Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

Re: Oprawa i doping na meczach

#2801 Postautor: InDorka » 11 września 2012, o 15:04

Obiecywalam milczec, ale nie usiedze, bo dalej nikt mnie nie rozumie

jestem w stanie jakoś tam zrozumieć rozładowywanie tych negatywnych emocji w taki a nie inny sposób
.
"Jakos tam" oznacza, ze troszke Ci sie podoba i troszke nie podoba, prawda? troszke jestes za, a nawet troszke przeciw :lol:

Manitou pisze: Przestańcie więc tu pisać jacy to inni są wspaniali, a w Lublinie same chamy, bo w dupie byli co niektórzy, gówno widzieli...

Piszac to zdanie sam sie zaliczyles do jednej z wymienionych grup. Zgadnij do ktorej...
Kibice pewnego klubu, którzy wg niektórych mediów i w opinii wielu osób są najlepsi w Polsce, nie mieli żadnych problemów z rzucaniem w nas kamieniami i ławkami, a cały stadion, bez wyjątku, meczał

Zapytam wprost skoro inaczej sie nie da:
Czy kiedys tam w Grudziadzu obrazal Was Watt, Karpow, Andersen, Kosciuch, Ljung, Cyran i Osmolski? ze na prezentacji wlasnie ich wyzwaliscie od xxx?
Macie uzasadnione pretensje do kibicow , a wyżywacie sie na zawodnikach, ktorzy nawet jakby bardzo chcieli nie moga sie obronic.

Teraz juz jasno sie wyrazilam czy mam narysowac?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

meesha
Trener
Kontakt:

#2802 Postautor: meesha » 11 września 2012, o 15:11

InDorka pisze:"Jakos tam" oznacza, ze troszke Ci sie podoba i troszke nie podoba, prawda? troszke jestes za, a nawet troszke przeciw :lol:

Prawda. Tak właśnie jest. A dokładniej - rozumiem np. zwyzywanie zawodnika za brutalny faul (nie raz mi się to zdarzyło), ale już nie rozumiem rzucania "ch..." ot tak po prostu, w czasie prezentacji.
Nie mam również nic przeciwko takim ogólnym przyśpiewkom typu "Ekstraliga dla Grudziądza bla bla bla", albo "druga liga, druga liga, Ostrovia", albo "wy nie macie tefałenu", albo dziesiątki innych jakie słyszy się na stadionach. To po prostu element tzw. negatywnego dopingu, którego nie da się wyeliminować :) Może te bluzgi czasem niepotrzebne, ale tak akurat wynika z rytmu i/lub rymu ;)
Dla mnie lepsze takie werbalne napinki niż naparzanie się kamieniami czy ławkami (a jedno i drugie daje upust negatywnym emocjom)...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#2803 Postautor: InDorka » 11 września 2012, o 15:25

O Krolu Goździku ktos mnie wreszcie zrozumial...sezon nie calkiem stracony :D

Nie mam nic do gwizdow czy meczenia jak to ktos napisal za niesportowe zachowanie, brutalna jazde i wpakowanie kogos w plot...ale nie na dzien dobry , na wyrost i na zapas /bo tylko 10 osob przyjechalo z Grudziadza i siedzialy jak myszki/.
Co do spiewania o ekstralidze, to tez w koncu Wasza sprawa co spiewacie, tylko czy w niedziele to nie bylo za wczesnie? Przeciez my mamy narazie guzik w kieszeni, a nie e-lige.
Nie lepiej zaspiewac po wygranej w Gnieźnie?
~~~~~~~~
~~~~~~~~

meesha
Trener
Kontakt:

#2804 Postautor: meesha » 11 września 2012, o 15:26

Ale to nie chodzi o to czy my ją mamy. Ważniejsze jest, żeby nie miał Grudziądz :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#2805 Postautor: InDorka » 11 września 2012, o 15:36

A o Grudziadzu nie mozna zaspiewac w Gnieźnie po wygranym/ zremisowanym meczu?

