Karol Polak

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

Re: Karol Polak

#351 Postautor: MIERZWIN » 27 października 2009, o 14:23

Widocznie idolem sportowym Karola "człowieka, który chciał zostać zużlowcem" Polaka jest Andrew "człowiek, który myślał, że jest bokserem" Golota... Tyle razy dostawać wpier... i nie mieć dość. :lol:
Oby tylko nie trafił w przyszłości na takiego "żużlowego" Adamka... 8)
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#352 Postautor: grzesieck » 27 października 2009, o 15:34

straho pisze:no to się uśmiałem :lol: ten chłopak ma aż tak mocne klapki na oczach?
a on przypadkiem 2010 nie będzie już seniorem?

Polak jest rocznik '89 wiec ma jeszcze jeden sezon :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#353 Postautor: Cooper » 27 października 2009, o 15:41

Trzeba przynac, ze umie sobie chlopak nakrecac PR:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#354 Postautor: Koper » 27 października 2009, o 17:06

MIERZWIN pisze:Widocznie idolem sportowym Karola "człowieka, który chciał zostać zużlowcem" Polaka jest Andrew "człowiek, który myślał, że jest bokserem" Golota... Tyle razy dostawać wpier... i nie mieć dość. :lol:
Gołota ma na swoim koncie 41 wygranych walk w zawodowym boksie, w tym 33 przez knock out. Dwie porażki tylko przez dyskwalifikacje, z Riddickiem Bowe, byłym zawodowym mistrz świata organizacji WBC, WBA, IBF i WBO. Wygrana z innym byłym mistrzem świata WBC i WBA, Timem Witherspoonem. Remis w walce o mistrzostwo świata organizacji IBF z Chrisem Byrdem. Porażke na punkty w walce o mistrzostwo świata tym razem organizacji WBA z Johnem Ruizem. No i słynne w jego karierze sromotne porażki z Lennoxem Lewisem, Mikem Tysonem (chociaz pozniej ta walka została uznana za nieodbytą), czy też ostatni pojedynek z Adamkiem.

Jak dla mnie w żaden sposób nie da się nagiąć faktów tak aby dało sie porównać Gołotę z Karolem Polakiem, bo to byłoby tak jakby Karol wiele razy wygrywał swoje wyścigi ale w najważniejszych momentach notował porażki, a z tego co kojarzę to on jeszcze nigdy nie zanotował jakiegokolwiek małego sukcesu aby móc mówić że nie udało mu sie odnieść jakiegoś znaczącego sukcesu:)

Może inaczej, ile pojedycznych biegów wygrał w swojej karierze Karol Polak ? :lol:

harry
Trener

#355 Postautor: harry » 27 października 2009, o 18:09

Ja bym się spytał jeszcze inaczej. Ile punktów wywalczył w swojej karierze (?) ? To znaczy ile punktów zdobył przyjeżdżając przed kimś.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#356 Postautor: grzesieck » 27 października 2009, o 18:22

jest na tym forum paru szczesliwcow (w tym ja 8) ), ktorzy widzieli na zywo wypedzajacego na trasie Karola Polaka!
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#357 Postautor: meesha » 27 października 2009, o 19:51

Otototo <cfaniak> Kto byl tym pechowcem? Bienia? Beben? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#358 Postautor: poli » 27 października 2009, o 20:22

na ostatnim treningu na 2kolka to z jendrejem przegrywal :D

harry
Trener

#359 Postautor: harry » 27 października 2009, o 20:23

grzesieck napisał:
jest na tym forum paru szczesliwcow (w tym ja 8) ), ktorzy widzieli na zywo wypedzajacego na trasie Karola Polaka!

Nikt tego nie nagrał?
To ze względu na wyjątkowość takiej sytuacji mogłoby pobić najwyższe ceny na rynku i niewątpliwie zapewnić najwyzszą oglądalność. A to też się wiąże z olbrzymimi zyskami z reklam :roll: 8) :twisted:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#360 Postautor: boxing » 27 października 2009, o 20:33

grzesieck pisze:jest na tym forum paru szczesliwcow (w tym ja 8) ), ktorzy widzieli na zywo wypedzajacego na trasie Karola Polaka!

Eeee, to musialo byc jakos krotko po otwarciu dopalacze.com :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

meesha
Trener
Kontakt:

#361 Postautor: meesha » 27 października 2009, o 20:51

Mam wrazenie, ze gdzies to kiedys mialem na kompie. Ale nawet jesli to prawda to i tak zbyt cenne nagranie, zeby je ot tak udostepnic wszystkim 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#362 Postautor: Torsen » 27 października 2009, o 22:56

To naprawdę zaczyna jakimś masochizmem podchodzić. Ambicję zawsze podziwiam, ale to jest już chore. Nie dość, że kompletny, ale to kompletny brak sukcesów i jakichkolwiek postępów, to jeszcze chłopak się poharatał, a mimo to kolejny raz ktoś go na motocykl sadza. Miejmy nadzieję, że dla swojego dobra Karol nie da rady odnowić licencji.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#363 Postautor: boxing » 27 października 2009, o 23:43

Byl kiedys taki program "Idol". I byl "kosmita", ktory jezdzil po wszystkich castingach z piosenka Rynkowskiego "Dary losu" - wszedzie odpadal wzbudzajac salwy smiechu i politowanie - ale byl baaardzo wytrwaly. Nawet odnalazlem w necie jedna z jego prob :D Ogladac koniecznie do konca - bo na samym koncu ujawnia swe zyciowe motto, ktore jak widac przyswieca takze naszemu Karolowi:
http://www.youtube.com/watch?v=ztxczBDRoCI
Statystyk Karolowych upadkow nie sledzilem, ale jezeli tak jest istotnie, to jeszcze troche Karolowej kariery przed nami :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#364 Postautor: grzesieck » 27 października 2009, o 23:49

meesha pisze:Otototo <cfaniak> Kto byl tym pechowcem? Bienia? Beben? :)

z tego co pamietam to Daniel Bienia jakos w poczatkowej fazie zawodow

znalazlem nawet na dysku zdjecie wykonane przeze mnie w trakcie tamtego pamietnego biegu wlasnie po to zeby uwiecznic ten moment gdy Karol jedzie przed innym zawodnikiem, niestety po samym zdjeciu nie mozna stwierdzic czy Bienia zostal wyprzedzony na dystansie :(

Karol w kasku bialym, za nim Bienia, a przed Karolem na miejscu drugim... Maciek Michaluk :) to byly czasy

Obrazek
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#365 Postautor: tezetomaniak » 28 października 2009, o 09:36

chyba tylko na lubelskim forum taki temat mogl odzyc :lol:

Awatar użytkownika
MLSpeedy
Junior

#366 Postautor: MLSpeedy » 5 listopada 2009, o 16:47

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#367 Postautor: Egon » 5 listopada 2009, o 21:07

Karol to jeszcze nic :)
Moimi faworytami sa przedstawiciele gospodarzy, szczegolnie numer 1. i numer 15. :D
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#368 Postautor: Bozena » 5 stycznia 2010, o 07:36

Karol Polak zamierza spróbować sił w lidze amatorskiej :
http://www.czarnysport.pl/karol-polak-z%20...%20scach,3360
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2010, o 21:41 przez Bozena, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#369 Postautor: go! » 5 stycznia 2010, o 14:16

Kod: Zaznacz cały

"- Tak złamałem nogę w 5 miejscach na treningu w Lublinie. Rehabilitacje miałem po zdjęciu gipsu i na tą chwilę myślę że wszystko jest dobrze i że będę mógł zacząć treningi, a ból nie będzie mi doskwierał w czasie jazdy."

Powiem szczerze, bez zadnych usmieszkow - twardy jest

Kod: Zaznacz cały

"Władze klubu amatorów planują wyjazd do Lonigo i tam odbyć pierwsze treningi jak w Polsce nam aura na to nie pozwoli."
:shock: :shock: :shock:
Nigdy sie nie zastanawialem ile taki wypad moze kosztowac, ale moze zabiora przy okazji naszych ligowcow ?
:lol:

