Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
iks

Re: Stadion

#4076 Postautor: iks » 15 listopada 2011, o 00:03

W Lublinie chcieliby także dosypać na tor nowej nawierzchni, jednak z pomocy sfinansowania jej zakupu wycofały się władze miasta i województwa.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#4077 Postautor: Egon » 15 listopada 2011, o 09:03

Może te rogi są zwijane po prostu? :D
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Koper
Trener
Kontakt:

#4078 Postautor: Koper » 17 listopada 2011, o 23:59

Tak będzie wyglądał stadion piłkarski przy Krochmalnej:
Obrazek

powyższa koncepcja została wybrana, zaś ta koncepcja została odrzucona:
Obrazek

Koncepcja, która została wybrana ma być jeszcze nieco podrasowana, być moze zostanie zmniejszona masywność konstrukcji pod oświetlenie lub zostaną wprowadzone inne zmiany kosmetyczne ale generalnie tak własnie będzie prezentował się lubelski stadion pilkarski.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#4079 Postautor: Hayden » 18 listopada 2011, o 00:10

Wszystko fajnie, pieknie tylko na ch** to komu to nie rozumiem :(
Motor mocny

jerry78
Trener

#4080 Postautor: jerry78 » 18 listopada 2011, o 01:02

Moim zdaniem decyzje są już dawno podjęte tam gdzie trzeba, ze Motor w przeciągu kilku najbliższych lat ma grać w ekstraklasie. Mam tylko nadzieje, ze nie kosztem żużla.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#4081 Postautor: Egon » 18 listopada 2011, o 12:21

Jerry nie poniosło Cię trochę? ;) W ekstraklasie? Ja bym tego bardzo chciał, tylko twardo stąpam raczej po ziemi i realia są jakie są. Stadion to nie wszystko. Chociaż zależy ile to jest dla Ciebie kilka najbliższych lat..bo jeśli 9 to może i byłbym skłonny w coś takiego uwierzyć, że będą takie próby. No ale aż o decyzjach bym tu nie mówił..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

jerry78
Trener

#4082 Postautor: jerry78 » 18 listopada 2011, o 12:40

Myślę, że mnie nie poniosło, ale to okaże się w przyszłości, nie wiem jak długiej. Raczej stadion nie jest budowany z myślą o II-ligowej piłce dla 1000 kibiców, bo to mijałoby się z celem, a koszty utrzymania stadionu trzeba jakoś minimalizować. Moim zdaniem piłka na wysokim poziomie powinna być w dużych miastach, a nie w Łęcznej bo to się nie sprawdza. Wcale bym się nie zdziwił gdyby Bogdanka też doszła do takiego wniosku. A jeśli tak, to oby nie kosztem żużla.

Raczej

#4083 Postautor: Raczej » 18 listopada 2011, o 15:06

Hayden pisze:Wszystko fajnie, pieknie tylko na ch** to komu to nie rozumiem :(

Nie bój się, nikt Cię tam nie zaprosi a i tak zapewne pojawisz się na tym obiekcie więc daruj sobie te jakże głębokie przemyślenia, zaściankowe.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4084 Postautor: istred » 18 listopada 2011, o 15:17

Ale to zupełnie trafne pytanie.
Lublin nigdy nie był miastem piłkarskim i takim pewnie nie będzie. Nie ma tradycji, nie ma zawodników pochodzących z Lublina, nie ma klimatu ani potrzeby wielkiej piłki w naszym mieście.
Owszem, miasto wojewódzkie, jakim jest Lublin powinno mieć stadion z prawdziwego zdarzenia, ale czy na pewno typowo piłkarski?

A odnośnie tego co pisał jerry, to nie sądzę żeby Motor szybko zagrał w ekstraklasie.
Owszem, poziom trzeba będzie radykalnie zwiększyć, żeby stadion zapełnić choćby w 30 %... ale I liga to moim zdaniem maks co może się tutaj przydarzyć.

