KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp, NOWY TERMIN - 04/07/2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp, NOWY TERMIN - 04/07/2010

#451 Postautor: grzesieck » 5 lipca 2010, o 11:44

Dryml, Rymel i Sweetman maja wolne 11/07 i wszyscy trzej maja nastepnego dnia mecz w Anglii : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#452 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 11:45

Co prawda na zarzuty o stan toru powinien najdokładniej odpowiedzieć Sting ale ja też coś niecoś słyszałem. Tor był tak fatalnie zrobiony że miał miejsca gdzie był bardzo mocno zbronowany a były tez takie gdzie było twardo. Sędzia to wychwycił i była krótka gadka: Macie trzy godziny na doprowadzenie toru do ładu bo nie jedziemy na tym.
Mówiłem o tym, potem pisałem od półtora roku. Głową w mur. Tor zaczyna się robić w sobotę. W niedzielę to już tylko kosmetyka. A już szczytem bezmyślności jest robienie cudów na torze przy przeciwnikach i arbitrze. To zawsze wywołuje reakcje. Ale ktoś widocznie lubi pograć na nerwach wszystkim dookoła.

A o Baranie i TR już pisałem wcześniej. Albo musi wrócic do ścigania Piszcz albo trzeba jeszcze kogoś szybko zakontraktować. Pozycja świętych krów bardzo źle wpływa na postawę co poniektórych.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#453 Postautor: Hela » 5 lipca 2010, o 11:49

grzesieck pisze:Dryml, Rymel i Sweetman maja wolne 11/07

Bardzo dobra wiadomość. Można być trochę spokojniejszym o bonusa. Wydawało mi się, że Sweetmana nie będzie.

Tor był tak fatalnie zrobiony że miał miejsca gdzie był bardzo mocno zbronowany a były tez takie gdzie było twardo.

W takiej sytuacji to co napisał Torsen zostało podważone. Bo tor musiałby być wszędzie albo twardy, albo wszędzie mocno zbronowany. Taka mieszanina to tor nieregulaminowy więc nie ma co się dziwić, że sędzia a później Stachyra mieli do niego uwagi.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

harry
Trener

#454 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 11:49

grzesieck pisze:Dryml, Rymel i Sweetman maja wolne 11/07 i wszyscy trzej maja nastepnego dnia mecz w Anglii : )

To w zasadzie przesądza sprawę bonusa, oby tylko nie mieli jakichś zawodów w sobotę bo znowu będzie problem z dojazdem. 8) :evil: :wink:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#455 Postautor: Torsen » 5 lipca 2010, o 12:03

Hela pisze:
Tor był tak fatalnie zrobiony że miał miejsca gdzie był bardzo mocno zbronowany a były tez takie gdzie było twardo.

W takiej sytuacji to co napisał Torsen zostało podważone. Bo tor musiałby być wszędzie albo twardy, albo wszędzie mocno zbronowany. Taka mieszanina to tor nieregulaminowy więc nie ma co się dziwić, że sędzia a później Stachyra mieli do niego uwagi.
Ostatnio było wiele głosów, że z naszym torem udało się już dojść do ładu i wszelkie pretensje o jego przygotowanie pochodzą z kosmosu, od stworków, które "nie mają jaj" i nie umieją jeździć na przyczepnym lub boją się dziur. Ja przyczyn przedmeczowego równania toru nie znałem i o nie dopiero pytałem, jedynie podejrzewając, że może znów ktoś nam zweryfikował tor bezpodstawnie.

DJPEPE
Junior

#456 Postautor: DJPEPE » 5 lipca 2010, o 12:04

Odnośnie pracy spikerów - ciężko mieli ponieważ:awaria mikrofonów bezprzewodowych, mnóstwo konkursów, nagród, sponsorów i ...wszyscy przychodzili do kabiny. Poza tym normalna praca w anormalnych warunkach - sędzia, ks. Kiełbasa, osoby postronne[zwycięzcy konkursów, fundatorzy nagród] Mario uwijał się jak w ukropie - biegał do sekretarza zawodów, wysłuchiwał uwag sędziego, zapowiadał itd. , a że były pomyłki słowne w pracy na"żywo"...trudno - każdemu może się zdarzyć.
Kolejna uwaga - sprzęt dla prowadzących, obsługi ekranu i ...didżeja już dawno nadaje się do wymiany.Na takiej"radioli" to ja grałem w latach 80-tych w szkolnym radiowęźle. :D
Może ten filmik trochę pokaże pracę naszych komentatorów..
http://www.youtube.com/watch?v=bClXg2yO9ws
Zwycięzcy nagród...
http://www.youtube.com/watch?v=65hKhHXVFa0
http://www.youtube.com/watch?v=gKejcBp9DrM
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2010, o 13:14 przez DJPEPE, łącznie zmieniany 1 raz.

moko

#457 Postautor: moko » 5 lipca 2010, o 12:08

harry pisze:A już szczytem bezmyślności jest robienie cudów na torze przy przeciwnikach i arbitrze. To zawsze wywołuje reakcje. Ale ktoś widocznie lubi pograć na nerwach wszystkim dookoła.

