Stadion im. Dadosa??

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piotrbaz

Stadion im. Dadosa??

#1 Postautor: Piotrbaz » 19 kwietnia 2004, o 19:30

W środę zarząd Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego będzie rozpatrywał wniosek kibiców, o przyznanie obiektowi przy ulicy Hallera imienia Roberta Dadosa. Sytuacja ta budzi wiele kontrowersji, gdyż "Dadi" nie poniósł śmierci na torze. Jak do tej sprawy podejdzie zarząd? Przekonamy się w najbliższym czasie.

to znalazłem na rzeszowskim forum a info podały SF

a oto pare komentarzy :

Kamil pisze:Dla mnie to juz lekkie przegięcie Moze był wspaniałym zużlowcem, ale na pewno nie człowiekiem.. :? :? :? I nie wzorem do naśladowania :? :? ..

Misiencjusz pisze:Hehehehe, bez jaj. A co on takiego dokonał? Według mnie zasłużył najwyzej na boisko szkolne.

piszcie co sÄ…dzicie o tym wszystkim...

Zulu
Junior

#2 Postautor: Zulu » 19 kwietnia 2004, o 19:40

Bardzo szanowałem Roberta jako zużlowca. Ale czy zasłużył na nazwanie stadionu jego imieniem ? Z pewnością nie we wszystkich aspektach swojego krótkiego życia był wzorem do naśladowania. Z drugiej strony, jeżeli nikt nie neguje, że zasłużył na memoriał, to niby dlaczego nie miałby zasługiwac na stadion ? Jeżeli jest taka wola kibiców w Grudziądzu, to ja jestem za. W końcu ten stadion jest przede wszystkim dla nich. Choć moja aprobata chyba ma tu chyba małe znaczenie :-) Pozdrawiam.

Shack
Administrator

#3 Postautor: Shack » 19 kwietnia 2004, o 19:42

a czy musimy sie sugerować opiniami tych ukraińskich kmiotków ? wydaje mi się, że akurat oni tu mają najmniej do powiedzenia

Awatar użytkownika
Radek

#4 Postautor: Radek » 19 kwietnia 2004, o 20:06

Myślę, że memoriał Jego imienia jest jak najbardziej na miejscu ale nazwa stadionu? :roll: Serce mówi "tak", rozsądek studzi te zapędy bo przede wszystkim taki przywilej daje się tym którzy zasłużyli na to nie tylko postawą zawodnika ale i człowieka. Robert był młody, nie zdążył wyryć się w pamięci kibiców jako wielki człowiek, a szczerze mówiąc wiele było momentów kiedy działo się wręcz przeciwnie :( . Trudna sprawa... Ja wolę zapalić na Jego grobie znicz i pomodlić się niż stawiać Mu pomniki... Pamięć o kimś nosi się w środku, tak to czuję...

Pozdrawiam, Radek.

Łoś
Kontakt:

Myślę że to kiepski pomysł

#5 Postautor: ŁoÅ› » 19 kwietnia 2004, o 20:11

:shock: Szanuję Roberta i pokuj jego duszy ale myślę zeby stadionowi imie dawac to nieeee a po drugie to on popelil samobujstwo
Łoś

Geest
Senior

#6 Postautor: Geest » 19 kwietnia 2004, o 21:49

nazwa stadionu jest absolutnie nie na miejscu, niestety. niezbyt dlugo interesuje sie zuzlem, ale czy w Grudziądzu nie bylo nigdy zadnego zasluzonego zawodnika, dzialacz itp? w koncu jezeli np. ktos poswiecil klubowi kawal swego zycia i odwalil przy tym kawal dobrej roboty, to dziwnym bylo by nazywanie stadionu imieniem Dadosa. Memoriał jak najbardziej tak, mysle tez (tu w kotekscie naszego "stadionu"), ze powinna pojawic sie jakas plyta pamiatkowa, ale to taka moja sugestia. historia Roberta jest historia smutna, ale raczej niezbyt godna naśladowania...

savi

#7 Postautor: savi » 19 kwietnia 2004, o 21:54

Masz racje Radek mamoriał to dobra kmina, ale z tym stadionem to przesada troszke :/ też szanuje Roberta i pokoójjego duszy ale chyba za mało osiagnał żeby nazwano jego imieniem stadion. Kiedys w przyszłoście Hansa Nielsena, Tonego Richardsona na ich cześc bedzie można zazywac stadion no ale chyba na czesc Roberta to niezesłuzył a jeszcze te samobujstwo :/ Shack i wcale sieniekieruje tamtymi komentarzami to moje zdanie

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#8 Postautor: kuki » 19 kwietnia 2004, o 22:14

m zbić memorial Dadiego ale nazywac stadion??to może troche przesadzili ale memorial powinien być w Lublinie:)!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM

E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574

TÅ» SIPMA LUBLIN

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO TŻL I TY TEŻ TRZYMAJ SIĘ

Awatar użytkownika
Tadzix

#9 Postautor: Tadzix » 19 kwietnia 2004, o 22:26

"Ukraińskich kmiotków"??? :shock:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#10 Postautor: Gelo » 19 kwietnia 2004, o 22:34

Odpowiadając na temat - proszę mnie nie denerwować.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#11 Postautor: grzesieck » 19 kwietnia 2004, o 22:40

Tadzix pisze:"Ukraińskich kmiotków"??? :shock:

Rzeszowiaków 8)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#12 Postautor: RadeKas » 19 kwietnia 2004, o 22:45

Ja powiem tak. Dla mnie Dadi byl zawodnikiem z Lublina, a nie z Grudziadza. I jak juz nazywac jego imieniem cokolwiek to u nas a nie tam :?

