Po treningu z Saławatem...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ewela
Kontakt:

#26 Postautor: Ewela » 23 kwietnia 2004, o 20:08

ravajas pisze:
20 punktów... mówisz?? :( to trochę mało jak na tej klasy zawodnika :( nie mamy czego szukać w Gorzowie ;(

pozdrawia:
Rafał Borowski

hmm sory! oczywiscie,z matematyki 2 powinnam dostac -
14 punktów..bo 5 razy leciał czyli miał 4 * 3 punkty i raz 2 hehe
ale ja sie nieznam-jestem poczÄ…tkujÄ…cym kibicem :wink:
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2004, o 22:54 przez Ewela, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
CzEsIo

#27 Postautor: CzEsIo » 23 kwietnia 2004, o 20:09

Zaraz po meczu Darek jeszcze jeździł na motorach Jelenia. On sam tez niby cos testował i nawet Janusz sie kołeczko przejechał :D.

Geest
Senior

#28 Postautor: Geest » 23 kwietnia 2004, o 20:24

kurcze, mialem nadzieje ze Piszcz kompleta zrobi, no jak to kurna, ze go objechali?? :( a poza tym musialem sie w polowie zawodow zbic, bo mnie sciagneli z domy ze mam na anglika jechac, bradzo fajnie. podobalo mi sie w sumie, tak jakos luznoi sympatycznie bylo, szkoda tylko ze Piszczyk nie zrobil 15, to zle wrozy przed Gorzowem :(. Rosjanie maja kase wiec niech przyjezdzaja wiecej, fajna impra byla i mogli se pocwiczyc wlasnie, nie widzialem, moze Piscz przegral bo nie chcial ryzykowac urazy przy jakims ataku, nie wazne, wiecie moze co z Szymkiem? chyba wszystko ok, oby...

Awatar użytkownika
Kret

#29 Postautor: Kret » 23 kwietnia 2004, o 20:28

tomasz pisze:kurcze, mialem nadzieje ze Piszcz kompleta zrobi, no jak to kurna, ze go objechali?? :( a poza tym musialem sie w polowie zawodow zbic, bo mnie sciagneli z domy ze mam na anglika jechac, bradzo fajnie. podobalo mi sie w sumie, tak jakos luznoi sympatycznie bylo, szkoda tylko ze Piszczyk nie zrobil 15, to zle wrozy przed Gorzowem :(. Rosjanie maja kase wiec niech przyjezdzaja wiecej, fajna impra byla i mogli se pocwiczyc wlasnie, nie widzialem, moze Piscz przegral bo nie chcial ryzykowac urazy przy jakims ataku, nie wazne, wiecie moze co z Szymkiem? chyba wszystko ok, oby...

Tomek nie objechali Rosjanie tylko w 13 biegu przyjechal z Mordelem na 5:0, bo zawodnicy Sałatowa nie dojechali do mety(defekt i upadek)
GG: 3580576

Geest
Senior

#30 Postautor: Geest » 23 kwietnia 2004, o 20:31

Kret pisze:Tomek nie objechali Rosjanie tylko w 13 biegu przyjechal z Mordelem na 5:0, bo zawodnicy Sałatowa nie dojechali do mety(defekt i upadek)

nie bylem do konca, nad czym bardzo ubolewam, ale juz wiem, dzieki, to dobre wiesci 8)
ale mnie sie podobalo, rzeczywioscie ciekawiej bylo niz w srode, przynajmni9ej naszych mozna bylo poogladac wiecej, oby wiecej takich imprez, bo mamy zawodnikow ktorym przydalo by sie objezdzenie, bardzo mi sie podobalo :D
(gadam jakbym cala zime na zuzlu nie byl:P)
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2004, o 20:33 przez Geest, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozzyman

#31 Postautor: ozzyman » 23 kwietnia 2004, o 20:33

Jeśli Jurek lepszy od Atilli to chyba on powinienen jeździć w przypadku, gdy nie będzie mógł pojechać Peter.

