Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
GeloG89
Szkółkowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#1701 Postautor: GeloG89 » 20 grudnia 2011, o 10:03

Wszystko rozumiem, ale akurat szydery z tego, ze ktos nie chce przeplacac, ew. wydawac ponad swoje mozliwosci nigdy nie zrozumiem. Mimo, ze człowiek wszystko zrozumie.
Trzeba robić wszystko by zwiększyć możliwości. To jest I liga i na amatorkę tu już miejsca niema bo to źle się kończy. o tym pisał wcześniej Egon, Istred, niespokojny, ale i ja napisze. Takie wypowiedzi i działania w długim okresie nie przyniosą nic dobrego bo nie wpływają na dobry wizerunek klubu. Potencjalny sponsor chciał by łożyć na klub z ambicjami, a nasz w tym sezonie takich niema. Gwiazdę w sumie jedną mamy. żużlowego celebryte pana prezia.

Koper
Trener
Kontakt:

#1702 Postautor: Koper » 20 grudnia 2011, o 10:05

Dobromir pisze:Hehe dobre: Duńczyk miałby szansę na pracę w Lublinie, jeśli zmniejszyłby swoje finansowe żądania aż o 80 procent. Nasi działacze to jednak mają jaja do negocjacji:)

500-900 tys. złotych netto za sam podpis to nie są jaja Twoim zdaniem?

GeloG89 pisze:wymuszenie na bogdance większych nakładów-da się rozumieć ze brak

A jak to się wymusza cokolwiek na Bogdance ? :)

GeloG89 pisze: I nie piszcie mi o żadnych drugoplanowych wizjach klubu bo od lat on funkcjonuje tak samo i nie wygląda by funkcjonował inaczej.
Dokładnie od roku 2009 8)

ermen
Zawodowiec

#1703 Postautor: ermen » 20 grudnia 2011, o 10:17

Że Ci się chciało odpowiadać na te bzdury... Szacun.
Każdemu jego Everest...

GeloG89
Szkółkowicz

#1704 Postautor: GeloG89 » 20 grudnia 2011, o 10:17

A jak to się wymusza cokolwiek na Bogdance ?

napewno nie wywiadami w stylu
I proszę mi wierzyć, że ja wolę otrzymać mniejsze pieniądze od Bogdanki niż planowane większe kwoty od innego sponsora.
80% powierzchni reklamowej w II lidze to nie to samo co 80% powierzchni reklamowej w I lidze. :)

Dokładnie od roku 2009

Za czasów Motoru, LKŻ i TŻ tez było z tym rożnie :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1705 Postautor: Cooper » 20 grudnia 2011, o 10:18

GeloG89 pisze:
Wszystko rozumiem, ale akurat szydery z tego, ze ktos nie chce przeplacac, ew. wydawac ponad swoje mozliwosci nigdy nie zrozumiem. Mimo, ze człowiek wszystko zrozumie.
Trzeba robić wszystko by zwiększyć możliwości. To jest I liga i na amatorkę tu już miejsca niema bo to źle się kończy. o tym pisał wcześniej Egon, Istred, niespokojny, ale i ja napisze. Takie wypowiedzi i działania w długim okresie nie przyniosą nic dobrego bo nie wpływają na dobry wizerunek klubu. Potencjalny sponsor chciał by łożyć na klub z ambicjami, a nasz w tym sezonie takich niema. Gwiazdę w sumie jedną mamy. żużlowego celebryte pana prezia.

Oczywiscie, ze trzeba zrobic wszystko, aby "zwiekszyc mozliwosci". I oczywiscie, ze na amatorke nie ma miejsca. Profesjonalizm powinien byc zarowno przy budzecie* w wysokosci 1 mln, jak i przy 5 mln. I ten profesjonalizm powinien glownie polgac na tym, zeby 1 zawodnik nie pochlanial 1/3 budzetu* calego klubu za sam podpis...

*uzywam slowa budzet choc osobiscie mnie to drazni, ale tak sie powszechnie tutaj przyjelo, ze sume przychodow okresla sie budzetem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#1706 Postautor: Koper » 20 grudnia 2011, o 10:20

GeloG89 pisze:
Dokładnie od roku 2009

To zdecyduj się czy krytykujesz konkretnie działaczy obecnego klubu czy też działaczy z różnych czasów...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1707 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2011, o 10:33

To co mówi prezes z tym, że lepiej jeździć za mniejsze pieniądze ale pewne niż wcale - jest jak najbardziej rozsądne. A stawki za podpis rzędu 900 tysięcy rozsądne nie są i to w każdym przypadku - czy byłby to Gollob czy Bjerre. Cały problem polega na tym, że naszymi apetytami zbyt nadmuchaliśmy balon. Wypowiedzi prezesa i trochę jerrego może nie tyle przekłuwają szpilką ten balon - co zostaje z niego dość konsekwentnie spuszczane powietrze. Już widzę że nie należy się spodziewać rewelacji po naszym składzie. Do liderów z tego roku - PK i Jeleń to chyba szczyt marzeń. Może do tego jeszcze tani Korneliussen - bo nie sądzę żeby nauczony standardów krosnieńskich i krakowskich chciał 900 tysięcy za podpis. I jak dla mnie to wcale nie byłaby tragiczna opcja. Na Gniezno Grudziądz i zapewne Daugavpils to za mało ale na pozostałe ekipy wystarczy.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2011, o 10:35 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

GeloG89
Szkółkowicz

#1708 Postautor: GeloG89 » 20 grudnia 2011, o 10:34

To zdecyduj się czy krytykujesz konkretnie działaczy obecnego klubu czy też działaczy z różnych czasów...
sorry nie sprecyzowałem. krytykuje postawę tego zarządu choć wcześniejszych tez była rożna. Chodziło mi bardziej o to ze prezes D.S. chce pokazać nam jakieś nowoczesne zarządzanie w klubie a to wg. mnie jest fikcją i mydleniem oczu.
I ten profesjonalizm powinien glownie polgac na tym, zeby 1 zawodnik nie pochlanial 1/3 budzetu* calego klubu za sam podpis...

Kwestia jest tego typu że nie wiesz ile na takim zawodniku jesteś w stanie zarobić. Na pewno wpływy z biletów były by większe. Może jakiś sponsor indywidualny by się znalazł, który chciał by się dorzucić do takiego zawodnika, wiec ciężko mówić czy było by to 1/3 czy 1/6 budżetu.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1709 Postautor: Torsen » 20 grudnia 2011, o 11:06

Koper pisze:
GeloG89 pisze:
Dokładnie od roku 2009

Pewnie chciałeś napisać "z różnych klubów", ale przypomniałeś sobie, że dla Ciebie to i tak cały czas ten sam klub :twisted:

Awatar użytkownika
kilar
Trener