Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

Re: Karol Baran

#276 Postautor: max3 » 28 stycznia 2011, o 21:26

Kostro mieszka w Lublinie.

Awatar użytkownika
Kubator

#277 Postautor: Kubator » 28 stycznia 2011, o 21:31

aaa dzieki Harry .. bo jak go zbaczylem to mi sie cisnenie podnoslo :) kolejny raz tej zimy :) i mysllem ze wiem wiecej .. jednak NIE !! ;/ tHX Max3 as well :)

jerry78
Trener

#278 Postautor: jerry78 » 28 stycznia 2011, o 22:14

Może i na Sławin pojechał do panny, ale jak napisał max, Tadzio mieszka w Lublinie o czym można np. przeczytać tutaj

http://gloszuzlowy.pl/ekstraliga/kostro ... d37a000000

Żużlowiec Tauronu Azotów, nadal ze swoim ojcem mieszka w Lublinie. Tam też na codzień trenuje. Ma tu sporą grupę przyjaciół.

majster

#279 Postautor: majster » 8 marca 2011, o 15:15

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#280 Postautor: Remus » 9 marca 2011, o 10:09

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/03/09/baran-jesli-zbojkotuje-mecz-musi-sobie-zdawac-sprawe-z-konse/

I w sumie wszystko zostaje w rękach prezesów. Czyli jedziemy na nowych tłumikach.
Obrazek

janek
Kadrowicz

#281 Postautor: janek » 16 marca 2011, o 10:37

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#282 Postautor: Torsen » 16 marca 2011, o 13:12

Jeśli PZM nie zmieni decyzji, to Baran przyniesie zwolnienie lekarskie - zgrabnie. Swoją drogą, po takim publicznym oświadczeniu, na miejscu klubu, zakwestionowałbym to zwolnienie, a o osobie lekarza, który je wystawi, poinformował ZUS celem przeprowadzenia odpowiedniej kontroli.
Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam takie rzeczy.

Niestety, ale Karol myli się co do rzekomo wstecznego działania prawa w tym przypadku. W sporcie zdarzają się kontrakty wieloletnie i oczywiście nie zamraża to możliwości zmian przepisów do czasu, gdy wszystkie wygasną :) Przeciwnie, każdy ligowy zawodnik zobowiązuje się przestrzegać obowiązujących przepisów.
Kwestia tłumików nie pojawiła się też tydzień temu, tylko chyba z rok temu - był czas się przygotować.

Ja również jestem przeciwnikiem tych tłumików, bo lubię nasz przyczepny tor, a ryk silnika żużlowego uważam za jeden z najfajniejszych odgłosów w przyrodzie :) ale takie wywrotowe stawianie sprawy działa mi na uzębienie. Gelo miał rację - kara za poprzednie fochy niczego Barana nie nauczyła.

Sztyvny
Szkółkowicz

#283 Postautor: Sztyvny » 16 marca 2011, o 14:31

Tylko chyba nie zauwazyles, ze Karol nie podwaza swojego kontraktu w obliczu wprowadzonej zmiany, wiec tekst o "prawie dzialajacym wstecz" jest nie trafiony.
Chodzilo mu raczej o to, ze gdyby w momencie, gdy podpisywal kontrakt, byl okreslony regulamin dotyczacy nowych tlumikow, to nie podpisalby kontraktu na takich warunkach, na jakich to zrobil (czyli w oczywistym domysle - chcialby wiecej, do czego tez odnosi sie tekst o "kupieniu silnikow przez PZM".)

Ja tam jego stanowisko doskonale rozumiem. Podpisujac kontrakt zaplanowal sobie, ile beda go kosztowaly naprawy, inwestycje i ile zarobi w przeciagu sezonu. Nagle nastepuje zmiana wymagan i okazuje sie, ze bedzie musial jechac na czyms, co zwiekszy jego koszta eksploatacji sprzetu o np. 200%.
I teraz prosta sprawa - albo inwestuje te 200% (i o tyle mniej ma "do reki"), albo buja sie na trupach, robi kiepski wynik i dziaduje na tym, co dostal za podpis. Tak czy siak - zarabia mniej niz obie wykalkulowal.

To troche tak, jakbys zatrudnil sie do roboty i dostal sluzbowy samochod z paliwem za np. 1000zl (i tyle tez bedziesz musial wyjezdzic, zeby zarobic) i wyplaty rzedu 2000. A nagle przed rozpoczeciem pracy szef mowi, ze ten 1000 na paliwo musisz wylozyc ze swoich.