Wystarczyło napisać to drugie zdanie, a tak muszę się przyczepić do pierwszego.
Po pierwsze, "speedway fans" mi nie pasuje, bo uważam to za kompletny obciach. Uważam też, że zarówno tak sądzić, jak i o tym pisać, mogę dokładnie tak samo, jak osoba, która ma zdanie odmienne. Po to są fora w internecie, przynajmniej tak mi się wydaje.
Po drugie, nie mam zasady, by się przyczepiać do angielskich słów, po prostu w tym przypadku zastanowiło mnie co takiego autor mógł mieć na myśli. Pimp oznacza stręczenie lub alfonsa. Czy zamierzasz polemizować?
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
PS Czyli co? Odpicuj mi kibica?
Pimp my kibic - czyli "kup pan(i) gadżet"
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Re: Pimp my kibic - Zamówienia na SZALIKI i BLUZY
Torsen zaloz lepiej cieple kapcie, odpal fajke, uruchom mode na sukces i przestan sie czepiac pierdół.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Jeśli tłumaczysz język angielski na polski dosłownie, to życze powodzenia
Prosty przykład - wg Ciebie film Dirty Dancing powinien po polsku nazywać się "Brudzące/nieczyste tańczenie".
Dokładnie tak, odpicować - upiększyć, ozdobić, przyozdobić.
Rozumiesz, czy może mam to w paintcie
narysować ? 
Dokładnie tak, odpicować - upiększyć, ozdobić, przyozdobić.
Rozumiesz, czy może mam to w paintcie
Naczelny obrońca Karola Barana.
Torsen pisze:(...)Pimp oznacza stręczenie lub alfonsa. Czy zamierzasz polemizować?
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Slyszales kiedys o czyms takim jak slang i przypisywanie nowego znaczenia istniejacym wyrazom ? Kiedys zaciekawil mnie wywiad z profesorem jezyka angloamerykanskiego, ktory mowil, ze ledwo co nadaza za ewolucja tego jezyka.
PS Poszukaj sobie znaczenia slowa "focus".
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
No juz nic mnie nie zdziwi. To jest chyba forum zuzlowe, a nie jakiejs zasranej poprawnej polszczyzny.
I juz sie zacznie gadka na 5 stron na smieszne argumenty, ze pimp to w ogole co innego i ze jak tak mozna w ogole nazwac temat.
I juz sie zacznie gadka na 5 stron na smieszne argumenty, ze pimp to w ogole co innego i ze jak tak mozna w ogole nazwac temat.
- Egon
- Zawodowiec
Odbiór szalików i bluz definitywnie w piątek podczas treningu. Będę dostępny na stadionie od godziny 18 przez góra pół godziny. Od razu uprzedzam, że jeśli ktoś nie odbierze sobie rzeczy w piątek, to nie dostanie szalików, czy też bluz w niedzielę na meczu, gdyż jadę autobusem i bagaży nie zamierzam ze sobą brać. Co najwyżej w drodze wyjątku jeden szalik na szyję 
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- Egon
- Zawodowiec
Czy znaleźli by się chętni na meczowe koszulki Regio żółto-biało-niebieskie? Dla przypomnienia oto one:

nie licząc "TŻ" nic by się nie zmieniło. Pytam bo już kilka osób mnie pytało i parę maili także odebrałem..
Więc jeśli są ZDECYDOWANI na takową koszulkę proszę wysyłać do mnie PW ja utworzę jedną listę, którą będę systematycznie uzupełniał. Koszt koszulki jeśli się nic nie zmieniło to 75-80zł z tego co pamiętam. Więcej info podam jak uzbiera się trochę chętnych. Osoby niezdecydowane proszeni są o nie wpisywanie się dopóki się nie zdecydują/zarezerwują środków na koncie

nie licząc "TŻ" nic by się nie zmieniło. Pytam bo już kilka osób mnie pytało i parę maili także odebrałem..
Więc jeśli są ZDECYDOWANI na takową koszulkę proszę wysyłać do mnie PW ja utworzę jedną listę, którą będę systematycznie uzupełniał. Koszt koszulki jeśli się nic nie zmieniło to 75-80zł z tego co pamiętam. Więcej info podam jak uzbiera się trochę chętnych. Osoby niezdecydowane proszeni są o nie wpisywanie się dopóki się nie zdecydują/zarezerwują środków na koncie