Motor Lublin - KSM Krosno 07.08.2011
Re: Motor Lublin - KSM Krosno 07.08.2011

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Przez przypadek wpadła mi w ręce fotka z tajnych testów nad naszym niezniszczalnym chwiejem http://gallery.astronet.pl/images/01556.jpg
Myślicie, że takie coś można zrealizować za jakieś 1000zł ? miały być kosmiczne wyniki to będą
Myślicie, że takie coś można zrealizować za jakieś 1000zł ? miały być kosmiczne wyniki to będą
Wedlug mnie duzo lepszym rozwiazaniem niz mowienie o tym, ze nie ma pieniedzy jest poprostu milczenie na temat finansow i tyle. No bo skoro ich nie ma, to nie ma sie czym chwalic, wiec po co tak to powtarzac na kazdym kroku.
Chyba, ze to taka taktyka, zeby inni mysleli ze Lublin biedny, a w rzeczywistosci kasa jest
Chyba, ze to taka taktyka, zeby inni mysleli ze Lublin biedny, a w rzeczywistosci kasa jest
Co by sie dzialo jakbysmy rzeczywiscie wygrywali wysoko wszystkie mecze po kolei ? 3 kolejka i juz bankructwo ? Ktos w klubie chyba w ogole nie zaplanowal budzetu . Przed sezonem Sprawka mowil niby ze zawodnicy chcieli wiecej od nas niz od innych klubow , ale oni niby podpisali kontrakty normalne. Nie zatrudnili bardzo drogich zawodnikow z I ligii bo niby chcieli za duzo. To skoro mamy 1,6 mln budżetu, kontrakty podpisano niby rozsądnie , a zawodnicy nie zdobywaja duzo pkt i treningow , turniejow oraz sparingow przedsezonowych prawie wcale nie bylo, nie przekladalismy tez zadnych meczow tak ze zawodnicy przyjechali ale mecz sie nie odbyl i trzeba bylo im zaplacic to PANIE PREZESIE CO SIE STALO Z PIENIEDZMI I CZYJA TO SPRAWKA ? WYTLUMACZ PAN W VIDEOBLOGU PO KROTCE DLACZEGO JUZ NIE MA PIENIEDZY ? GDZIE ONE POSZLY !?
Moze nie poczekalismy na promocje -60% jak w ubieglym sezonie?
Motor mocny
Myślę, że przebieg i rozmach zbliżającej się kampanii wyborczej może być odpowiedzią na niektóre pytania.
Proponowałbym się jeszcze wstrzymać z ocenami. Sprawka jeszcze tydzień temu twierdził, że pieniądze są wypłacane na bieżąco i nie spotkałem się w mediach z żadną oficjalną wypowiedzią, że finansowo w klubie nie dzieje się najlepiej. Dlaczego mielibyśmy mu nie wierzyć? Przypuszczam, że gdyby było coś nie tak, ktoś (np. Bogdanka) natychmiast by zainterweniował i byłoby o tym głośno. A to, że nie ma pieniędzy na wzmocnienia albo mecz został odwołany zdaniem niektórych przedwcześnie? Może po prostu wszystko wyliczone jest tak, że na klubowym koncie są pieniądze, ale żeby wyjść po sezonie "na zero", nie można sobie pozwolić na dodatkowe 50-80 tyś. dla zawodnika. A przełożenie meczu powinno wyjść na dobre. Zawsze to 2 tygodnie, a nie 3 przed arcyważnym wyjazdem do Ostrowa. A co do "polskiego składu" na mecz z Krosnem, to żeby nie skończyło się tak jak historia ze Steadem...
Fanem Sprawki nie jestem. Myślę, że znalazłyby się osoby o wyższych kompetencjach i doświadczeniu finansowo-żużlowym, a lubelscy kibice mają tendencję popadania w skrajności.
