Lubelski klub w sezonie 2010
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Jak zawsze to samo. "Był czas przywyknac przecie" jak to mowiła babcia Pawlakowa
Motocross ma układy i dopoki je bedzie mial to bedzie dostawal kase.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Łatwo powiedzieć przywyknij. Ale spokojnie będą wybory i mam nadzieję, że sporo się zmieni i te chwieje z Wasilem na czele polecą....
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
widziałem zestawienie sprzed dwóch lat i to były większe kwoty. pamiętam, że Biała podlaska, chełm itp. daje o wiele wiecej procentowo. Nie wspominając o innych miastach wojewódzkich.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Ostrow wyklada 145 tys, a w zeszlym sezonie Lodz dala 300 tys., (nie wiem czy to suma na caly rok, czy jedna transza) a Opole jak sie nie myle 200 tys... Prawda jest taka ze w tym miescie sie nic nie uda dopoki u wladzy bedzie niekompetetna grupa robiaca z tego miasta swoj prywatny folwark. I nie chodzi tu tylko o sport. Ale o kazdy aspekt zycia niestety.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
rozumiem ze decyduje poziom ligowy, ale tez sie liczy ile trzeba zaplacic za mecz zeby wygrac? jestem fanem pilki ale bez przesady. masakra
niespokojny pisze:Ostrow wyklada 145 tys, a w zeszlym sezonie Lodz dala 300 tys., (nie wiem czy to suma na caly rok, czy jedna transza) a Opole jak sie nie myle 200 tys... Prawda jest taka ze w tym miescie sie nic nie uda dopoki u wladzy bedzie niekompetetna grupa robiaca z tego miasta swoj prywatny folwark. I nie chodzi tu tylko o sport. Ale o kazdy aspekt zycia niestety.
Gwarantuje Ci, że ta sama grupa wygra następne wybory, a superprezydent Lublina czyli Palikot będzie nadal zdecydowanie najbardziej popularnym politykiem naszego miasta.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- niespokojny
- Trener
Wogole nie widac tu roznic programowych i partyjnych wsrod radnych jest zwykle kolesiostwo, szkoda gadac. Ani poprzednia ekipa ani ta, dalej jest to samo. Kto tam glosowal w tamtym roku na zwiekszenie kasy dla KMZtu ktos przypomnie?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gawrzyk pisze:hm, ale dlaczego takie nerwy? trzeba sie zastanowic jakie bylo kryterium.
na pierwszy rzut oka wydaje sie ze chodzi o poziom ligowy na ktorym startuja. Dlatego najwiecej dostanie SPR grajacy w eklasie i pucharach europejskich, drugi w kolejce do kasy jest motor grajacy pierwszej lidze. jesli bylo takie kryterium podzialu kasy to na tym samym poziomie dotacje powinni dostac koszykarze Startu, a dopiero za nimi nasz KMZ ktory jest klase rozgrywkowa nizej. Gdzies w to trzeba bylo wkomponowac cross ktory jest chyba mistrzem Polski. jakas zasade mozna tutaj znalezc
OK. A co z innymi dyscyplinami?
Sporty walki - karate, boks, kickboxing? Pływanie?
Jeśli bierzemy jako kryterium "poziom sportowy" to wszystkie dyscypliny traktujmy równo.
Jak dla mnie kasa na motocross to skandal. Klub oficjalnie mówi, że w tym roku nie zorganizuje żadnych zawodów w mieście i dostaje dotację w wysokości ponad 100tyś. zł, więcej niż koszykarze, czy żużlowcy którzy organizują po kilkadziesiąt imprez rocznie. Tym bardziej, że ich wysokości ustalają osoby bezpośrednio związane z tym klubem. Konflikt interesów jest bardzo widoczny.
to zgłoście CBA czy CBŚ czy komukolwiek może jest na to paragraf a tak to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Pozdrawiam
Czarek pisze:
Gwarantuje Ci, że ta sama grupa wygra następne wybory, a superprezydent Lublina czyli Palikot będzie nadal zdecydowanie najbardziej popularnym politykiem naszego miasta.
Masz rację co do tego, że ta sama grupa wygra wybory. Stanie sie tak ponieważ wystawią mocnego kandydata o którym trudno powiedzieć coś negatywnego. Wasilewski nie ma już nie tylko poparcia społeczeństwa Lublina, ale też kolegów z partii. Jedyne co może przeszkodzić wygrac im wybory to Wasilewski, który uprze się startować (to mało prawdopodobne, bo oznaczałoby jego koniec w polityce i życiu publicznym).
