KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp, NOWY TERMIN - 04/07/2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp, NOWY TERMIN - 04/07/2010

#401 Postautor: grzesieck » 4 lipca 2010, o 23:11

synek pisze:-kolejna sprawa komentator. niech Pan Stypula będzie zawsze naszym komentatorem bo jest dobry.dziś zdarzyło mu się parę razy pomylić ale może miał ciężką noc : ].Ten nowy Pan (nie znam nazwiska) zupelnie nie pasuje do zawodów tego typu a jego glos draznil chyba nie tylko mnie

Pan Kwiek =]

ale wg Czarka to Stypula jest fatalny...

Czarek pisze: Mariusz "Lubelska Żyleta" Stypuła - dramat. Długa i nudna opowieść o Stachyrze podczas prezentacji, przedstawienie dwóch zawodników pod numerem 12, pomyłki w tylu "remis 3:2" itd.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#402 Postautor: ravajas » 4 lipca 2010, o 23:12

synek pisze:
ravajas pisze:nie słyszałeś? ;)

Słyszałem hehe :) pomysłowy gość biegł na druga stronę ze niby coś chce komuś powiedzieć nic nie powiedział odpoczął i znowu bieg :]

miałem na myśli te owacje na trybunach. 8 000 dłoni to nie byle co ;) miał facet swoje 5 minut.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#403 Postautor: kibicLBN » 4 lipca 2010, o 23:13

Synek, Rymel go ogarnął w ostatnim biegu tylko że zwalił misję potem ;) ale brawa dla Pytela się należa.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#404 Postautor: Sledzio » 4 lipca 2010, o 23:13

Czarek pisze: Mariusz "Lubelska Żyleta" Stypuła - dramat. Długa i nudna opowieść o Stachyrze podczas prezentacji, przedstawienie dwóch zawodników pod numerem 12, pomyłki w tylu "remis 3:2" itd.

I dodać również o mistrzostwach światŁa :D :D

a co 2 biegu to przypomniało się spotkanie z 94 roku jak z Bydgoszczą jechaliśmy to chyba 3 bieg był ze zawodnicy przestali jechać bo myśleli że bieg przerwany itd itd...

Ma ktoś zdjęcia jakieś podprowadzających w całej okazałości ? :P

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#405 Postautor: grzesieck » 4 lipca 2010, o 23:16

Sledzio pisze:a co 2 biegu to przypomniało się spotkanie z 94 roku jak z Bydgoszczą jechaliśmy to chyba 3 bieg był ze zawodnicy przestali jechać bo myśleli że bieg przerwany itd itd...

taa Dadi wtedy pyknal Jacka Golloba, a obrazony Adams dotoczyl sie do mety na 3 miejscu machajac co chwile do sedziego :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
synek

#406 Postautor: synek » 4 lipca 2010, o 23:19

grzesieck pisze:ravajas napisał(a):
nie słyszałeś? ;)

Słyszałem hehe :) pomysłowy gość biegł na druga stronę ze niby coś chce komuś powiedzieć nic nie powiedział odpoczął i znowu bieg :]

miałem na myśli te owacje na trybunach. 8 000 dłoni to nie byle co ;) miał facet swoje 5 minut.

Ravajas ja wiem co miałeś na myśli i slyszalem to bo sam mu biłem brawo :D
kibicLBN pisze:Synek, Rymel go ogarnął w ostatnim biegu tylko że zwalił misję potem ;) ale brawa dla Pytela się należa.

Powiem ci szczerze ze z Adrianem zrobiłby tak jak to zrobił z nim w 15 gonitwie gdzie walczył do końca i wyprzedził go na ostatnich metrach.Widac ze chlopak ma to cos i nie boi sie jazdy a o to po czesci chodzi w tym sporcie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#407 Postautor: Gelo » 4 lipca 2010, o 23:22

nie wiem czemu Adik ktory drugi łuk przez 3 okrazenia pokonywal wąsko, na ostatnim pojechał szeroko. Ale to taka wpadka nie mająca znaczenia - niemniej z Łodzią takich błedow byc nie moze

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#408 Postautor: mustafa » 4 lipca 2010, o 23:40

ravajas pisze:szeroka - a przynajmniej na pierwszym wirażu - nie chodziła. i to tam właśnie najczęściej dystans do poprzedzającego rywala tracili rempała, baran i puzon również. sitera i sweetman dość wcześnie wyczaili, że trzyma przy kredzie i nie popełniali błędów.

