RKS Kolejarz Rawicz - Lubelski Węgiel KMŻ 30 lipca 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

Re: RKS Kolejarz Rawicz - Lubelski Węgiel KMŻ 18 lipca 2010

#51 Postautor: Hela » 17 lipca 2010, o 10:13

maestro76 pisze:karolek zjaral swoj jedyny sprzet czyli tomek wskakuje za niego?

Dlaczego? Przecież nie spłonął silnik doszczętnie, rama się nie spaliła. Z tego co było widać przed biegiem kierownik startu zaczął biegać koło Karola i coś mu pokazywać. Podejrzewam, że zaczeło wyciekać paliwo, które od gorąca zaczęło się palić. Ale ten ogień to z pożaru paliwa, a nie silnika czy reszty. Po takim 'pożarze' straty są raczej minimalne. Tak mi się wydaje. Silnik jest cały i to najważniejsze.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#52 Postautor: Mars » 17 lipca 2010, o 10:33

Rawicz ma silniejszy skład na obecną chwile.
Zgoda mamy 2 armaty Dryml i Rymel i tyle. Jak wyjdziemy z 40 to będe zaskoczony.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#53 Postautor: Hela » 17 lipca 2010, o 10:37

Rawicz ma silniejszy skład? Wolne żarty. Takich armat jak u nas nie mają inne zespoły. Tak jak ktoś policzył - oprócz Czechów, reszta musi zrobić po 5-6 punktów i mecz wygrany, czy to jest poza zasięgiem? Jeszcze pare dni temu wiele osób pisało, że jesteśmy w stanie ograć Rybnik w barażach. Skąd teraz taki obawy? Zwykłe asekuranctwo, bo znów się nam nie uda?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#54 Postautor: Mars » 17 lipca 2010, o 10:51

Ja nie pisałem w żadnym poście o szansach z Rybnikiem ( ich poprostu nie mamy jeśli chcesz znać moje zdanie) .
Rawicz ma moim zdaniem bardziej wyrównany skład i jeżdzą u siebie . Gdyby Baran czy Puszak znaczyli cos więcej nie jeżdzili by dzisiaj w 2 lidze, proszę to wkońcu zrozumieć. 40 pkt to będzie miłe zaskoczenie.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#55 Postautor: Speedway » 17 lipca 2010, o 11:06

jerry78 pisze:Wtedy wygrana w Łodzi chyba też nam by nie wystarczyła, bo punktowo bylibyśmy na równo, po jednym bonusie miałaby Łódź i Lublin i o awansie decydowały by małe punkty? tak czy nie?

Z tego co wiem w rundzie finałowej nie ma już bonusów za dwumecz, więc jest jeszcze gorzej. Ale nie jestem tego pewien na 100%
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#56 Postautor: ermen » 17 lipca 2010, o 11:23

mylisz się. Bonusy są!!
Art 754 pkt 3.
Drużyna, która w obydwu meczach z danym przeciwnikiem w danej części
rozgrywek zdobędzie większą sumę punktów meczowych lub większą sumę
punktów biegowych przy równości punktów meczowych, otrzymuje punkt
bonusowy, dodawany do punktów meczowych.

http://www.pzm.pl/userfiles/2010-pliki/ ... gi2010.pdf
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#57 Postautor: Speedway » 17 lipca 2010, o 11:28

A faktycznie, przepraszam.
Rozdział IV, Art. 754, ust.3 :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#58 Postautor: Flint » 17 lipca 2010, o 12:31

Mars pisze:Gdyby Baran czy Puszak znaczyli cos więcej nie jeżdzili by dzisiaj w 2 lidze, proszę to wkońcu zrozumieć.

A jeszcze przedwczoraj nosiliście Puszaka na rękach.. :roll:

Ok, Puszakowski pojechał słabo z Łodzią, ale przypomnij sobie mecz w Opolu. Dokładnie taki sam badziew jak wczoraj i co? Następny mecz i Puszak sam Wam wygrywa mecz z Rawiczem. Wydaje mi się, że teraz będzie podobnie. Choć martwi to, że ostatnio trochę km w podróży narobił, ale taka rola żużlowca i mam nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na jego jutrzejszą postawę.;]

A co do ich jazdy w II lidze. Puszakiem nie interesowałem się tak jak Karolem, ale wiedz, że Karol był naprawdę blisko I ligi przed tym sezonem. Wybrał jednak Lublin, bo tak było lepiej. Jeśli nie wejdziecie to pewnie odejdzie. O ile oczywiście on sam będzie chciał.;]

A że trafił do II ligi? Gdzieś musiał się odbudować po dwuletniej przerwie, nie mając prawie w ogóle sprzętu. 8)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#59 Postautor: Mars » 17 lipca 2010, o 12:50

Baran wybrał Lublin bo łatwiejsza kasa(przecież to wie każda rozgarnięta osoba),pewne miejsce w składzie takie były ustalenia przed sezonem, w 1 lidze z taką formą już by nie jeżdził. Tam są określone wymagania i kluby nie mogą pozwolić sobie na amatorke. Denerwują mnie opinie że mamy zajebistych seniorów,wymiataczy itd ( na Kraków, Opole czy Krosno) teraz jedziemy do Rawicza, który udowodnił już na Zygmuntowskich że ma ciekawy ambitny zespół i przy odrobinie szczęścia wygraliby w Lublinie spotkanie.Mecz z Łodzią może kilka osób wyleczył z głupich zapędów do 30 itp.

P.S Flint -- Puszaka na rękach ja nie nosiłem, wybacz i nie wrzucaj wszystkich kibiców do jednego worka, więc albo odpisuj konkretnie( do danej osoby) albo nie udzielaj się w ogóle. A odnośnie do Mariusza to jak dla mnie najlepszy senior w naszym zespole (za dużo zawodów za słaby warsztat).Na pewno wyciągnie odpowiednie wnioski, a jeżeli się nie uda Wojciechowski mu pomoże.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener