remont stadionu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#177 Postautor: Apocalips » 24 marca 2004, o 14:09

Jak widać pogoda póki co wsprzyja, znowu pogodynka nas oszukała :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

eloo

#178 Postautor: GIGI » 24 marca 2004, o 15:08

Apocalips pisze:Jak widać pogoda póki co wsprzyja, znowu pogodynka nas oszukała :)

hehe no i komu wresazcie wierzyć??? z pogodą nigdy nic nie wiedomo. już nie mogę się doczekać zapachu metanolu :))))

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#179 Postautor: mikas » 2 kwietnia 2004, o 18:57

W tamtym tygodniu napisałem list na temat stadionu do prezydenta Pruszkowskiego,dziś otrzymałem odpowiedź od pana Mariana Drabko.W skrócie wygląda ona tak:

-czynione są starania(cytat:"czynimy wszystko"), aby remont zakończyc przed 30 kwietnia.(pożyjemy zobaczymy)

-to podobno nie jest remont tylko pół milionowa inwestycja i jeśli znajdą sie pieniądze przebudowa stadionu będzie kontynuowana.(ciekawe gdzie utopią te pól miliona?, za takie pieniadze włożone w remont to bedziemy mieli stadion jak marzenie :D :wink: )

-kluby sportowe wiedziały wczesniej o remoncie,wiec mogły również wczesniej przełożyc swoje pierwsze mecze na pozniejsze terminy.(takie tłumaczenie to według mnie chyba jakies nieporozumienie)

-kraty napewno nie beda zdjete w najbliższym czasie.(główny argument-brak zgody policji, ani PZPN ani kluby ekstraklasy sie na to nie zdecydowały)

Odpowiedzi jakich sie mozna było spodziewac,w sumie zadnych konkretów i satysfakcjonujących argumentów.
Ale i tak jestem zdziwiony ze wogole jakis odzew był.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#180 Postautor: :Radim: » 9 kwietnia 2004, o 21:12

jesli ktos byl w ostatnich dniach na stadionie prosil bym o info co tam sie dzieje :wink:
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#181 Postautor: Apocalips » 10 kwietnia 2004, o 17:19

Nie wiem ile ta "buda" przetrwa.... Jeszcze kilka takich zadym jak dzisiaj i szyb nie będzie. Dla niewtajemniczonych na meczu Motoru policja musiała urzyć kul gumowych, żeby uspokoić kibiców Motoru. Ktoś bezmyślnie wstawił aż tyle szyb. Ale śmiać mi się chciało jak tylko zostało wystrzelonych parę kul a wszyscy "ważniacy" uciekali gdzie pieprz rośnie :lol:

Pozdrawiam :twisted:

P.S. Motor-HEKO 0:0 :?

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#182 Postautor: dannie » 10 kwietnia 2004, o 17:34

kurde i jak tu mozna likwidowac kraty na stadionie lub montowac (moze w przyszlosci) krzeselka itp. to juz drobna przesada, myslem (moje glupie nadzieje :? ) ze powoli koncza sie zadymy na polskich stadionach... narazie tak jest ale na 1 lidze... 2 i 3 jeszcze nie dorosla...

buda moze byc, tyle zeby wytrwala troche - niech przynajmniej ja skoncza (trybune)...

P.S Apocalips - wiesz czy byly jakies straty? :? (nie licze ludzi)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#183 Postautor: Apocalips » 10 kwietnia 2004, o 17:44

Zależy w czym straty. Buda chyba wytrzymała :) Określ się dokładniej :) Pozatym napewno będzie kara finansowa dla klubu :? Na stadionie oprócz budy nic nie ma wartości :lol: A beton zniszczyć trudno.... Dokładniej to nie wiem, bo też szybko uciekałem, żeby nie dostać taką kulką. Ale policja trochę przecholowała... Strzelała kulkami również tam gdzie były rodziny z małymi dziećmi, które nic nie zawiniły.