Pytanie, czy wygrane wybory przez mającego bardzo ambitne plany K. Żuka zmienią coś w finansowaniu sportu i samych żużlowców? Wydaje się, że nie ma na to żadnych szans.
Każdemu jego Everest...
Palikot nazywa Wasilewskiego "swoim autorskim pomysłem", dlatego za działania obecnego Prezydenta i za jego start w najbliższych wyborach odpowiada wyłącznie autor.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
niespokojny pisze: Kto tam glosowal w tamtym roku na zwiekszenie kasy dla KMZtu ktos przypomnie?
Daniewski
Motor mocny
- Egon
- Zawodowiec
Radny Daniewski i z tego co pamietam radny Drozd rowniez.niespokojny pisze:Kto tam glosowal w tamtym roku na zwiekszenie kasy dla KMZtu ktos przypomnie?
Z tymi zlodziejami to z laski swojej możesz sobie darowac. Zapadl w tej sprawie prawomocny wyrok sadu? A jesli nie zapadl, a masz jakies dowody to marsz do prokuratury. Moze nam sie podzial kasy nie podobac, ale mimo wszystko takie taksty zachowaj dla siebie. Nie byloby kasy do podzialu, nie byloby rowniez niepotrzebnej dyskusji i problemu. A tak co roku ktos placze. Ba..wszyscy placza.kibicLBN pisze:Nie rozumiesz? To banda złodziei. Dariusz Piątek i reszta niech ich Bozia broni żebym ich spotkał. Nie wiem czy wytrzymam jak po raz kolejny zobaczę Wasilewskiego na wydziale!!
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Ale wstyd. Niech szybciej ta kadencja się kończy tego barana bo żal na to patrzeć.
Śledziu, nie musisz czekać na koniec kadencji. Jeśli posiadasz prawa wyborcze - w co, przyznam, czasem wątpię - możesz wraz z 4 kolegami zainicjować referendum gminne w sprawie odwołania prezydenta! Trzeba będzie tylko trochę podpisów zebrać (jakieś 20.000), ale w obliczu tej sodomy i gomory, na pewno Ci się uda bez żadnego problemu.
Wiadomo cos juz w sprawie karnetow na przyszly sezon ??
Torsen pisze:Śledziu, nie musisz czekać na koniec kadencji. Jeśli posiadasz prawa wyborcze - w co, przyznam, czasem wątpię - możesz wraz z 4 kolegami zainicjować referendum gminne w sprawie odwołania prezydenta! Trzeba będzie tylko trochę podpisów zebrać (jakieś 20.000), ale w obliczu tej sodomy i gomory, na pewno Ci się uda bez żadnego problemu.
Hmm, gdyby komisarzem zostal pozniej np. taki Zuk, to bylby to calkiem dobry pomysl. pozbylibysmy sie Wasila a i przez jakis czas mozna by potestowac Zuka, czy sie na prezydenta nadaje.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
miedziany pisze:Wiadomo cos juz w sprawie karnetow na przyszly sezon ??
Jesli cos bede wiedział to natychmiast dam znac tu na forum. Poza tym na stronie klubowej sa dostepne namiary na kontakt z klubem:
Tel: 601 655 999
E-mail: info@trenujzmistrzem.pl
"Maciej Michaluk jest jednym z zawodników, którzy podpisali z naszym klubem tzw. umowę warszawską. Lubelski wychowanek oficjalnie podpisał również aneks finansowy do obowiązującej umowy. Kolejny sezon Macieja Michaluka, w którym zdecydował się startować z koziołkiem na plastronie, będzie jego pierwszym sezonem w gronie seniorów."
info z klubowej.
No to mamy lidera!

info z klubowej.
No to mamy lidera!
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
mamy jednego pewniaka do składu, uwazam ze na treningach nie musi sie starac bo i tak ma miejsce w skladzie 
To zaszaleli z Michalukiem, słyszałem że i Frankiem kolankiem są zainteresowani.
janek pisze:To zaszaleli z Michalukiem, słyszałem że i Frankiem kolankiem są zainteresowani.
słyszalem czy wyczytalem w komentarzach w sf?
- Łoptymista
- Trener
janek pisze:To zaszaleli z Michalukiem, słyszałem że i Frankiem kolankiem są zainteresowani.
ale w jakim charakterze? polewaczki?
- Egon
- Zawodowiec
Polewaczkowego jesli juz;) Lopty nie smiej sie bo to bardzo wazna funkcja jest i na pewno nie dla byle kogo..z tym trzeba sie urodzic..Łoptymista pisze:ale w jakim charakterze? polewaczki?
Motor! Motor! Tylko Motor!
Słyszałem, kiedy wiedziałem, że Piszcz nie podpisze