Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Piocze
Senior

Re: Oprawa i doping na meczach

#2351 Postautor: Piocze » 19 maja 2012, o 12:03

grzesieck pisze:tu nie chodzi o robieniu z meczu pogrzebu, tylko o uszanowanie pamieci zawodnika, ktory reprezentowal barwy naszego klubu

rozumiem argumenty tych, ktorzy pisza, ze zona Lee prosi o goracy doping, bo wg niej tego by sobie zyczyl jej maz, ale kazdy z nas chyba potrafi samodzielnie myslec i wydaje mi sie, ze wiekszosc jednak uwaza, ze podskoki, klepanie w beben, glosne spiewy, nie mowiac juz o robieniu szkocji czy fali, to bylaby przesada i wola spedzic niedzielny mecz w spokojnej atmosferze ograniczajac sie do nagradzania zawodnikow brawami oraz skandowania imienia i nazwiska naszego bylego zawodnika

nie kazdy musi sie z tym zgadzac, ale taka jest decyzja bylego fanklubu i z cala pewnoscia ten najbardziej zywiolowy sektor w niedziele nie bedzie prowadzil dopingu

nie chce porownywac zuzla do pilki noznej, ani trybun na meczach zuzlowych do trybun na meczach pilkarskich, ale jakby nie patrzec byly fanklub jest w pewnym stopniu 'grupa trzymajaca wladze' pod wzgledem dopingu, opraw czy tez organizowania wyjazdow, wiec naturalnym powinno byc to, ze to oni w pewien sposob 'dyktuja warunki' na trybunach

ale tak jak wspomnialem wyzej, kazdy ma swoje zdanie na ten temat i jest zdolny do samodzielnego myslenia, nikt nikogo nie bedzie zmuszal na sile do siedzenia na tylku, ani tez z liscia nikt nie dostanie jak wyskoczy do gory po wygranym biegu

prosbe mam tylko jedna, 'Lee! Lee! Richardson!' zapewne bedzie skandowane wielokrotnie podczas niedzielnego meczu, nie zalujcie wtedy gardel i niech to zabrzmi glosniej niz kiedykolwiek zabrzmialo 'Motor' w odpowiedzi na pytanie Stypuly 'kto wygra mecz?', tak zeby uslyszeli was nawet pod Saskim

BRAWO!

EDIT: Dodam, że gdy ja widziałem pierwsze mecze żużlowe, które pamiętam, to właśnie LEE był naszym (małolatów) mistrzem. I na pytanie do taty, kto ten bieg wygra, była tylko jedna odpowiedź...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#2352 Postautor: _piotrusss » 19 maja 2012, o 12:30

Wyłączenie pewnych elementów z oprawy, np. labado, będzie tak naprawdę niezauważalnym szczegółem. Nikt z postronnych osób nie będzie nasłuchiwał co śpiewamy i spoglądał jak wysoko przy tym podskakujemy. Albo słychać, że doping jest, albo słychać jedynie brawa i widać, że kibice właśnie w ten sposób uczczą Lee.
Mówienie o robieniu pogrzebu z meczu jest manipulacją. Bicie braw, trzymanie kciuków i normalne emocjonowanie się wydarzeniami na torze, na pewno nie będzie miało nic wspólnego z pogrzebem.

Mam wrażenie, że niektórzy po prostu chcą sobie pokrzyczeć, bo przez tak wiele miesięcy nie było ku temu okazji. Po części to rozumiem... ale nie wyobrażam sobie, by nad transparentem dla Lee, zachowanie kibiców było takie, lub prawie takie jak zawsze. Brak śpiewów będzie jak najbardziej dobrym jego dopełnieniem.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#2353 Postautor: Blinki » 19 maja 2012, o 12:47

_piotrusss pisze:Wyłączenie pewnych elementów z oprawy, np. labado, będzie tak naprawdę niezauważalnym szczegółem. Nikt z postronnych osób nie będzie nasłuchiwał co śpiewamy i spoglądał jak wysoko przy tym podskakujemy. Albo słychać, że doping jest, albo słychać jedynie brawa i widać, że kibice właśnie w ten sposób uczczą Lee.
Mówienie o robieniu pogrzebu z meczu jest manipulacją. Bicie braw, trzymanie kciuków i normalne emocjonowanie się wydarzeniami na torze, na pewno nie będzie miało nic wspólnego z pogrzebem.

Mam wrażenie, że niektórzy po prostu chcą sobie pokrzyczeć, bo przez tak wiele miesięcy nie było ku temu okazji. Po części to rozumiem... ale nie wyobrażam sobie, by nad transparentem dla Lee, zachowanie kibiców było takie, lub prawie takie jak zawsze. Brak śpiewów będzie jak najbardziej dobrym jego dopełnieniem.

Tu muszę się zgodzić z osobą cytowaną. Bijmy brawo po dobrym biegu. Możemy nie śpiewać Ale też nie róbmy atmosfery pustych trybun.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

BR
Senior

#2354 Postautor: BR » 19 maja 2012, o 12:58

i nie gwizdać jeśli będziemy przegrywać (tfu) !!! ;)

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#2355 Postautor: Majo » 19 maja 2012, o 17:33

Gadałem dzisiaj ze znajomym który jest w bliskich kontaktach z paroma zawodnikami , powiedział pomódlcie sie,minuta ciszy a potem dopingujcie na całe gardła nie róbcie wiochy , zawodników może tylko dołować taka atmosfera.
Oni jadą dla was dla Kibiców wiec wy jako Kibice też nie róbcie takiej wiochy.
Oczywiście czytać uważnie bo zaraz zostanie to odebrane ze ja to powiedziałem;)
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
olien

#2356 Postautor: olien » 19 maja 2012, o 18:14

Majo pisze:Gadałem dzisiaj ze znajomym który jest w bliskich kontaktach z paroma zawodnikami , powiedział pomódlcie sie,minuta ciszy a potem dopingujcie na całe gardła nie róbcie wiochy , zawodników może tylko dołować taka atmosfera.

zgadam się z Majem :!: uważam, że nie można całkiem zaprzestać dopingu. to w końcu kibice ładują zawodników pozytywną energią i nastawieniem. oni są z nami, żywi, i to dla nich właśnie powinniśmy prowadzić doping. weźmy pod uwagę prośbę rodziny Lee, oni chyba lepiej wiedzą, czego on by chciał. możemy owszem zrezygnować z labado, szkocji czy fali, ale reszta powinna zostać bez zmian. napewno lepiej będą się czuli zawodnicy, jeśli kibice docenią ich jazdę i dobry wynik...

takie jest moje zdanie, nie każdy musi się z nim zgadzać.

Awatar użytkownika
rosethorn

#2357 Postautor: rosethorn » 19 maja 2012, o 19:30

Uważam, że trzeba rozróżnić dwie rzeczy. Mianowicie doping od zabawy. Szkocja, fala czy tańczenie labado jak najbardziej powinny w niedzielę pójść w odstawkę. Natomiast skandowanie "Motor Motor ..." czy krzyki i brawa dla chłopaków po wygranym biegu to te elementy które dopingują ich do walki. Uważam, że dopingowanie swoich zawoników nie będzie niczym złym, oczywiście minuta ciszy przed meczem, modlitwa za Lee poprowadzona przez ks. Kiełbasę i skandowanie w czasie meczu "LEE, LEE, RICHARDSON" jak najbardziej a nawet koniecznie.

To tylko moje skromne zdanie na ten temat.

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#2358 Postautor: Majo » 19 maja 2012, o 19:32

olien pisze:
Majo pisze:Gadałem dzisiaj ze znajomym który jest w bliskich kontaktach z paroma zawodnikami , powiedział pomódlcie sie,minuta ciszy a potem dopingujcie na całe gardła nie róbcie wiochy , zawodników może tylko dołować taka atmosfera.

zgadam się z Majem :!: uważam, że nie można całkiem zaprzestać dopingu. to w końcu kibice ładują zawodników pozytywną energią i nastawieniem. oni są z nami, żywi, i to dla nich właśnie powinniśmy prowadzić doping. weźmy pod uwagę prośbę rodziny Lee, oni chyba lepiej wiedzą, czego on by chciał. możemy owszem zrezygnować z labado, szkocji czy fali, ale reszta powinna zostać bez zmian. napewno lepiej będą się czuli zawodnicy, jeśli kibice docenią ich jazdę i dobry wynik...

takie jest moje zdanie, nie każdy musi się z nim zgadzać.

Dzięki Ola;) . Idąc tym tokiem myślenia to można w zasadzie wogóle w tym sezonie nie Dopingować...
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
olien

#2359 Postautor: olien » 19 maja 2012, o 21:54

Dokładnie, nie dajmy się zwariować. Oczywiście każdy będzie robił to, co mu podpowiada sumienie.
Spójrzmy jednak obiektywnie na całą sprawę i nie róbmy pogrzebu na stadionie.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#2360 Postautor: KosaRKS » 19 maja 2012, o 22:04

No dobra, ale taka decyzja została podjęta i tyle. O czym Wy tu jeszcze dyskutujecie? :?
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2361 Postautor: grzesieck » 20 maja 2012, o 14:01

tez niezbyt rozumiem dyskusje, jak chcesz sobie pokrzyczec Majo, to nikt Ci nie bedzie bronil przeciez
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#2362 Postautor: Majo » 20 maja 2012, o 14:45

I dlatego mówiłem czytać uważnie :)
Poprosiła mnie pewna osoba o przekazanie sugestii to ją przekazałem:)

Ge(L)o
Trener

#2363 Postautor: Ge(L)o » 20 maja 2012, o 22:44

Brawo dla dj'a dziś. Stworzył klimat odpowiedni do sytuacji. Aż mi na minucie ciszy tama puściła i się spłakałem jak dziecko.
Nie widziałem transparentu z przodu, ale chyba wyszedł bardzo ładnie.
A wam od fali: kij wam w oko.