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#184 Postautor: dannie » 10 kwietnia 2004, o 17:50

Na stadionie oprócz budy nic nie ma wartości

i w tym jego urok :) ... a chodzilo mi wlasnie o bude (szyby)... jezeli nie trzeba wymieniac to dobrze... znow by naprawiali (jezli by ) z miesiac :wink:.

POZDRAWIAM! i dzieki za info

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#185 Postautor: Lublin_Fan » 10 kwietnia 2004, o 17:59

Stodoła jest nieruszona. Tłukli się najpierw na całej bystrzycy a po meczu awantura przeniosła się na ulicę.

Poszło o jakiś zatarg między ochorniarzem z Impelu a gnojkami. Za moment już była niemała zadyma przy wyjeździe dla polewaczki. Huliganeria nie dostała się na tor tylko dlatego, że ochroniarze pakowali w nich jakimś gazem. Za chwile przyleciało ze dwóch policjantów, z których jeden miał spluwe podnobną do tej co miał terminator w opakowaniu na róże :) Strzelił pare razy aż pobiegła tam grypa ok. 30 policjantów. No i przez kilkanaście minut , już na trybunie, obie strony wzajemnie się prowokowały. Po meczu awantura przeniosła się na ulicę. Tego juz nie widziałem, ale odgłosy strzałów były co chwile. W sumie może i nawet koło 40.
Jak ktoś jeszcze się łudził, że kraty zostaną zdjęte to od dziś może przestać. Tak samo jak i mieliśmy krzesełka, albo jakikolwiek następny remont. Tym pojebańcom z kopanej nawet nie trzeba kibiców drużyny przyjeznej, żeby się dobrze bawić. Moim zdaniem policja powinna sypać w nich z granatnika.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#186 Postautor: Mars » 10 kwietnia 2004, o 18:06

Lublin_Fan pisze:Stodoła jest nieruszona. Tłukli się najpierw na całej bystrzycy a po meczu awantura przeniosła się na ulicę.

Poszło o jakiś zatarg między ochorniarzem z Impelu a gnojkami. Za moment już była niemała zadyma przy wyjeździe dla polewaczki. Huliganeria nie dostała się na tor tylko dlatego, że ochroniarze pakowali w nich jakimś gazem. Za chwile przyleciało ze dwóch policjantów, z których jeden miał spluwe podnobną do tej co miał terminator w opakowaniu na róże :) Strzelił pare razy aż pobiegła tam grypa ok. 30 policjantów. No i przez kilkanaście minut , już na trybunie, obie strony wzajemnie się prowokowały. Po meczu awantura przeniosła się na ulicę. Tego juz nie widziałem, ale odgłosy strzałów były co chwile. W sumie może i nawet koło 40.
Jak ktoś jeszcze się łudził, że kraty zostaną zdjęte to od dziś może przestać. Tak samo jak i mieliśmy krzesełka, albo jakikolwiek następny remont. Tym pojebańcom z kopanej nawet nie trzeba kibiców drużyny przyjeznej, żeby się dobrze bawić. Moim zdaniem policja powinna sypać w nich z granatnika.

Pozdr.

to co dzisiaj wyprawiala Policja to jakis skandal strzelaja w male dzieci przymnie dostala 4letnia dziewczynka w glowe...
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#187 Postautor: Apocalips » 10 kwietnia 2004, o 18:27

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że tą zadymę sprowokali gnoje po 13 lat !

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#188 Postautor: jacur78 » 10 kwietnia 2004, o 18:49

Dla mnie i tak tych wszystkich pseudokibicow to powinni zwyczajnie wyrzucac z kazdego stadionu i tyle! Trzeba te huliganerie wyeliminowac, najlepiej idac za przykladem stadionow angielskich :)
Precz z pseudokibolami!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#189 Postautor: istred » 10 kwietnia 2004, o 19:21

Dziwnym zbiegiem okoliczności też dzis zjawiłem się na meczu Motoru. Pojechałem na trening TŻ nie wiedząc że jest dzis mecz, a że zostało już pare minut do końca i wpuszczali za darmo to wszedłem i zobaczyłem całą zadyme.
Z jednej strony śmiać się chce jak do policji uzbrojonej po uszu, nawet w broń na kule gumowe wyskakują cwaniaczki z gołymi pięściami, ale w tym samym momencie odpowiadam sobie na odwieczne pytanie o wyglad stadionów w całym kraju, a szczególnie ten na Zygmuntowskich. Juz teraz wiem dlaczego kraty nie zostaja mimo zapowiedzi uciete i pozostaną jeszcze niestety na długi czas.

