Motor Lublin - Orzeł Łódź 15.07.2012 godz. 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Motor Lublin - Orzeł Łódź 15.07.2012 godz. 18:00

#201 Postautor: Zaratustra » 15 lipca 2012, o 22:40

Oprócz tego, że zawody "trwały" ponad trzy godziny, mecz na duży plus. Dobrze, że Łódź miała Adamczaka i walecznego Kildemanda, bo w innym razie mogłyby się przypomnieć zawody, do których się przyzwyczailiśmy w II lidze.

Brawa dla Barana i Miesiąca. "Wrócili" w samą porę, bo przy kontuzji Cama i coraz częściej bezbarwnej jeździe Dawida, zrobiłoby się mało ciekawie.
Nie wiem co z Jeleniem, ale też miałem wrażenie, że przy ciężkim torze wracają "rączki".. Przyczepiać się jednak do niego nie ma w sumie o co, bo zrobił co do niego należało w tym meczu.

Teraz czas na Grudziądz. Bonus jest realny i trzeba go zdobyć. Otwierałaby się wtedy realna szansa na zajęcie minimum 2 miejsca i zobaczenia w Lublinie jeszcze w tym roku E-ligowców ;)

Awatar użytkownika
agu87

#202 Postautor: agu87 » 15 lipca 2012, o 22:42

Gratulacje dla chłopaków! Piękny wynik ! Obrazek
Nie sądziłam, że to będzie taki pogrom Obrazek
Misiek - brak słów Obrazek
Paweł - super! byłam o niego spokojna po meczu z Gnieznem ale nie liczyłam na 11+3.
David - w Lublinie jeździ średnio, ale na wyjazd bym go i tak brała.
Baran - dobrze, że wrócił :)
Daniel - na początku bardzo fajnie, ale co on potem robił?
Tadzio- uwielbiam chłopaka, ale chyba jednak Borowicz ujechałby więcej.
Mateusz - fajnie sie patrzy na tego chłopaka, oby u nas został.

Transparent - :)
Oprawa świetna - brawo dla pomysłodawcy!
Ilość ludzi - obawiałam się, że będzie dużo mniej osób (w związku z pogodą), więc na plus.
Wojciechowski - chyba faktycznie nauczył się mówić do mikrofonu :)

LEON1978

#203 Postautor: LEON1978 » 15 lipca 2012, o 22:47

Miesiac przerwy dla Lodzian i brak jazdy w innych ligach robi swoje, jedak Ostrow mial latwiej z taka forma Lodzi.
Nie zawiedli mlodzi skandynawowie i Damian reszta padaka ,i raczej Start zrobi swoje za tydzien.
U nas wielki pozytyw to loteryjni Karol/Pawel ,moze to nie ich max ,ale wyraznie sie nakrecaja.Mateusz mial dzis przeprawe z najlepszym juniorem ligi ,ale i tak na plus ,chyba lepszy drugi Mateusz zamiast Tadzia.
Jelen i Misiek super ,Dawid w Lublinie sie meczy ale z jego potencjalem mozna brac go w ciemno na wyjazdy ,oby Cam sie szybko wykurowal.Zdrowa rywalizcja o sklad nikomu nie zaszkodzi .Licze na minimum 40 pkt w Grudziadzu a po cichu 46 :)
Szkoda ze GTZ sie rozkreca plus betonik ,mozemy miec ciezka przeprawe .Mam nadzieje ze nastepny mecz utwierdzi chlopakow ze nie tylko u siebie mozna fruwac po torze.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#204 Postautor: niespokojny » 15 lipca 2012, o 22:51

Gratulacje dla Pawła Miesiąca za wygranie swojego pierwszego biegu w sezonie 2012 w I lidze :!: :mrgreen: . Borowicz duzo lepiej sobie radzi od Kostro. Tadek powinien szukac jakiejs fuchy o kolegow. Adamczak to bardzo dobry zawodnik i spokojnie sobie poradzi jako senior w I lidze. Baran swietne starty, jest problem z zestawieniem skladu na Grudziadz, ale Stachyre bym mimo wszystko zostawil.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#205 Postautor: tezetomaniak » 15 lipca 2012, o 23:11