Sober
Senior

#32 Postautor: Sober » 23 kwietnia 2004, o 21:02

Ewela pisze:hmm sory! oczywiscie,z matematyki 2 powinnam dostac -
ale ja sie nieznam-jestem poczontkujÄ…cym kibicem :wink:

Radze Ci przejrzeć jakiś słownik z zasadami ortograficznymi lub po prostu słownik ortograficzny. Widze już Twojego entego byka, a jak sie patrzy na takie błędy to ręce opadają.. Hehe Piszczyk 20 pkt. w 5 biegach :) Cóż za wyczyn!! :)

bartexs1 pisze:UWAGA UWAGA!!!
PISZCZ DOSTAL OD SWOJEGO SPONSORA FIRMY SEAT 2 NOWE SILNIKI!!

Jestem ogromnie ciekaw, skad bierzesz takie info :wink:

Awatar użytkownika
Ewela
Kontakt:

#33 Postautor: Ewela » 23 kwietnia 2004, o 21:21

to ja sie juz nie odzywam :oops: :wink:
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2004, o 22:56 przez Ewela, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#34 Postautor: Jinxsior » 23 kwietnia 2004, o 21:22

ravajas pisze:
Ewela pisze:
Waraxe pisze:to chyba było ciekawiej niż w środę na IME? Piszcz lepiej jeździł niż 2 dni temu?

Emocje większe, Piszcz 20 punktów wg.moich kalkulacji(oczywiście coś mogłam pomylić bo mi się ręce z zimna telepały :wink: )Nowe silniki podobnmo dostali?. Chłopaki walczyli jak trzeba!

20 punktów... mówisz?? :( to trochę mało jak na tej klasy zawodnika :( nie mamy czego szukać w Gorzowie ;(

pozdrawia:
Rafał Borowski

HaHaHa sluchajcie panowie,prosze sie nie smiac z obliczen naszej nowej forumowiczki,Ewelina bo tak ma na imie na przeurocza pani byla dzisiaj drugi raz na zuzlu,pierwszy raz w srode na eliminacjach,martwilem sie ze po takim kiepsciutkim widowisku odchce jej sie zuzla ,ale nie, dzis sama zaproponowala zeby isc na ten sparing no i poszla, cieszy fakt ze przybywa fanow, wytlumaczylem jej ze emocje to beda ale 3maja.
Co do samych zawodow przybylem dopiero na szosty bieg kiedy wpuszczali juz wszystkich na biletach ulgowych :lol: .Same zawody przypomnialy mi mecze rozgrywane w drugiej lidze w 2002 roku kiedy poziom byl taki jaki byl i wygrywalismy wszystko w takich rozmiarach,co do tomka to ciezko ocenic jego dypozycje,wedlug moich obliczen krecil czasy w granicach 70 71 sek wiec lipa totalna, Dawid poczatek bardzo ladny mam nadzieje ze to nie powazne problemy z motorem, "ojciec" jechal tak jak mu przeciwnik pozwalal, jelen, nie wiem co on robi,jedzie pierwszy niby dobrze a tu w jednej chwili wypierdala go pod plot,nie potrafi obrac wlasciwej sciezki do jazdy i tez te pkt to zasluga przeciwnikow a nie jego samego.
Czekam z niecierpliwoscia do niedzielnych relacji, bedzie bardzo ciezko ale wydaje mi sie ze wlasnie ten mecz pokarze na co wlasciwie stac nasz zespol.
Pozdro wszytkim.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

wypowiedzi po sparingu

#35 Postautor: Kubbas » 23 kwietnia 2004, o 21:53

Tomasz Piszcz:

Jak ocenia pan dzisiejsze zawody?
T.P: Trudno powiedzieć, przeciwnik nie był zbyt wymagający. Wszyscy potraktowali to jako dobry trening.
W niedziele kolejne, bardzo trudne spotkanie w Gorzowie. Jak ocenia pan szanse TŻtu?
Myślę, że wygramy, chociaż na pewno nie będzie łatwo, ale uważam, że jesteśmy po prostu lepszą drużyną.
Na początku sezonu miał pan problemy ze sprzętem. Czy teraz jest już wszystko w porządku?
Tak, trochę się pozbierałem i powinno być dobrze.