hmm, zdawało mi się że na łuku przy tablicy było kilka mijanek po zewnętrznej. a jak nie to szkoda, bo przecież najciekawsze spektakularne akcje Barana były zazwyczaj po zewnętrznej. Nie mamy zewnętrznej to tracimy połowę Barana ;) a o ile pamiętam Piszczo też zazwyczaj lubił orbitować szeroko z bardzo dobrym skutkiem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#409 Postautor: Gelo » 4 lipca 2010, o 23:47

niestety dzisiaj szeroka pod tablicą nie chodziła. Akcja Sweetmana to prosta, nie łuk. I rzeczywiscie tor zrobiony wybitnie nie pod Karola. Do tego stopnia, ze jak podjezdzał pod tasme i "kopał" prawie za kazdym razem kiwał głową z dezaprobatą. Może jakby byl na treningu to by nie kiwał :)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#410 Postautor: mustafa » 4 lipca 2010, o 23:54

a no jakby był na treningu :) tylko ciekawe czy ten brak przyczepności związany jest z ubijaniem toru - po przyczepieniu Lublinowi na początku sezonu metki 'dziurawy tor', czy po prostu po dosypaniu tej glinki jakoś nie można uporać się z tym aby ten tor od początku do końca był po naszej stronie.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#411 Postautor: Sledzio » 5 lipca 2010, o 00:00

A ten koleś co dostaje ostrego speeda i biega po murawie to lekkoatletykę ćwiczy w starcie i chce sie widowni pokazać ?? czy robi pajaca z siebie przed wszystkimi :D :D

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#412 Postautor: niespokojny » 5 lipca 2010, o 00:01

Zacznijmy od tego, ze nie moze byc tak ze Puzon przyjezdza na trening kilkaset kilometrow, a Karolowi z Rzeszowa sie nie chce ruszyc. Nie moze byc miejsca dla swietych krow. Baran jezdzi lepiej na wyjezdzie ale u nas na tle rywala, ktory chociaz troche sie stawia daje ciala. Te ataki jakies takie rozpaczliwe i chaotyczne. W tamtym sezonie robil z kazdym co chcial, po orbicie, przy krawezniku, nozyce. A teraz to z Kozdrasiem i z Kajzerem sie meczy kilka okrazen a reszty to nie jest w stanie nawet uszczypnac jak przegra start :? . Mi sie wydaje ze tor w tym roku jest przyczepniejszy niz w tamtym. Czyli Karol powinien sobie lepiej radzic a jest odwrotnie. Cos tu jest nie tak. Wprowadzic system z Lodzi. Na treningu wszyscy, i najlepsie jada. Moze poza Rymlem i Drymlem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#413 Postautor: Fantys » 5 lipca 2010, o 00:02

Chyba to drugie ale zobacz ile radości na trybunach było :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#414 Postautor: Gelo » 5 lipca 2010, o 00:04

ubijanie toru to odrebny temat - Kantor nakazuje jechać samochodom nauki jazdy srodkiem toru, a co robi Tomek R jadący z drugiego pola w pierwszym biegu? Oczywiscie staje na srodku toru, koło słupka. Nie jestem żużlowcem - ale Rempała troche już jezdzi -naście lat.
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2010, o 00:05 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

ermen
Zawodowiec

#415 Postautor: ermen » 5 lipca 2010, o 00:05

Sledzio pisze:A ten koleś co dostaje ostrego speeda i biega po murawie to lekkoatletykę ćwiczy w starcie i chce sie widowni pokazać ?? czy robi pajaca z siebie przed wszystkimi :D :D

GO FOREST!!! Wypisz, wymaluj.
Każdemu jego Everest...

Sledzio
Trener
Kontakt:

#416 Postautor: Sledzio » 5 lipca 2010, o 00:07

Fantys pisze:Chyba to drugie ale zobacz ile radości na trybunach było :D

No baa sam mu dopingowałem :) Nie ma co dobry wariat.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#417 Postautor: Fantys » 5 lipca 2010, o 00:08

