TZ SIPMA LUBLIN - KM OSTRÓW WLKP 56:34
- Łoptymista
- Trener
Ostrów bez obcokrajowców??
Czyżbym wreszcie w tym sezonie mógł zobaczyć pewne zwycięstwo naszych. Bez nerwów do ostatniego biegu. To by było coś. ładna pogoda, sielanka na trybunach i wyraźna wygrana długo przed biegien nr 15! Przygody z Grudziądzem i Rzeszowem mocno skołatały moje nerwy, a w Gnieźnie niestety nie byłem.
Czyżbym wreszcie w tym sezonie mógł zobaczyć pewne zwycięstwo naszych. Bez nerwów do ostatniego biegu. To by było coś. ładna pogoda, sielanka na trybunach i wyraźna wygrana długo przed biegien nr 15! Przygody z Grudziądzem i Rzeszowem mocno skołatały moje nerwy, a w Gnieźnie niestety nie byłem.
maher pisze:czarny pisze:
Druga sprawa to kwestia wyniku. Najprawdopodobniej u nas pojedzie niejaki pan Ferjan
niestety tak nie bedzieMatej ma inne zawody na których musi się pojawić. Nie będzie także Niklasa który musi być w Szwecji
(((
Intar reprezentowac w Lublinie beda: Pietrzyk, Dym (Latosi?), Tajchert, Fajfer, Jędrzejak, Liberski, Brucheiser
Marcinie, Marcinie. To pisałem dość 'dawno'
A więc żegnajcie 2 punkty - czekamy na wyjazd do Gniezna, żeby tam się ewentualnie cieszyć ze zwycięstwa... Chociaż cień szansy istnieje, ale z każdą sekundą jest on coraz mniejszy

Ostrów bez obcokrajowca?? Nie wierze!!! W sobote w Opolu ma sie odbyc tyrniej indywidualny w ktorym wystapic ma Matej Ferjan.
1. Sławomir Dudek (Opole)
2. Piotr Dym (Ostrów Wlkp.)
3. Adam Pawliczek (Opole)
4. Andrzej Huszcza (Zielona Góra)
5. Piotr Rembas (Opole)
6. Roman Chromik (Rybnik)
7. Sebastian Kowolik (Opole)
8. Rafał Osumek (Częstochowa)
9. Adam Czechowicz (Opole)
10. Marcin Rempała (Tarnów)
11. Åukasz Loman (Rawicz)
12. Przemysław Tajchert (Ostrów Wlkp.)
13.Matej Ferian (Ostrów Wlkp.)
14. Adam Pietraszko (Opole)
15. Tomasz Rempała (Rzeszów)
16. Grzegorz Kłopot (Zielona Góra)
Moim zdaniem dzialacze Intaru zrobia wszystko aby ktorys z obco zasilil szeregi Km-u
1. Sławomir Dudek (Opole)
2. Piotr Dym (Ostrów Wlkp.)
3. Adam Pawliczek (Opole)
4. Andrzej Huszcza (Zielona Góra)
5. Piotr Rembas (Opole)
6. Roman Chromik (Rybnik)
7. Sebastian Kowolik (Opole)
8. Rafał Osumek (Częstochowa)
9. Adam Czechowicz (Opole)
10. Marcin Rempała (Tarnów)
11. Åukasz Loman (Rawicz)
12. Przemysław Tajchert (Ostrów Wlkp.)
13.Matej Ferian (Ostrów Wlkp.)
14. Adam Pietraszko (Opole)
15. Tomasz Rempała (Rzeszów)
16. Grzegorz Kłopot (Zielona Góra)
Moim zdaniem dzialacze Intaru zrobia wszystko aby ktorys z obco zasilil szeregi Km-u
KMO !!
Za sportowefakty.pl: W pojedynku najsłabszych drużyn ekstraligi i pierwszej ligi, górą okazał się zespół z wyższej klasy rozgrywek. Rybniczanie na torze w Gnieźnie pokazali się z bardzo dobrej strony, pokonując gospodarzy 52:38.
1. Roman Chromik 10+1 (3,3,2,2*)
2. Wojciech Druchniak 2+1 (0,2*,u,-)
3. Mariusz Węgrzyk 11 (3,3,3,-,2)
4. Artur Maciończyk 0 (0,-,-,0)
5. Rafał Szombierski 11+1 (3,3,2*,1,2)
6. Åukasz Romanek 8+1 (3,2*,d,3,0)
7. Adrian Åšmieja 3+1 (0,2*,1)
8. Marek Szczyrba 7+1 (2*,2,3,0)
9. Marek Latosi 7 (2,1,1,3,d)
10. Mariusz Lisiak 2+1 (1*,d,d,-,1)
11. Åukasz Linette 8+3 (1*,1*,1,2*,3)
12. Adam Fajfer 13 (2,2,3,3,3)
13. Paweł Duszyński 0 (u,-,-,-)
14. Jakub Åšpiewanek 2+1 (1*0,-,1,-)
15. Adrian Gomólski 4 (2,1,1,0)
16. Marcin Bzdęga 2 (1,0,1)
17. Bartosz Wiciński 0 (0)
1. Roman Chromik 10+1 (3,3,2,2*)
2. Wojciech Druchniak 2+1 (0,2*,u,-)
3. Mariusz Węgrzyk 11 (3,3,3,-,2)
4. Artur Maciończyk 0 (0,-,-,0)
5. Rafał Szombierski 11+1 (3,3,2*,1,2)
6. Åukasz Romanek 8+1 (3,2*,d,3,0)
7. Adrian Åšmieja 3+1 (0,2*,1)
8. Marek Szczyrba 7+1 (2*,2,3,0)
9. Marek Latosi 7 (2,1,1,3,d)
10. Mariusz Lisiak 2+1 (1*,d,d,-,1)
11. Åukasz Linette 8+3 (1*,1*,1,2*,3)
12. Adam Fajfer 13 (2,2,3,3,3)
13. Paweł Duszyński 0 (u,-,-,-)
14. Jakub Åšpiewanek 2+1 (1*0,-,1,-)
15. Adrian Gomólski 4 (2,1,1,0)
16. Marcin Bzdęga 2 (1,0,1)
17. Bartosz Wiciński 0 (0)
Demon Of The Fall
czy ja wiem... jezeli RKM wygrawa z Gnieznem w podobnym stosunku jak my to nic rewelacyjnego... szczegolnie na e-lige... Rybnik bedzie musial ostro powalczyc o utrzymanie... Bydgoszcz nie jest jeszcze skazana na ostatnie miejsce... Rybnik, Bydgoszcz i Zielonka cos slabiutko
-ale oni o utrzymanie nie powinni sie martwic!
witam,mam nadzieje ze Peter pojedzie w poniedzialkowym meczu bo "ogor"pewnie cos kolo kompletu przywiezie a i dymowi sie niezle ostatnio jezdzilo w Lublinie.Dodajac jeszcze jakiegos obcokrajowca to Ostrow moze byc ciezki do pchniecia...
pozdr i do zob na meczu
pozdr i do zob na meczu
never ride faster than your angel can fly
Åoptymista pisze:Ostrów bez obcokrajowców??
Ale czy nie przyjemniej wracac do domu z takiego meczu jak w Rzeszowie gdzie wszystko rozgrywa sie w ostatnich biegach niz wygrac mecz po 7 wyscigach ?
A co do Klingberga to nie wiem dlaczego w poniedzialek musi byc w Szwecji? Lige przeciez jada we wtorek i skoro Peter zdarzy to Niklas tez moze
Klingberg ma "ponoc jakies zawody w Marienstadcie."
Skoro polska liga jest obok angielskiej i szwedzkiej jedną z trzech najsilniejszych na świecie to może kluby podpisując z obcokrajowcami kontrakty powinny umieszczać w nich klauzulę konieczności stawienia się na mecz jeśli klub tego zażąda, dodając ewentualnie listę zawodów które zawodnika z takiej konieczności zwalniają. A tak Szwed jeździ w jakichś zawodach w Marienstadciw, pewnie o puchar ciotki burmistrza i jej kota, a Ostrów traci szanse jeśli nie na zwycięstwo to chociażby na przyzwoity wynik.
Skoro polska liga jest obok angielskiej i szwedzkiej jedną z trzech najsilniejszych na świecie to może kluby podpisując z obcokrajowcami kontrakty powinny umieszczać w nich klauzulę konieczności stawienia się na mecz jeśli klub tego zażąda, dodając ewentualnie listę zawodów które zawodnika z takiej konieczności zwalniają. A tak Szwed jeździ w jakichś zawodach w Marienstadciw, pewnie o puchar ciotki burmistrza i jej kota, a Ostrów traci szanse jeśli nie na zwycięstwo to chociażby na przyzwoity wynik.
Mecz ligi duńskiej:
Kronjylland: 42
1.Robert Kościecha 16 (3,2,3,2,w,3,3)
2.Brian Lyngso 1 (0,w,-,0,1,0)
3.Tomasz Jędrzejak 9 (1*,3,0,2,0,3,0)
4.Mathias Kroeger 6 (2,0,1,-,2,1)
5.Krzysztof Jabłoński 10 (3,1,2*,1*,1,-,2*)
6.Bjaerne Nilsson 0 (0,0,-,-,-)
Slangerup:54
1.Kenneth Bjerre 12 (2,3,2*,3,1,1*)
2.Mads Korneliussen 9 (1*,2*,3,1,2*)
3.Bjaerne Pedersen 16 (3,3,3,3,2,2)
4.Matthias Nilsson 2 (0,1,0,-,1)
5.Ronni Pedersen 8 (2,2,1,3,0)
6.Rune Knudsen 7 (1*,1*,0,2*,0,3)
2): B.Pedersen, Kroger, Jędrzejak, M.Nilsson 3-3 (6-6)
5): Jędrzejak, R.Pedersen, Knudsen, Kroger 3-3 (14-16)
: Korneliussen, Bjerre, Kroger, Jędrzejak 1-5 (21-27)
11): B.Pedersen, Jędrzejak, Korneliussen, Lyngso 2-4 (27-39)
12): R.Pedersen, Kroger, M.Nilsson, Jędrzejak 2-4 (29-43)
13): Jędrzejak, B.Pedersen, Lyngso, Knudsen 4-2 (33-45)
16): Kościecha, B.Pedersen, Bjerre, Jędrzejak 3-3 (42-54)
Może ten Jędrzejak nie jest wcale taki straszny, albo chwilowa obniżka formy mając jeszcze na uwadze poprzedni mecz w lidze angielskiej.
Kronjylland: 42
1.Robert Kościecha 16 (3,2,3,2,w,3,3)
2.Brian Lyngso 1 (0,w,-,0,1,0)
3.Tomasz Jędrzejak 9 (1*,3,0,2,0,3,0)
4.Mathias Kroeger 6 (2,0,1,-,2,1)
5.Krzysztof Jabłoński 10 (3,1,2*,1*,1,-,2*)
6.Bjaerne Nilsson 0 (0,0,-,-,-)
Slangerup:54
1.Kenneth Bjerre 12 (2,3,2*,3,1,1*)
2.Mads Korneliussen 9 (1*,2*,3,1,2*)
3.Bjaerne Pedersen 16 (3,3,3,3,2,2)
4.Matthias Nilsson 2 (0,1,0,-,1)
5.Ronni Pedersen 8 (2,2,1,3,0)
6.Rune Knudsen 7 (1*,1*,0,2*,0,3)
2): B.Pedersen, Kroger, Jędrzejak, M.Nilsson 3-3 (6-6)
5): Jędrzejak, R.Pedersen, Knudsen, Kroger 3-3 (14-16)
11): B.Pedersen, Jędrzejak, Korneliussen, Lyngso 2-4 (27-39)
12): R.Pedersen, Kroger, M.Nilsson, Jędrzejak 2-4 (29-43)
13): Jędrzejak, B.Pedersen, Lyngso, Knudsen 4-2 (33-45)
16): Kościecha, B.Pedersen, Bjerre, Jędrzejak 3-3 (42-54)
Może ten Jędrzejak nie jest wcale taki straszny, albo chwilowa obniżka formy mając jeszcze na uwadze poprzedni mecz w lidze angielskiej.
- Łoptymista
- Trener
jakos nie wpadlo mi w oko, choc moze i ktos juz to tutaj napisal. Kurier Lubelski donosci, ze w poniedzialkowym meczu wystapi Peter, a poza tym bilety maja byc po staremu - 11 ulgowe, 16 - normalne i krzeselka po 25.
co zas sie tyczy mojej opinii, to jestem raczej umiarkowanym optymista. w calosci wierze w zwyciestwo, ale latwo na pewno nie bedzie. mobilizacja w zespole - bezcenna. "sa rzeczy ktorych kupic nie mozna...":P
co zas sie tyczy mojej opinii, to jestem raczej umiarkowanym optymista. w calosci wierze w zwyciestwo, ale latwo na pewno nie bedzie. mobilizacja w zespole - bezcenna. "sa rzeczy ktorych kupic nie mozna...":P
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2004, o 11:48 przez Geest, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodziło mi o zasadę ogólną dotyczącą nie najwyższej ligii w danym państwie, ale rozgrywek ligowych traktowanych jako całość, ponieważ taki Piszcz u nas jeździ w I lidze (czyli drugiej
), a w Anglii w Elite League (czyli pierwszej). Czy brak takich ustaleń nie jest przypadkiem przyczyna problemów tego zawodnikaw Anglii?
.Gorzów teraz do Gdańska jedize i przegra
Szanse kiepskie ma Gorzów ale nam tez nie dawano zbyt wielkich
Pozdro
Marian Wardzała duma tarnowskiego speedwaya !!!
Myślę, że siłą tej drużyny nie będzie Karlsson z 15 pkt. + drugi lider z takim samym dorobkiem tylko Karlsson 15 pkt. + trzech zawodników przywożących po około 10 pkt. (Śledź, Franków, Piszcz). Mam nadzieję, że się o tym przekonam już 3 maja.
cholera by wzięła tę moją sklerozę !!! Grzesiu Knapp, ależ oczywiście natychmiast trzeba go dopisać do tej wyliczanki!
cholera by wzięła tę moją sklerozę !!! Grzesiu Knapp, ależ oczywiście natychmiast trzeba go dopisać do tej wyliczanki!
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2004, o 12:49 przez Talib, łącznie zmieniany 1 raz.
Cavel pisze:kurza twarz niewiem czy bede od pocztku na tym meczu![]()
![]()
a miało być tak pieknie
no chyba żeby przełożyc go na 17:30
Byłes kiedys na meczu ktory zaczal sie punktualnie?Poza tym na inauguracji mowili cos ze ze wzgledu na smierc Roberta wszystkie uroczystosci beda mialy miejsce 3 maja...wiec jest szansa ze sie zacznie o 17.30:)
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Gość
To że Piszcz wymiata na treningu nie jest to miarodajne , przed meczem z Grudziądzem mówiliście że Knapp tak wymiata na treningu że będzie wszystkich woził , jednak tak nie było!
Trening to trening , a mecz to mecz , Ostórów Team napewno tanio skóry nie sprzeda , więc ostrożnie z optymizmem.
Jednakże stawiam na zwycięstwo Koziołków !!!
Trening to trening , a mecz to mecz , Ostórów Team napewno tanio skóry nie sprzeda , więc ostrożnie z optymizmem.
Jednakże stawiam na zwycięstwo Koziołków !!!