Raczej

#4085 Postautor: Raczej » 18 listopada 2011, o 15:40

istred pisze:Ale to zupełnie trafne pytanie.
Lublin nigdy nie był miastem piłkarskim i takim pewnie nie będzie. Nie ma tradycji, nie ma zawodników pochodzących z Lublina, nie ma klimatu ani potrzeby wielkiej piłki w naszym mieście.

Widać nie widziałeś frekwencji w latach gdy Motor grał w Ekstraklasie lub na jej zapleczu. Stadion czasami pękał a należy zauważyć, że wtedy były ławki a ludzie zajmowali miejsca gdzie się dało więc jest potencjał, należy go wykorzystać i tyle. Wizja nowego stadionu skusi sponsorów, o to się nie martwię, należy być optymistą. 15tys to nie jest jakiś kosmos, nie przesadzajmy. pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#4086 Postautor: Hayden » 18 listopada 2011, o 15:49

O mnie sie nie martw, pojawiac sie tam nie zamierzam gdyz za pilka specjalnie nie przepadam a tej w polskim wydaniu wrecz niecierpie/i nie wiem jakim masochista trzeba byc by ja ogladac :)
Motor mocny

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4087 Postautor: kibicLBN » 18 listopada 2011, o 15:52

Zgadzam się z kolegą Raczej. Nawet na zaplecze ekstraklasy mogłoby przychodzić 1/2 stadionu. Przychodziłoby i więcej tylko trzeba by popracować nad opinią dotyczącą Motoru i jego kibiców. Sporo w ich własnych rękach (tychże kibiców). Wiadomo że powoli się poprawia (coraz mniej burd). Jeśli ludzie uznają że na Motorze można obejrzeć przyzwoite widowisko w normalnej atmosferze to nie mam obaw.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4088 Postautor: Kargolo » 18 listopada 2011, o 17:12

Kibole Motoru Kibole Motoru działają na szkodę klubowi. Przez ich złą sławę wielu kibiców boi się pójść na mecz a co dopiero zabierać rodzinę...
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Raczej

#4089 Postautor: Raczej » 18 listopada 2011, o 17:35

Kargolo pisze:Kibole Motoru Kibole Motoru działają na szkodę klubowi. Przez ich złą sławę wielu kibiców boi się pójść na mecz a co dopiero zabierać rodzinę...

Pomyliłeś temat lub forum więc nie będę się odnosił do tych bzdur o rodzinach, które dla Twojej informacji licznie przychodzą na stadion. Jest pewna zasada, że nie zabiera się zdania w tematach, na które nie ma się zielonego pojęcia. Skoro nie chodzi się na mecze i nie jest się czegoś świadkiem to zabierając głos w takich tematach można wyjść na durnia w oczach tych, którzy wiedzę nie czerpią z plotkarskich portali.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#4090 Postautor: luCas » 18 listopada 2011, o 18:12

Cala nadzieja w Lubliniance. Nikt o zdrowych zmyslach kasy na Motor juz nie da.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4091 Postautor: Kargolo » 18 listopada 2011, o 18:15

Nie napisałem że rodziny w ogóle nie przychodzą na mecze Motoru. Chodzi o to że niektórzy boją się przyjść na mecz właśnie z powodu tej dziczy. Może po prostu mają taką opinię o nich i to dlatego. Ja sam nie chodzę na mecze bo nie interesuje mnie piłka nożna. Znam jednak sporo takich których też ten sport jak i wyniki Motoru nic nie obchodzą ale chodzą na mecze żeby pokrzyczeć, wyżyć się, skląć albo sędziego albo kibiców czy piłkarzy drużyny przeciwnej. Znam też takie osoby które interesują się piłką ale nie chodzą na mecze bo nie chcą mieć do czynienia z tą dziczą. Taką mają opinię wśród niektórych i jak na razie nie starają się tego zmienić.

Czarek
Trener

#4092 Postautor: Czarek » 18 listopada 2011, o 18:17

Kargolo pisze:Kibole Motoru Kibole Motoru działają na szkodę klubowi. Przez ich złą sławę wielu kibiców boi się pójść na mecz a co dopiero zabierać rodzinę...

