Typer - komentarze
Re: Typer - komentarze
Sapal Mikas sapal, a zatypowal dopiero w sobote wieczorem;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Bo sie okazalo ze dopiero wtedy mialem dostep do internetu a i wtedy musialem sie nakombinowac zeby zatypowac. Juz jedna kolejkę ominalem i gdyby nie to to pewnie bylbym teraz na podium w klasyfikacji generalnej wiec nie chcialem tracic wiecej.
Dobra, robimy tak:
Typujemy mecz Lodz-Grudziadz a wszystkim ktorzy juz zatypowali napiszę pw aby zmienili swe typowania. Jesli tego z jakichs powodow nie uczynią wowczas policze im Ostrow zamiast Grudziadza (w sumie pewnie niewielka roznica w typach ;p)
P.S. Zmienil sie spadkowicz wiec bonusy za wytypowanie Grudziadza idą w p...
Typujemy mecz Lodz-Grudziadz a wszystkim ktorzy juz zatypowali napiszę pw aby zmienili swe typowania. Jesli tego z jakichs powodow nie uczynią wowczas policze im Ostrow zamiast Grudziadza (w sumie pewnie niewielka roznica w typach ;p)
P.S. Zmienil sie spadkowicz wiec bonusy za wytypowanie Grudziadza idą w p...
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Speedway pisze:Efekt jest taki ze pierwsza czworke w klasyfikacji dziela tylko 4 punkciki...]
Oj się będzie działo...

Speedway pisze:Przypominam ze zostal tez jeszcze do rozdania bonus za DMP.
I chyba nikt go nie trafi
EDIT:
Za duzo sie Pietrek nie napracujesz po tym meczu. Jedynie Kosa typowal zwyciestwo Falubazu (za to idealnie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ach, gdyby dojechali te dwa biegi...
Cóż, gratulacje dla zwycięzcy naszego typerka
Cóż, gratulacje dla zwycięzcy naszego typerka
Ale zafiniszowałem.... jeszcze kilka kolejek temu marzyłem o pierwszej 10 a dzisiaj tylko 3 pkt straty do 1 miejsca...
Gratulacje dla zwycięscy!
meesha pisze:Speedway pisze:Przypominam ze zostal tez jeszcze do rozdania bonus za DMP.
I chyba nikt go nie trafi
Ja trafilem jeszcze przed sezonem... Ale niestety konto poszlo w cosmos
Czas na zmiany :]
Pisales o tym juz miesiac temu wiec dolicze Ci 15 pkt 
Jest ktos chetny do podliczenia klasyfikacji wszechczasow? :f
Jest ktos chetny do podliczenia klasyfikacji wszechczasow? :f
Mam takie pytanie. Czy w typerze moze brac udzial kazdy czy byly/sa jakies zapisy przed sezonem? 
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
Mozesz brac udzial tylko po wplaceniu odpowiedniej kwoty na moje konto. 
Ps. tak, kazdy
Ps. tak, kazdy
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Coz za brak konsekwencji mikasiemikas pisze:6. Zwyciezca Ekstraligi - Unibax Toruń
7. Zwyciezca I ligi - Stal Rzeszów
8. Zwyciezca II ligi - Motor Lublin
Ale przeciez stosowac Apator to tak samo jak Unibax, jezeli juz byc taki ortodoksem:)
To normalna firma jak kazda inna:
http://www.apator.eu/
To normalna firma jak kazda inna:
http://www.apator.eu/
Ja to doskonale wiem Cooper, jednak przez tyle lat byla sponsorem, ze w swiadomosci kibicow jest jak nazwa wlasna klubu, podobnie jak falubaz.
No, ale moze teraz jestesmy swiadkami narodzin 40-letniej tradycji uzywania nazwy Unibax i Mikas to przewidzial:D
Nie róbcie afery, skopiowalem od kogos z posta wyzej, kto tez obstawil Torun, bo nie chcialo mi sie przepisywac recznie i akurat ta osoba od ktorej kopiowalem miala Unibax.
Po dwoch latach przerwy pora znowu zagrac w typerze. Jakies zmiany zasad byly, bo ciezko sie przekopac przez wyszystko? 
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Uj wi ;d
Z tego co kojarze doszło pare konkurencji przy typowaniu bonusów. Za kazdą 15 pkt.
Punktacja przy meczach:
Trafny typ (remis): 15 pkt
Trafny typ (czyjaś wygrana): 10 pkt
Pomylka 1-3: 8 pkt
Pomylka 4-7: 5 pkt
Pomylka 8-11: 3 pkt
Pomyłka >11: 2 pkt
Dodatkowo 1 pkt jesli trafnie wytypowano wygraną gości.
Za trafne wytypowanie lidera KMŻ w meczu: 5 pkt
Typujemy od razu całą kolejke (np. teraz Miszkolc tez, choć już przełożono)
Żeby typ na mecz był ważny należy wysłać posta przed oficjalnym rozpoczęciem meczu i już go później nie edytować
Z tego co kojarze doszło pare konkurencji przy typowaniu bonusów. Za kazdą 15 pkt.
Punktacja przy meczach:
Trafny typ (remis): 15 pkt
Trafny typ (czyjaś wygrana): 10 pkt
Pomylka 1-3: 8 pkt
Pomylka 4-7: 5 pkt
Pomylka 8-11: 3 pkt
Pomyłka >11: 2 pkt
Dodatkowo 1 pkt jesli trafnie wytypowano wygraną gości.
Za trafne wytypowanie lidera KMŻ w meczu: 5 pkt
Typujemy od razu całą kolejke (np. teraz Miszkolc tez, choć już przełożono)
Żeby typ na mecz był ważny należy wysłać posta przed oficjalnym rozpoczęciem meczu i już go później nie edytować
Z tymi bonusami to przewal, za duzo mozna zyskac, a poza tym sa zroznicowane trudnoscia wytypowania, a punktacja nie. Pan Pavio zaproponowal kiedys by ilosc zdobytych punktow za wytypowanie danego bonusa byla uzalezniona od ilosci osob ktore go trafily - im wiecej tym mniej punktow na osobe. I to byloby fajne bo sklanialoby do ryzyka.
Tyle, że wtedy klasyczny typer zamieniłby się po prostu w bukmacherkę. I ciekawe kto by to wszystko ogarnął jakby trzeba było ustalać kursy w zależności od tego ile osób kogo typowało. Może Ty? 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Alez no problem:) Ja to widze tak - zmaykamy typowanie bonusow - typowalo powiedzmy 50 osob. I stworzyc przedzialy na zasadzie:
trafilo 1-5 osob Golloba jako IMŚ - wszyscy po 25 punktow
6-15 osob - wszyscy po 15
....
40-50 osob - wszyscy po 2 punkty.
Cos w ten desen, trzeba by ustalic logiczne proporcje.
trafilo 1-5 osob Golloba jako IMŚ - wszyscy po 25 punktow
6-15 osob - wszyscy po 15
....
40-50 osob - wszyscy po 2 punkty.
Cos w ten desen, trzeba by ustalic logiczne proporcje.
Ciekawa propozycja, do rozważenia. Ale już nie w tym sezonie. Przy takiej punktacji sam bym trochę swoich typów zmienił, a zostało zbyt mało czasu do końca typowania