Szymon Bałabuch
W pierwszym swoim wyścigu zaliczyłeś dość groźnie wyglądający upadek. Czy wszystko jest w porządku?
Tak wszystko jest w porządku, ucierpiał tylko motocykl. Był to tylko i wyłącznie mój błąd, który na pewno będzie dobrą lekcją na przyszłość i zapamiętam go na długo.

Rozmawiał: Jakub Kozłowski
Żródło: http://www.sportowefakty.pl

sledzio

#36 Postautor: sledzio » 23 kwietnia 2004, o 22:13

no jak pojedziemy tak jak w rzeszowie i do tego dołączy piszczyk co bardzo wierze w to to jest bardzi duża szansa na wygranie ale jak bedzie zobaczymy w niedziele około 18 jak to będzie

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#37 Postautor: $korzen$ » 23 kwietnia 2004, o 23:47

po 1 czy nie mozecie pisac w 1 temacie o tym meczu !?. Byl zalozony temat o sparingu z Rosjanami wiec po co zakladacie 2 ? nie mozna bylo zmienic nazwy tamtego i w nim kontynuowac dyskusje ?. Robicie burdel jakich malo!.

Co do zawodow, goscie zaimponowali mi walka na torze, nie odpuszczali i byli bardzo zawzieci moglo sie to podobac. No ale niestety wielkimi przeciwnikami nie byli a 14pkt Piszcza raczej nie ma sie co podniecac, wszystko pokarze Gorzow. Niezle Jurek. Jeleniewski tradycyjnie nic nie pokazal a Dawid znow pozytywnie mnie zadziwil. Niestety podobno cos stalo sie z motocyklem powaznego. Byl to poprostu dobry trening przed niedzielnym meczem.

PS. Poraz kolejny dzis uswiadomilem sobie ze wszedzie nawet na zuzlowych stadionach panuje glupota, bowiem pewien czlowiek zadal pytanie czy "Mordel byl kiedys juniorem". Brak slow poprostu ...

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#38 Postautor: kdsz » 23 kwietnia 2004, o 23:49

Sparing mial odpowiedziec na pytanie w jakiej formie jest Stefani i Ojciec, oraz czy Piszcz robi ciagle postepy w dogadywaniu sie ze sprzetem.

Mozna zaryzykowac teze, ze Madziara nie bedziemy mieli okazji ogladac w tym sezonie zbyt czesto. Jurek byl zdecydowanie szybszy, jezdzil lepiej technicznie i chyba dzisiejszym wystepem wywalczyl sobie pozycje pierwszego rezerwowego. Attila tak naprawde blokuje tylko miejsce dla wartosciowego obcokrajowca, ale nic juz na to nie poradzimy. To chyba ostatni rok kariery Wegra, niestety

Z kolei Tomek pojechal calkiem niezle, biegi z jego udzialem nalezaly do najciekawszych, woli walki tym razem nie mozna mu bylo odmowic. Czy sprzet spisuje sie tak jak powinien, to sie tak naprawde przekonamy dopiero w Gorzowie. Ale generalnie powialo optymizmem.

PS. Żądać dyche za bilet na zawody tego typu to zwyczajne zdzierstwo.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kretox

#39 Postautor: kretox » 23 kwietnia 2004, o 23:59

Manback pisze:
Ewela pisze:hmm sory! oczywiscie,z matematyki 2 powinnam dostac -
ale ja sie nieznam-jestem poczontkujÄ…cym kibicem :wink:

