TZ SIPMA LUBLIN - KM OSTRÓW WLKP 56:34

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#51 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2004, o 12:46

michalw pisze:mi tylko chodzi o kwestie, ze widzialem tu propozycje wystawienia krajowego skladu na mecz z ostrowem....no cóż :P :P . Ja nie mam nic przeciwko :wink:

Propozycje krajowego składu wygłosił chyba jakis ekstremista. Optymizmem przewyższa nawet mnie ;). Gawrzyk ma rację - Karlik po to jest żeby trzaskał punkty i jak dotąd wywiązuje sie znakomicie. Trzeba miec nadziejęże tak bedzie do konca sezonu, bo alternatywy nie ma.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#52 Postautor: Ar2rB » 26 kwietnia 2004, o 12:52

Gelo pisze:Propozycje krajowego składu wygłosił chyba jakis ekstremista. Optymizmem przewyższa nawet mnie

To byłem także ja ;). Przed meczem z Gnieznem były lamenty, że kasy mało na Karlsona, że trzeba oszczedzac na początku sezonu żeby nie narobić sobie długów itd itp. to na kim bedziemy oszczedzać? Na Gnieźnie u siebie - wiadomo. W Gdańsku - wiadoma sprawa. Ale to tylko 2 mecze!
Bo jeśli w klubie jest jednak kasa, to ja nie mam pytań - niech Karlik jedzie tam gdzie tylko się da (z pozytkiem dla widowiska). Ale przyjmując opcję oszczędnosciową - na Ostrów bez Szweda. Jeśli przegralibyśmy w krajówce z Ostrowem u siebie, to z czym do ludzi? Jaka ekstraliga? jakie baraże? jaka pierwsza czwórka?

Czarek
Trener

#54 Postautor: Czarek » 26 kwietnia 2004, o 13:30

Ja nawet nie chcę słyszeć, że z Ostrowem pojedziemy bez Karlssona. Porażka w tym meczu zaważyłaby na całym sezonie. Prawdopodobnie do Gdańska pojedziemy bez Petera, bo tam i tak przegramy wysoko.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#55 Postautor: Ar2rB » 26 kwietnia 2004, o 13:44

Gawrzyk pisze:karlson jest od tego zeby jechac i robic punkty.

Aha, to spoko. to oznacza że pieniądze na Karlsona jednak sa. Zdaje się, że albo Ty albo Shaq szukaliscie oszczedności w Gnieźnie... Widać finanse w klubie uległy znacznej porawie? Oby tak własnie było.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#56 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2004, o 13:52

Jak dotąd plan, który zakładany był przed sezonem został zrealizowany w 100%. Wygraliśmy na wyjeździe to co dało się wygrać, wczorajsza porażka w Gorzowie niczego nie zmienia tak na dobrą sprawę. Prawdziwa walka zacznie się w Play-Off`ach, więc teraz trzeba się załapać do pierwszej czwórki a potem zacznie się jazda na całego. Rzeczą naturalną jest, że u siebie trzeba wygrywać, więc trzeba się postarać i wygrać również z Ostrowem na własnym torze.
Jeszcze raz jednak chcę zaznaczyć, że prawdziwa walka o każdy metr toru zacznie sie dopiero w Play Offach.

Pozdrawiam

Geest
Senior

damy rade bez Karlssona:D

#57 Postautor: Geest » 26 kwietnia 2004, o 14:24

do meczu z Ostrowem pozostal caly tydzien i mysle, ze jest to wystarczajacy okres czasu by jeszcze poprawic to i owo jako tako w kwestiach sprzetowych i troche sobie potrenowac. Damy rade i bez Karlssona, trzeba tylko skupic sie na sprzecie, treningach i w ogole sie skupic przed meczem :D

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#58 Postautor: GIGI » 26 kwietnia 2004, o 14:51

Gawrzyk pisze:jak to z czym do pierwszej czworki?

takie rozumowanie jest bez sensu.
karlson jest od tego zeby jechac i robic punkty.
przed sezonem mowiliscie ze potrzebny jest nam zaowdnik ktoremu przed meczem mozna wpisac w program 15 punktow. a teraz jak taki jest to gdybacie co by bylo gdyby nie bylo petera? ON OD TEGO JEST!!!

