Motor Lublin - GKM Grudziądz 24.06. godz. 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marun
Junior

Re: Motor Lublin - GKM Grudziądz 17.06. godz. 19:00

#201 Postautor: Marun » 17 czerwca 2012, o 22:58

Ehh ten prezes, zesłał deszcz nad stadion i odwołał mecz. Zły niedobry. Ale faktycznie, nie wiem w czym problem, np. 30 minut po odwołaniu meczu, klub nie może w budce spikera oddać pieniedzy za bilety. Tu się zgodzę z nerwusami, jednak to nie jest powód do zachowywania się jak bydło.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#202 Postautor: Cz@rek » 17 czerwca 2012, o 23:00

Coż prezes do konca wierzył ze mecz sie odbedzie i nie sądze zeby chciał jego przełożenia,ale fakt faktem ze oddawanie
kasy za bilety trzeba dopracować.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#203 Postautor: kibicLBN » 17 czerwca 2012, o 23:02

Gadajcie głupoty dalej:
1. Mecz słusznie odwołany, nawierzchni jest tak malo, że jakby pojechali kilka biegów to mielibyśmy korridę bo pod torem jest tragiczne podłoże o czym mówił Wardzała.
2. Zachowanie debili i pijaków żenujące, też się wkurzyłem, ale widać że niektórym do kultury daleko, ja okrzyki "cykory" skwitowałem : "To siadaj na motor i jedź" Przez tych buraków pierwszy raz na stadionie chciałem komuś przyłożyć, serio.
3. Zasada znana: jeśli mecz w Lublinie ma szansę się nie odbyć - to sie nie odbędzie.
4. Sprzedawanie programów z 9 kwietnia, to kpina żenada i jawne żarty z widzów. To nie przystoi żadnemu klubowi... Albo dodać kartkę z nowym zestawieniem, albo wydrukować nowe a nie odwalać lipę jak już to kiedyś miało miejsce i się powtórzyło. Wstyd panowie...
5. Na nas ciąży chyba jakaś klątwa :?
6. Za tżeta kasę oddawali po meczu temu co chciał zwrot, przecież te pieniądze tam powinny zostać.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
olien

#204 Postautor: olien » 17 czerwca 2012, o 23:08

kibicLBN pisze:5. Na nas ciąży chyba jakaś klątwa :?

tak śmiechem - żartem: może powinniśmy zainwestować tą oszczędzoną kase na jakiegoś dobrego egzorcystę? :)

Koper
Trener
Kontakt:

#205 Postautor: Koper » 17 czerwca 2012, o 23:09

Lublin_Fan pisze:Takich dozylismy czasow, ze zawodnicy potrafia jezdzic tylko na suchym betonie. Niedlugo dojdzie do tego, ze mecze zamiast na torze beda odbywac sie na planszy, gdzie cztery panienki beda rzucac kostka i przesuwac pionki. Przez cale dziesieciolecia jezdzilo sie na torze przyczepnym przy uzyciu motocykli znacznie gorszych technologicznie, przy gorszej medycynie i srodkach bezpieczenstwa, ale dalo sie. Teraz sie nie da. Wina organizatorow to jedno. Ogolnie panujacy trend ubijania toru bez wzgledu na to jaki jest to drugie. No i sie dzisiaj wystraszyli jak popadalo.

Niezależnie od tego trendu jakoś wczoraj udało odjechać w Berwick eliminacje do GP przy trudnych warunkach na torze po opadach deszczu które nie miały miejsca 2 godziny przed rozpoczęciem zawodów ale jeszcze trwały w czasie prezentacji.

Cytat z oficjalnej strony GP:
Grand Prix star Chris Harris overcame some horrendous weather conditions to win his SGP qualification quarter final at Berwick with a 15-point full house.

JAG
Senior

#206 Postautor: JAG » 17 czerwca 2012, o 23:25

klub musi sie nauczyc szanowac kibicow, i wogole ludzi bo bez tego mozna zniechecic do przychodzenia na stadion wielu(poza mala garstka takich ktorzy niezaleznie od tego jak by ich potraktowac i tak przyjda). sytuacja ze sprzedawaniem starych programow w ktorych trzeba wszystko kreslic(nie pierwszy juz raz) i nie oddanie pieniedzy za bilety tym ktorzy chcieli je zwrocic od razu po zawodach kibicow klubowi nie przysporzy.
nie sadzilam ze wraz z nadejsciem 1 ligi tak diametralnie zmieni sie oblicze klubu, na niekorzysc :O
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#207 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2012, o 23:28

chodzę na żużel trzydziesci pare lat i z czymś takim nigdy i nigdzie sie nie spotkałem. Oczywiście, że mecz został odwołany niesłusznie a już z pewnością zbyt pochopnie. Mamy sztuczne oświetlenie, temperaturę wysoką - pól godziny kosmetyki i byłoby po problemie. Jeżeli Grudziadz mysli, że bez burzy tor będzie inny - jest w błędzie. Jest tylko kwestią czasu kiedy Andersen z Ljungiem obsrają się ze strachu na sam jego widok. Wiele złego dla żużla zrobił Olsen - ma być twardo i równiutko, a to, że jazda gęsiego to juz mniej wazne. Takie myślenie generuje pokolenie panienek i płaczek, które podnoszą larum i ściągają obserwatorów w kazdym niepożądanym przez siebie przypadku.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2012, o 23:34 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#208 Postautor: Hela » 17 czerwca 2012, o 23:31

Tylko, że z tego co wiem to i nasi mocno nalegali na przełożenie spotkania.
Sędzia posłuchał jednych i drugich i zrobił jak chcieli. Szkoda, że nie robili czegoś z torem czy nie zarządzili próby toru.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

zbyszek1970

#209 Postautor: zbyszek1970 » 17 czerwca 2012, o 23:36

zbyszek1970 pisze:
zbyszek1970 pisze:A może tak inaczej się zapytam ,jaki to wielki problem ma klub z oddaniem pieniędzy za bilet w dniu meczu jeśli ten mecz się nie odbył ? Jako że nasz klub mający już duże doświadczenie w odwoływaniu meczy może wdrożył by na mocy ustawy jakieś przepisy ułatwiające życie kibicom którym nie pasuje następny termin albo już mają dość profesjonalizmu jakim wykazuje się kirownictwo .Ja bym proponował wyposażyc kasierki w pieczątkę pod tytułem zwrot i nie utrudniał ludziom życia no chyba że celem kierownictwa jest oskubanie tych kibiców którzy nie będą mogli przyjechać na powtórkę,a i nie będą zwyczajnie mieli czasu na odebranie kasy w ściśle określonym miejscu i ściśle określonym czasie.Połowa sezonu tuż tuż a kierownictwo śpi jak niedzwiedz w zimie.

a może prezes podpowie co ma zrobić kibic mający 40 kilometrów do lublina w strone kraśnika wyjeżdzający jutro rano do zakopanego na zasłużony 10 cio dniowy urlop także ni tak ni siak w lublinie w tym tygodniu nie będzie a i urlopu nie bedze skracał bo procentowo możliwość odwołania meczu ,powtórki od powtórki jest bardziej prawdopodobna niż jego odbycie. prezesowi z okazji oskubania swojego kibica zycze dobrego hmoru ale życzę też trochę rozumu ,jak szkoła nie nauczyła to może życie nauczy jak się kibice odwrócą

Marun pisze:Ehh ten prezes, zesłał deszcz nad stadion i odwołał mecz. Zły niedobry. Ale faktycznie, nie wiem w czym problem, np. 30 minut po odwołaniu meczu, klub nie może w budce spikera oddać pieniedzy za bilety. Tu się zgodzę z nerwusami, jednak to nie jest powód do zachowywania się jak bydło.

ale to nie oto chodzi że niedobry prezes zesłał deszcz czy odwołał mecz ale też że nie każdy kibic to nerwus kóry kopie bramę i pluje .ZAPEWNIAM ze byli też i tacy kórzy spokojnie poszli do kasy usłyszeli że swoich pieniędzy dziś nie dostaną NIE bo NIE , chodzi o trochę profesionalizmu ze strony kierownictwa i nie tylko w tej sprawie ,a czas trwania meczy w lublinie chyba najdłuższe mecze w kraju spowodowane najczęściej pracami torowymi wtedy gdy mecz powinien juz trwac , to ciągłe opużnianie rozpoczęcia meczu , brud i syf ,bałagan w składzie nie wpomne juz wynikach niektórych zawodników. Nie wszytkiemu winny jest prezes ale chyba pocoś jest i kase bierze

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#210 Postautor: bartosch » 17 czerwca 2012, o 23:37

bardziej od odwolania spotkania spodziewalem sie rekordu toru, a przy swietle byloby to nad wyraz emocjonujace. jednak sie nie udalo, jedni i drudzy sa nie bez winy. bywa. kiedy emocje kibicow sie gotowaly, to chyba na miejscu prezesa pobieglbym szybko do bankomatu i jednak zwrocil za bilety dla tych, ktorzy przyjechali (przylecieli, a moze przybiegli) specjalnie na mecz. wyszlo jak wyszlo. dowiedzialem sie, ze prezes z campu (takie pomieszczenie obok parku maszyn, gdzie przygotowywuje sie fury) wybiegl blady (tudziez: zolty, zielony w zaleznosci od informatorow). tak czy siak na miejscu prezesa ja bylbym zadowolony, bo jest "dobrze" i jest kasa ale co maja zaspiewac kibice... polscy albo holenderscy. pozdrawiam!
carpe diem!

jerry78
Trener

#211 Postautor: jerry78 » 17 czerwca 2012, o 23:43

Hela pisze:Szkoda, że nie robili czegoś z torem czy nie zarządzili próby toru.

No właśnie szkoda, że zaczeli coś robić, bo tylko pogorszyli. Trzeba było w ogóle nie ruszać toru, a na pewno nie szyną (zbyt ciężką), tylko odczekać powiedzmy do 19:30 i by woda z wierzchu odparowała. Zdecydowanie zabrakło zwykłej siatki do ściągnięcia z wierzchu samej mazi. Nie to żebym się aż na tym tak znał, ale taka była opinia zasłyszana od ludzi, którzy na pewno mają o tym pojęcie.

meesha
Trener
Kontakt:

#212 Postautor: meesha » 17 czerwca 2012, o 23:45

na miejscu prezesa pobieglbym szybko do bankomatu i jednak zwrocil za bilety

Do bankomatu biegać nie ma potrzeby bo przecież "kasa" jest cały czas w kasach :p Myślę, że raczej problemem jest brak ustalonej jednoznacznie procedury co robić w takiej sytuacji. Skąd niby dziewczyny w kasach mają wiedzieć czy oddawać te pieniądze, na jakiej podstawie itd. A z tym żartów nie ma bo Urząd Skarbowy do żartownisiów nie należy :p Pomijam już aspekt "techniczny" tzn. mało kto przynosi odliczoną kwotę, a taką by trzeba później oddawać. Tymczasem w kasie będzie większość banknotów również o dużych nominałach, a gorzej z monetami. Takie niuanse, ale jednak nie bez znaczenia :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#213 Postautor: Hayden » 17 czerwca 2012, o 23:53

Sa jakies wyznaczone godziny, w ktorych bedzie mozna oddawac bilety?
Motor mocny

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#214 Postautor: Masi » 17 czerwca 2012, o 23:53

Mario Stypuła mówił, że 10-15.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

zbyszek1970

#215 Postautor: zbyszek1970 » 17 czerwca 2012, o 23:56

no tak brak ustawy ,brak chęci ,brak drobnych pieniędzy,brak poszanowania kibica a najlepiej stwierdzic co w kasie to już nasze a bydło do domu

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#216 Postautor: kibicLBN » 18 czerwca 2012, o 00:05

Gelo pisze:chodzę na żużel trzydziesci pare lat i z czymś takim nigdy i nigdzie sie nie spotkałem. Oczywiście, że mecz został odwołany niesłusznie a już z pewnością zbyt pochopnie. Mamy sztuczne oświetlenie, temperaturę wysoką - pól godziny kosmetyki i byłoby po problemie. Jeżeli Grudziadz mysli, że bez burzy tor będzie inny - jest w błędzie. Jest tylko kwestią czasu kiedy Andersen z Ljungiem obsrają się ze strachu na sam jego widok. Wiele złego dla żużla zrobił Olsen - ma być twardo i równiutko, a to, że jazda gęsiego to juz mniej wazne. Takie myślenie generuje pokolenie panienek i płaczek, które podnoszą larum i ściągają obserwatorów w kazdym niepożądanym przez siebie przypadku.

Uwierz mi że w Pete' Norbi jeździł na takiej kopie że się w głowie nie mieści, ale u nas było by zbyt niebezpiecznie, bo nawierzchni mało, miękka a pod spodem betonowe płyty. Taka jest tylko moja opinia, ponadto duża wilgotność słońca nie ma i trochę by to wysychanie trwało, myślę że przed 21 może by zaczęli jechać.
Marian Wardzała pisze:- Szkoda, że nie udało się pojechać, ale zdrowie jest najważniejsze i myślę że decyzja podjęta przez sędziego i zawodników była trafna. Tor był niebezpieczny i nikt nie chciał uczestniczyć w takich zawodach, w których wszystko może się zdarzyć. Z daleka może nawierzchnia nie wyglądała tak źle, ale miała różne miejsca o zmiennej przyczepności. W nawet najmniejszych zagłębieniach wypełnionych wodą byłoby ślisko i byłaby w tych warunkach jazda wężykiem, a to stwarza ogromne niebezpieczeństwo. Pozostaje jedynie przeprosić kibiców, bo po raz kolejny muszą obejść się smakiem, ale cóż, w tej sytuacji tak musiało być

Myślę że jednak Wardzała ma większe pojęcie o żużlu od Ciebie bo siedzi w tym sporcie ho ho ho a może i dłużej. I jak on twierdzi że się nie dało i był na torze to znaczy że się nie dało.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#217 Postautor: niespokojny » 18 czerwca 2012, o 00:07

Ge(L)o pisze:Meesha a ja zostałem opluty przez zawodników i działaczy, że nie było meczu, który powinien być i komu mam się poskarżyć ? :)

Nabywajac bilet, jednoczesnie zgadzasz sie z regulaminem i warunkami gry okreslanymi przez klub. Czyli m.in z mozliwoscia odwolania meczu. Nikt Cie nie zmusza do przychodzenia na stadion :roll:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

zbyszek1970

#218 Postautor: zbyszek1970 » 18 czerwca 2012, o 00:15

ZARZĄDZENIE pieniążki mają być oddawane w ściśle określonym czasie ,w ściśle określonym miejscu ,należy przyjechać rowerem należy mieć kapelusz z piórkiem w lewej ręce należy znać najnowszy kawał o prezesie a na końcu należy zapewnić prezesa że odzyskane pieniądze przeznaczy się bilet który upoważnia do wejścia na mecz lubelskigo klubu który to mecz odbędzie się w bliżej nieokreślonym czasie

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#219 Postautor: kibicLBN » 18 czerwca 2012, o 00:19

Spoko , czuję Twój ból Zbyszku, powiedz tym co przejechali się bodajże w 2010 do Rawicza na odwołany mecz. Ale oni nie mieli tak przesrane jak Ty i im za paliwo/busa oddali te 70zł. Na pewno tak było...
Pewnie Cameron to się ucieszył jak mecz odwołali z Finlandii dymać i pojechać, dostać tylko za przyjazd, marzył o tym po prostu.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#220 Postautor: tezetomaniak » 18 czerwca 2012, o 00:28

zbyszek1970 pisze:ZARZĄDZENIE pieniążki mają być oddawane w ściśle określonym czasie ,w ściśle określonym miejscu ,należy przyjechać rowerem należy mieć kapelusz z piórkiem w lewej ręce należy znać najnowszy kawał o prezesie a na końcu należy zapewnić prezesa że odzyskane pieniądze przeznaczy się bilet który upoważnia do wejścia na mecz lubelskigo klubu który to mecz odbędzie się w bliżej nieokreślonym czasie

....
,,,,
;;;;
::::
----
???
!!!!
""""
((((
))))

Zestaw podstawowy, używaj z głową!

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#221 Postautor: Manitou » 18 czerwca 2012, o 00:31

kibicLBN pisze:Pewnie Cameron to się ucieszył jak mecz odwołali z Finlandii dymać i pojechać, dostać tylko za przyjazd, marzył o tym po prostu.
A Ty byś się nie ucieszył jakby Ci parę tysi za damski penis wpadło do kieszeni? Myślisz, że dlaczego WSZYSCY zawodnicy byli dziś za przełożeniem meczu?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#222 Postautor: kibicLBN » 18 czerwca 2012, o 00:35

Nie wiem ile taki zawodni i konkretnie Cam dostaje za przyjazd, z tego co wiem jak ktoś nie jest jakąś gwiazdą to nie są na czysto jakieś super kwoty zwłaszcza, że opłaca przyjazd mechanika i sprzętu.

ermen
Zawodowiec

#223 Postautor: ermen » 18 czerwca 2012, o 00:40

Cytat konieczny....

kibicLBN pisze: Nie wiem ile taki zawodni i konkretnie Cam dostaje za przyjazd, z tego co wiem jak ktoś nie jest jakąś gwiazdą to nie są na czysto jakieś super kwoty zwłaszcza, że opłaca przyjazd mechanika i sprzętu.

Ktos ostatnio w tym wątku pisał, że ludzie piszą głupoty. Wiecie może kto to był?
Każdemu jego Everest...

zbyszek1970

#224 Postautor: zbyszek1970 » 18 czerwca 2012, o 00:41

Do kibic LBN
spoko już mi przechodzi jak poczułem ironię w twoim poście ,tak patrzmy przez palce na to wszystko o czym wczesnijej pisałem po co kibice którzy wymagają normalnośći ,przy okazji wspomnę też o grupkach znajomych wprowadzanych po meczu przez osoby funkcyjne do parkingu gdze normalnemu kibicowi wara

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#225 Postautor: kibicLBN » 18 czerwca 2012, o 00:44

Pisałem że nie wiem konkretnej kwoty danego zawodnika. Jedni w I lidze biorą 3 tysiące inni tysiąc a jeszcze inni blisko 10. Woodward gwiazdą nie jest więc prędzej 2-3 tysiące niż te górne kwoty.