A dziewczynka nie dostała by po głowie gdyby huligani, gówniarze nie wszczęli burd. Poza tym ojciec widząc co się dzieje powinien albo zabrać dziecko ze stadionu albo przynajmniej przenieść sie na jakieś bezpieczne miejsce.

Dlatego właśnie nazwa Motor od razu źle mi się kojarzy, może dlatego że chodzę na żużel właściwie wraz z powstaniem LKŻ. Na Motor nie chodziłem bo wtedy byłem jeszcze za mały i nie miał mnie kto zabrać na stadion.

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#190 Postautor: Sprawiedliwy » 10 kwietnia 2004, o 19:48

Podsumowując, inauguracja rozgrywek ligowych na zielonogórskim torze okazała się jak najbardziej udana. Była piękna oprawa meczu. Liczne serpentyny, świece, petardy, mimo tego miała miejsce jedna nieprzyjemna sytuacja. Albowiem, z sektora drużyny przyjezdnej w pewnym momencie wyleciała na tor butelka rzucona przez pewnego mężczyznę. Służby porządkowe natychmiast jego złapały i zaprowadziły na policję, która postawiła mu zarzut zakłócania porządku na imprezie masowej. Jak się okazało, owy mężczyzna był pod wpływem alkoholu, wobec czego został zawieziony do izby wytrzeźwień w pod zielonogórskiej Raculi.

Nie potrzeba byÅ‚o dużo czasu, by wybrykiem rybnickiego kibica zajÄ…Å‚ siÄ™ wymiar sprawiedliwoÅ›ci. NastÄ…piÅ‚o to już we wtorek, gdy SÄ…d Grodzki w Zielonej Górze wydaÅ‚ skazanemu wyrok dwuletniego zakazu wstÄ™pu na imprezy sportowe oraz obciążyÅ‚ go kosztami pobytu w izbie wytrzeźwieÅ„ – okoÅ‚o 400 zÅ‚.

Źródło: Gazeta Lubuska

Powinni tym gnojom z Motoru po w walać kary. Albo jeszcze lepszy patent nie ich wyjebczą z Zygmuntowskich. Taki poziom jaki prezentują powinni grać na jakimś zadupiu.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#192 Postautor: Erwin » 10 kwietnia 2004, o 20:44

Huligani byli są i będą i Ty czy ja tego nie zmienimy, trzeba z tym walczyć, ale kto był ten widział jak świetnie policja opracowała plan działania, zepchnęli ich w stronę ludzi którzy chcieli normalnie obejrzeć mecz, do tego jeszcze urzyli kul :shock: , jedna trafiła dziecko które stało z ojcem na schodach oboje sie przewrócili, potem jak już wracałem w parku maszyn stała karetka, jestem pewien że do tego wydarzenia, to wlasnie są dzialania polskiej policji zamiast ich pchac pod zegar to nie lepiej w drugą stronę.
Mieli szczescie ze kibice Motoru to ponad polowa dzieci ktorzy po jednym strzale uciekają, jakby takie starcie mialo miejsce z kibolami Legii lub Lecha to te jednostki policyjne zostałyby przez nich "zjedzone", czy Lublin nie ma więcej i lepiej przygotowanej policji :shock: - żenada :!:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#193 Postautor: $korzen$ » 10 kwietnia 2004, o 20:53

Ja bylem w Pubie na meczu, przez przypadek wracalem i natchnolem sie na burdy z Policja, i tez zauwazylem ze ci kolesie to same gowniarze po 12,13 lat ! bylo jeszcze kilku starszych spitych jak nie wiem co. Ale co tu gadac, tak ludzi wychowuje ulica. Cieszmy sie ze temu dziecku sie nic nie stalo

