadziles kiedys klub. Co prawda nie trzeba sie z tym zgodzic ale takie sa moje odczucia. Jezeli kogos urazilem to przepraszam. Pozdrawiam
MLSpeedy pisze:Harry, chodzi mi o to, ze nie za bardzo przepadasz za Piszczem
myślę, ze po tym co pokazał w tym sezonie liczba osób, które nie przepadają za Piszczem wzrastała geometrycznie.
i jak cos napiszesz na jego temat ( niekoniecznie prawde )
Zdajesz sobie sprawę, ze własnie wchodzisz na bardzo cienką linię? Jak czegoś nie wiem to się pytam. Na temat Piszcza nie odwołam niczego co napisałem, chyba że zostałem wprowadzony mocno w błąd.
Jak znasz to podaj przykłady tej "niekoniecznie prawdy". Moze wiesz coś dużo więcej ode mnie. Z chęcią podyskutuję. A jak nie masz takich przykładów to lepiej nic nie pisz.
Jezeli kogos urazilem to przepraszam. Pozdrawiam
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Jak znasz to podaj przykłady tej "niekoniecznie prawdy". Moze wiesz coś dużo więcej ode mnie. Z chęcią podyskutuję. A jak nie masz takich przykładów to lepiej nic nie pisz.
Przyznaje, ze opieram sie na wypowiedziach Twoich jak i Ragdala. Mysle, ze Regdal jest jednak "blizej" z Piszczem i ma konkretniejsze informacje. Ale odrazu tu zaznaczam, ze nie jestem nastawiony ani do Ciebie ani do Regdala na anty jak i nie uwazam Was za "bogow"
a ja mam nadzieje ze jak wystartujemy w przyszłym sezonie to zaczniemy budowanie składu od Piszcza (może chłopaka spłacą) i Barana a reszta dowidzenia.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- Egon
- Zawodowiec
Czyli rozumiem ze widzisz kogos lepszego (i oczywiscie realnie w naszym zasiegu) kto moglby zasilic masz klub. Wiec prosze o nazwiska
Tak przynajmniej trzy.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Mars pisze:a ja mam nadzieje ze jak wystartujemy w przyszłym sezonie to zaczniemy budowanie składu od Piszcza (może chłopaka spłacą) i Barana a reszta dowidzenia.
Oj, nadzieje, żeby nie płonne.
Na prawdę wierzysz, że ta ekipa tak nastawiona na awans będzie w stanie rozmawiać z Piszczem? Nawet jeżeli w koncu zdadzą sobie sprawę że to w dużej mierze ich wina że on nie dotarł na półfinały? Bardzo dobrze znam ten stan kiedy człowiek myśli, że jest cacy, że wszystko jest jeszcze do odrobienia a tu sie okazuje że niespodzianka, że już koniec, że nie można nic zrobić i jeszcze ktoś cie wydutkał w świetle prawa, że dałeś się podejść jak uczniak i że możesz tylko bluzgać w duchu bo wstyd sie przyznac do błędu. Naprawdę trzeba duuuuuuuuużo dobrej woli i niebiańskiego spokoju, zeby nad tym wszystkim przejść do porządku dziennego.
A pominięcie Jacka Rempały kompromituje Cię totalnie. "Na złość mamie odmroże sobie uszy". Tak to brzmi. Zobacz kto ile punktów zrobił w tym sezonie. To naprawdę nie jest wysiłek. Wchodzisz na sportowe fakty, dalej na żużel, następnie na II ligę i na statystyki.
Ech, czytają moje posty czy co?
" Aby realnie myśleć o awansie, w lubelskim klubie musi zajść kilka zmian. – Przede wszystkim będziemy mieli więcej czasu na skompletowanie składu. Kontrakty z zawodnikami zostaną inaczej skonstruowane, m.in. pojawią się wysokie kary za niestawienie się na meczu.
Zabraknie również Tomasza Piszcza i Davida Howe'a. Oni zlekceważyli klub, zawodników i kibiców – wyjaśnia Wojciechowski. – Uważam, że Tomka powinno się ukarać. Tak nie można się zachowywać. On ma jeszcze kilka spotkań w "jakimś” angielskim Berwick, więc może nie go obchodzi los KMŻ – powiedział zbulwersowany Karol Baran, lider lubelskiej drużyny."
" Aby realnie myśleć o awansie, w lubelskim klubie musi zajść kilka zmian. – Przede wszystkim będziemy mieli więcej czasu na skompletowanie składu. Kontrakty z zawodnikami zostaną inaczej skonstruowane, m.in. pojawią się wysokie kary za niestawienie się na meczu.
Zabraknie również Tomasza Piszcza i Davida Howe'a. Oni zlekceważyli klub, zawodników i kibiców – wyjaśnia Wojciechowski. – Uważam, że Tomka powinno się ukarać. Tak nie można się zachowywać. On ma jeszcze kilka spotkań w "jakimś” angielskim Berwick, więc może nie go obchodzi los KMŻ – powiedział zbulwersowany Karol Baran, lider lubelskiej drużyny."