Jeśli ktoś czyta tylko GW i ogląda tylko TVN to faktycznie może mieć taki obraz świata. Gdybyś nie chodził na żużel w Lublinie pewnie myślałbyś, że speeedway ogranicza się tylko do GP.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4093 Postautor: kibicLBN » 18 listopada 2011, o 18:27

Raczej pisze:

Pomyliłeś temat lub forum więc nie będę się odnosił do tych bzdur o rodzinach, które dla Twojej informacji licznie przychodzą na stadion. Jest pewna zasada, że nie zabiera się zdania w tematach, na które nie ma się zielonego pojęcia. Skoro nie chodzi się na mecze i nie jest się czegoś świadkiem to zabierając głos w takich tematach można wyjść na durnia w oczach tych, którzy wiedzę nie czerpią z plotkarskich portali.

Masz rację, ale teraz przeczytaj i przyznasz mi rację. Na mecze Motoru chodzi aktualnie do 1000 osób. Bywało kilka lat temu, że przychodziło ok. 4 no może nawet 5 tys. Jeśli chcemy zapełnić stadion min. w połowie to trzeba dołożyć kilka tysięcy nowych widzów. Oni do tej pory nie chodzili na mecze. To skąd mają wiedzieć jak na nich jest? Biorą do ręki gazetę i co jakiś czas jak kibice lub podający się za kibiców Motoru coś zmalują to nabierają podejrzeń. Potem wyjdą na ulicę i za którymś razem wracając z pracy natkną się na gówniarza w czapce Motoru, który zachowuje się skandalicznie. Oczywiście to jednostki i tylko przykłady, tylko że nie wiesz nawet jak duży mają wpływ na obraz kibiców piłkarskich. I właśnie jak ktoś nie był ma ten negatywny obraz przed sobą. Będzie mniej w mediach o burdach, będzie lepsza frekwencja.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4094 Postautor: Kargolo » 18 listopada 2011, o 18:50

Poza tym wlepki Motoru które są w całym mieście też nie wpływają korzystnie na obraz kibiców. Koleś idzie i widzi plakat zapraszający na mecz a pod spodem wlepkę z kolesiem w czarnej bluzie z kapturem który przysłania mu twarz, z napisem w stylu "Motor fans hooligans" albo "Gdyby interesowała nas piłka zostalibyśmy piłkarzami" i daje mu to jednoznaczny obraz kibica Motoru. Albo jedzie sobie autobusem, wchodzi grupka szczyli w czapkach, szalikach, kurtkach Motoru i włącza techno albo "rap" w którym co drugie słowo to przekleństwo na cały autobus, klnie jak grupa szewców i ma gdzieś że obok są np. matki z małymi dziećmi które muszą tego słuchać. Wyciąga wnioski: "Nie idę na ten mecz bo jeszcze mi się oberwie" i Motor traci potencjalnego kibica.

Awatar użytkownika
iks

#4095 Postautor: iks » 18 listopada 2011, o 18:59

kibicLBN pisze:I właśnie jak ktoś nie był ma ten negatywny obraz przed sobą. Będzie mniej w mediach o burdach, będzie lepsza frekwencja.

Tylko spójrzcie na to, że im wyżej w klasie rozgrywkowej, tym większe ryzyko burd. Co automatycznie wiąże się z rozgłosem w mediach. Długo szukać nie trzeba, zadyma z Widzewem, czy Lechią. I co i może któryś z was powie, że kurier czy inny pismak, źle robi że pisze o "kibicach" którzy wparowują na murawę własnego stadionu, przerywając mecz?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4096 Postautor: Kargolo » 18 listopada 2011, o 21:40

To nie wina mediów że wśród kibiców są idioci.