Szczytem bezmyślności jest wałkowanie przez Ciebie tematu toru na forum publicznym, co może sprawić że tor w najbliższą niedzielę będzie przez osoby zainteresowane jeszcze dokładniej oglądany. I tak jeszcze z ciekawości - czy nabywasz w kasie grzecznie bilecik na mecz?

harry
Trener

#458 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 12:14

No i bardzo dobrze. Może w końcu ktoś zacznie robić tor tak jak to powinno być robione.

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. :twisted: 8)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#459 Postautor: Speedway » 5 lipca 2010, o 12:16

Kibice pisze:Tradycyjnie już poproszę o biegi nominowane. Z góry dzięki.

14: Ż:Klecha, C:Baran, B:Czerwinski, N:Sweetman (za Rempałe)
15: C: Puzon, Ż:Pytel, N:Rymel, B:Staszewski
Obrazek

Awatar użytkownika
pizek

#460 Postautor: pizek » 5 lipca 2010, o 12:29

i jeszcze czasy bo może ktoś dba o to tak jak ja :D
14 - 68,19
15 - 67,76

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#461 Postautor: sting126 » 5 lipca 2010, o 12:36

harry pisze:Co prawda na zarzuty o stan toru powinien najdokładniej odpowiedzieć Sting ale ja też coś niecoś słyszałem. Tor był tak fatalnie zrobiony że miał miejsca gdzie był bardzo mocno zbronowany a były tez takie gdzie było twardo. Sędzia to wychwycił i była krótka gadka: Macie trzy godziny na doprowadzenie toru do ładu bo nie jedziemy na tym.

Wlasciwie to do Twojej wypowiedzi nic nie trzeba dodawac, moze tylko poza krotkim komentarzem, ze strzelilismy sobie gola do wlasnej bramki... I dzieki Bogu, ze nie zostalo to wszystko opisane w protokole i ze w II lidze nie jest tak jak w ekstra,ze tor musi byc gotowy 2 godz.przed zawodami bo bysmy lezeli...

pav pisze:Którą z powyższych funkcji pełni Pan sprinter?

Powiedzmy,ze byl gracarzem :] mial za zadanie sprzatac po biegu serpentyny.

Co do organizacji meczu to jeszcze jeden drobny szczegol mi sie przypomnial. Po zakonczeniu pojawil sie w kabinie kibic, ktory wygral rower. Niestety - nie mial kto mu go oficjalnie przekazac. Nie bylo ani przedstawiciela firmy, ktora rower ufundowala, klubowe wladze niespecjalnie sie tym interesowaly i biedny kibic stal i czekal, nie wiem jak sprawa sie skonczyla bo wyszedlem, niemniej jednak troche kicha.
Czas na zmiany :]

DJPEPE
Junior

#462 Postautor: DJPEPE » 5 lipca 2010, o 12:55

Dla tych, co nie byli lub siedzieli daleko - twarze bohaterów zawodów i ...podprowadzających ... :D
http://www.youtube.com/watch?v=TRR7doGQZUQ

turek
Szkółkowicz

#463 Postautor: turek » 5 lipca 2010, o 12:59

grzesieck pisze:Dryml, Rymel i Sweetman maja wolne 11/07 i wszyscy trzej maja nastepnego dnia mecz w Anglii : )

Akurat Rymel wczoraj mówił, że nie będzie go na meczu z Opolem.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#464 Postautor: ravajas » 5 lipca 2010, o 13:14

pizek pisze:i jeszcze czasy bo może ktoś dba o to tak jak ja :D
14 - 68,19
15 - 67,76

dziwią kibice, którzy już po 13. biegu stoją pod bramą byle tylko wyjść jako pierwszy, a potem proszą o podanie składów i czasów biegów nominowanych. Przecież to wszystko jest na SyFach!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#465 Postautor: Hayden » 5 lipca 2010, o 13:16

ravajas pisze: ale mnie dziwią kibice, którzy już po 13. biegu stoją pod bramą byle tylko wyjść jako pierwszy

Bo moze sie spiesza na autobus, ktory w niedziele jezdzi co 1,5h ?
Motor mocny

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#466 Postautor: Kshyhu » 5 lipca 2010, o 13:17

ravajas pisze:dziwią kibice, którzy już po 13. biegu stoją pod bramą byle tylko wyjść jako pierwszy, a potem proszą o podanie składów i czasów biegów nominowanych. Przecież to wszystko jest na SyFach!