Widzisz Gawrzyk jak to jest jak na forum siedzą dzieci które nie ukończyły 14 roku życia i plotą takie bzdury ;)

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#59 Postautor: Ar2rB » 26 kwietnia 2004, o 14:57

GIGI pisze:Widzisz Gawrzyk jak to jest jak na forum siedzą dzieci które nie ukończyły 14 roku życia i plotą takie bzdury ;)

To było o mnie? Bo jeśli tak to ja akurat mam dokładnie dwa razy tyle co napisałeś. I nie uważam tego co napisałem za bzdury. bo jeśli Gawrzyk pisze , że na Gniezno potrzebne są oszczedności to wszyscy to musza czytać na baczność i przyjąc to bezkrytycznie do wiadomości - bo to przecież "admin" pisał. A nikt wiecej nie moze mieć swojego zdania bo od razu jest gnojem?
Poza tym śmierdzi mi tu wazeliną.

Awatar użytkownika
michalw

#60 Postautor: michalw » 26 kwietnia 2004, o 15:31

niektorzy tu prezentuja ciekawe podejscie. dla nich liczy sie tylko albo baraz i ekstraliga, albo odpuszczamy sezon. Bez pojecia..........Popatrzcie ilu kibiców przychodzi na mecze tylko wtedy gdy "dobrze idzie". Przeciez przy załozeniu ze teraz jadac w krajowym z oszczednosci przegrywacie ten mecz(nikt nie kwestionuje ze nie macie szansy tak wygrac :wink: , ale załóżmy), to na nastepnym jest o conajmniej 1000 mniej ludzi. Gdzie ta oszczedność????

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#61 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2004, o 16:17

Wlaśnie przeczytalem sobie opinie po meczu - Ostrów - Rzeszów i Niklas Klingberg mówi, że nie pojedzie w Lublinie bo ma mecz w lidze szwedzkiej. Mam nadzieje że Peter nie ma meczu w poniedzialek, bo marnie to widzę.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#62 Postautor: grzesieck » 26 kwietnia 2004, o 16:22

Ja uwazam ze akurat z Ostrowem poradzimy sobie bez Karlssona, nie musicie sie z tym zgadzac ale takie jest moje zdanie!!!Ostrow przeciez nie jest taki mocny, mozna chyba tak sadzic po ich dotychczasowych meczach. Jezeli Frankow upora sie z tymi problemami sprzetowymi o ktorych tak kazdy pisze to wszystko bedzie ok. Nie wierze zeby Jedrzejak objezdzal na naszym torze tak bezproblemowa Darka czy Grzesia. Piszcz wydaje sie ze powoli wraca do formy...w Gorzowie zrobil 7, wiec u nas wydaje sie ze z 9-10 powinien trzasnac...Do tego Darek z Grzeskiem zrobia podobny wynik, Frankow pojedzie swoje w parze z Rybka, Mordel mysle ze przynajmniej w polowie jest w stanie zastapic Petera jesli chodzi o zdobycz punktowa...u siebie jest w stanie wygrac z Dymek, Fają czy Pietrzykiem i to nie ulega watpliwosci, wiadomo tez ze juniorow mamy mocniejszych i nawet Jeleń bedzie ich spokojnie objezdzal. Ja uwazam ze nie ma sie o co martwic o wynik, ale to jest tylko moja opinia...jak zwykle optymistyczna:)

Pozdrawiam!
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#63 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2004, o 16:23

Nie znam szwedzkiego ale z tego co widzę na stronce to jeżdżą we wtorek 4 maja z Rospiggarną.

Sober
Senior

#64 Postautor: Sober » 26 kwietnia 2004, o 16:28

Hmm.. Moje zdanie jest takie, że zaryzykować można, ale czy sie opłaca? Ostrów to po nas, Gorzowie i Gdańsku główni pretendenci do awansu. Może nie mają wyrównanego składu, ale zawsze jeździ tam Jędrzejak czy Klingberg. Wiemy wszyscy, że pieniędzy na Petera nie jest zbyt dużo.. Z krajowym składem(lub z Atillą) możemy mieć kłopoty, ale jakby jechał Peter to byłby pogrom :)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#65 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2004, o 16:33

Grudziądz w ten sposób zaryzykował przed meczem z Rzeszowem, pamiętacie? I co z tego wyszło? Remis czyli klęska Grudziądza na własnym torze. Lepiej nie bawić się w "zgaduj-zgadula" tylko jechać swoje i wszystko w tym temacie. Nie chodzi przecież tylko o to, żeby wygrać, ale również o bilans małych punktów.