Radze Ci przejrzeć jakiś słownik z zasadami ortograficznymi lub po prostu słownik ortograficzny. Widze już Twojego entego byka, a jak sie patrzy na takie błędy to ręce opadają.. Hehe Piszczyk 20 pkt. w 5 biegach :) Cóż za wyczyn!! :)

pos;luchaj kolego mam taka prosbe ty mo|e jestes polonista jak sie patrzy ,ale wali mnie to,prosba jest tego typu zebys uszanowal moja szagierke elee i dal sie dziewczynie wykazac,po za tym jej polszczyzna to pikus przy twoim prostactwie,pozdrawiam wszytskich kibiców,a szegolenie welinke,tak trymaj suchofiksie,tezecik ponad wszytsko

bartexs1
Senior

#40 Postautor: bartexs1 » 24 kwietnia 2004, o 00:04

manback................... jesli dostajesz przed sezonem od piszcza karnet na sezon, to chyba najpierw go trzeba "troche" znac osobiscie, a ja go znam osobiscie juz 5 lat, a to dzieki jego siostrze, ktora chodzila do tej szkoly sredniej co i ja , i jak sie dowiedzialem ze to siora tomka(zuzlowca) , to zaproponowalem jej wspolnÄ… 100-dniowke i sie zgodzila!! wiec skad biore to info , to sam sobie teraz odpowiedz!!
ps. to nie jest jego rodzona siora tylko cioteczna, ale sa w kontaktcie tel. codziennie,

tomka znam jako niezawdonika a jako "kumpla" jest zjebisty gosc z niego!!

bartexs1
Senior

#41 Postautor: bartexs1 » 24 kwietnia 2004, o 00:11

co do sparingu to oceniam zawodników tz-u lublin w nastepujący sposób:
A. STEFANI - szkoda gadac, jak robi 9 punktow a takÄ… druzynÄ… to w lidze ile???

J.MORDEL - jesli mialbym wybierac do skladu miedzy STEFANIM A MORDELEM , to zdecydowanie jureK

JELENIEWSKI - bez komentarza ;)
D.STACHYRA - extra jazda w 3 biegach, pozniej szkoda go, bo sypal mu sie sprzet
T.PISZCZ - spoko, oby tak dalej
G.KOSINSKI - AMBICJA I WOLA WALKI TO JESGO ATUTY!! ;)
SZ. BALABUCH - szkoda ze popelnil błąd ktory go wyeliminowal z udzialu w treningu ;(

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#42 Postautor: Erwin » 24 kwietnia 2004, o 01:33

bartexs1 pisze:D.STACHYRA - extra jazda w 3 biegach, pozniej szkoda go, bo sypal mu sie sprzet

Nie zachwaljmy go za bardzo, za gorsze starty zaraz jest dla niego usprawiedliwienie. Zarówno Jelenia jak i Stachyre traktuje tak samo, Jeleń zawodzi na całej linii :x ze Stachyrą nie jest źle ale nie jest fantastycznie, pierwsze trzy trojki po dobrym starcie i ładnej jeździe przez 4 okrązenia - gratulacje, 4 bieg :shock: gorszy start i żenada jakich mało, chyba nie ma tłumaczenia dla młodzieżowca jeśli boi się wyprzedzić zawodnika gości, dodam że miał znacznie wiekszą predkość, odpuścił totalnie, całkowity brak moze nie woli walki ale umiejętności wyprzedzenia rywala, więc z czym do ludzi :shock: . Ostani jego start kłopoty sprzętowe i z tym się zgodzę, ale nie brońmy niczego na siłe, oszukujemy samych siebie :?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#43 Postautor: bkapusta » 24 kwietnia 2004, o 01:45

Ewela pisze:to ja sie juz nie odzywam :oops: :wink:
e no co ty chlopaki tylko sie drocza:)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Czarek
Trener

#44 Postautor: Czarek » 24 kwietnia 2004, o 10:46

Piszcz - widać wyraźną poprawę, ale dwa razy kiepsko wystartował i musiał gonić, w lidze pewnie by nie dogonił
Jeleniewski - niech siÄ™ schowa
Stachyra - dobre starty, lider wśród juniorów, ale dalej gdy traci do rywala z mało walczy
Stefani - do widzenia
Mordel - dwa razy lepszy od Węgra
Bałabuch, Kosiński - młodzież mamy kiepską
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#45 Postautor: _piotrusss » 24 kwietnia 2004, o 11:40

Ewela pisze:to ja sie juz nie odzywam :oops: :wink:

