Liga amatorska
Re: Liga amatorska
A mozna jakiś szerszy komentarz dla tych co niebyli 
-
Morgenstern
Kaleczenie żużla. Rybnik nie przyjechał w ogóle, więc większość biegów była w trzyosobowym składzie. Generalnie metę można było zrobić po wyjściu z pierwszego łuku, bo w takiej kolejności w jakiej jechali w tym miejscu dojeżdżali do końca. Sami "żużlowcy" najwyraźniej też to zaobserwowali, bo nawet nie podejmowali walki na dystansie. Żadnej "mijanki" w 20 biegach nie stwierdzono. Z KŻ Lublin najlepiej oczywiście Brzozowski. O ile mnie pamięć nie myli wykręcił komplet. Poza tym w przerwach publiczność próbował zabawiać Arkadiusz Jędrej. Podobno planuje walczyć o miejsce w lubelskiej drużynie amatorów.
No zmienił... W ogóle nieźle się panom amatorom w dupach poprzewracało ostatnimi czasy. Teraz czekać tylko jak zaczną obcokrajowcy jeździć w tej lidze 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Sponsorzy, tuningowanie sprzętu i byli zawodnicy, to wszystko powoduje, że liga amatorska ma coraz mniej wspólnego ze swoją nazwą.
Ciekawie było popatrzeć 6 lat temu na starszych panów, często z brzuszkiem którzy dosłownie i w przenośni walczyli na i z torem. Przypominają mi się pierwsze NMPA w Lublinie, ktore wygrał Widera. Niektórzy z uczestników jeździli na Jawie stojącej a za kevlar mieli zabytkowe skóry lub zwykłe bluzy
Ciekawie było popatrzeć 6 lat temu na starszych panów, często z brzuszkiem którzy dosłownie i w przenośni walczyli na i z torem. Przypominają mi się pierwsze NMPA w Lublinie, ktore wygrał Widera. Niektórzy z uczestników jeździli na Jawie stojącej a za kevlar mieli zabytkowe skóry lub zwykłe bluzy
trening czyni mistrza.