Nie wiem co z Jeleniem, ale też miałem wrażenie, że przy ciężkim torze wracają "rączki"

z pełnym komentarzem wstrzymam się do obejrzenia dokładnie zapisu relacji, ale już mi sie chce troche śmiać :-D

Dejman

#206 Postautor: Dejman » 15 lipca 2012, o 23:21

Zacznę od paru cytatów :
Start rozprowadził Baran i zrobił miejsce Stachyrze.

Ze startu najlepiej wyszli gospodarze i Baran wypuścił przez siebie Łukaszewskiego, asekurując go do końca przed szaleńczymi atakami Petera Kildemanda.

Adamczak jechał drugi za Baranem, ale na ostatnim łuku zawodnik klubu z Lublina wyraźnie zwolnił. Aby uniknąć kontaktu, łodzianin położył motocykl i uderzył w bandę.

Poproszę niżej wymienionych panów o opinie na temat występu Barana:
go!
istred
Lander
slawky
Popek - tego Pana szczególnie :lol: :lol: :lol:
niespokojny

DO BOJU CHORĄGIEWKI ! :]

PS.KAROL BARAN !!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#207 Postautor: InDorka » 15 lipca 2012, o 23:23

Nie cierpie piwa, ale po takim meczu trzeba bylo...
No i wlasnie jestem odwazna i napisze, ze sie narobilo.... :D
Kilka tygodni temu zakochalam sie w Mateuszu Łukaszewskim, a dzisiaj w Pawle Miesiacu /i to wcale nie w 11 biegu tylko zaraz w drugim jak wyprzedzil Kildemanda.
I jak tu zyc dalej :D
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#208 Postautor: MikeMistrz » 15 lipca 2012, o 23:35

Dzisiejszy mecz tylko mnie utwierdził w przekonaniu, że Stachyrze nie pasuje tor robiony przez Wardzałę. Pisałem to po każdym meczu u nas i powtarzam teraz, że Dawid wygląda najgorzej z naszych seniorów na lubelskim torze. (w meczach z długopisami czy Ostrowem nie było tego widać po punktach, ale w moim mniemaniu i tak prezentował się fatalnie, nawet w porównaniu z Baranem i Miesiącem)
Mówi się trudno, na pewno nie kaleczy celowo. Jak dla mnie to mimo wszystko powinien być pewniak na Grudziądz, bo właśnie na wyjazdach Dawid jechał jak należy.
JEŻELI bym kogoś zmieniał, to mimo wszystko Miesiąca, ze względu na starty, a w Grudziądzu można się chyba spodziewać betonu. Jednak byłoby to straszne skrzywdzenie go po dwóch dobrych meczach, więc trener pewnie ma niemały problem.
Co do Jelenia, to ja nie odniosłem wrażenia, żeby "spuchł". W swoim czwartym starcie chyba uparł się, żeby wyprzedzić Miesiąca i go wyrzuciło, a mógłby spokojnie dojechać po 2*. W 15 nie wyszedł mu start i odpuścił, jak to on. ;)
Baran chyba w końcu "zajawka mode" - ON. Pojechał jak należy i oby tak dalej.
A Miśkowiak chyba zrobił pierwszy w tym sezonie komplet. (w końcu!) Zawodnik z innej ligi, widać że pieniądze wypłacane na bieżąco bardzo mu służą. ;)
No i słowa pochwały należą się Adamczakowi, gdyby nie upadek zrobiłby 14+1, Łódź genialnie trafiła z tym juniorem.

jerry78
Trener

#209 Postautor: jerry78 » 15 lipca 2012, o 23:55

Można by rzec, że jakbyśmy mieli w składzie Adamczaka do pary z Łukaszewskim to pozamiatalibyśmy tą ligę bez żadnego ale.
Tego meczu bardzo się obawiałem, ale jak widać nasi zawodnicy są niesamowici. Jadą jak z nut. Takie mecze tworzą atmosferę w drużynie i widać to w parkingu po meczu.
Brawa dla całej drużyny, nawet i dla Dawida, mimo, że trochę smutnego po meczu, ale on zdaje sobie sprawę, że jego silniki nie jadą tak jakby chciał na naszym torze. Za to w Grudziądzu ma coś do udowodnienia Fiałkowskiemu i tam jestem pewien, że będzie jednym z liderów naszej drużyny. Trener Wardzała będzie miał na pewno problem z zestawieniem składu, ale lepiej mieć kłopot bogactwa niż w drugą stronę.

MotorABG

#210 Postautor: MotorABG » 16 lipca 2012, o 00:03

Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu. Oby tak dalej, na razie u siebie jesteśmy niełapalni. Gdybyśmy tak jeszcze poprawili formę wyjazdową to Gniezno bójcie się :) Co do meczu to:
-Misiek znakomicie
-Paweł znowu mnie zaskoczył pozytywnie (w końcu poprawił starty)
-Dawid po raz kolejny się męczył na naszym torze i naprawdę wyglądał mocno przeciętnie
-Karol pokazał, że jak ma sprzęt to potrafi jeździć
-Jeleń na początku wszystko było w porządku jednak dwa ostatnie biegi trochę mnie zaskoczyły
-Tadek nic nie pokazał (szkoda, lubię go)
-Mateusz pozytywnie
Trener ma teraz problem z wystawieniem składu, ale myślę że optymalny skład to:
1. Misiek
2. Paweł
3. Dawid
4. Cam
5. Daniel
6. Łukaszewski
7. Borowicz

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#211 Postautor: niespokojny » 16 lipca 2012, o 00:09

Dejman pisze:DO BOJU CHORĄGIEWKI ! :]

PS.KAROL BARAN !!

Ciesze sie razem z Toba. Ciekawe tylko gdzie byles jak przywiozl 0,1,0,1? Pewnie w kacie gile jadles z rozpaczy :) .

Na Grudziadz Karolowi moze byc ciezko sie zalapac mimo tego ze dzisiaj pojechal bardzo dobrze. Nie ma za bardzo za kogo. Miesiac dzisiaj otarl sie o komplet, Woodward tylko jedna wpadka i ratowal nam tylek w Ostrowie. Z drugiej strony te bardzo dobre starty moga kusic trenera, zeby go wsadzic do skladu kosztem Pawla. Moim zdaniem kto by z dwojki Miesiac-Baran pojechal, to efekt w zdobyczy punktowej bedzie podobny.

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#212 Postautor: Oskarinho » 16 lipca 2012, o 00:39

Powiem szczerze, że bałem się o wynik. Może nie tyle o wygraną co o bonus (wiadomo brak Cama), miłą niespodziankę zrobił Baran, czego się w ogóle nie spodziewałem, ale nadal nie zmieniam zdania, że z mocniejszą drużyną on nie narobi pkt (patrz Gniezno), tym bardziej na wyjeździe. Myślę, że dywagacje nt. tego czy ma jechac Dawid czy nie są bez sensu. Chłopak po prostu nie moze u nas odpalić, ale to jest bardzo dobry rajder. Warto zauważyć, że na wyjazdach ładnie śmiga. Teraz ból głowy kto do Grudziądza: Baran, Miesiąc czy Cam (2 miejsca w składzie). Tam bedzie beton to Woodward powinien jechać. I kwestia Baran/Miesiąc. Barana atutem tam będą starty, z kolei szkoda byłoby odstawiać Miesiąca po dwóch takich meczach. Co do dzisiejszych rywali to na słowa uznania zasługuje Adamczak, Peter też ładnie, reszta nie nawiązała walki, tym bardziej nie ma co podniecać się zajawką Barana :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#213 Postautor: sadychor » 16 lipca 2012, o 00:48

Dajcie spokoj z tymi "raczkami" u Daniela - czlowiek ktory kiedykolwiek cokolwiek robil na "silce" jest w stanie podkrecic sie w dwa tygodnie. Nie tutaj jest "problem" (Lodz pojechana po calemu - widzi ktos problem :?: :D )
Ciesza odrobione lekcje u Karola i Pawla, zaden z nich nie spuscil nosa na kwinte i jedzie po sportowemu o swoje, przy jednoczesnym zysku calej druzyny.
Moze to zabrzmi nacjonalistycznie, ale super oglada sie sklad "krajowy". Nawet jesli jest w nim Cam to mam wrazenie, ze sa to "swoje" chlopaki i zupelnie inaczej to sie oglada. Taki oldschoolowy team, z jednym obco... Ech...

PS
Moze by tak p. Substyka wziac na pol etatu na toromistrza :?: ;)
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#214 Postautor: stefanzdzialek » 16 lipca 2012, o 01:07

Jaka oszczędność wody by była, MOSIR jest w 100 % za tym pomysłem!

manoos
Kontakt:

#215 Postautor: manoos » 16 lipca 2012, o 01:34

O meczu wszystko zostało już powiedziane, tak więc ja dodam tylko pare fotek: https://picasaweb.google.com/1022841263 ... linOrzeOdz

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#216 Postautor: niespokojny » 16 lipca 2012, o 01:43

W rundzie finalowej licza sie wszystkie punkty czy tylko te miedzy zainteresowanymi druzynami?

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#217 Postautor: Hayden » 16 lipca 2012, o 01:46

Wszystkie.

"Z dwunastym numerem startowym.... Baaraan.... " niezle dzis Mario momentami pie$%&lil jak potluczony
Motor mocny

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#218 Postautor: GeloSMT » 16 lipca 2012, o 07:05

Wrócił "stary dobry Karol" z zajawką i moja w tym głowa aby tak zostało !!
Silniki są bardzo dobre wczoraj mogło być jeszcze lepiej ale się nie udało.
Chce tylko powiedzieć tym którzy wątpili,że jazdy na żużlu się nie zapomina Karol tylko szukał w silnikach i teraz można powiedzieć "mamy to" !
Zdecydowanie pojawiło się światełko w tunelu bo wcześniejsze wyniki nie były takie jakby sam Karol tego sobie życzył a teraz to właśnie kibice powinni dodawać otuchy a nie już spekulować,że w Grudziądzu i tak nie da rady bo Waszym zdaniem(większości) i wczoraj miał zlamić a zastąpił Cameroona godnie nawet bardzo godnie więc.......

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#219 Postautor: ravajas » 16 lipca 2012, o 07:44

manoos pisze:https://picasaweb.google.com/102284126313282602100/MotorLublinOrzeOdz
Zdjęcie nr 6: mistrz drugiego planu? ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#220 Postautor: kibicLBN » 16 lipca 2012, o 07:51

Czy tylko ja mam takie wrażenie że ten mecz był najbardziej denny w całym sezonie? Ok wynik satysfakcjonuje, ale stan toru woła o pomstę do nieba. I po 11 biegach wszystko jasne... Zbagatelizowano sprawę nawierzchni przed sezonem i mamy efekt taki, że nawet nasi mają problem żeby wszystkie zagadkowe miejsca ominąć :?
Łódź dała tradycyjnie ciała, a Ślączka to śmieszny jest, narzeka na tor a oni sami robią zawsze tam padakę taką że się patrzeć na to nie da. Jedyny plus to postawa naszych, ale na tle tak żałosnego rywala też nie można przeceniać wyczynów Miesiąca czy Barana.
Jako czołowy narzekacz na Karola przyznam, że co nieco wyszarpał ale i trochę spieprzył w swoim stylu :P Ale ogólnie na plus ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#221 Postautor: Czarek » 16 lipca 2012, o 08:21