Awatar użytkownika
ozzyman

#13 Postautor: ozzyman » 19 kwietnia 2004, o 23:27

Nie przeadzajcie z tym stadionem, bo to ani w Grudziadzu ani tym bardziej w Lublinie nie przejdzie.

bartexs1
Senior

#14 Postautor: bartexs1 » 20 kwietnia 2004, o 09:55

Wy chyba na głowe upadliscie wszyscy po koleii z wyjątkami ktoryz chociaz troche myślą!! jesli ja mialbym nazwac stadion im. ROBERTA DADOSA to moja mama predzje by dziecko urodzila w wieku 50-ciukilkulat ;)!! ja bym nigdy nie nazwal stadionu o imieniu i nazwisku roberta dadosa!! predzej hansa nielsena! to byl gosc!! wybral lublin jak byl mistrzem swiata!! on tu sie "wypromowal" na polske w LUBLINIE!!

no dobra ew. nazwa stadionu!! STADION SAMOBÓJCZEGO ROBERTA DADOSA!!

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#15 Postautor: kuki » 20 kwietnia 2004, o 10:07

Ta nazwa stadionu to głupota to jest jak by nazwali wielką krokwie w Zakompanym imieniem Adama Malysza!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!

TÅ» SIPMA LUBLIN

Geest
Senior

#16 Postautor: Geest » 20 kwietnia 2004, o 16:33

wiesz, skocznia w zakopanem im. Adama Małysza? pomysl bardzo dobry, facet osiagnal wiele nie tylko w narciarskim i nie tylko sportowym aspekcie. Gosc fenomen, skocznia mu sie nalezy, ale on jeszcze nie powiedzial ostatniego slowa, wiec troche glupie by to bylo...

Awatar użytkownika
Bochen

#17 Postautor: Bochen » 20 kwietnia 2004, o 16:37

Ty Kuki masz jakies zachamowania?? a co do Wielkiej Krokwi i nazwanie jej imieniem Adama Malysza to czemu nie?? Przeciez on tyle razy zrobil przyjemnosc ludzim w Polsce a poza tym byl przez 3 sezony Mistrzem!!

ps. Pamietajcie gdzie sie urodzil Mistrz Swiata Juniorów na zuzlu!! w Lublinie, a z naszego Grodu nie bylo jak dobrze pamietam innego mistrza swiata!!

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#18 Postautor: kuki » 20 kwietnia 2004, o 17:29

Bochen pisze:Ty Kuki masz jakies zachamowania?? a co do Wielkiej Krokwi i nazwanie jej imieniem Adama Malysza to czemu nie?? Przeciez on tyle razy zrobil przyjemnosc ludzim w Polsce a poza tym byl przez 3 sezony Mistrzem!!

ps. Pamietajcie gdzie sie urodzil Mistrz Swiata Juniorów na zuzlu!! w Lublinie, a z naszego Grodu nie bylo jak dobrze pamietam innego mistrza swiata!!
Bochen chodzi mi oto że jak by nazwali skocznie a nie że jak by nazwali mog.li by nazwać tak skocznie ale raczej nie nazwą.
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!

TÅ» SIPMA LUBLIN

mat

#19 Postautor: mat » 20 kwietnia 2004, o 19:50

Bochen chodzi mi oto że jak by nazwali skocznie a nie że jak by nazwali mog.li by nazwać tak skocznie ale raczej nie nazwą.

Cztery razy to czytałem i nic z tego nie rozumiem :D

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#20 Postautor: Ar2rB » 20 kwietnia 2004, o 19:54

mat pisze:

Cztery razy to czytałem i nic z tego nie rozumiem :D

To tak jak ja, tylko że ja podjąłem więcej prób ;).

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#21 Postautor: zdzisio » 20 kwietnia 2004, o 20:17

[quote="ku]Bochen chodzi mi oto że jak by nazwali skocznie a nie że jak by nazwali mog.li by nazwać tak skocznie ale raczej nie nazwą.[/quote]

kuki wyraz sie jasniej bo nie rozumiem twojej wypowiedz i chyba nie tylko ja

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#23 Postautor: Apocalips » 20 kwietnia 2004, o 20:47

:D Kurczę czego nie uważałem na lekcji rosyjskiego :wink: Albo czego ten chłopak nie uważał na lekcji polskiego...

P.S. co do skoczni to jestem za (skocznia im. A.Małysza), lecz co do stadionu im. R.Dadosa mam jakieś mieszane uczucia, ale nie ma co rozważać, dobrze, że są wogóle ludzie, którym Dadi był bliski ! Trzeba im pogratulować takiej inicjatywy !
P.S.1 no to czekamy na tłumacza przysięgłego :)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2004, o 20:52 przez Apocalips, łącznie zmieniany 2 razy.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#24 Postautor: mcprzemek » 20 kwietnia 2004, o 20:50

Powinniśmy nominować to zdanie do tytułu cytat roku :!: :)

Sober
Senior

#25 Postautor: Sober » 20 kwietnia 2004, o 21:14

********** Grudziądz my chcemy mieć stadion imienia R.Dadosa! :twisted: