Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#3326 Postautor: Marcinex » 11 lutego 2012, o 15:20

Ludzie przecież nie jedziemy o awans 8)
Myślę że spokojnie było by klub stać na Karlssona lub nawet na kogoś z GP. Tylko po co? Wydaje mi się że ten skład który mamy stać na wygranie wszystkiego u siebie.
Przypomnę że już w przyszłym sezonie zawodnicy nie będą musieli tłuc się pół Polski tylko będą lądować w Świdniku więc łatwiej będzie kontraktować kogoś z czołówki. Stadion będzie po liftingu i wtedy można bić się o ekstraligę. Sam jestem niecierpliwy i chciał bym wszystko na teraz, ale wystarczy spojrzeć że klub naprawdę fajnie funkcjonuje. Daleko nam jeszcze do czołówki z ekstraligi, ale wszystko póki co idzie w dobrym kierunku.
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3327 Postautor: RadeKas » 11 lutego 2012, o 16:08

niespokojny pisze:A nie potrafisz sam wywnioskowac nic? Tylko trzeba kawe na lawe? Skoro cel nie zostal osiagniety i tych zawodnikow u nas nie ma, to znaczy ze metody negocjacyjne prezesa sa do dupy. 4 miesiace negocjacji z Karlssonem, ktory w koncu poszedl do Ostrowa. 120 tys od miasta, brak sponsora strategicznego. Z drugiej strony 1 mln zl od miasta Lublin, sponsor strategiczny - prezna kopalnia wegla. Na starcie taka przewaga, ze Ostrow wsparty 10 bracmi od samochodow nie powinien nawet glowy wychylać w rywalizacji z nami. Wszystko w Lublinie jest, wsparcie miasta, atmosfera i zapotrzebowanie na zuzel wsrod kibicow, sponsorzy, dobra opinia wyplacalnego klubu, a mimo to kazdy nam ucieka i idzie do klubow majacych zabezpieczone 30% budzetu.

No brawo swietna teoria. A druga jest taka, ze inne kluby daly im lepsze oferty. No ale Ty przeciez znasz nasz, Ostrowa, Gniezna i Czestochowy budzety na wylot i wiesz lepiej.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

go!
Trener

#3328 Postautor: go! » 11 lutego 2012, o 16:23

meesha pisze:98% kibiców to "menedżerowie" wychowani na różnego typu Championship Managerach gdzie pieniądze dostaje się zaczynając grę więc co się dziwisz...

2% elita - "fak ju kartoflu zapyzialy! "
olejcie 98% - jestescie jak zawsze najmadrzejsi, bo robicie same trojki w ISQ. A gdzie zostawiacie sobie miejsce na zwykle, ludzkie odruchy? W dupie?

meesha
Trener
Kontakt:

#3329 Postautor: meesha » 11 lutego 2012, o 16:34

Nie wiem do kogo piszecie w liczbie mnogiej towarzyszu, ale ja mam taki zwyczaj, że nie komentuję tego o czym nie mam pojęcia. Nie wiem jak wyglądały negocjacje z zawodnikami to się nie wypowiadam. Proste chyba, nie?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3330 Postautor: RadeKas » 11 lutego 2012, o 16:46

Dla niektorych, niestety, jest to bardzo trudna koncepcja.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3331 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2012, o 16:49

meesha pisze:Nie wiem jak wyglądały negocjacje z zawodnikami to się nie wypowiadam. Proste chyba, nie?

Ale wiesz jak sie skonczyly. I to wystarczy.

Co do Nichollsa, to Ziolkowski wspominal o nim w wywiadze dla itvl, ze z nim negocjuja.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#3332 Postautor: meesha » 11 lutego 2012, o 16:59

niespokojny pisze:Ale wiesz jak sie skonczyly. I to wystarczy.

Dla mnie to wiedza niewystarczająca by je kategorycznie oceniać.
wspominal o nim w wywiadze dla itvl, ze z nim negocjuja.

A czy to musi być prawda? Może to tylko element negocjacji z innym zawodnikiem?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3333 Postautor: niespokojny » 11 lutego 2012, o 17:13

meesha pisze:A czy to musi być prawda? Może to tylko element negocjacji z innym zawodnikiem?

I dalo to cos? Taktyka okazala sie o kant tylka potluc. Sklad jaki mamy to minimum przyzwoitosci. Naprawde nie dziwi Cie, ze zawodnik woli czekac do konca stycznia na rozwoj sytuacji w Pile i w Ostrowie ktore sa zadluzone otwarcie mowia ze nie wiedza czy wystartuja, niz u nas? Jakie okolicznosci musialyby zaistniec, zeby sciagnac lidera? Najwieksza dotacja z miasta wsrod klubow I ligowych, jeden z dwoch klubow w lidze ze sponsorem tytularnym. Jedyny klub I ligi obok Dauga i Lodzi bez dlugow.

Lublin\Ostrów
1. Długi - brak\200 tys. - zródlo - Bieliński
2. Dotacja z miasta - 1 mln\ 120 tys zl.
3. Sponsor tutularny - LW Bogdanka\ Lubawa - wycofuje sie przed sezonem
4. Decyzje o starcie w lidze - od poczatku, zadnych watpliwosci\ 22 stycznia

I gdzie PK laduje? Teraz jeszcze z trenerem klopoty... no tylko mnie to dziwi? Dziwne? :). Chyba lepszych warunkow na przekonanie niezdecydowanego zawodnika byc juz nie moglo...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#3334 Postautor: meesha » 11 lutego 2012, o 17:27

Ale jak mnie może coś dziwić skoro nie znam kompletnie przebiegu tych rozmów z zawodnikami. Pisałem już - to nie gierka komputerowa, że wybierasz sobie zawodników na podstawie wirtualnych "pieniążków" tylko ustalenia między ludźmi. A jeśli nie wiem z kim były toczone rozmowy, jakie były początkowe żądania zawodników etc. to skąd mam wiedzieć czy skład, który mamy to jest wszystko co się dało zrobić czy nie?

A że w Lublinie jest jakaś pewna kasa? No niby jest. A myślisz, że zawodnicy o tym nie wiedzą i nie chcą takiego klubu wydoić? Ty byś oczywiście przystał na wszystkie warunki proponowane przez takiego Karlssona i innych "liderów". No i super. Ciekawe na jak długo by Ci tej kasy wystarczyło...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3335 Postautor: Łoptymista » 11 lutego 2012, o 17:40

ale skad domniemanie ze w innych klubach sa sami debile, ktorzy daja sie doic, a tylko u nas twardo stapaja po ziemi

kylong
Junior