Pozdrawiam

harry
Trener

#66 Postautor: harry » 26 kwietnia 2004, o 16:37

Ze źródeł bardz0o dobrze poinformowanych, dotarła do nas wiadomość, że Peter skorzystał z zaproszenia i przyjedzie na ten mecz.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#67 Postautor: Talib » 26 kwietnia 2004, o 16:44

No i chyba dobrze, ponieważ takie oszczędności mogą się z Ostrowem źle skończyć. Na nie może być miejsce w wypadku jakiejś katastrofy i utrarty szans nawet na baraże. A taka sytuacja w chwili obecnej nie ma miejsca.

Awatar użytkownika
michalw

#68 Postautor: michalw » 26 kwietnia 2004, o 16:53

Manback pisze:Hmm.. Moje zdanie jest takie, że zaryzykować można, ale czy sie opłaca? Ostrów to po nas, Gorzowie i Gdańsku główni pretendenci do awansu. Może nie mają wyrównanego składu, ale zawsze jeździ tam Jędrzejak czy Klingberg. Wiemy wszyscy, że pieniędzy na Petera nie jest zbyt dużo.. Z krajowym składem(lub z Atillą) możemy mieć kłopoty, ale jakby jechał Peter to byłby pogrom :)

No???!!! zebys sie nie pomylil z tym pogromem

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#69 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2004, o 16:53

Talib pisze:No i chyba dobrze, ponieważ takie oszczędności mogą się z Ostrowem źle skończyć. Na nie może być miejsce w wypadku jakiejś katastrofy i utrarty szans nawet na baraże. A taka sytuacja w chwili obecnej nie ma miejsca.

Na razie to jedziemy po pierwszą czwórkę i to jest cel numer jeden. Jeśli się załapiemy a innej możliwości chyba nikt z nas nie przewiduje to wówczas zaczniemy się martwić o baraże.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#70 Postautor: Talib » 26 kwietnia 2004, o 16:58

"Na razie to jedziemy po pierwszą czwórkę i to jest cel numer jeden. Jeśli się załapiemy a innej możliwości chyba nikt z nas nie przewiduje to wówczas zaczniemy się martwić o baraże."

Ja się całkowicie zgadzam. Tylko, że w pierwszej czwórce można się znaleźć również w takiej sytuacji jak Gorzów rok temu, gdzie już w zasadzie nie będzie o co się martwić bo dystans punktowy do pierwszej dwójki będzie tak duży. Wtedy można sobie oszczędzać.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#71 Postautor: kaar » 26 kwietnia 2004, o 17:00

bez przesady nie mozna mowic ze najpierw jedziemy o pierwsza czworke - a potem to sie zobaczy...- typowe polskie myslenie!!! Jednak jakis biznesplan (bo o to chyba wszystkim chodzi) by sie przydal i mysle ze siwek i spolka wiedza co robia...pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#73 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2004, o 17:23

jest jeszcze opcja Śledz - Piszcz, Knapp - Franków, też niegłupia

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: mikas » 26 kwietnia 2004, o 17:39

Fakt pary trzeba chyba pozmieniać, bo jak widac szczególnie Knapp z juniorem sie nie sprawdza.Ja bym jednak wystawił juniora z Peterem, przynajmniej raczej na 100% nie bedzie przegranego biegu 5:1, bo później strasznie trudno sie to odrabia.Jestem za taka opcja szczególnie,że jak ktos napisał w Gorzowie Karlsson czekał(a przynajmniej sie starał) na Piszcza co napawa optymizmem.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#75 Postautor: Erwin » 26 kwietnia 2004, o 17:56

Niektorzy mówia o oszczedzaniu na Karlssonie, ciekaw jestem jakie miny po wejsciu na stadion mieliby Ci, ktorzy sa tego zdania. Chyba nie chcielibysmy widziec w parkingu Stefaniego a po drugiej stronie (ostrowskiej) Jedrzejaka, Klingberga. Jesli chcemy to wygrac to Szwed musi byc :!: