23.04.2010r. Opole - Lublin
- kmzlublinfan
- Senior
Re: 23.04.2010r. Opole - Lublin
Wydaje mi się, że Edberg jest bardziej objeżdżony niż Hadek, pewnie dlatego jedzie. Ciekawe jak Zieliński pojedzie?
cos mnie ominelo? ktos powiedzial, ze hauzingera nie da sie zalatwic i jedzie zielinski?
zapowiedz meczu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ejarz-opo/
a w niej:
zapowiedz meczu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ejarz-opo/
a w niej:
Podobnie jak miało to miejsce w meczu w Krośnie prawdopodobnie parę juniorską zespołu z Lublina stworzą Tadeusz Kostro wypożyczony z Taurona Azotów Tarnów oraz Czech, Michael Hadek.
METHANOL ADVENTURE TEAM
wg mnie powinien jechać Zieliński. Zna tor, rok temu tam jeździł i nie widzę powodu, dla którego to Hauzinger miałby łatać dziurę w składzie
O Hauzingerze nic na razie nie wiadomo, a o Zielińskim wiadomo, że jest cienki. Myślę, że jest to wystarczający powód.
Za Zielińskim przemawia znajomość tamtejszego toru, a i Hauzinger nie jest w cale tęgi.(ciut wyższa średnia biegowa )
A i koszt przyjazdu obco jest znaczny,a Kamil może się jednym busem z Rempałą zabrać
A i koszt przyjazdu obco jest znaczny,a Kamil może się jednym busem z Rempałą zabrać
- niespokojny
- Trener
janek pisze:A i koszt przyjazdu obco jest znaczny
Mozesz przyblizyc szczegoly? Akurat tak sie sklada ze Hauzinger robil lepsze wyniki w Opolu nie bedac zawodnikiem kolejarza niz Zielinski ze znajomoscia toru.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Pozwólmy decydować trenerowi,On chyba najlepiej zna powody dlaczego ten a nie inny.
Bądzmy dobrej myśli
Bądzmy dobrej myśli
Bardzo mnie zmartwila strata Tomka (oby jak najkrotsza), ale panika na forum jest chyba nieproporcjonalna. Przypominam, ze w skladzie pozostali 4 pelnosprawni seniorzy, sposrod ktorych 3 zanotowalo w Krosnie komplety, a Tomek Rempala dosyc dobrze czuje sie na opolskim torze. Czy uzupelniajacym ta czworke bedzie Zielinski, czy Manuel, czy Michaluk, to i tak bedzie uzupelnieniem zawodnikow na ktorych spoczywa ciezar wyniku - spokojnie "we czteru" sa w stanie mecz rozpracowac. Z Tomkiem bylo o wiele latwiej, ale nie przesadzajmy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
ma jechac Manuel i "podobno" ma pozwolenie. I bardzo dobrze - w Opolu jak to w Opolu - bedzie twardo a on jako ubiegloroczny zawodnik Miszkolca czuje sie na czyms takim bardzo dobrze - wyniki w Opolu mial na poziomie Darkina a nawet ciut lepsze.
Wszystko wskazuje na to, że do Opola pojedzie hauzinger i mam nadzieję, że pojedzie dobrze i nie bedzie się do czego przyczepić ale już się boje co sie bedzie działo w mediach i na forum jak da kompletnie ciała i się odezwą ludzie, ze trzeba było brać zielinskiego albo innego bo manuel nei sprawdzony był. No cóż, już jutro się przekonamy jak to będzie.
odnosnie meczu:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /197466837
http://www.kurierlubelski.pl/sport/zapo ... ,id,t.html
odnosnie meczu:
http://www.kurierlubelski.pl/sport/zapo ... ,id,t.html
We wtorek na tym samym torze upadek zaliczył zawodnik KMŻ Tomasz Piszcz, doznając urazu kolana, który prawdopodobnie wykluczy go ze startów do końca sezonu. W piątkowym meczu w Opolu zastąpi go Austriak Manuel Hauzinger. Od jego formy zależy, czy wystartuje także w niedzielnym spotkaniu z Kolejarzem Rawicz.
http://www.mmlublin.pl/15821/2010/4/22/ ... gory=sport
Pozdrawiam
jutro moze pojechac Manuel Hauzinger
jutro moze pojechac Manuel Hauzinger
Hauzinger potwierdzony, glinke na tor maja nawozic, a ile to wczoraj bylo marudzenia:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jak skład będzie taki jak podają w dzienniku to szanse nie są aż takie iluzorycznie małe
, jak mi się przez moment wydawało po urazie Tomka
. Oby to było naderwanie bo szkoda chłopa, że mu kasa poleci, no i drużyny przede wszystkim szkoda
, tak sie kolorowo zaczynało robić....
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Z opolskich donosów mozna wnioskować że pojadą z ZZ pod 10 i prawdopodobnie Frankiem zamiast Pawliczka pod nr 11. Z piętnastką na pewno Ago, który już w Opolu jest od kilku dni.
Jest szansa na korzystny wynik, te kombinacje z ZZ to z reguły nic dobrego. Wystarczy, że któryś senior ma słaby dzień, albo zaliczy dzwona i robi się wielka dziura.
Jest szansa na korzystny wynik, te kombinacje z ZZ to z reguły nic dobrego. Wystarczy, że któryś senior ma słaby dzień, albo zaliczy dzwona i robi się wielka dziura.
Manuel dobra sprawa. Bardzo waleczny zawodnik a o to chodzi. Minimum 8 Pkt walnie jak pojedzie.
- niespokojny
- Trener
Będzie dobrze. 40:50 dla KMŻ.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Aż tak optymistycznie bym na to nie patrzył... Mam nadzieję, że będzie na styk ale dla nas 
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
- niespokojny
- Trener
Piocze pisze:Aż tak optymistycznie bym na to nie patrzył... Mam nadzieję, że będzie na styk ale dla nas
Ludzie wiecej optymizmu... i spokoju.
Ciężar wyniku spoczywa na 6 zawodnikach, a nie czterech. Jednego - juniora - nigdy nie mieliśmy. Teraz jest kolejna dziura w składzie.Czy uzupelniajacym ta czworke bedzie Zielinski, czy Manuel, czy Michaluk, to i tak bedzie uzupelnieniem zawodnikow na ktorych spoczywa ciezar wyniku - spokojnie "we czteru" sa w stanie mecz rozpracowac.
Nie twierdzę, że ktokolwiek by nie wskoczył za Tomka, nie zrobi bardzo dobrego wyniku, ale chyba oczywiste jest że Piszcz był mocnym punktem drużyny i jego strata to spore osłabienie.
Ja nadal liczę, że w Opolu wygramy, ale teraz każdy zawodnik musi pojechać swoje. Wcześniej była szansa, nawet jeśli któryś miałby słabszy dzień.
- niespokojny
- Trener
W kontekscie meczu z Opolem Manuel za Piszcza nie jest jakims wielkim oslabieniem dla nas. Natomiast w przypadku calego sezonu jest to ogromne oslabienie, szczegolnie u nas na torze. Na wyjezdzie w sumie tez, bo Piszcza wynik w tamtym sezonie oscylowal kolo 9 pkt na obcych torach. Jakby sie udalo wygrac w Opolu to..... trzeba koniecznie sprowadzic kogos mocnego na miejsce Piszcza! Bo szansa na najwyzsze laury w II lidze bylaby naprawde duza i szkoda by nie wykorzystac szansy... No ale poczekajmy do jutra.
- kmzlublinfan
- Senior
Dobrze, że Hauzinger potwierdzony. Zobaczymy jak pojedzie, oby jak najlepiej. Powodzenia Hauzi.
niespokojny pisze:Piocze pisze:Aż tak optymistycznie bym na to nie patrzył... Mam nadzieję, że będzie na styk ale dla nas
Ależ ja jestem całkowicie spokojny, nie napalam się na żaden wynik konkretny. No chyba, że za niespokojnych masz tych, którzy nie typują dwudziestopunktowej wygranej na wyjeździe
Btw: najpierw piszesz "spokojnie, więcej optymizmu" a później:
Jakby sie udalo wygrac w Opolu to..... trzeba koniecznie sprowadzic kogos mocnego na miejsce Piszcza!
Może pora zmienić nick z niespokojny na niekonsekwentny?
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
- tezetomaniak
- Trener
niespokojny, a kogo proponujesz ? Skoro taki Trojanowski za namową Wilka nie chce sie obijac po 2 lidze?
- niespokojny
- Trener
Pytel tez nie byl zainteresowany II liga
. Ktos sie by znalazl. Moze Jabłonski? Doyle? Nie ja jestem trenerem... ale w marcu czytalem ze nasi wlodarze beda bacznie sie przygladac wszystkim klubom i zawodnikom ktorzy by mogli wzmocnic nasz zespol w trakcie sezonu...
A przepraszam jedno wyklucza drugie? Gdzie tu niekonsekwencja? Wierze ze wygramy z Opolem ale to jest sport i zawsze sie trzeba liczyc takze z porazka. Wiec do czego pijesz Psiocze?
Piocze pisze:niespokojny pisze:Piocze pisze:Aż tak optymistycznie bym na to nie patrzył... Mam nadzieję, że będzie na styk ale dla nas
Ależ ja jestem całkowicie spokojny, nie napalam się na żaden wynik konkretny. No chyba, że za niespokojnych masz tych, którzy nie typują dwudziestopunktowej wygranej na wyjeździe![]()
Btw: najpierw piszesz "spokojnie, więcej optymizmu" a później:Jakby sie udalo wygrac w Opolu to..... trzeba koniecznie sprowadzic kogos mocnego na miejsce Piszcza!
Może pora zmienić nick z niespokojny na niekonsekwentny?
A przepraszam jedno wyklucza drugie? Gdzie tu niekonsekwencja? Wierze ze wygramy z Opolem ale to jest sport i zawsze sie trzeba liczyc takze z porazka. Wiec do czego pijesz Psiocze?