Ale pamiętam że na poprzednim meczu tez biegał i również zrobił furore+plus starszy Pan na rowerze :D widac klub dba o atrakcje dla kibiców :D

harry
Trener

#418 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 00:23

Żadnych szans na bonus z Łodzią z taką organizacją meczu i nikłe na bonus z Opolem. To już nie brak umiejętności tylko szczyt glupoty po tylu przejściach dalej jak ślepy brnąć z takim przygotowaniem toru. Wiadomo było że jak sędzia i Janusz Stachyra zobaczą 3 godziny przed meczem jak wygląda tor to zrobią wszystko żeby go zmienić. I zrobili. A nasi jak barany musieli przez dwie rundy pasować się od nowa. Z taką strategią nawet na baraże się nie załapiemy.
Pisałem już z miesiąc temu że polityka świętych krów się nie sprawdza i się nie sprawdziła. Trener tego nie zrozumiał. Sitera to chyba większość wiedziała, że się nie nadaje i miała rację. Dla Rempały I Barana ostatnią szansą powinien być mecz z Opolem. Jak się nie uda to niestety żegnamy. Sponsor wymaga i TO JEST ŚWIĘTE. Potrzeba natychmiast do zakontraktowania Gathercol lub Nieminen żeby pobudzić do myślenia co poniektórych. Dobrze że Piszczo pomógł zdecydowanie Słodzikowi ze spasowaniem się do toru bo już by było po awansach. Ale Ryśka nie ma na następne dwa ważne mecze. I mam nadzieję, żę progresywne podwyżki wypłaty za pracę w klubie zaowocują nową jakością zawodników, przynajmniej tych ( tego) młodzieżowych.
Widać że klub ma kasę ale nie widać żeby wynik kogoś w klubie specjalnie obchodził. Chyba to problem dla niektórych.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#419 Postautor: meesha » 5 lipca 2010, o 00:36

Uwaga do spikera: co najmniej niesmaczne jest wzywanie dyrektora klubu do opuszczenia murawy przez mikrofon. Takie sprawy załatwia się poprzez wysłanie kogoś z informacją do dyrektora, a nie tak na cały stadion. To było żenujące.

Wedle regulaminu spiker zawodów jest zobowiązany przekazywać publiczności niezwłocznie wszelkie uwagi i informacje od sędziego zawodów. Tak było właśnie w tym przypadku. Myślisz, że Mario sobie sam wymyślił to "wyganianie" dyrektora Sprawki z murawy???
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#420 Postautor: Gelo » 5 lipca 2010, o 00:39

chyba zbyt krytycznie oceniasz mecz - zwyciezcow sie nie sądzi :D :D :D . Skosiliśmy przecież planowane 3 punkty. Oczywiscie, na Łodz taka jazda jak dzis nie wystarczy - mam na mysli ogolny rozrachunek na koniec sezonu. Baran olewa treningi i ewidentnie traktowany jest jak święta krowa (a jako lider powinien byc przygotowany na kilka wariantów przygotowania toru), Rempała niby wydawał sie szybki ale... na tle Sitery. Sponsor płaci, sponsor wymaga - nie jedziesz - wypad ze skladu. Jak to milo jest mi to dziś napisać :)

harry
Trener

#421 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 00:50

Może jestem zbyt mało inteligenty ale z tego co napisałeś to mecz oceniasz dokładnie tak samo jak ja.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#422 Postautor: Gelo » 5 lipca 2010, o 00:51

ja sie ciesze z wyniku - ze stylu niekoniecznie. ale jak wszyscy wiemy w zuzlu punktowane są punkty a nie wrazenia artystyczne :)

harry
Trener

#423 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 00:57

Te wrażenia starczyły na Ostrów. Coś mi mówi że jak się nic nie zmieni to z Opolem będzie dużo gorzej a z Łodzią baaaardzo ciężko.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#424 Postautor: mustafa » 5 lipca 2010, o 00:59

harry pisze:To już nie brak umiejętności tylko szczyt glupoty po tylu przejściach dalej jak ślepy brnąć z takim przygotowaniem toru. Wiadomo było że jak sędzia i Janusz Stachyra zobaczą 3 godziny przed meczem jak wygląda tor to zrobią wszystko żeby go zmienić. I zrobili.

A to ciekawe co piszesz... Ja rozumiem, że jak tor się rozsypuje to trener gości może protestować i sędzia nakaże ubijać ciągnikami. No ale Staszewski napisał, że na początku był tor przyczepny.

Mariusz Staszewski (Holdikom Ostrovia)... Na początku tor był przyczepny i nam pasował, z czasem przesychał i szło nam coraz gorzej.

Czyli według Ciebie, Jasio 3 godziny wcześniej nakazał sędziemu bronować aby było przyczepnie, bo jest zbyt równo i będą nudne zawody ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#425 Postautor: Gelo » 5 lipca 2010, o 01:00

Z Łodzią nie mamy co myslec o bonusie z taką jazdą. A o Opole jestem dziwnie spokojny. Oni chyba i tak nie awansują do czworki wiec i bonus nie jest nam taki niezbedny. Ale i tak w naszym zasiegu :)