TZ SIPMA LUBLIN - KM OSTRÓW WLKP 56:34
- Volter_Apator
- Volter_Apator
Hollywood pisze:To że Piszcz wymiata na treningu nie jest to miarodajne , przed meczem z Grudziądzem mówiliście że Knapp tak wymiata na treningu że będzie wszystkich woził , jednak tak nie było!
Trening to trening , a mecz to mecz , Ostórów Team napewno tanio skóry nie sprzeda , więc ostrożnie z optymizmem.
Jednakże stawiam na zwycięstwo Koziołków !!!
U nas to samo było w zeszłym roku z 'Kwiatkiem' no i chłopak się przełamywał cały sezon

Cos takiego widzialem na ostrowskim forum! Sami ocencie
Nie wazne czy jedzie obcokrajowiec czy nie i tak mamy szanse wygrac wiec nie ma sie co zastanawiac czy jechac czy nie.
Ja jade i tobie tez radze jachac bo nie wiadomo czy lublin bedzie w 1 czworce i moze sie okazac ze w drugiej fazie rozgrywek nie bedziemy z nimi jezdzic.
A te przechwalki o ich sile sa chyba mocno na wyrost i nawet jak pojedziemy w krajowym skladzie a przebudzi sie Dym to tez nie jestesmy skazani na porazke.
W koncu Pietrzyk juz chyba jezdzi tak jak powinien, Jedrzejak ani nie ma co sie bac, a Fajfer w ostatnim sparingu tez zablysnal w Gnieznie wiec to raczej Lublin powinien sie obawiac, bo my jesli nawet nie wygramy to wielkiej tragedii nie bedzie a jesli wygramy to mamy szanse przed tewanzami na 3 miejsce.
Ja juz z trwoga spogladam w kalendarz i z niepokojem oczekuje 3 maja
Nie wazne czy jedzie obcokrajowiec czy nie i tak mamy szanse wygrac wiec nie ma sie co zastanawiac czy jechac czy nie.
Ja jade i tobie tez radze jachac bo nie wiadomo czy lublin bedzie w 1 czworce i moze sie okazac ze w drugiej fazie rozgrywek nie bedziemy z nimi jezdzic.
A te przechwalki o ich sile sa chyba mocno na wyrost i nawet jak pojedziemy w krajowym skladzie a przebudzi sie Dym to tez nie jestesmy skazani na porazke.
W koncu Pietrzyk juz chyba jezdzi tak jak powinien, Jedrzejak ani nie ma co sie bac, a Fajfer w ostatnim sparingu tez zablysnal w Gnieznie wiec to raczej Lublin powinien sie obawiac, bo my jesli nawet nie wygramy to wielkiej tragedii nie bedzie a jesli wygramy to mamy szanse przed tewanzami na 3 miejsce.
jacur78 pisze:Cos takiego widzialem na ostrowskim forum! Sami ocencie
Ciesze sie bardzo ze moj text jest cytowany na waszym forum ale jest to tylko wycinek z dyskusji jaka toczy sie u nas (i odpowiedz dla konkretnego goscia ktory sie zastanawia czy jechac do was na mecz czy nie).
A dotyczy to knkretnie wyjazdu do was na mecz wiec zakladajac ze nie mamy szans wygrac nie ma po co jechac ale, jak posze ja jade i jako kibic KM wierze mocno w zwyciestwo, i pewnie jesli ktos od was bedzie sie do nas wybieral to z takim sama wiara. W koncu niekt nie jedzie 350 km, liczac ze dostaniemy baty.
A gosc cos wycial z kontekstu i wydaje mu sie ze blyszczy.
Z takich wlasnie aferowiczow maja najwiekszy pozytek brukowce.
Interpretacja nalezy do czytajacego ale trzeba czytac dokladnie i wszystko.
A co do trowigi tego goscie mimo ze pisze o niej z ironia to moze jednak powinien cos niecos przemyslec
marius pisze:
A gosc cos wycial z kontekstu i wydaje mu sie ze blyszczy.
Z takich wlasnie aferowiczow maja najwiekszy pozytek brukowce.
Interpretacja nalezy do czytajacego ale trzeba czytac dokladnie i wszystko.
A co do trowigi tego goscie mimo ze pisze o niej z ironia to moze jednak powinien cos niecos przemyslec
A to dziwne! Zacytowalem 95% twego posta takze trudno cos wycinac z kontekstu skoro tym kontekstem jest caly twoj post
Poza tym trudno inaczej interpretowac takie sformuowania jak to ze w krajowym skladzie i tak macie szanse na wygrana, bo to zdanie mowi same za siebie.
Nie wydaje mi sie ze blyszcze tylko realnie podchodze do sytuacji. Ty zas obiektywizmem nie grzeszysz
Piszac po 4 meczech ( 3 u siebie) ze macie szanse na 3 miejsce to juz zupelnie sie osmieszyles. Zakladasz bowiem wasz pewny awans do 4, ktorego to ja szczerze powiedziawszy jakos sobie nie bardzo wyobrazam ( wieksze szanse daje rzeszowowi) Ciekawe ze 10 porazka u siebie z gorzowem nie nauczyla was pokory
A teraz kilka porownan okiem kibica z Ostrowa
, ktory jak niektorzy tu twierdza bezpodstawnie liczy na zwyciestwo swojego zespolu
KM-Grudziadz 51-39 - Grudziadz z Hamilem, Jedrzejak 15pkt, bardzo ladna walka wygrana z Hamilem, wiec nie ma podstaw twierdzic ze w nastepnych pojedynkach byl bez szans na zwyciestwo, kontuzja Hamila w walce o 1 miejsce z Dymem
Lublin - Grudziadz 47-43 - Grudziadz bez Hamila a z Lindgrenem Karlson na normalnym poziomie ale bez rewelacji
(chyba nikt nie ma watpliwosci na ze wskazaniem na kogo to porownanie
)
Gorzow - Lublin 53-37 Gorzow bez kontuzjowanego Flisa, wynik Lubina tylko dzieki bardzo dobrej jezdzie Karlsona, na pus zapisac nalezy takze 3:3 w biegu mlodziezowcow
KM - Gorzow 50-40 Zawod na calej linii za duzo defektow zawodnikow KM, dosc kontrowersyjne wykluczenie Jedrzejaka w 15 biegu przez sedziego.............Lisa z Lublina
(obie druzyny nie mialy szans na zwyciestwo z Gorzwem wynik remisowy ze wskazaniem na Lublin)
Rzeszow - Lublin 44-45 Rewelacyjny mecz Karlsona, bardzo dobry Frankowa reszta bez rewelacji. Rzeszow powaznie oslabiony brakiem Kuciapy, Kontuzja Trojanowskiego i defekt Rajkowskiego spowodowaly taki wynk, Lublin moze mowic o sporym szczesciu bo nie wiem czy nawet Gorzow poradzi sobie w Rzeszowie)
KM-Rzeszow 52-38 Rzeszow oslabiony brakiem Kuciapy, ale juz z Trojanowskim i ZZ (moim zdaniem stosujac ten przepis byli mocniejsi niz np. gdyby startowal Firlej) Jazda Tomasza Jedrzejaka na najwyzszym poziomie, 3 wygrane z Gjedde (za kazdym razem probowal pomoc Fajferowi dowiezc dunczyka na 5:1 ale niestety Fajka byl zbyt wolny) Zyciowy mecz Tajcherta, Tylko 3 pkt Fajfera ale jak pisalem w 3 na 4 starty jechal z Gjedde, duzo lepszy mecz Rempaly niz u siebie z Lublinem
(pewnie kazdy z Lublina napisze ze KM przegra w Rzeszowie i pewnie bedzie racje ale rownie dobrze ja moge obstawiac ze Rzeszow wcale nie jest bez szans jesli pojedzie w pelnym skladzie wygrac w Lublinie (moze realnie patrzac nawet wieksze niz KM
)
Gniezno-Lublin 38-51 Jesli po tym meczu Lublinanie uwiezyli w swoja sile to gratulacje zwlaszcza ze w Gdansku Start zdobyl az 17 pkt. (czyli realnie patrzac 2
)
Gdansk - KM - 62-28 KM w najsilniejszym skladzie z Klindbergiem i Jedrzejakiem, oczywiscie wynik mowi sam za siebie ale dosc dobre recenzje zebralismy na gdanskim forum,
Nie wiem czy z tych porownan az tak wyraznie widac sile i przewage lublina, nawet jesli brac pod uwage srednie nie sa one miarodajne bo np. gdybysmy jezdzili zamiennie z Gdanskiem i Gnieznem nie wiem czy srednie KM nie bylyby wyzsze od Lublinian.
Oczywiscie duzym waszym atutem jest przewaga wlasnego toru, ale jak juz pisalem wczesniej u nas jezdza zawodnicy z calej polski i narazie moze sie okazac ze dymowi bardziej odpowiada tor w Lublinie.
Ja jako kibic KM zwlaszcza ze wybieram sie na ten mecz licze ze wygramy, i oczywiscie nie bardzo chce mi sie wierzyc ze wystapimy w awizowanym skladzie, zwlaszcza ze ludzie z okolic ostrowa w ostatnich kilku dniach zostawili w INTARZE strasznie duzo kasy, wiec bedzie czym zaplacic np. Ferjanowi za stat.
KM-Grudziadz 51-39 - Grudziadz z Hamilem, Jedrzejak 15pkt, bardzo ladna walka wygrana z Hamilem, wiec nie ma podstaw twierdzic ze w nastepnych pojedynkach byl bez szans na zwyciestwo, kontuzja Hamila w walce o 1 miejsce z Dymem
Lublin - Grudziadz 47-43 - Grudziadz bez Hamila a z Lindgrenem Karlson na normalnym poziomie ale bez rewelacji
(chyba nikt nie ma watpliwosci na ze wskazaniem na kogo to porownanie
Gorzow - Lublin 53-37 Gorzow bez kontuzjowanego Flisa, wynik Lubina tylko dzieki bardzo dobrej jezdzie Karlsona, na pus zapisac nalezy takze 3:3 w biegu mlodziezowcow
KM - Gorzow 50-40 Zawod na calej linii za duzo defektow zawodnikow KM, dosc kontrowersyjne wykluczenie Jedrzejaka w 15 biegu przez sedziego.............Lisa z Lublina
(obie druzyny nie mialy szans na zwyciestwo z Gorzwem wynik remisowy ze wskazaniem na Lublin)
Rzeszow - Lublin 44-45 Rewelacyjny mecz Karlsona, bardzo dobry Frankowa reszta bez rewelacji. Rzeszow powaznie oslabiony brakiem Kuciapy, Kontuzja Trojanowskiego i defekt Rajkowskiego spowodowaly taki wynk, Lublin moze mowic o sporym szczesciu bo nie wiem czy nawet Gorzow poradzi sobie w Rzeszowie)
KM-Rzeszow 52-38 Rzeszow oslabiony brakiem Kuciapy, ale juz z Trojanowskim i ZZ (moim zdaniem stosujac ten przepis byli mocniejsi niz np. gdyby startowal Firlej) Jazda Tomasza Jedrzejaka na najwyzszym poziomie, 3 wygrane z Gjedde (za kazdym razem probowal pomoc Fajferowi dowiezc dunczyka na 5:1 ale niestety Fajka byl zbyt wolny) Zyciowy mecz Tajcherta, Tylko 3 pkt Fajfera ale jak pisalem w 3 na 4 starty jechal z Gjedde, duzo lepszy mecz Rempaly niz u siebie z Lublinem
(pewnie kazdy z Lublina napisze ze KM przegra w Rzeszowie i pewnie bedzie racje ale rownie dobrze ja moge obstawiac ze Rzeszow wcale nie jest bez szans jesli pojedzie w pelnym skladzie wygrac w Lublinie (moze realnie patrzac nawet wieksze niz KM
Gniezno-Lublin 38-51 Jesli po tym meczu Lublinanie uwiezyli w swoja sile to gratulacje zwlaszcza ze w Gdansku Start zdobyl az 17 pkt. (czyli realnie patrzac 2
Gdansk - KM - 62-28 KM w najsilniejszym skladzie z Klindbergiem i Jedrzejakiem, oczywiscie wynik mowi sam za siebie ale dosc dobre recenzje zebralismy na gdanskim forum,
Nie wiem czy z tych porownan az tak wyraznie widac sile i przewage lublina, nawet jesli brac pod uwage srednie nie sa one miarodajne bo np. gdybysmy jezdzili zamiennie z Gdanskiem i Gnieznem nie wiem czy srednie KM nie bylyby wyzsze od Lublinian.
Oczywiscie duzym waszym atutem jest przewaga wlasnego toru, ale jak juz pisalem wczesniej u nas jezdza zawodnicy z calej polski i narazie moze sie okazac ze dymowi bardziej odpowiada tor w Lublinie.
Ja jako kibic KM zwlaszcza ze wybieram sie na ten mecz licze ze wygramy, i oczywiscie nie bardzo chce mi sie wierzyc ze wystapimy w awizowanym skladzie, zwlaszcza ze ludzie z okolic ostrowa w ostatnich kilku dniach zostawili w INTARZE strasznie duzo kasy, wiec bedzie czym zaplacic np. Ferjanowi za stat.
jacur78 pisze:A to dziwne! Zacytowalem 95% twego posta takze trudno cos wycinac z kontekstu skoro tym kontekstem jest caly twoj post![]()
Poza tym trudno inaczej interpretowac takie sformuowania jak to ze w krajowym skladzie i tak macie szanse na wygrana, bo to zdanie mowi same za siebie.
Nie wydaje mi sie ze blyszcze tylko realnie podchodze do sytuacji. Ty zas obiektywizmem nie grzeszyszPrzekonasz sie o tym 3 maja:)
Piszac po 4 meczech ( 3 u siebie) ze macie szanse na 3 miejsce to juz zupelnie sie osmieszyles. Zakladasz bowiem wasz pewny awans do 4, ktorego to ja szczerze powiedziawszy jakos sobie nie bardzo wyobrazam ( wieksze szanse daje rzeszowowi) Ciekawe ze 10 porazka u siebie z gorzowem nie nauczyla was pokory!
Po pierwsze to nie byl moj jedyny post w tej dyskusji,
Po drugie pisalem o 3 miejscu przed runda rewanzowa, i jak juz pisalem mecz w Lublinie bedzie wlasnie meczem o 3 miejsce przed rewanzami, a jesli z twoich wyliczen wychodzi inaczej twoja sprawa
Co do Rzeszowa w czworce to widze ze sie zgadzamy, ze beda tylko rozbieznosc jest kogo miejsce zajma.
A co do porazki z Gorzowem to nauczla mnie tyle ze mazna wygrac na wyjezdzie majac troszke szczescia i dobrego juniora (oczywiscie my jdobrego juniora nie mamy, ale jak widziales pisalem ze licze na dobry wystep DYMA, a na to troszke szczescia licze bo wy chyba juz limit w tym sezonie wyczrpaliscie w Rzeszowei
Jesli sie osmieszylem to trudno, ale jade na ten mecz, liczac ze wygramy,
Ale na waszej stronie jest artykul "PO PUNKTY DO GORZOWA" i jakos nikt nie komentowal ze sie osmieszyliscie liczac na walke do ostatnich biegow
Porownania meczow sa nic nie warte!
Grudziadz w ostrowie z hamilem powiadasz to tylko 3 wyscigi nie 6
Pisszesz o szczesciu w rzeszowie. Owszem bylo ale meczu szczesliwie nie mozna wygrac. szczesliwie to mozna pare pkt zdobyc
Porownujesz nasze mecze wyjazdowe do waszych na wlasnym torze- glupota.
Fakt jest taki ze my mamy 6 pkt a wy 4 i porazke na wlasnym torze z gorzowem. DO tego dojda wtopy na wyjazdach i porazka z gdanskiem i jak ty liczysz na to 3 miejsce!
Piszesz ze z nami gorzow jechal bez flisa a ja ci powiem ze flizs zdobylby mniej pkt niz jadacy za niego ZZ ( w ten sposob zdobyli 11 pkt) zreszta w tamtym meczu decydowal jedynie start takze obiektuwizmu troche
Spojrz w tabele
Pisszesz o szczesciu w rzeszowie. Owszem bylo ale meczu szczesliwie nie mozna wygrac. szczesliwie to mozna pare pkt zdobyc
Fakt jest taki ze my mamy 6 pkt a wy 4 i porazke na wlasnym torze z gorzowem. DO tego dojda wtopy na wyjazdach i porazka z gdanskiem i jak ty liczysz na to 3 miejsce!
Piszesz ze z nami gorzow jechal bez flisa a ja ci powiem ze flizs zdobylby mniej pkt niz jadacy za niego ZZ ( w ten sposob zdobyli 11 pkt) zreszta w tamtym meczu decydowal jedynie start takze obiektuwizmu troche
Spojrz w tabele
jacur78 pisze:Porownania meczow sa nic nie warte!
Spojrz w tabele
Porownywalem rywalizacje z tymi samymi druzynami, ale jesli sie upierasz twoja sprawa. Porownaj sobie wyniki z Grudziadzem bo i my i wy jezdzilismy u siebie
Wiadomo pkt widzenia zlezy od miejsca zamieszkania
A we wtorek sie okaze kto sie osmieszyl i kto jest glupi
Jak dokladnie czytasz to pisalem ze MY MOZEMY WYGRAC (oczywiscie jako kibic i nierealista z ostrowa zakladam ze wygramy) a WY MUSICIE
No jeszcze Tajchert ladnie, czyli zostaje nam Jedrzejak i Klingberg w rzeczywistosci
, watpie, zeby nie przyjechal, bo ma jakies podrzedne zawody w Szwecji. Tak na marginesie to nie porownuj naszego meczu z grudziadzem do Waszego, bo jakby nie patrzec byl to nasz I mecz w lidze tak jak Wasz z gorzowem. A co do braku Flisa to Flis w 7 startach by nie przywizl tylu ile przywiezli Hlib, Rajkowski, Paluch, Zorro i Hućko razem wzieci. Tak wiec Tobie tez jednak brakuje troche obiektywizmu, ale mimo wszystko licze na dobre widowisko
. Wynik gdzies koo 55:35 dla Lublina.
Jedna mala uwaga
Pietrzyk 2 d (raz na prowadzeniu raz na 2 m)
Fajfer 1d
Ale prawda jest taka ze na zdefektowanym sprzecie pkt sie nie przywiezie, niemniej jednak troszke to zaniza ocene wystepow.
Mam nadzieje ze w poniedzialek nie bedziecie mieli okazji ogladac naszych zawodnikow spychajacych motocykle do parkingu

Pietrzyk 2 d (raz na prowadzeniu raz na 2 m)
Fajfer 1d
Ale prawda jest taka ze na zdefektowanym sprzecie pkt sie nie przywiezie, niemniej jednak troszke to zaniza ocene wystepow.
Mam nadzieje ze w poniedzialek nie bedziecie mieli okazji ogladac naszych zawodnikow spychajacych motocykle do parkingu
Ferjan tragedia totalna, w takiej stawce zawodników 9 pkt.
, jeśli dotrze do Lublina z taką formą to Jeleń zdobędzie punkty
Jedynie Marcin Rempała zawodnik z wyższej półki i na dodatek w znakomitej formie, więc wygrać Ferjan nie mógł, ale reszta
, Tajecharta i Dyma komentował nie będe, brak słów 
Co do Rzeszowa w czworce to widze ze sie zgadzamy, ze beda tylko rozbieznosc jest kogo miejsce zajma.
Jestem przekonany że Wasze.
Jesli sie osmieszylem to trudno, ale jade na ten mecz, liczac ze wygramy
Ja nie rozumiem zupełnie dlaczego mielibyśmy przegrać u siebie. I co widzę niektórym Ostrowianom udaje się wmówić. że goscie mają szanse w Lublinie. Ja nie widzę takiej mozliwosci, i jestem przekonany, że i Wybrzeżu postawimy wysoko poprzeczke. Ostrów się nie liczy.
Ale na waszej stronie jest artykul "PO PUNKTY DO GORZOWA" i jakos nikt nie komentowal ze sie osmieszyliscie liczac na walke do ostatnich biegow
Jak na razie to wy ośmieszyliscie się przegrywając u siebie. W Gorzowie zbierzecie do 30 i bedzie po krzyku. Już nawet nie wspomnę, że największym ośmieszeniem jest zbieranina pseuogwiazd, która gwarantuje walkę o pozostanie w I lidze i nic wiecej.
Dopóki obie drużyny ze sobą się nie zmierzą, dopóty realnie nie można ocenić kto jest lepszy a kto gorszy. Wszelkie dotychczasowe porównania są bezcelowe, bo zawsze można powiedzieć, że Lublin to a Ostrów tamto, że w Gdańsku nie zrobiliśmy rezerw taktycznych a gdyby tak sie stało, to na pewno mielibysmy ponad 30 punktów, a Lublin gdyby się mocniej przyłożył to na pewno rozniósłby Grudziądz... bla, bla, bla... jutro okaże się kto miał rację. A jesli wzgracie wzsoko, to w zalewie hurraoptymizmu pamiętajcie tylko o jednym, jest jeszcze rewanz!