Lee Richardson
Bardzo zacięty przebieg miało spotkanie 1. rundy szwedzkiej Elitserien pomiędzy drużynami Vastervik i VMS Elit. Po wyrównanych pierwszych biegach gospodarze zaczęli wychodzić na prowadzenie i wypracowali sobie bezpieczną przewagę 8 punktów. Wszystko wskazywało na zwycięstwo drużyny z Vastervik. W końcówce jednak zmobilizowali się goście, a zwycięstwem 4:2 w ostatnim, 16. biegu zepewnili sobie remis 48:48 w całym spotkaniu
W ekipie gospodarzy wystartowało trzech Polaków, lecz nie można powiedzieć zbyt wiele dobrego o ich jeździe. Sławomir Drabik zdobył 6+2 pkt, a Tomasz Gollob, główna gwiazda teamu Vastervik, 9 pkt. Nasz najlepszy reprezentant nie wygrał żadnego biegu, a raz został przewieziony na 5:1. W pierszym swoim starcie Jacek Gollob miał upadek i nie startował więcej w kolejnych biegach.
W drużynie rywali jeździł jeden zawodnik z Polski - Wiesław Jaguś. Torunianin wypadł dobrze, zdobywając 10 pkt. Najlepszymi żużlowcami spotkania byli Rune Holta z Lee Richardsonem (VMS) oraz Niels Kristian Iversen (Vastervik).
Vastervik:
1. Matej Ferjan - 3 (1,1,1,0)
2. Magnus Zetterström - 9 (3,1,0,2,3)
3. Jacek Gollob - 0 (w/u,-,-,-)
4. Slawomir Drabik - 6+2 (1,1',3,1',0)
5. Tomasz Gollob - 9 (2,2,2,1,2)
6. Jörgen Hultgren - 7+4 (2',1',2',0,2',0)
7. Niels Kristian Iversen - 14 (3,3,2,3,3,u)
8. Hampus Gustavsson - NS
VMS Elit:
1. Wieslaw Jagus - 10 (2,0,3,3,2)
2. David Ruud - 4 (0,3,1,0)
3. Lee Richardson - 12+1 (3,3,3,2',1)
4. Lukas Dryml - 8+3 (2',2,2',1,1')
5. Rune Holta - 12 (3,1,2,3,3)
6. Johan Liljegren - 2 (1,0,0,1)
7. Mattias Nilsson - 0 (0,0,0,0)
8. Jorgen Zetterberg - NS
Wyścig po wyścigu:
1. Zetterstroem, Jagus, Ferjan, Ruud - 4:2
2. Iversen, Hultgren, Liljegren, Nilsson - 5:1 (9:3)
3. Richardson, Dryml, Drabik, J.Gollob (w/u) - 1:5 (10:8)
4. Holta, T.Gollob, Hultgren, Nilsson - 3:3 (13:11)
5. Iversen, Dryml, Zetterstroem, Liljegren - 4:2 (17:13)
6. Ruud, Iversen, Drabik, Jagus - 3:3 (20:16)
7. Richardson, Dryml, Ferjan, Zetterstroem - 1:5 (21:21)
8. Drabik, Hultgren, Holta, Nilsson - 5:1 (26:22)
9. Jagus, T.Gollob, Ruud, Hultgren - 2:4 (28:26)
10. Iversen, Holta, Ferjan, Liljegren - 4:2 (32:28)
11. Iversen, Hultgren, Liljegren, Nilsson - 5:1 (37:29)
12. Richardson, T.Gollob, Drabik, Ruud - 3:3 (40:32)
13. Jagus, Zetterstroem, Dryml, Hultgren - 2:4 (42:36)
14. Holta, Richardson, T.Gollob, Ferjan - 1:5 (43:41)
15. Zetterstroem, Jagus, Dryml, Iversen (u) - 3:3 (46:44)
16. Holta, Gollob, Richardson, Drabik - 2:4 (48:48)
za http://www.przegladzuzlowy.pl
W ekipie gospodarzy wystartowało trzech Polaków, lecz nie można powiedzieć zbyt wiele dobrego o ich jeździe. Sławomir Drabik zdobył 6+2 pkt, a Tomasz Gollob, główna gwiazda teamu Vastervik, 9 pkt. Nasz najlepszy reprezentant nie wygrał żadnego biegu, a raz został przewieziony na 5:1. W pierszym swoim starcie Jacek Gollob miał upadek i nie startował więcej w kolejnych biegach.
W drużynie rywali jeździł jeden zawodnik z Polski - Wiesław Jaguś. Torunianin wypadł dobrze, zdobywając 10 pkt. Najlepszymi żużlowcami spotkania byli Rune Holta z Lee Richardsonem (VMS) oraz Niels Kristian Iversen (Vastervik).
Vastervik:
1. Matej Ferjan - 3 (1,1,1,0)
2. Magnus Zetterström - 9 (3,1,0,2,3)
3. Jacek Gollob - 0 (w/u,-,-,-)
4. Slawomir Drabik - 6+2 (1,1',3,1',0)
5. Tomasz Gollob - 9 (2,2,2,1,2)
6. Jörgen Hultgren - 7+4 (2',1',2',0,2',0)
7. Niels Kristian Iversen - 14 (3,3,2,3,3,u)
8. Hampus Gustavsson - NS
VMS Elit:
1. Wieslaw Jagus - 10 (2,0,3,3,2)
2. David Ruud - 4 (0,3,1,0)
3. Lee Richardson - 12+1 (3,3,3,2',1)
4. Lukas Dryml - 8+3 (2',2,2',1,1')
5. Rune Holta - 12 (3,1,2,3,3)
6. Johan Liljegren - 2 (1,0,0,1)
7. Mattias Nilsson - 0 (0,0,0,0)
8. Jorgen Zetterberg - NS
Wyścig po wyścigu:
1. Zetterstroem, Jagus, Ferjan, Ruud - 4:2
2. Iversen, Hultgren, Liljegren, Nilsson - 5:1 (9:3)
3. Richardson, Dryml, Drabik, J.Gollob (w/u) - 1:5 (10:8)
4. Holta, T.Gollob, Hultgren, Nilsson - 3:3 (13:11)
5. Iversen, Dryml, Zetterstroem, Liljegren - 4:2 (17:13)
6. Ruud, Iversen, Drabik, Jagus - 3:3 (20:16)
7. Richardson, Dryml, Ferjan, Zetterstroem - 1:5 (21:21)
8. Drabik, Hultgren, Holta, Nilsson - 5:1 (26:22)
9. Jagus, T.Gollob, Ruud, Hultgren - 2:4 (28:26)
10. Iversen, Holta, Ferjan, Liljegren - 4:2 (32:28)
11. Iversen, Hultgren, Liljegren, Nilsson - 5:1 (37:29)
12. Richardson, T.Gollob, Drabik, Ruud - 3:3 (40:32)
13. Jagus, Zetterstroem, Dryml, Hultgren - 2:4 (42:36)
14. Holta, Richardson, T.Gollob, Ferjan - 1:5 (43:41)
15. Zetterstroem, Jagus, Dryml, Iversen (u) - 3:3 (46:44)
16. Holta, Gollob, Richardson, Drabik - 2:4 (48:48)
za http://www.przegladzuzlowy.pl
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!
-
studenciak_22
Gelo pisze:Oczywiscie Larsa Henrika. Ja jakoś nie mogę sobie przypomniec tych jego kompletów na wyjazdach. Ale w moim wieku pamięć zawodzi.
Nie zawodzi... wyszedł mu chyba jakiś jeden czy dwa wyjazdy.
A tutaj link do fajnej stronki, na której mozna sobei sprawdzić daawne wyniki naszych (i nie tylko) gwiazd:
http://rlach.republika.pl/index.htm
-
studenciak_22
-
sledzio
Ale miał chłopak 2 mecze wyjazdowe, które wygraliśmy w dużej mierze dzięki jego dobrej postawie:
Apator - Motor 42:48 Joergensen 13 (3,3,1,3,3)
Falubaz - Motor 40:50 Joergensen 10+1 (3,0,2*,3,3)
A skoro jest taki popularny to może by mu osobny temat założyć?
Bo ten jest w sumie o kimÅ› innym 
Apator - Motor 42:48 Joergensen 13 (3,3,1,3,3)
Falubaz - Motor 40:50 Joergensen 10+1 (3,0,2*,3,3)
A skoro jest taki popularny to może by mu osobny temat założyć?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Piotrbaz
nie wiem czego zielona góra nei wystawiła lee do meczu z tarnowiem.. wiem ze i tak jechali zeby mecz "odjechac" ale mogli lee sprawdzic..
on by im pokazał jak sie jeździ....nicki niby jest tym mistrzem świata ale to nei znaczy ze w tym sezonie jest duzo lepszy od richardssona.. wystarczy popatrzec na GP
on by im pokazał jak sie jeździ....nicki niby jest tym mistrzem świata ale to nei znaczy ze w tym sezonie jest duzo lepszy od richardssona.. wystarczy popatrzec na GP
Mam pytanko
W ostatnim (przegranym niestety) meczu Peterborough jedne źródła (PŻ) podają, że Lee zdobył 17 punktów, z kolei oficjalna strona angielskiego klubu podaje, iż było to 'tylko' 15
Może ktoś napisać, która 'wersja' jest ostateczna?
chodzi konkretnie o bieg 11:
11. Pedersen, Richardson, Piszcz, Kennett
11 Pedersen, Havelock, Piszcz, Kennett
która wersja jest prawdziwa?
W ostatnim (przegranym niestety) meczu Peterborough jedne źródła (PŻ) podają, że Lee zdobył 17 punktów, z kolei oficjalna strona angielskiego klubu podaje, iż było to 'tylko' 15
chodzi konkretnie o bieg 11:
11. Pedersen, Richardson, Piszcz, Kennett
11 Pedersen, Havelock, Piszcz, Kennett
która wersja jest prawdziwa?

Ja tez tego nie rozumie dlaczego dzialacze z Zielonej Gory nie daja szansy Lee. Przecierz to dobry zawodnik w ogolnej klasyfikacji Grand Prix jest nawet miejsce przed Pedersenem, a w Angli tez jezdzi dobrze. Sadze ze powinni mu dac szanse i mozliwe ze by na tym wiecej skorzystali niz na tym jak jedzie Pedersen.
-
łukasz
czarny pisze:aaa... nie wiem, tak po prostuUważam go za jednego z najbardziej przyszłościowych zawodników, jak również wiem, że darzycie go wielką sympatią za jego sposób bycia i w ogóle więc myśle, że chyba dlatego
Zacząłem go dopingować w zeszłym roku w GP i tak już zostało
A w tym roku to niemal obsesja
![]()
![]()
ps. do zobaczenia jutro
popieram w 100%!!! mysle jednak ze Lee jest postrzegany w pierwszej 8 jako przypadek i nie mam pojecia dlaczego? jest to zawodnik ,ktory spokojnie lapie sie w 8 i mam nadzieje ze bedzie sie meldowal w finalach gp juz w tym roku.niech tylko spasuje sprzet tak jak pod koniec ubieglego roku!!! aha i te jego starty chyba nauczyl sie ladnie startowac z lotnego.
szkoda tylko i to mozna powtarzac do znudzenia ze pare URZEDASOW z e-ligi wprowadzilo takie zmiany w regulaminie i Lee nie jezdzi w polsce w lidze a tak u nas smigal by caly czas.
coz mam nadzieje ze jeszcze zobaczymy Lee w plastronie z koziolkiem a ja osobiscie jemu najbardziej kibicuje w GP.
pozdro
Przepis jest durny, to fakt...i pewnie w przyszłym roku już go nie będzie...A swoją drogą mógł Lee jeździć u Was (już go przecież mieliście na kontrakcie), ja natomiast całkiem pozytywnie wspominam jego jazdę dla Grudziądza, może kiedys wróci i do nas, bo Hamill to już nie to co kiedyś...
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!
-
Gość
Ja-Jacek pisze:Przepis jest durny, to fakt...i pewnie w przyszłym roku już go nie będzie...A swoją drogą mógł Lee jeździć u Was (już go przecież mieliście na kontrakcie), ja natomiast całkiem pozytywnie wspominam jego jazdę dla Grudziądza, może kiedys wróci i do nas, bo Hamill to już nie to co kiedyś...
nie narzekajcie kolego , nie narzekajcie
jak podaje PZ Lee pojezie na 90% w niedziele 6 maja przeciwko Uni Tarnow!!!!!
nareszcie daja szanse Lee mam nadzieje ze strzeli jakis komplecik i bedzie w odstawowym skladzie ll tylko ze Nicki ma kontrakt na 15 sodkan
nareszcie daja szanse Lee mam nadzieje ze strzeli jakis komplecik i bedzie w odstawowym skladzie ll tylko ze Nicki ma kontrakt na 15 sodkan
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć 
-
KOZIOÅEK
Nic dziwnego, że działacze z Zielonej mają dośc himerycznego Nikiego!Jego występy w tym klubie to parodia
!A do tego jeszcze jaki zarozumialec-zapytany przez redaktora Polastu Sport o rywalizację z Lee o miejce w składzie, powiedział że jest dużo lepszym zawodnikiem od Anglika co nie wydaje mi sie tak do końca jasne!Lee Wróć do Nas!
:Radim: pisze:jak podaje PZ Lee pojezie na 90% w niedziele 6 maja przeciwko Uni Tarnow!!!!!
A ja miałem nadzieję, że w nie pojedzie w żadnym meczu, bo wtedy zwiększa się prawdopodobieństwo jego powrotu do Lublina.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.