mariusz1987
Junior

#4097 Postautor: mariusz1987 » 18 listopada 2011, o 22:37

ja mogę podać własną osobę jako ktoś, kto nie przepada za piłką, ale na meczu Motoru raz był i podziękował ze względu na bezpieczeństwo, kumpel zabrał mnie parę lat temu na meczyk Motoru z bodajże z Rzeszowem(Stalą??)poszliśmy sobie na sektor, fajnie było, ale krótko, 30 minut po rozpoczęciu spotkania nasi kibice postanowili porachować kości kibicom przyjezdnym, duża większość ruszyła w stronę sektora gości, ok, niby normalka,ale jak koleś stojący obok otworzył plecak i zaczął kolegom rozdawać siekiery,kastety i inne cuda stwierdziłem, że podziękuje za uczestniczenie w takich wydarzeniach :wink: dodam, że to jeden jedyny raz kiedy byłem na meczu Motoru i nie mówię, że tak jest zawsze,ale osoba która pierwszy raz przychodzi na zawody i już obawia się o swoje zdrowie to raczej takie widowisko nie jest to dobrą reklamą :wink:

Awatar użytkownika
piv
Junior

#4098 Postautor: piv » 18 listopada 2011, o 23:17

iks pisze:Tylko spójrzcie na to, że im wyżej w klasie rozgrywkowej, tym większe ryzyko burd.

Ja Ci powiem że jest zdecydowanie odwrotnie.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#4099 Postautor: K.A.M.I.L. » 19 listopada 2011, o 08:57

Prezydent Krzysztof Żuk o stadionie żużlowym przy Al. Zygmuntowskich: "W tej chwili to co niezbędne powinno być zrobione. Na pewno oświetlenie i przypuszczalnie poprawki toru. Jest przygotowana dokumentacja, jeszcze przez MOSiR, przebudowy stadionu. Wtedy miał to być obiekt dla miłośników żużla i sympatyków piłki nożnej. Dzisiaj, przystępując do budowy stadionu piłkarskiego, stadion przy Al. Zygmuntowskich przekazujemy dla speedway'a i tamtą dokumentację częściowo wykorzystamy. Obiekt musi być zmodernizowany, to jest oczywiste, ale dobrze byłoby znaleźć partnerów, ponieważ sami nie jesteśmy w stanie przeprowadzić szybko i w całości tak szerokiego frontu inwestycyjnego."

Taka informacja pojawiła się na facebooku. Nie wiem z jakiego źródła.

Jeszcze 2 lata i może doczekamy się zdjęcia krat ;) (oby)

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

stiffler

#4100 Postautor: stiffler » 19 listopada 2011, o 09:17

mariusz1987 pisze:ja mogę podać własną osobę jako ktoś, kto nie przepada za piłką, ale na meczu Motoru raz był i podziękował ze względu na bezpieczeństwo, kumpel zabrał mnie parę lat temu na meczyk Motoru z bodajże z Rzeszowem(Stalą??)poszliśmy sobie na sektor, fajnie było, ale krótko, 30 minut po rozpoczęciu spotkania nasi kibice postanowili porachować kości kibicom przyjezdnym, duża większość ruszyła w stronę sektora gości, ok, niby normalka,ale jak koleś stojący obok otworzył plecak i zaczął kolegom rozdawać siekiery,kastety i inne cuda stwierdziłem, że podziękuje za uczestniczenie w takich wydarzeniach :wink: dodam, że to jeden jedyny raz kiedy byłem na meczu Motoru i nie mówię, że tak jest zawsze,ale osoba która pierwszy raz przychodzi na zawody i już obawia się o swoje zdrowie to raczej takie widowisko nie jest to dobrą reklamą :wink:

ehh właśnie przez takie komentarze jest taki obraz kibiców piłkarskich. Chodzę na żużel - tam w ogóle nie ma tematu burd itd. Wracając do piłki, byłem w życiu na kilkudziesięciu meczach. W Lublinie, Łęcznej i Warszawie. Tylko raz widziałem jakąś sytuację. Sam napisałeś, że ten mecz ze Stalą miał miejsce pare lat temu, a w ciągu ostatnich 3-4 lat strasznie podniosły się normy bezpieczeństwa na stadionach. Ci nazywani przez media "kibole" nawet jak chcą coś zrobić to poprostu się boją, bo konsekwencje są wysokie.