Właśnie mnie też to zdziwiło, ale nie wiedziałem, czy wypada pytać :P
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#467 Postautor: ravajas » 5 lipca 2010, o 13:18

Hayden pisze:
ravajas pisze: ale mnie dziwią kibice, którzy już po 13. biegu stoją pod bramą byle tylko wyjść jako pierwszy

Bo moze sie spiesza na autobus, ktory w niedziele jezdzi co 1,5h ?

to po co się tak spieszą skoro najbliższy mają za 1,5 h ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#468 Postautor: Torsen » 5 lipca 2010, o 13:21

DJPEPE pisze:Dla tych, co nie byli lub siedzieli daleko - twarze bohaterów zawodów i ...podprowadzających ... :D
http://www.youtube.com/watch?v=TRR7doGQZUQ
Kilka moich wrażeń... Po pierwsze, laseczki :shock: :) Po drugie, Puzon kręcący z dezaprobatą głową na informację, że wyrasta na prawdziwego lidera. Co on taki skromny? Trzecia rzecz, którą widać było i z pierwszego łuku, gdzie siedziałem, ale jakoś zapomniałem o tym wcześniej napisać - wielki szacun dla Barana za myk z młodym kibicem. Bardzo mi się to podobało. To ważne, że sportowcy pamiętają, że sportu bez kibiców by nie było i że są gotowi spełniać dziecięce marzenia. Jestem pewien, że chłopak jest kupiony dla żużla do końca życia.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#469 Postautor: Speedway » 5 lipca 2010, o 13:21

ravajas pisze:
14 - 68,19
15 - 67,76

dziwią kibice, którzy już po 13. biegu stoją pod bramą byle tylko wyjść jako pierwszy, a potem proszą o podanie składów i czasów biegów nominowanych. Przecież to wszystko jest na SyFach!

Czasy są na syfach, układ pól startowych w 14 i 15 już nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#470 Postautor: Hela » 5 lipca 2010, o 13:55

Torsen pisze:[o drugie, Puzon kręcący z dezaprobatą głową na informację, że wyrasta na prawdziwego lidera. Co on taki skromny?

Zapewne chodzi o przesądy. Jak kogoś się publicznie pochwali to zaraz los przewrotny tak pokieruje, że wszystko sie potrafi spieprzyć. Tak samo jak z wsiadaniem do karetki po wypadku i innym podobnym "czarom". Żużlowcy mają kilka takich rytuałów. 8)
I faktycznie, brawo dla Karola za akcję z Młodym Kibicem. Super postawa.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

RavLit
Szkółkowicz

#471 Postautor: RavLit » 5 lipca 2010, o 14:11

Jeszcze krótko co do toru.
Również słyszałem wersję, że tor był do poprawki, z powodu pasów przyczepny-twardy, natomiast z tego co mi wiadomo, nikt nie kazał go ubijać, a jedynie doprowadzić do stanu, gdy będzie równy na całej szerokości. Ubijanie było już wewnętrzną inicjatywą lubelskiego kierownictwa (toromistrza?), bo zalecenie dotyczyło wyrównania.
Do tego dochodzi procesja (z meczu na mecz dłuższa) aut podczas prezentacji i ustawienia z treningu idzą w... zapomnienie, a chyba, nie tylko moim zdaniem, Stachyra najlepiej z osób znajdujacych się w parkingu potrafi odczytać zmieniające się warunki na naszym torze.

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#472 Postautor: Desmo » 5 lipca 2010, o 14:19

J. Stachyra nie tylko potrafi odgadnąć Nasz tor, ale także postawić na swoim itp. itd.. I tym się różni od Wilka czy Sprawki.
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#473 Postautor: Hela » 5 lipca 2010, o 14:25

Wczoraj Sprawka nie był kierownikiem drużyny :?
Ale racja ze Stachyrą. Biegał po murawie, wykłocał się z sędzią, dzwonił do niego np. po tym jak Puszakowski został puszczony z lotnego. A u nas wszyscy stali zadowoleni z siebie.

Kibice
Szkółkowicz

#474 Postautor: Kibice » 5 lipca 2010, o 14:49

ravajas pisze:
14 - 68,19
15 - 67,76

Ja akurat nie wychodzę przed końcem. Tradycyjnie proszę już o biegi nominowane, gdyż na meczu idzie taki doping, że nie bawię się w uzupełnianie programu. Robię to dopiero w domu. A układu biegów nominowanych na syfach nie uświadczysz.

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#475 Postautor: Desmo » 5 lipca 2010, o 14:53

Hela pisze:Wczoraj Sprawka nie był kierownikiem drużyny :?

Chodzi o całokształt i charakter
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!