Fanem Sprawki nie jestem. Myślę, że znalazłyby się osoby o wyższych kompetencjach i doświadczeniu finansowo-żużlowym, a lubelscy kibice mają tendencję popadania w skrajności.
- tezetomaniak
- Trener
Może po prostu wszystko wyliczone jest tak, że na klubowym koncie są pieniądze, ale żeby wyjść po sezonie "na zero"
Taki klub nie ma prawa awansowac, a tym bardziej pieprzyc przed sezonem jak to wszystkich nie rozwalą. Bez jaj.
koczek pisze: A to, że nie ma pieniędzy na wzmocnienia albo mecz został odwołany zdaniem niektórych przedwcześnie? Może po prostu wszystko wyliczone jest tak, że na klubowym koncie są pieniądze, ale żeby wyjść po sezonie "na zero", nie można sobie pozwolić na dodatkowe 50-80 tyś. dla zawodnika.
No właśnie nie za bardzo rozumiem jak to było wyliczone. Przecież zawodnicy tacy jak BARAN, PUZON czy STEAD byli przewidziani do jazdy non stop w składzie i NA PEWNO skarbnik czy księgowy przewidywał że będą zdobywać po 12-15 punktów a w związku z tym wypłaty dla każdego z nich będą po jakieś 15 tys zł ( zresztą tak jak obiecywał na wiecu były Prezes czyli w każdym meczu po 60 punktów).Jeżeli były jakiekolwiek wyliczenia to na mecz trzeba było zakładać 70-80 tys zł minimum do wypłaty. Tymczasem 60 punktów to ani razu nie powąchaliśmy nawet na odległość. Zawodnicy teoretycznie najdrożsi robią po kilka punktów. Drużyna jakby się umówiła żeby nie było za dużych wypłat, raz nawet nie wyszliśmy z trzydziestu. Tak jak to ktoś pisał - nie było sparingów, treningów jak na lekarstwo, w szkółce średnio półtora zawodnika ( chociaż miał być epokowy przełom w szkoleniu), żaden mecz nie odwołany ze skutkami finansowymi ( na co też powinna być rezerwa budżetowa). Na tym wszystkim nawet głupek by się kapnął, że wychodzi ze 100 do 200 tys zł oszczędności. A my tutaj dostajemy info że planowane jest niezrozumiale niebezpieczne kombinowanie ze składem OSZCZĘDNOŚCIOWYM
na mecz z Krosnem. Krosnem, które dzięki takim dusigroszowskim praktykom ograło Kraków na wyjeździe.
My nie mamy już żadnej tolerancji na jakiekolwiek nieuzasadnione chytrzenia. Strata choćby jednego punktu z jakimiś ogórkami i możemy zamykać sezon i żużel. Albo ktoś tego nie czuje i nie rozumie albo jest zmuszony do takich ruchów właśnie sytuacja finansową, bo jednak coś schrzanił w wyliczeniach i teraz musi gdzieś szukać oszczędności.
Ale przy budżecie I-ligowym to naprawdę trudno zrozumieć, że ledwo po połowie nędznego sezonu my już musimy na wszystkim oszczędzać.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Popieram, to oczywiste, że rezerwa musi być zawsze. Przypuszczam, że nasi działacze wyszli z przekonania, że Baran i Puszakowski będą wciągać większość rywali nosem (a tym samym wzmocnienia nie będą konieczne), a tutaj zdarza im się oglądać plecy Pysznych, Dilgerów i innych drugoligowych "wyjadaczy"...
Dlatego apelowałem, żeby się wstrzymać z komentarzami. Za "historię Steada" wszyscy żądali wyjaśnień, zdążyli już obrzucić zarząd błotem, a tymczasem Anglik miał się pojawić w niedzielę na meczu. Nie widzę powodu, żeby tym razem, ta plotka również nie została obalona.
A my tutaj dostajemy info że planowane jest niezrozumiale niebezpieczne kombinowanie ze składem OSZCZĘDNOŚCIOWYM
na mecz z Krosnem. Krosnem, które dzięki takim dusigroszowskim praktykom ograło Kraków na wyjeździe.