Ewelko odzywaj się jak najwięcej... Każda osoba płci pięknej na trybunie i na forum to prawdziwy skarb... Co do obliczeń wyniku Tomka to się nie martw, ja sam kiedyś kiedyś po wlasnych obliczeniach stwierdzilem, że wynik meczu to 30:40 :D pozdrawiam :)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#46 Postautor: _piotrusss » 24 kwietnia 2004, o 12:59

Co do treningu punktowanego to...
Daniel - Nadal cieniutko... z taką jazdą wg. mnei nei ma co szukać w meczach ligowych... Teoretycznie przecież On jest pierwszym juniorem, a Dawid objeżdżał Go jak chciał... Nie sądzęeby to byl wielki wybuch formy Dawida, przecież w gruncie rzeczy nie jechaliśmy przeciwko drużynie światowej klasy...
Dawid - jeśli dalej będzie się tak rozwijał to może być z Niego godny następca Janusza... Nie był to sparing tak jak już pisałem z drużyną naszpikowaną gwiazdami... ale Dawid pokazal na co Go stać... wg. mnie musi popracowacad startami... i nad sprzem, a może awansować na pozycję pierwszego juniora TŻ SIPMA Lublin... Tak trzymaj Dawid
Atilla - Jazda bez walki, bez mocy, bez charakteru... myślę, że ten zawodnik swoje 5 min. ma już dawno za sobą... Oczywiscie nalezy Mu się podziękowanie za wszystkie punkty jakie zdobył w poprzednich latach dla TŻ-tu.
Jurek - Biorąc pod uwage przebytą kontuzję... to byl to całkiem dobry wystep... Myślę, że jest to 1-szy rezerwowy.
Szymon - Myślę, że jest to zdolny chłopak... brakuje Mu jedynie przętu, ale miejmy nadzieję, że i ten problem uda Mu się rozwiązać... Ja życzę Mu powodzenia i napewno dołoże się do zbiórki na sprzęt dla młodzieży...
Grzesio - przede wszystkim wielkie brawa za ambicję... dzięki niej zdobyl dwa punkty. Podobnie jak u Szymka brak sprzetu...
Tomek - Mysle, że to było potwierdzenie POWROTU TOMKA PISZCZA... to jest profesjonalista i jesli dobrze jeździ na sparingach i turniejach indywidualnych to będzie błyszczał również w lidze... Ale żeby nie zapeszać poczekajmy do Niedzielnej potyczki z Gorzowem.
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#48 Postautor: _piotrusss » 24 kwietnia 2004, o 13:21

Masz niestety racje... ale chodziło mi bardziej o ewentualne zastępstwo Petera... Jurek czy Atilla...
Andrzej Waligórski

meesha
Trener
Kontakt:

#49 Postautor: meesha » 24 kwietnia 2004, o 14:29

$korzen$ pisze:
PS. Poraz kolejny dzis uswiadomilem sobie ze wszedzie nawet na zuzlowych stadionach panuje glupota, bowiem pewien czlowiek zadal pytanie czy "Mordel byl kiedys juniorem". Brak slow poprostu ...

He he, pytanie wydaje się śmieszne, ale przecież nie wszyscy żużlowcy byli juniorami (w znaczeniu sportowym). Taki na przykład Jerzy Głogowski jeśli mnie pamięć nie myli zdał licencję w wieku 22 lat, więc nigdy juniorem nie był :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#50 Postautor: grzesieck » 24 kwietnia 2004, o 14:50

misza pisze:
$korzen$ pisze:

He he, pytanie wydaje się śmieszne, ale przecież nie wszyscy żużlowcy byli juniorami (w znaczeniu sportowym). Taki na przykład Jerzy Głogowski jeśli mnie pamięć nie myli zdał licencję w wieku 22 lat, więc nigdy juniorem nie był :)

Staszek Burza tez juniorem chyba nigdy nie byl...a co do Mordela to on poprostu od zawsze wyglada tak samo i moze niektorzy nie potrafia go sobie wyobrazic jako juniora czy cos...sam chyba teraz nie wiem co pisze ale chyba wiecie o co mi chodzi :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM