remont stadionu
- kuki
- Kontakt:
A te plastiki będą jednego koloru czy jakieś kolorowe ?? bo jak widzialem na sparingu to były takie niebieski tylko;d
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM
E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574
TÅ» SIPMA LUBLIN
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAÅEGO TÅ»L I TY TEÅ» TRZYMAJ SIĘ
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM
E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574
TÅ» SIPMA LUBLIN
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAÅEGO TÅ»L I TY TEÅ» TRZYMAJ SIĘ
beda zmienialy kolor w zaleznosci od temperatury wiesz...
Ar2rB juz podawal:
http://lagoon.freebsd.lublin.pl/~hogan/ ... adion2.JPG
Ar2rB juz podawal:
http://lagoon.freebsd.lublin.pl/~hogan/ ... adion2.JPG
Obecnie nie ma żadnych szans na zdjęcie krat niestety a wszystko zawdzieczamy pseudokibicom piłkarskim. Takie są fakty.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
w
przykro si was slucha.wygladacie jak propaganda prl.w kazdym stadzie sa czarne owce.nie ma czegos takiego jak kibice pilki czy kosza czy zuzla.to sa ludzie lubiacy dyscypline.a chodza na mecze i bandyci,i oktorzy ,uczniowie ,emeryci itd.mowicie o tym ze o przez pseudokibicow.a ja wam powiem ze to bzdura.jesli ktos ulega propagandzie serwowanej przez media o ktym ze na emczu mozna zginac itd ...to jest to smieszne.nie twierdze ze sa WYJATKOWE sytuacje ale nie ejst to zaden standard.ze przypomne ze przez kilka lat na zygmuntiowksich byly 2 dokladnie 2 zaklocenia porzadku(cracovia,heko)chodzi raczej o opinie ciagnaca sie za fanami pilki noznej.zuwazcie tez ze grupy ktore rozrabiaja sa to krupy do gora 150 osob.a na mcze chdozi po kilka tys a nawet kilknascie w 1 lidze.to mnie wlasnie irytuje w WASZYCH wypowiedizach.ze zamaist widziec zrodlo problemu widzicie tylko skutki.ci ludzie co rozrabiaja musza byc tak wychowani musza miec jakies wzorce.a to nie wina pilki noznej a wina panstwa,rodziny,kosciola.po 2 ten stadion to riuna i tu wina lezy po stronie miasta,panstwa,wojewodztwa.pytacie co ma wspolnego stadion z poseudokibicami.a ma i to duzo.w 1 lidze burdy sa praktycznie zapomnieniem.stadiony w krzeselkach plus posiadacze karnetow -czyli wiadomo kto gdzie siedzi.a 2 wazna sprawa ktora sie nasuwa po rozrobach w lublinie ,bialymstoku,czestochwoie pokazuje ze takie zjawiska wystepuja od 2 ligi w dol.gdzie glownie na mecze chdoza wieksze grupy pseudokibicow a zwykli ludzie nie chodza na 3-4 lige gdy jeszcze kilka lat temu klub jak motor ,rakow czy inny gral w ekstraklasie.a stadiony to rudery.tacy bandyci chca sie pokazac.izolowani cale lata ze wzgledu na pzoiom sportowy maja 'swoje 5 minut'.na MOTORZE tez tak bylo a apogeum byl mecz z cracovia.a terz mimo tego co bylo z heko jest spokoj.bo mimo 3 ligi sa tu takie ekipy jak resovia,koron,astal rz ,hutnik ,siarka gdzie mozna sie pokazac
Dziki, nie rozumiem czesci twojej wypowiedzi, w zasadzie to nawet calego jej sensu. Maxx napisal co zawdzieczamy pseudokibicom, ja dopisalem ze uwazam, iz jeszcze to i owo. Ty sie sprzciwiasz, wiec rozumiem, ze teza postawiona przzez Maxxa jest niewlasciwa, tak? nikt nie powiedzal ze to wina pilki noznej, ktora ja osobiscie bardzo lubie, zreszta duzo dluzej niz zuzel. zgadzam sie, ze nasza pseudoinfrastruktura stadionowa sie nie nadaje sie praktycznie do niczego, ze powinno byc to i owo. sam bardzo bym chcial, zeby ludzie majacy jakies wybryki na koncie nie byli w ogole wpuszczani na stadion, ale poki co wyegzekwowac tego niestety sie nie da. co zas sie tyczy propagandy, to osbiscie mam kolego, ktorego mamuska na mecz nie chce puscic bo bija, a innemu mojemu koledze, jego kolega powiedzial, zeby ten mi przekazzal, abym nie chodzil na zuzel, bo tam bija. i co, ja pojde, ale ilu ludzi przez takie ploty nie pojdzie? trudno powiedziec, ale na dobre to klubowi chyba nie wychodzi, a winni sa bezposrednio ci co wzniecaja burdy, choc i miasto moglobby cos w tej kwestii zrobic, tylko oczywisscie nie ma pieniedzy, a podobno chcial pruszkowski kopiec ue w lublinie za gruba kase sypac i gdyby sie ludzie nie sprzeciwiali to by sie pieniadze znalazly, ot ciekawostka...
Re: w
dziki pisze:ze przypomne ze przez kilka lat na zygmuntiowksich byly 2 dokladnie 2 zaklocenia porzadku(cracovia,heko)chodzi raczej o opinie ciagnaca sie za fanami pilki noznej.
Czlowieku, jaja sobie robsz? Tak sie sklada, ze dosyc systematycznie ogladam mecze Motoru i prawie zawsze gdy na nasz stadion przyjezdzali kibice gosci, gnojki w dresach urzadzali sobie bieganine po stadionie. Skoro nie dochodzilo do konfrontacji z fanami przyjezdnych czy policjÄ…, to nie znaczy, ze nie bylo zaklucenia porzadku, wiec nie klam.
ci ludzie co rozrabiaja musza byc tak wychowani musza miec jakies wzorce.a to nie wina pilki noznej a wina panstwa,rodziny,kosciola.
Ok, zgadzam sie z TobÄ…, chciaz nie do konca. W pewnym momencie wydawalo sie, ze na naszym stadionie robi sie normalnie - dobrze zorganizowany doping, ladna oprawa itp. Ale jesli czytam [bo sam akurat nie bylem], ze rozrube na meczu z Heko rozpoczely pietnastoletnie wyrostki, to ja sie pytam, gdzie byli ci prawdziwi, starzy i wierni kibice, ktorym tak zalezy na dobrej opinii lubelskich fanow? Pytanie jest retoryczne, a odpowiedz bardzo smutna - nie ma takich kibicow.
Zacytuje opis jednego z wyjazdow, ze strony [oficjalnej?] Motoru:
Droga na mecz spokojna, bez psów. Na trasie przed Kielcami dojeżdża do Nas autokar ziomali z WrocÅ‚awia (51 os,) w tym liczna grupa Fighters. Przed meczem dzwonimy do Korony z propozycja walki, lecz odmawiajÄ…, tÅ‚umaczÄ…c siÄ™, że nie maja ekipy. [...]. Wywieszamy flagi: „Niech Nas NienawidzÄ…...”, „Nieproszeni GoÅ›cie”, ÅšlÄ…sk: "Fighters", "Furiaci", i prowadzimy dobry doping. Po meczu użeramy siÄ™ z psami, i dopiero po godzinie skoÅ„czonego meczu wyjeżdżamy z Kielc. Psy stwarzajÄ… Nam problemy wspólnego spotkania ze ÅšlÄ…skiem na zajeździe...
A tacy sÄ… wlasnie najwierniejsi kibe pilki noznej z Lublina. Wiec nie dziw sie, ze normalni ludzie bojÄ… sie przyjsc na mecz. I nie mow nic o zbiorowej histerii i tylko zlej opinii wyzej wymienionych. Niech sobie sami zapracujÄ… na lepszÄ….
Mimo wszystko pozdrawiam
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
d
to co cytujesz jest opisem dla chuliganow a nie zwyklych kibicow.mnie samego wkurza jedna rzecz ze ci co chca sie lac nie robia to poza stadionem neutralnie.a mysle ze mase osob jezdzilo by na wyjazdy przy dobrej grze i wyjazdy kielce -rzeszow mysle ze 500 osob spokojnie mozna wykrecic.co do kibicow starych .troche to smiesznie wyglada ze w stalowej i melduje sie trzysta osob tak jak w rzeszowie a potem na sektorze ejst..w lublnie na sektorze ejst dwiescie.przejawia sie to tym co w ostanich laatch dzieje sie w pilce polskiej .,twory niczym heko groclin,amica tworzone dla zrobienia aksy i reklamy{nazwa pojawia sie mase razy w mediach} zabijaja to .bo jaka moze byc atmosfera na meczu z wioska.ludzie chcca ogladac zespoly z tradycja a musza czesto patrzec na wynalazki.problemme na tym fotum jest to ze wielu z was widzi tylko lublin a gdzie indzije nie bylo na meczu i mysli ze w innych miastach jest eldorado.ostanio nawet takie ekipy jak slask czy arka milay 200-300 osob w tzw mlybnie na meczach z wioskami typu swornica czarnowasy czy tloki gorzyce.nikt tego nie cche ogladac .mecz z atmosfrera jest emczem z kibicami przyjezdnymi z klubem co odnisol kiedys sukcesy.tez troche nie rouzmiem klubu zuzlwego.zaporzyczylsicie barwy od MOTORU ,wielu z was umieszcza hasla pilkarskie ,macie szaliki to wszytsko z noznejale starsznie sie go wielu z was wypiera tak smao jak jest ogolna krytyka pilki noznej.wina za to ze MOTOR upadl byli dzialacze .a kibice powinni dalej kontynuowac ta tradycje jak w zielonej gorze falubaz czy w rybniku row.widac wyraznie ze tz nie moze przekroczyc bariery 6 tys kibicow od dawna.ze to cale zaplecze.a po pilkarzach widac ze granica jest otwarta.mecze z cracovia czy korona gormadzily -4-5 tys ludzi .sam jestem troche zdziwiony tym ze na zuzle chodzi malo osob.mimo iz trybuny sa zajete to jest dosc luznoi robi to efekt zajetego stadionu.pamietam jak bylo kiedys na meczach w lidze to byl naprawde scisk.pisze malo bo po kilkunastu tys kiedys i prz wysokiej co nie powiediziec pozycji naszej druzyny to malo torche.widac ze nie moze peknac pewna granica.mysle ze to tez kwestia identyfikacji sie z druzyna ktrej nie ma.gdybyscie zaytali kto jezdzi na zuzlu mysle ze ponad 50% jak nie weicej powiedizloby z emotor.wiem ze wiele osob mysli..........ze zuzla nie ma.nie robie sobie teraz jaj,ze nie ma motoru w pilce.jak mowie ze ide na zuzel czy na motor oni sie patrza ze zdziwieniem
kurcze, troche skaczesz po tematach, nie lapie sie juz w tym. przeciez nikt nie mowi ze pilka nozna jest zla, ze kibice sa be fe, albo cos takiego. ale chyba nie powiesz ze cala ta agresyjno - rozrubowa otoczka nie istnieje. bo istnieje, a dla ludzi, ktorzy w tym uczestnicza nie ma zadnego usprawiedliwienia, bo jak jada na wioche gdzie nie ma ciekawego meczu i chca sie lac, to mogli zostac w domu i telewizje poogladac. to jest problem, ktory trzzeba zwalczac (jak?) zamiast szukac jakichs usprawiedliwien, ze gdyby stadion, ze gdyby wyzsza liga, ze gdyby dupa maryna. wszystko (moze poza tym ostatnim) owszem by sie przydalo, ale skoro tego nie ma to nie znaczy ze trzeba sie lac. okazuje sie, ze juz nawet sama nazwa aleje zygmuntowskie potrafi odstarszyc ludzi od meczu. a to, ze ludzie mysla, ze zuzel w Lublinie nie zyje to kwestia odpowiedniej reklamy i rozglosu w mediach, n.p. kurier lubelski (w przeciwienswie chocby do naszej telewizji regionalnej) poswieca zuzlowi sporo miejsca i na prawde coraz wiecej ludzi wie co to jest TÅ» Lublin. klub powinien sie jednak wziac za akcje promocyjna na szersza skale, jest juz o tym dyskusja w dziale fc. byla juz akcja przzed meczem z Ostrowem, ale obawiam sie, ze wiecej bedzie z niej mozna wyciagnac wnioskow niz przyniesie ona wymiernych skutkow. natepnym razem trzeba bedzie zaczac wczesniej, plakatow moze wiecej, moze wieksze i bez zdjec, bo sam duzy, wyrazny napis wystarczy, a tak? ludzie zobaczyli Darka Åšledzia na plakacie, to zrywali ile wlazlo. no i trzzeba o akcji bedzie dac info na otwartej czesci forum, zeby sie wiecej ludzi do rozwieszana zglosilo, to tez bedzie mozna wiecej plakatow rozwiesic. lepiej sie brac za propagowanie zuzla jako sportu jak najbardziej zywego, ktoremu nie towarzyszy agresja na trybunach zamiast usprawiedliwiac pseudokibicow Motoru.
aha, co do mediow to mi sie przypomnialo, jak w zeszlym roku przed meczem zuzlowym z ciekawosci patrzylem na TV Lublin, bo zapowiadali (znaczzy wyswietlali jakies plansze, ktorych pewnie i tak nikt nie oglada) rozne imprezy, takie jak: koncerty folkowe, festiwal piosenki kucharskiej czy inne bzdety. myslalem ze posrod tych idiotyzmow powiedza cos o meczu. i co? nawet na samym koncu nie wyswietlili nic o zuzlu i obawiam sie, ze raczej nic w tej kwestii sie nie zmienilo, bo i po co? chociaz nie ogladam TV Lublin, to malo wierze zeby sie takowa zmiana nastapila. co wiecej, ssmieszne wydaje mi sie, ze ci ludzie mecza sie zeby wynalezc jakies dretwe imprezy, tylko po to aby zapchac czyms program, a nie moga wspomniec o zuzlu.
aha, co do mediow to mi sie przypomnialo, jak w zeszlym roku przed meczem zuzlowym z ciekawosci patrzylem na TV Lublin, bo zapowiadali (znaczzy wyswietlali jakies plansze, ktorych pewnie i tak nikt nie oglada) rozne imprezy, takie jak: koncerty folkowe, festiwal piosenki kucharskiej czy inne bzdety. myslalem ze posrod tych idiotyzmow powiedza cos o meczu. i co? nawet na samym koncu nie wyswietlili nic o zuzlu i obawiam sie, ze raczej nic w tej kwestii sie nie zmienilo, bo i po co? chociaz nie ogladam TV Lublin, to malo wierze zeby sie takowa zmiana nastapila. co wiecej, ssmieszne wydaje mi sie, ze ci ludzie mecza sie zeby wynalezc jakies dretwe imprezy, tylko po to aby zapchac czyms program, a nie moga wspomniec o zuzlu.
Re: d
Co ty bredzisz czlowieku ?? przez ostatnie 2 lata przekroczylismy 6 tys. kilka razy i to z palcem w d.... za przeproszeniem. Trzeba bylo przyjsc na mecz z Rybnikiem,Unia czy chocby w tym roku na inauguracje ligi.dziki pisze:widac wyraznie ze tz nie moze przekroczyc bariery 6 tys kibicow od dawna.
dziki pisze:a po pilkarzach widac ze granica jest otwarta.mecze z cracovia czy korona gormadzily -4-5 tys ludzi .sam jestem troche zdziwiony tym ze na zuzle chodzi malo osob.mimo iz trybuny sa zajete to jest dosc luznoi robi to efekt zajetego stadionu.
Ty zamiast do Lublina jezdzisz chyba do Warszawy. Zeby zajac sobie dobre miejsce na mecz TÅ»-tu przyjsc trzeba dobre 2 godziny wczesniej, chyba ze wolisz pozniej caly zakurzony wracac do domu. Co do tych 4 czy 5 tysiecy w 2 lidze na meczu z Warszawa czy Ostrowem bodajze wcale nie mielismy mniej PODKRESLAM W 2 LIDZE !
Gdy czlowiek probuje do zachowania bandy idiotow dorobic jakas ideologie glebszego sensu to lapie sie roznych dziwnych spraw.
bo zwykli kibice (a wlasciwie nie zwykli kibice tylko po prostu kibice- jedyni prawdziwi) niestety siedza w domu przed telewizorem a nie ganiaja sie jak zwierzeta po stadionach.
heh, takie komentarze bawia mnie niezwykle.
Na pewno ludzie wola ogladac tradycje w wykonaniu miernoty niz grocil walczacy w pucharach. Probujesz sie dowartosciowac tym ze jestes kibicem druzyny z tradycja. Nie ma sukcesow ale jest tradycja, a tamci maja tylko sukcesy. Smieszny argument
a dziw ze jeszcze Lecznej nie dopisales... ciekawe czy sie wybrales na ich mecz chociaz raz?
Jezeli ktos zyjac w Lublinei nei wie ze jest zuzel to nei swiadczy zle o tym sporcie (czy klubie) a wylacznie o tych ludziach.
A ogolnie te Twoje proby usprawiedliwiania kretynow przychodzacych na pilke i ogolnie jakies udawadnianie wyzszosci jednych nad drugimi jest przezabawne...
dziki pisze:to co cytujesz jest opisem dla chuliganow a nie zwyklych kibicow
bo zwykli kibice (a wlasciwie nie zwykli kibice tylko po prostu kibice- jedyni prawdziwi) niestety siedza w domu przed telewizorem a nie ganiaja sie jak zwierzeta po stadionach.
dziki pisze:twory niczym heko groclin,amica tworzone dla zrobienia aksy i reklamy{nazwa pojawia sie mase razy w mediach} zabijaja to .bo jaka moze byc atmosfera na meczu z wioska.ludzie chcca ogladac zespoly z tradycja a musza czesto patrzec na wynalazki
heh, takie komentarze bawia mnie niezwykle.
pewnie masz na mysli ze mecz a atmosfera jest gdy banda idiotow jednej druzyny moze spotkac sie na stadionie z banda idiotow drugiej druzyny i sie troche poganiac, porzucac roznymi przedmiotami, powyrywac troche krzeselek, cos zdemolowac, cos podpalic, jakies starcie z policja (ktora nic nei robi tylko prowokuje)... po prostu sielanka...dziki pisze:mecz z atmosfrera jest emczem z kibicami przyjezdnymi
Albo sa to osoby ktore od niedawna zamieszkuja w Lublinie albo osoby ktore interesuja sie tylko tym co dzieje sie metr wokol nich.dziki pisze:wiem ze wiele osob mysli..........ze zuzla nie ma
Jezeli ktos zyjac w Lublinei nei wie ze jest zuzel to nei swiadczy zle o tym sporcie (czy klubie) a wylacznie o tych ludziach.
A ogolnie te Twoje proby usprawiedliwiania kretynow przychodzacych na pilke i ogolnie jakies udawadnianie wyzszosci jednych nad drugimi jest przezabawne...
dziki napisał:
wiem ze wiele osob mysli..........ze zuzla nie ma
Albo sa to osoby ktore od niedawna zamieszkuja w Lublinie albo osoby ktore interesuja sie tylko tym co dzieje sie metr wokol nich.
bardzo trafna opinia... mieszkam w Lublinie i nikt mi nie wmowi ze zuzel jest malo popularny, lub ludzie nie wiedza ze w Lublinie jest druzyna!
wprost przeciwnie coraz czesciej spotykam sie z bardzo milymi (dla mnie jako kibica zuzla i tzetu) komentarzami wielu ludzi. np. stojac na przystanku, w autobusie na kazdym kroku slysze rozmowy ludzi (dzieci, uczniow, studentow, ludzi starszych, emerytow - wszystkich), ktorzy rozmawiaja o kolejnym mecz, o tym jak nie moga sie doczekac kolejnego spotkania na stadionie, wsrod grupy przyjaciol - na meczu, ktory oprocz widowiska sportowego jest okazja do spotkania, do zabawy, rozrywki...
porownalbym zuzel w naszym miescie do prestizowego turnieju tenisowego... tam poprostu wypada byc! miasto obecnie zyje Gornikiem i zuzlem! a jezeli ta dobra passa druzyny i calej atmosfery wokol niej (brawo dla pana Siwka!) sie utrzyma to bedzie coraz lepiej!
Harry nie ma co się dziwić, każdy chce oglądać piłkę na najwyższym poziomie, a takowej na Zygmuntowskiej nie obejrzysz, można tłumaczyć się że to w końcu III liga a nie I więc taka gra, ale poziom polskiej trzeciej ligi jest katastrofalny, szkoda poprostu niektórym pieniędzy i nie ma co się dziwić, że przychodzi 600 osób. O kibicach nie ma co się wypowiada szkoda słów, widać jak znają się na piłce po ich wspaniałych przyśpiewkach typu: "Artur Sejud...x3" (zawalił bramkę na 1:1
) , "Chcemy trenera a nie ....." (a na stanowisku mamy jednego z najlepszych trenerów lubelszczyzny,którzy mogliby prowadzić zespół).
Tez byłem wczoraj na tym wspaniałym meczu Motor-Stal, ale tylko dlatego,że mam darmową wejściówke.I chyba był to mój ostatni mecz, bo szkoda cennego czasu na tak marne popisy piłkarzy.Jedna wielka kopanina, a składne akcje z obu stron można policzyć na palcach jednej ręki.Dziwię się w ogóle jak taka Stal jest wiceliderem tabeli, po tym co zaprezentowała w Lublinie.To dla niej szczęsliwy remis po farciarskim rzucie wolnym w końcówce i błędzie Sejuda.Do poziomu piłkarzy dostroił się sędzia, który w samej końcówke nie podyktował rzutu karnego dla Motoru po ewidentnej ręce w polu karnym.Ale może to i lepiej bo nasi na zwycięstwo nie zasłużyli
d
po tym co sie dzialo na heko motor stracil wielu kibicow tzw zwyklych.po 2 wiele razy mowiono ze w dyscyplinach typu zuzel reczna,kosz latwiej zdecydownie sciagnac jest zawodnikow wysokiej klasy i tak sie dzije.wielokrotnie to podkreslano.no bo w motorze powinien grac uczestnik mistroztw swiata.ale jest tez druga strona medalu zuzel zawsze ebdzie marginalnym sportem uprawioanym w kilku krajaach pilka jest globalnym.co do stylu gry to wcale zle nie grali.a poza tym zobacz na czym oni graja .trzeba sie poskarzyc wladzy lubelskiej a nie narzekac na pilkarzy.i tak klub doprowadzil to pseudo boisko do stanu uzywalnosci a to nie ich wlasnosc.nie ma gdzie trenowac nie ma gdzie grac taka jest smutna prawda.to nie boisko a kartoflisko ladniej ubrane.jak bedziemy miec boisko wisly krakow czy groclinu plus jeszcze 2z sztuczna trawa i 2 ziemne nba trwning to ebdzie mozna mowic o tym ze winni sie wylacznie pilkarze.do szybkiej kombinacyjnej gry potrzeba rownego boiska tego tu nie ma.i jeszcze 1 wazna kwestia motor gral w srodku weekendu a zuzel byl juz pod sam koniec gdy ludzie wracali .zuzelm wygrywa walczy o ekstrakalse.motor jest w srodku 3 ligi i gral ostanio marnie
Tak sobie czytam posty Dzikiego i wygladana to,że wszyscy są winni tylko nie kibice Motoru.Trzeba się poważnie zastanowić czy nie pokazywać ich jako wzór do naśladowania dla lubelskiej młodzieży.Przecież Ci ludzie niedługo zostaną wyniesieni przez papieża na ołtarze, za swoje nienaganne zachowanie. 
-
sledzio
Co prawda nie będzie na temat żużla, ale na pewno na temat Motoru w sobotę przed Ostrowem byłem na meczu Motoru ze Stalą Rzeszów. Muszę przyznać, że Motor ma naprawdę atrakcyjne flagi i znakomity repertuar (obyło sie praktycznie bez wyzwisk). No i jeszcze kobitki za darmo wpuszczają ... Jestem zbudowany!
no i wpuscili 9 kibicow z rzeszowa z stali ktorzy siedzieli z nimi na sektorze a w 2 polowie na sektorze skrajnym od polewaczki.no to mamy swieto.chyba sie upije fani zuzla gratululuja kibicom motoru.
POS MOZE TO W KONCU POWROT DO NORMLANOSCI I SPOJRZENIE OBIEKTYWNE NA SPRAWY BANDYTOW I PILKI NOZNEJ OSOBNO
POS MOZE TO W KONCU POWROT DO NORMLANOSCI I SPOJRZENIE OBIEKTYWNE NA SPRAWY BANDYTOW I PILKI NOZNEJ OSOBNO