Dlatego apelowałem, żeby się wstrzymać z komentarzami. Za "historię Steada" wszyscy żądali wyjaśnień, zdążyli już obrzucić zarząd błotem, a tymczasem Anglik miał się pojawić w niedzielę na meczu. Nie widzę powodu, żeby tym razem, ta plotka również nie została obalona.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2011, o 18:53 przez koczek, łącznie zmieniany 1 raz.
harry pisze: Strata choćby jednego punktu z jakimiś ogórkami i możemy zamykać sezon i żużel.
Proponuję, aby każdy to czytający, łącznie z Prezesem, przeczytał to zdanie powoli i ze zrozumieniem, najlepiej kilka razy.
Każdemu jego Everest...
koczek pisze: Sprawka jeszcze tydzień temu twierdził, że pieniądze są wypłacane na bieżąco i nie spotkałem się w mediach z żadną oficjalną wypowiedzią, że finansowo w klubie nie dzieje się najlepiej. Dlaczego mielibyśmy mu nie wierzyć?
Bo ,,Ten człowiek w życiu słowa prawdy nie powiedział". Kłamał przed sezonem o przyszykowaniu finansowym na pogromy, kłamie teraz na temat dotacji. Jak ten landryna-kłamca z E=mc2 albo Ochódzki.
harry pisze:. Zamykają klub i po rybach. Wszyscy zarobieni.
Tylko proszę nie pytajcie mnie co się stało z taką górą pieniędzy bo ja nie mam zielonego pojęcia.Wszystko co przychodzi mi na ten temat do głowy nie nadaje się do pisania na publicznym forum.
Tak a jak ja napisałem to co każdy widzi to wielkie oburzenie było. Sprawa jest jasna albo prezes jest finansowym antytalentem i dał Sucheckiemu kasę jak komuś z czuba I ligi, albo owiane sławą "pieniążki" wyparowały, a ogólni konsultanci dostali "20% ogólnej sumy kosztów" Teraz klub nie powinien się nazywać KMŻ czy jakiś tam węgiel tylko KS Tęcza! bo nasz klub wygląda identycznie i to jest jedna wielka komedia tylko że tej w przeciwieństwie do Misia nie chcę oglądać tyle razy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
z czym sie wiaże wystawienie składu oszczednosciowego na Krosno :
- odejscie trenera( bo juz zagrań prezesa ma serdecznie dosyc )
- przegrany mecz
- koniec żużla w Lublinie
jedyny tego pożytek ze D.S poleci ze stolka bo bedzie poruszenie jak po meczu z Piłą
P.S
Panie Prezesie kiedy Pan znajdzie czas na podpisanie umów ze sponsorami dobijajacymi sie do klubu ???
czekaja od poczatku sezonu na podpis !!!
a Pan narzęka na brak sponsorów to jest jakaś kpina czt to moze nie leży w Pana obowiazkach ?
- odejscie trenera( bo juz zagrań prezesa ma serdecznie dosyc )
- przegrany mecz
- koniec żużla w Lublinie
jedyny tego pożytek ze D.S poleci ze stolka bo bedzie poruszenie jak po meczu z Piłą
P.S
Panie Prezesie kiedy Pan znajdzie czas na podpisanie umów ze sponsorami dobijajacymi sie do klubu ???
czekaja od poczatku sezonu na podpis !!!
a Pan narzęka na brak sponsorów to jest jakaś kpina czt to moze nie leży w Pana obowiazkach ?
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2011, o 00:13 przez Artii, łącznie zmieniany 1 raz.
Torsen pisze:Myślę, że przebieg i rozmach zbliżającej się kampanii wyborczej może być odpowiedzią na niektóre pytania.
Dokładnie to samo przychodzi mi do głowy.
Wydaje się to być jedyną sensowną odpowiedzią na większość pytań.