Awatar użytkownika
marcinza

#370 Postautor: marcinza » 5 stycznia 2010, o 14:48

Jak na pewno kibice wiedzą, nie wystartowałeś na początku sezonu 2009 w barwach Stali Rzeszów z powodu problemów w Lublnie z twoim kontraktem. Czy możesz opowiedzieć nam o całej sytuacji?
- Podpisałem kontrakt w Rzeszowie, ale jak zwykle władze klubu TŻ Lublin nie pozwoli mi na wystartowanie w żadnych zawodach w plastronie Rzeszowa, ponieważ pan Siwek robił problemy i nie podpisał mi wypożyczenia. Nie wiem, dlaczego ale zawsze w klubie z Lublina były problemy. Nie chce więcej mówić na ten temat, bo szkoda na to nerwów. Myślę, że przez tą sytuacje zmarnowałem jeden sezon.

Jakie masz plany na najbliższy sezon?
- Moje plany są takie żeby przejechać sezon cały bez kontuzji i nie skończyć tak jak to miało miejsce w roku ubiegłym, że mój sezon skończył się w maju. Na pewno moim główny celem jest to żeby odnowić licencje, ale to będzie zależało od tego jak się będę czuł na motocyklu po prawie rocznej przerwie.

ciekawe:) ciekawe:)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#371 Postautor: Torsen » 5 stycznia 2010, o 15:13

marcinza pisze:"jak się będę czuł na motocyklu po prawie rocznej przerwie"
Strach pomyśleć.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#372 Postautor: RadeKas » 5 stycznia 2010, o 16:51

marcinza pisze:Jak na pewno kibice wiedzą, nie wystartowałeś na początku sezonu 2009 w barwach Stali Rzeszów z powodu problemów w Lublnie z twoim kontraktem. Czy możesz opowiedzieć nam o całej sytuacji?
- Podpisałem kontrakt w Rzeszowie, ale jak zwykle władze klubu TŻ Lublin nie pozwoli mi na wystartowanie w żadnych zawodach w plastronie Rzeszowa, ponieważ pan Siwek robił problemy i nie podpisał mi wypożyczenia. Nie wiem, dlaczego ale zawsze w klubie z Lublina były problemy. Nie chce więcej mówić na ten temat, bo szkoda na to nerwów. Myślę, że przez tą sytuacje zmarnowałem jeden sezon.

E? Pomijam juz, ze na co komu w Rzeszowie Karol Polak...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

meesha
Trener
Kontakt:

#373 Postautor: meesha » 5 stycznia 2010, o 17:00

A moze Karol ma podpisany 10-letni kontrakt z nieboszczykiem Tezecikiem i teraz jest uwiazany :?: :P

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#374 Postautor: Cooper » 5 stycznia 2010, o 17:08

Biedny Karol, zmarnowali dzialacze talent... i te paskudne kontuzje... i niedobrzy kibice...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#375 Postautor: harry » 5 stycznia 2010, o 21:08

marcinza pisze:Jak na pewno kibice wiedzą, nie wystartowałeś na początku sezonu 2009 w barwach Stali Rzeszów z powodu problemów w Lublnie z twoim kontraktem. Czy możesz opowiedzieć nam o całej sytuacji?

Było to już wałkowane kilka razy ale jak się okazuje możliwości intelektualne są wprost proporcjonalne do możliwości i umiejętności jazdy na żużlu.
Od listopada 2007 roku nie byłem nawet członkiem zarządu więc jak mogłem podpisywać jakiekolwiek dokumenty???
Równie dobrze sam Polak mógł sobie podpisać wypożyczenie. Bo dlaczego ja?
Polakowie byli informowani o tym kilka razy i o tym do kogo mają się zgłaszać w tej sprawie. Ale widocznie było to za trudne.
Oczywiście nikt nigdy im nie robił problemów w zawojowywaniu światowych torów. Chcieli do Gniezna poszli do Gniezna, chcieli do Grudziądza poszli i tam, chcieli do Rzeszowa, brylowali w Rzeszowie. A że nikt się na nich nie poznał - wszyscy ślepcy ( Jacek, przepraszam 8) )
W tym wypadku to aż mi niezmiernie przykro, ze nie mogłem pomóc w kontynuowaniu tak wspaniałej kariery.
Ale może w amatorach się odbuduje i jeszcze wróci do profi, i pokaże Siwkowi jak się jeździ na żużlu.