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#194 Postautor: Erwin » 10 kwietnia 2004, o 20:54

Przed chwilą dostałem info od kolesia, że uszkodzona została również buda, poszła jedna szyba :!:

Robson
Senior

#195 Postautor: Robson » 10 kwietnia 2004, o 22:14

Stałem w tym korku jak strzelali i rzucali pod mosirem. Dziwi mnie ze policja tak waliła tymi kulami kiedy obok odbywał sie normalny ruch samochodowy... Współczuję tylko właścicielom samochodów pozostawionych pod Mosirem...
A rzucali nie tylko gówniarze... ja szczerze mówiąc głównie widziłem raczej starszych "szyitów" ....

Awatar użytkownika
PAJDA

#196 Postautor: PAJDA » 10 kwietnia 2004, o 22:24

tez bylam dzis na tym meczu i siedzialam tuz obok tego miejsca gdzie to wszystko sie zaczelo. moim zdaniem to policja w zasadzie rozpetala cala ta awanture (na taka skale oczywiscie bo bez prowokacji ze strony kibicow by sie nie obeszlo :lol: ).
a bylo to tak : grupa chlopakow siedziala sobie i pila, wiadomo, ze po jakims czasie natura sie odezwala no to poszli (ze 2 albo 3 ) na ten murek przy wyjezdzie polewaczki i tak bezczelnnie z tego murku sobie sikali, a centralnie przed nimi - a tak ze 2, moze 3 metry, stala ochrona. doszlo tam do jakiejs "wymiany slownej" i paru gowniarzy polecialo zobaczyc co sie dzieje, a jak zobaczyli to inni to pomysleli ze sie leja i tez polecieli, a jak juz dolecieli to sie zaczeli naprawde lac. Jeden gość z tej grupki co pili nawet costam krzyczal do kolegow zeby dali spokoj ale jakos nikt go nie posluchal :) Policja wtedy naciagnela te swoje hełmy i do boju! Jeden siknał gazem, a drugi strzelił ze 2 razy kulkami. I wtedy ludzie zaczeli sie ewakuowac bo to nic przyjemnego zarwac gumą.
Owszem, zaczęło sie od glupoty i czesc ludzi tylko na cos takiego czekala ale policja za ostro zareagowała, tam bylo kupe dzieci. A potem jak policja "opanowała" 3 sektory to widzialam, jak jeden strzelal do jakiegos goscia (jednego z tych chetnych do "rozrywki") z ok 1 metra!!! ten typ lezal na ziemi a ten drugi szedl w jego strone i strzelal do niego !!!
SUMA SUMARUM, POLICJA SIE CHYBA ZA BARDZO PRZEJELA, WIECEJ SZKOD NAROBILA I WCALE NIE WPROWADZILA PORZADKU!!!
i przede wszystkim dala sie sprowokowac kilku juz podpitym "kibicom"

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#197 Postautor: zdzisio » 10 kwietnia 2004, o 22:35

a jnie bylem na tym meczu ale z waszych opowiesci co przeczytalem to normalnie debilizm malo im ze juz jedenego czy wiecej kiboli takich zabila albo spalowala a potem to policjanci ido do pierdla zato ze spalowal kibola ale to jes debilizm ja by granata pod nich podsadzi i by byl swiety spokuj

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#198 Postautor: Erwin » 10 kwietnia 2004, o 22:50

:lol: Lol i kto to mówi :wink:

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#199 Postautor: zdzisio » 10 kwietnia 2004, o 23:16

Erwin pisze::lol: Lol i kto to mówi :wink:

po prostu raz trzeba byc po jedne stronie a raz pod drugie w tym przypadku jestem po stronie zeby to to zle nie wygladalto to napisze po stronie Panow Policjantow (kraweerznikow psow itd itp jak to woli) :D :) :wink:

sledzio

#200 Postautor: sledzio » 11 kwietnia 2004, o 00:04

heheh ładnie ładnie szkoda że nie byłem na meczyku bo miałem iść ale wolałem w domciu siedzeć ale załuje hehe