Marketing mix w klubie żużlowym
Re: Marketing mix w klubie żużlowym
Zaklejaniu okien autobusów/tramwajów/trolejbusów reklamami mówimy stanowcze nie!

To są tylko folie przyciemniające, także przy upałach spełniają dodatkową funkcję
Oni sie tam na Fiatach Punto ucza jezdzic?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
Oferowane gadżety klubowe nadają się bardziej na plażę ,a nie na stadion.
Takie koszulki czy czapeczki są w sam raz dla hostess .Ciekawe kto wymyślił taką kolorystykę ? A może białe chińskie było najtańsze ? Niestety ale ten towar raczej nie przyniesie kapitalnego aspektu finansowego
Takie koszulki czy czapeczki są w sam raz dla hostess .Ciekawe kto wymyślił taką kolorystykę ? A może białe chińskie było najtańsze ? Niestety ale ten towar raczej nie przyniesie kapitalnego aspektu finansowego
-
Pirat
szkoda gadac ,orientowałem się dzisiaj ile kosztowała by reklama meczu w elektronicznym wydaniu jeden z lubeslkich gazet(nie wymienie jaka to) i tak na emisje 25.000 odsłon koszt to 300zł netto natomiast 30.000 odsłon 400zł netto uważam że nie jest to jakas kolosalna suma a wiem też że była by opcja negocjacji ceny w sytuacji reklamy meczy przez cały sezon. a napewno aspekt finansowy po zainwestowaniu kasy mógł by przynieśc zyski. tak to już bywa nie zainwestujesz nie zarobisz.
1 grudnia Klub Sportowy Toruń UNIBAX SA rozpoczął kolejną odsłonę akcji promocyjnej "Krzyżakomania". W czwartek przedstawiciele toruńskiego klubu zawitali do Zespołu Szkół w Dobrzejewicach, gdzie spotkali się z uczniami tej szkoły.
Dobrzejewice to miejscowość położona w województwie kujawsko-pomorskim, w odległości ok. 20 km od Torunia. Jak w wielu innych okolicznych miejscowościach, także i w Dobrzejewicach spotkać można wielu kibiców "czarnego sportu". Jan Ząbik, Mirosław Kowalik, Karol Ząbik, Mateusz Lampkowski oraz Emil i Kamil Pulczyński w czwartkowe przedpołudnie zainaugurowali kolejną odsłonę "Krzyżakomanii". Przez ponad godzinę przedstawiciele toruńskiej drużyny odpowiadali na liczne pytania uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół w Dobrzejewicach. Trenerzy opowiedzieli o mijającym sezonie, a także o przygotowaniach do sezonu 2012, z kolei żużlowcy opowiadali o swoich planach, nie zabrakło również pytań o specjalistyczny sprzęt żużlowy czy hobby zawodników. Najbardziej uczniów rozbawił Karol Ząbik, żartując: "W wolnym czasie biorę lekcje baletu". Na zakończenie spotkania żużlowcy pozowali do wspólnych zdjęć oraz rozdali dziesiątki autografów.
Po spotkaniu Kamil Pulczyński powiedział: "Bardzo cieszę się, że mogliśmy przyjechać do Dobrzejewic. Wiemy, że mamy w regionie wielu kibiców, a w trakcie sezonu nie ma zbyt wielu możliwości, by spotkać się lub porozmawiać. Z przyjemnością odpowiadaliśmy na wszystkie pytania, choć wiele z nich było bardzo nietypowych. Dzisiejsze spotkanie było bardzo udane i świetnie się bawiliśmy. Dziękujemy szkole za zaproszenie i czekamy na kolejne spotkania."
Już w najbliższy wtorek 6 grudnia w Centrum Sportu i Rekreacji "Olender" w Wielkiej Nieszawce odbędzie się mikołajkowe spotkanie z żużlowcami Unibaksu Toruń. Natomiast 9 grudnia w Baju Pomorskim już po raz drugi toruński klub organizuje "Mikołajki z Unibaksem" dla najmłodszych kibiców czarnego sportu.
Redakcja SPEEDWAY.info.pl
A u nas dalej cisza... i skad my mamy miec tych wychowankow i chetnych do szkolki jak sie nic nie robi ?