Szkoda, że "Lee Lee Richardson" nie miało mocy. Dużo świeżaków na trybunach, nie mających pojęcia kim On był.

Dzięki, dobry mecz.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2364 Postautor: Manitou » 20 maja 2012, o 23:03

Ge(L)o pisze:A wam od fali: kij wam w oko.

Ge(L)o
Trener

#2365 Postautor: Ge(L)o » 4 czerwca 2012, o 15:07

Niezły doping z naszej strony, mimo widocznego zmęczenia długą podróżą :D
Szaleństwo na sektorze po podwójnym zwycięstwie Cama i Dawida. Wspaniała chwila.
Cisza i smutek i wiwatujący gospodarze po biegu 14.
Doping Ostrovii dość słaby.
Bez zbędnych spinek z obu stron.
Po meczu zawodnicy podeszli pod nasz sektor i podziękowali za doping, największe brawa zebrał Stachyra. Jeleń przyplątał się ostatni za resztą, zebrał porcję "podziękowań" i odjechał w siną dal, zatrzymując się dopiero pod Jastkowem ;)

Awatar użytkownika
olien

#2366 Postautor: olien » 4 czerwca 2012, o 22:39

tak chciał uciec przed złymi kibicami, że aż go policja zahaltowała :)

bAsE

#2367 Postautor: bAsE » 4 czerwca 2012, o 22:48

Mam taką luźną propozycję. Jeśli pan Daniel J. pojedzie w niedzielę to proponuje wygwizdac go na prezentacji. Niech zrozumie jak szanują go kibice i zacznie jeździć jak od niego wymagano.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2368 Postautor: Manitou » 5 czerwca 2012, o 00:02

Ja proponuję wywiesić transa: "Daniel Jeleniewski the BIGGEST PUSSY in speedway world" ... Weźcie się zastanówcie 3 razy nim podejmiecie jakieś głupie kroki. Myślicie, że jemu jest z tym dobrze? Przecież (o ile nie wziął jak uparcie twierdzi Deri) on taż ma doła bo nie zarabia w takich meczach za dużo... Chcesz go zmobilizować jeden z drugim to podejdź, powiedz mu w twarz "Daniel co jest? Weź się ogarnij", a nie jakieś takie z dupy pomysły tu rzucacie o wygwizdaniu.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2369 Postautor: kibicLBN » 5 czerwca 2012, o 00:05

A propos tekstów o sprzedawaniu meczów to według mnie poza żartami to nie powinni tego tolerować Admini (czyt. dawać warny/bany), takie jest moje zdanie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Paoolina
Kontakt:

#2370 Postautor: Paoolina » 5 czerwca 2012, o 00:13

bAsE pisze:Mam taką luźną propozycję. Jeśli pan Daniel J. pojedzie w niedzielę to proponuje wygwizdac go na prezentacji. Niech zrozumie jak szanują go kibice i zacznie jeździć jak od niego wymagano.

Wygwizdanie zawodnika swojej drużyny podczas prezentacji to kiepska propozycja. A już na pewno nie przyczyni się do tego, że "zacznie jeździć jak od niego wymagano".

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2371 Postautor: niespokojny » 5 czerwca 2012, o 00:37

No najlatwiej go opluc i wygwizdac. A moze jednak jakos okazac mu wsparcie i zmotywowac do poprawy? Nie ukrywajmy, ze jesli Jelen sie przebudzi to mozemy jeszcze namieszac w tym sezonie. A jesli nie to koniec sezonu w lipcu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#2372 Postautor: vadik » 5 czerwca 2012, o 01:20

tutaj w 100% dobra propozycja, trzeba podnieść chłopaka na duchu by zobaczył, że mimo tych słabych wyników jesteśmy z nim i wierzymy, że ogarnie to :) Bo dół po słabych wynikach, presja ze strony klubu i kibiców + niechęć tych drugich to napewno nie zadziała motywująco, a może tylko jeszcze bardziej dobić gościa.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2373 Postautor: RadeKas » 5 czerwca 2012, o 06:57

W Rzeszowie tez byl w tym roku jeden taki zawodnik, po ktorym kibice jechali jak po burej suce, gwizdali na prezentacjach itp.

Niestety juz go nie ma w ich skladzie...

Proponuje wyciagnac wnioski.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

bAsE

#2374 Postautor: bAsE » 5 czerwca 2012, o 08:22

Przyznaje się do błędu , przesądziłem z tym pomysłem. Po prostu nie przemyślałem i tyle.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2375 Postautor: Cooper » 5 czerwca 2012, o 08:34

A ja mam nadzieje, ze Jelen tym razem nie bedzie na prezentacji i nie bedzie problemu z brawami czy gwizdami. Mecz przerwy powinnien pomoc mu pozbierac sie do kupy 8)

Natomiast jesli jednak bedzie w skladzie, to obawaiam sie, ze i tak na stadionie znajdzie sie troche gwizdaczy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]