Klub powinien złożyć do GKSŻ skargę na sędziego, bo ten swoim zakazem polewania toru spowodował, że w trakcie zawodów nawierzchnia rozsypała się i stała się bardzo niebezpieczna dla zawodników.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#222 Postautor: Dobromir » 16 lipca 2012, o 08:29

kibicLBN pisze:Czy tylko ja mam takie wrażenie że ten mecz był najbardziej denny w całym sezonie? Ok wynik satysfakcjonuje, ale stan toru woła o pomstę do nieba. I po 11 biegach wszystko jasne... Zbagatelizowano sprawę nawierzchni przed sezonem i mamy efekt taki, że nawet nasi mają problem żeby wszystkie zagadkowe miejsca ominąć :?
Łódź dała tradycyjnie ciała, a Ślączka to śmieszny jest, narzeka na tor a oni sami robią zawsze tam padakę taką że się patrzeć na to nie da. Jedyny plus to postawa naszych, ale na tle tak żałosnego rywala też nie można przeceniać wyczynów Miesiąca czy Barana.
Jako czołowy narzekacz na Karola przyznam, że co nieco wyszarpał ale i trochę spieprzył w swoim stylu :P Ale ogólnie na plus ;)

O co Ci chodzi z tym stanem toru? Przygotowany był bardzo dobrze, a że kelnerzy z Łodzi nie umieli się złożyć w łuk to ich problem. Tor powinien sprzyjać gospodarzom i tak wczoraj było. Więc nie wiem po co siejesz ferment, że przygotowanie nawierzchni było do dupy.

jerry78
Trener

#223 Postautor: jerry78 » 16 lipca 2012, o 08:38

Tor był dobrze przygotowany tylko zepsuł go Ślączka do spółki sędzią, który raz, że nakazał ubijać tor, a że nie dało się to zrobić równomiernie to wyszła kaszana a dwa to

Czarek pisze:swoim zakazem polewania toru spowodował, że w trakcie zawodów nawierzchnia rozsypała się i stała się bardzo niebezpieczna dla zawodników.

i taka prawda. Sędzia chciał błysnąć swoją wiedzą i elokwencją przed praktykantem, a wykazał się zwykłą ignorancją i brakiem zdrowego rozsądku. Nieźle go tam musiał Ślączka omamić.

edit:
Wypowiedzi z przeglądu żużlowego:
http://www.przegladzuzlowy.pl/2012.07.1 ... edzi#start

Awatar użytkownika
istred
Trener

#224 Postautor: istred » 16 lipca 2012, o 10:31

Dejman pisze:
Poproszę niżej wymienionych panów o opinie na temat występu Barana:
go

A proszę Cię bardzo :)

Baran wczoraj pojechał dobrze, choć nie ustrzegł się błędu, przez który został wyprzedzony. Mimo to, można mu pogratulować dobrego występu i wypłaty za 12 punktów.
Jakkolwiek, 'jedna jaskółka wiosny nie czyni', tym bardziej u siebie z najsłabszą drużyną ligi. Baran na swoją opinię pracuje już wiele lat i jednym meczem, z marnym rywalem, tych lat nie cofnie. Przed nim wyjazd do Grudziądza, zobaczymy co tam pokaże. Życzę mu jak najlepiej, ale nie wierzę w jego dobry wynik (+10).

Co do samego meczu, to Łódź miała tylko Adamczaka i Kildemanda. Za resztę mogliby startować szkółkowicze, różnicy by nie było. Nasi oczywiście odjechali dobre zawody, ale nie mieli się za bardzo z kim ścigać. Rozmiar wygranej jest imponujący, ale na mnie większe wrażenie zrobiły wygrane z Grudziądzem i przede wszystkim z Gnieznem.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2012, o 10:42 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#225 Postautor: meesha » 16 lipca 2012, o 10:38

Kildemanda :) Nie wiem po co to tak komplikować to nazwisko ;)

P.S. Deri - dzięki za wodę. Zdrowie małej!

P.S.2 Cytat wieczoru: "La primera kurva e mas importante" (hiszpańskojęzyczny widz - cokolwiek on robił na stadionie w Lublinie - tłumaczący dziecku dlaczego idą na pierwszy łuk). Zapis fonetyczny, proszę się nie czepiać ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...