Artii pisze:z czym sie wiaże wystawienie składu oszczednosciowego na Krosno :
- przegrany mecz
Proponuję takie wnioski snuć po zobaczeniu składu Krosna. Widocznie z jakiś powodów można sobie pozwolić na skład oszczędnościowy w tym meczu. Naprawdę, poczekajmy przynajmniej do środy. Teraz to bicie piany bez sensu. Może się to okazać bezsensowne jak rozważania piątkowe na temat sensowności przełożenia meczu.
Nie wiem kto i po co sieje taki ferment na forum?
Przecież logiczne jest że jeśli chcemy żeby obcokrajowcy wsparli nas w najważniejszych
meczach to na 100% nie odstawimy ich na słabszych rywali!
Przecież logiczne jest że jeśli chcemy żeby obcokrajowcy wsparli nas w najważniejszych
meczach to na 100% nie odstawimy ich na słabszych rywali!
To jest zagrywka oszczędnościowa Dariusza.. Puszczamy plotke, że jedziemy najsłabszym składem i wtedy Krosno pomyśli, że ma szanse wygrać, wystawia najmocniejszy skład a my na mecz wystawiamy obcokrajowców żeby się nie obrazili i wtedy nie wygrywamy z krosnem do 15 tylko do 35 co równa się mniejszym kosztom za punkty. Sprawa rozwiązana 
Geniusz, mistrz taktyki, fenomenalny zmysł... Brakuje mi określeń...
Każdemu jego Everest...
Co prawda to temat o meczu a nie o Prezesie, ale w każdym wątku się to przewija...cóż...ciężko powiedzieć na ile mamy powody do obaw a na ile po prostu P.Sprawka jest słaby z PR i odbieramy to nie tak jak trzeba. Ja stawiałbym na to drugie, bo nawet do mikrofonu to farmazony gadał
Fakty są takie i może nie wszyscy o tym pamiętacie, że rozpoczynaliśmy sezon z długiem (ZUS,US?) i dlatego uzyskanie licencji było warunkowo przedłużane. Zapewne po wpłynięciu pierwszej transzy z Bogdanki poszły pieniążki na długi i automatycznie zostało mniej na starcie sezonu
Druga sprawa- wpływy z biletów. Rozegraliśmy u siebie mniej jak połowę spotkań a więcej jak połowę na wyjeździe (koszty wyjazdowe). Tak więc wpływy z biletów zakładane do budżetu 1,4 mln są nadal wirtualne. Dlatego dziwi mnie chęć notorycznego przekładania spotkania, chociaż z drugiej strony wpływ do kasy 100000 przy słabej pogodzie a 130000 przy dobrej pogodzie może mieć dla klubu znaczenie i jestem to nawet w stanie zrozumieć.
Kolejna sprawa to to, że klub jest zdaje się rozgrywany politycznie. Na układy nie ma rady, ale tak to już jest, jak honorowy Prezes kręci z PO, ląduje w PJN a obecny Prezes ma PISowskie nazwisko
Nie wiem na ile może to mieć wpływ na blokowanie pewnych spraw ale na forum tego się nie dowiemy
I ostatnia sprawa. Kiedy klub prowadził harry , mówiło się, że tylko on się zna, ogarnia i jest niezastąpiony. Teraz też to tak wygląda, że nasz Prezes jest naj...Ja wiem, że o finanse trzeba dbać, ale też trzeba kochać i czuć ten sport. Kandydat na najważniejsze posady w klubie powinien co najmniej wypełnić ankietę w której napisze: od kiedy uczęszczam na zawody żużlowe w Lublinie, jakich zawodników i trenerów pamiętam, które mecze i wydarzenia na torze pamiętam szczególnie, jakie były największe sukcesy klubu, kiedy i za czyjej kadencji itp. Jeżeli w takiej ankiecie byłoby dużo pustego miejsca to dajmy sobie spokój, bo zawsze czynniki ekonomiczne będą przekładały się chłodną kalkulacją nad wynik sportowy i szkoda się denerwować. Aktualnie wygląda to tak, że cele sponsora i klubu są różne, bo sponsor chce awansu a klub dobrego wyniku finansowego. Jedno nie współgra z drugim bo na awans trzeba wzmożonego wysiłku vide Skrzydlewski w tamtym roku.