Aktualnie czy się to komuś podoba czy nie to jedna z najlepszych reklam jest groupon - wiem z praktyki bo próbowałem i klasycznych odsłon na portalach, googlowego adwords, plakatów i ulotek. Takiego wzrostu (relatywnie do realnych kosztów) odsłon strony, telefonów i wizyt (ponawianych-nie tylko raz) nie było przy żadnej formie. Tyle, że ja reklamowałem (i dalej to robię) dość rentowne usługi stąd nie wiem jak tu.
Nie wiem jaka jest rentowność biletu z programem ale podejrzewam, że przy zasadach groupona można spokojnie wyjść z taka formą reklamy na 0 (sam program jest pewnie mocno rentowny ale nie wiem
) - groupon oddaje ok. 30% ceny oferty (tzn tej ceny po obniżce
)
A no i z darmowych to do tej pory nie rozumiem czego klub nie wstawia nigdzie facebooka'a - darmowa reklama... no chyba, że wstawia ale nie zauważyłem...
Nie wiem jaka jest rentowność biletu z programem ale podejrzewam, że przy zasadach groupona można spokojnie wyjść z taka formą reklamy na 0 (sam program jest pewnie mocno rentowny ale nie wiem
A no i z darmowych to do tej pory nie rozumiem czego klub nie wstawia nigdzie facebooka'a - darmowa reklama... no chyba, że wstawia ale nie zauważyłem...
ciekawa jestem kto tak naprawdę odpowiada za reklamę i marketing w lubelskim klubie i jakie dostaje wynagrodzenie ????
Pan Janek, 4 tys. brutto.
Spisz teraz spokojniej?
Spisz teraz spokojniej?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ciekawie zmontowana prezentacja dla potencjalnych sponsorów Orła Łódź:
http://youtu.be/myxayYB5lgc
Jestem pod dużym wrażeniem. Świetna produkcja
U nich można się dziwić że nikt nowy nie przychodzi pomimo awansu, działań marketingowych i promocji żużla w trudnym klimacie miasta zdominowanego przez trampkarzy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Koper pisze:Ciekawie zmontowana prezentacja dla potencjalnych sponsorów Orła Łódź:
idealny wzór dla naszego klubu.
no calkiem spoko, tylko troche niefortunnych dobor klipow, bo na wiekszosci z nich Orzel jedzie na 5-1 w dupe :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
to samo miałem napisać co grzesieck i do tego przy pustych trybunach 
Moim zdaniem w tym klipie nie ma nic ciekawego z punktu widzenia sponsora
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Takie gadżety wyprodukował nasz nowy sponsor po awansie Unii Tarnów do extraligi:
http://img.uniatarnow.eu/images/kufleut.jpg
http://img.uniatarnow.eu/images/kufleut.jpg
-
Smirnek_
- Senior
O to może w tym roku zrobią takie dla nas 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nie mam nic przeciwko aby mieli ku temu taką samą okazję 
- michal5555
Szklanki całkiem fajny pomysł. Z tego co sobie przypominam to gdzieś widziałem fajne czapki z daszkiem Warki z herbem Stali Gorzów i motywami Speedway. Mogli by coś wymyślić dla Lubelskiego Klubu.
Swietna sprawa
Idealne na konkursy, upominki itd dla kibicow.
michal5555 pisze:Szklanki całkiem fajny pomysł. Z tego co sobie przypominam to gdzieś widziałem fajne czapki z daszkiem Warki z herbem Stali Gorzów i motywami Speedway. Mogli by coś wymyślić dla Lubelskiego Klubu.
Przypomniało mi się, jak kilka lat temu - będąc na meczu Sparty Wrocław ze Stalą Gorzów - po meczu w moje łapki trafiła taka właśnie czapka rzucana na trybunę kibiców Stali przez niejakiego... Jespera Jensena vel Monberga vel Pulpeta
Re: Marketing mix w klubie żuż�wym
niedługo gumki zielono-żół��ędą �p�zczać
a� trzeba im przyznać, że m�ke�ng mają na wyso�m poziomie.