Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
W sumie my wypadamy jako bardzo dobry klub w porównaniu do "papierowego tygrysa" Rybnika, Łodzi czy Lokomotivu. Ciekawe co zaproponuje Ostrów i Piła 
Sober pisze:Ktos napisal wczesniej, ze rozmawial z Wojciechowskim i ten stwierdzil, ze trzon druzyny zostaje i narazie nie walczymy o ekstralige, bo brakuje na to pieniedzy.
To ja pisałem o rozmowie z Panem Wojciechowskim ale oczywiście jest problem z czytaniem.
Po pierwsze i najważniejsze kibice pytali go kto z naszych obecnych riderów byłby widziany w przyszłym sezonie.
Więc odpowiedź była, że Karol, chociaż kilka razy podpadł i nie ma czystej karty,
Paweł, Cam, z Puzonem było kręcenie nosem, że nierówny.
Na koniec dodał, że drużynę należy zbudować na 3 mocniejszych od obecnych riderów.
A co do parcia na ekstraligę, to mówił, że nie jesteśmy finansowo przygotowani, żeby tam wjechać bo nie zbudujemy budżetu żeby się tam utrzymać.
Na razie trzeba obserwować Bogdankę bo nie ma co do niej pewności. Po to jest turniej, żeby głośno wyrazić podziękowanie Prezesowi Tarasowi i zachęcić go do kontynuowania przygody z lubelskim żużlem. Tyle usłyszeliśmy od Pana Wojciechowskiego.
Moim zdaniem warto byłoby kogoś w składzie zostawić. Wybór jest prosty, albo Karol, albo Miesiąc. W pierwszej lidze, jednak nie będzie już zawodników pokroju tych, których objeżdżał po kiepskim starcie. Dlatego mi wydaje się, że propozycje powinien dostać. Za wyniki i zasługi.
Logicznym wydaje się również próba zatrudnienia lublinianina. Działacze pod wodzą kiepskiego trenera szkółki nie wychowali ani jednego młodego chłopaka, który objeżdżałby się w drugiej lidze w tym i poprzednim sezonie i teraz byłby gotowy do jazdy w pierwszej lidze. Wielka szkoda. Wybór lubelaków jest niewielki - Jeleniewski, Stachyra, Staszek, Kostro
) Jeśli już kogoś brać to tylko Jelenia. On w składzie z Dawidem to za duże ryzyko.
Do tego jeszcze ze 2 innych Polaków, 2 zagranicznych napieraczy (w tym jeden z GP), rozwojowy junior, który pokazał się w tym roku i można walczyć. Np. taki:
1. Richardson
2. Baran, Miśkowiak
3. Lindback,
4. Kylmakorpi, Bogdanow, Zorro, Woffinden albo 20 innych
5. Jeleniewski
6. Młody zdolny
7. Łoktajew albo inny doświadczony w Polsce zagraniczny junior
Może byśmy z takim składem nie spadli
Logicznym wydaje się również próba zatrudnienia lublinianina. Działacze pod wodzą kiepskiego trenera szkółki nie wychowali ani jednego młodego chłopaka, który objeżdżałby się w drugiej lidze w tym i poprzednim sezonie i teraz byłby gotowy do jazdy w pierwszej lidze. Wielka szkoda. Wybór lubelaków jest niewielki - Jeleniewski, Stachyra, Staszek, Kostro
Do tego jeszcze ze 2 innych Polaków, 2 zagranicznych napieraczy (w tym jeden z GP), rozwojowy junior, który pokazał się w tym roku i można walczyć. Np. taki:
1. Richardson
2. Baran, Miśkowiak
3. Lindback,
4. Kylmakorpi, Bogdanow, Zorro, Woffinden albo 20 innych
5. Jeleniewski
6. Młody zdolny
7. Łoktajew albo inny doświadczony w Polsce zagraniczny junior
Może byśmy z takim składem nie spadli
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Ja nie rozumiem przekonania niektórych, że do Lublina nie przyjdzie ten czy tamten.
Przyjdzie na pewno, jak się da 100 czy 200 za punkt wiecej albo za przyjazd na mecz czy trening parę groszy dorzuci, to i z Pomorza będą przyjeżdzać do Lublina na domowe mecze i treningi. I będą mieć bliżej z Gdańska czy Grudziądza do nas na trening niż niektórzy z Rzeszowa...
Przyjdzie na pewno, jak się da 100 czy 200 za punkt wiecej albo za przyjazd na mecz czy trening parę groszy dorzuci, to i z Pomorza będą przyjeżdzać do Lublina na domowe mecze i treningi. I będą mieć bliżej z Gdańska czy Grudziądza do nas na trening niż niektórzy z Rzeszowa...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
grzesieck pisze:dowodzi to tak naprawde jednego, nie zuzlowej niewiedzy, ale checi ogladania 'swoich', oczywiscie wiem, ze Miesiac i Baran to 100% Jozefy, ale jak widac tlum sie do nich przyzwyczail i powoli zaczyna traktowac jak swoich
To, że kibice są przywiązani do "naszych" Rzeszowiaków to jedno, ale druga sprawa, to jasno postawiona sprawa przed decydującymi meczami, że najlepsi zawodnicy, którzy w głównej mierze przyczynią się do awansu zostaną na następny rok. W kuluarach mówi się, że tak postawił sprawę trener i potwierdził to z tego co czytałem Wojciechowski. Nie sposób temu nie wierzyć i dlatego wg mnie Miesiąc, Baran i być może Woodward znajdą się w naszym zespole tak czy siak.
a niech zostaja, ja nie mam nic przeciwko, pod warunkiem ze w tym skladzie znajdzie sie tez przynajmniej 3 mocniejszych od nich zawodnikow :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
No dokładnie, muszą być w składzie mocni I-ligowcy i z tym nikt nie dyskutuje. Co do Karola to każdy na pewno boi się jak podejdzie do sezonu. Można się spodziewać po nim wszystkiego. Ale z zajawką stać go naprawdę na wiele. Jego ogromnym plusem jest to, że dla niego nie ma znaczenia czy jedzie u siebie czy na wyjeździe. Gdy mu się chce punktuje solidnie zarówno tu i tu a czasami nawet na wyjeździe lepiej. Dodatkowo nie ma dla niego różnicy czy tor jest twardy czy przyczepny. Potrafi jechać na każdym torze. Niewielu jest takich zawodników. Liczę na mądrość trenera Dzikowskiego i umiejętne dotarcie do zawodnika. Jeżeli będzie chciał Karola w zespole to trzeba mu zaufać i wierzyć w to, że nadal będzie naszym mocnym punktem.
Ostatnio zmieniony 30 września 2011, o 20:57 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -puchar-p/
Obsada turnieju wskazuje m.in kim będzie się interesował Grudziądz w zimie. Miśkowiak, Kościuch, Jeleniewski, Nermark, Ljung czy Hansen.
Ciekawe jaka u nas będzie obsada i kiedy ten turniej?
Obsada turnieju wskazuje m.in kim będzie się interesował Grudziądz w zimie. Miśkowiak, Kościuch, Jeleniewski, Nermark, Ljung czy Hansen.
Ciekawe jaka u nas będzie obsada i kiedy ten turniej?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Nie wiem jak wy ale ja uważam, że dalsza współpraca z jakimkolwiek zawodnikiem z naszego składu w tym roku zakończy się źle dla klubu i dla tego zawodnika. Miejsce tych zawodników jest w 2 lidze.
jerry78 pisze: Gdy mu się chce punktuje solidnie zarówno tu i tu a czasami nawet na wyjeździe lepiej. Niewielu jest takich zawodników.
No to akurat prawda.W I lidze to z tych liczących się takie wyniki mają Kilkokarpi, Zorro i Jabłoński co to wg Istreda tylko w Gnieźnie jedzie jak I-ligowiec