Tak to sobie dywaguję i obym się mylił
Kolejna sprawa to to, że klub jest zdaje się rozgrywany politycznie. Na układy nie ma rady, ale tak to już jest, jak honorowy Prezes kręci z PO, ląduje w PJN a obecny Prezes ma PISowskie nazwisko
I ostatnia sprawa. Kiedy klub prowadził harry , mówiło się, że tylko on się zna, ogarnia i jest niezastąpiony. Teraz też to tak wygląda, że nasz Prezes jest naj...Ja wiem, że o finanse trzeba dbać, ale też trzeba kochać i czuć ten sport. Kandydat na najważniejsze posady w klubie powinien co najmniej wypełnić ankietę w której napisze: od kiedy uczęszczam na zawody żużlowe w Lublinie, jakich zawodników i trenerów pamiętam, które mecze i wydarzenia na torze pamiętam szczególnie, jakie były największe sukcesy klubu, kiedy i za czyjej kadencji itp. Jeżeli w takiej ankiecie byłoby dużo pustego miejsca to dajmy sobie spokój, bo zawsze czynniki ekonomiczne będą przekładały się chłodną kalkulacją nad wynik sportowy i szkoda się denerwować. Aktualnie wygląda to tak, że cele sponsora i klubu są różne, bo sponsor chce awansu a klub dobrego wyniku finansowego. Jedno nie współgra z drugim bo na awans trzeba wzmożonego wysiłku vide Skrzydlewski w tamtym roku.
Tak to sobie dywaguję i obym się mylił
Podobno kasy nie ma nawet na dokończenie sezonu. 2 razy po 60:30 w Lublinie i Ostrów jedziemy na kreskę. Przyczyną jest wstrzymanie wypłat przez LW. Okazało się, że system wypłaty kasy był trochę inny niż ktoś kiedyś pisał i od jakiegoś czasu przestali przelewać pieniądze na cokolwiek poza punktówkami. To też jakoś dziwnie jest rozliczane i coś się nie zgadza w rachunkach. Mecz z Krosnem niby ma być dogadany (nie chodzi tu o żadne kupowanie czy coś w tym stylu) i nikt nikomu krzywdy nie zrobi, ale co będzie dalej nie wiadomo.
A jak tam przygotowania do planowanego (od początku powstania KMŻ) powołania spółki akcyjnej?
Żartowniś 
E tam żartowniś.
Sam pan poseł - a to przecież reprezentant narodu i nigdy nie śmiał bym mu zarzucać kłamstwa - ponad rok temu mówił:
Pytania do zarządu, odcinek VI:
Zatem pytanie z poprzedniego posta chyba jak najbardziej na miejscu, czyż nie?
Sam pan poseł - a to przecież reprezentant narodu i nigdy nie śmiał bym mu zarzucać kłamstwa - ponad rok temu mówił:
Pytania do zarządu, odcinek VI:
Czy zarząd ma plany przekształcenia stowarzyszenia w spółkę akcyjną? Jeżeli tak, to kiedy miałoby to nastąpić?
Zbigniew Wojciechowski: Tak, są już przygotowywane projekty takiej spółki, będą one przedstawione głównemu sponsorowi, który jest zainteresowany przejęciem części udziałów, a być może w przyszłości pełnych udziałów. Jednym słowem prace nad powołaniem spółki trwają.
Zatem pytanie z poprzedniego posta chyba jak najbardziej na miejscu, czyż nie?
No pewnie. Nawet sam sobie odpowiedziałeś na nie cytując Zibiego.
prace nad powołaniem spółki trwają.