Dooobra, pasuje, nie mam zamiaru nikogo pouczac, wydawalo mi sie jednak ze forum to miejsce prezentowania roznych pogladow na ten sam temat, a tu sie okazuje ze mozna rozmawiac tak jak Meesha ale i tak jak inny pan "M" - pelna kultura i rzadko spotykana finezja :shock:
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2806 Postautor: Manitou » 11 września 2012, o 15:50

Obiecywalam milczec, ale nie usiedze, bo dalej nikt mnie nie rozumie

Jesteś kobietą, nie oczekuj niemożliwego.
:-P

A o Grudziadzu nie mozna zaspiewac w Gnieźnie po wygranym/ zremisowanym meczu

A co my mamy jakiś kompleks Grudziądza żeby o nim śpiewać na każdym meczu? Był mecz z Grudziądzem to można było sobie o nich pośpiewać, teraz jedziemy dalej, nie ma co się skupiać za bardzo na tej jednej drużynie.
I zejdź ze mnie z łaski swojej matko Tereso.

spectator

#2807 Postautor: spectator » 11 września 2012, o 16:07

InDorka pisze: tylko 10 osob przyjechalo z Grudziadza i siedzialy jak myszki/.

Z Grudziądza było więcej osób, w klatce około 20-25, a podobno jeszcze kilka osób nie wchodziło na stadion

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2808 Postautor: Cooper » 11 września 2012, o 16:08

InDorka pisze:Nie mam nic do gwizdow czy meczenia jak to ktos napisal za niesportowe zachowanie, brutalna jazde i wpakowanie kogos w plot...ale nie na dzien dobry

No ale przeciez z Grudziadzem sie tak od paru lat witamy, wiec o co kaman ;] Jak przyjezdzalo do nas Gniezno, Lodz czy inne Ostrowy to na dzien dobry bylo milo.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#2809 Postautor: InDorka » 11 września 2012, o 16:24

No ale przeciez z Grudziadzem sie tak od paru lat witamy, wiec o co kaman ;]

Moze o to, ze lubie jak zawsze jest milo?

Bystrzak z Ciebie.. odpowiadasz na wszystko , tylko nie na to Ci zarzucilam. :lol:
Odnosnie zas Teresy...prosta rada - nie podkladaj sie, to bede Cie omijala szerokim...
Slowo honoru :D /i z wielka nieukrywana przyjemnoscia/.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2810 Postautor: grzesieck » 11 września 2012, o 16:26

spectator pisze:
InDorka pisze: tylko 10 osob przyjechalo z Grudziadza i siedzialy jak myszki/.

Z Grudziądza było więcej osób, w klatce około 20-25, a podobno jeszcze kilka osób nie wchodziło na stadion

chuliganka znaczy sie, zakazy te sprawy, pewnie ganiali piknikow po parku ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#2811 Postautor: KosaRKS » 11 września 2012, o 16:39

może Cię to zdziwi, ale.... prawie trafiłeś ;)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2812 Postautor: Manitou » 11 września 2012, o 16:54

InDorka pisze:
No ale przeciez z Grudziadzem sie tak od paru lat witamy, wiec o co kaman ;]

Moze o to, ze lubie jak zawsze jest milo?

Bystrzak z Ciebie.. odpowiadasz na wszystko , tylko nie na to Ci zarzucilam. :lol:
Odnosnie zas Teresy...prosta rada - nie podkladaj sie, to bede Cie omijala szerokim...
Slowo honoru :D /i z wielka nieukrywana przyjemnoscia/.

Żeby jeszcze było z kim merytorycznie podyskutować to może bym się odniósł do tych "zarzutów". Niestety rozmowa wygląda tak: meesha mnie poparł to jest fajny, a reszta ma inne zdanie to chamy i prostaki ;-) wybacz ale wobec takich argumentów jestem bezsilny. W związku z tym, że zamiast dyskusji urzadzasz sobie personalne wycieczki nie kontynuuje wątku. Bye :-*

Awatar użytkownika
agu87

#2813 Postautor: agu87 » 11 września 2012, o 16:56

meesha pisze:
InDorka pisze:"Jakos tam" oznacza, ze troszke Ci sie podoba i troszke nie podoba, prawda? troszke jestes za, a nawet troszke przeciw :lol:

Prawda. Tak właśnie jest. A dokładniej - rozumiem np. zwyzywanie zawodnika za brutalny faul (nie raz mi się to zdarzyło), ale już nie rozumiem rzucania "ch..." ot tak po prostu, w czasie prezentacji.
Nie mam również nic przeciwko takim ogólnym przyśpiewkom typu "Ekstraliga dla Grudziądza bla bla bla", albo "druga liga, druga liga, Ostrovia", albo "wy nie macie tefałenu", albo dziesiątki innych jakie słyszy się na stadionach. To po prostu element tzw. negatywnego dopingu, którego nie da się wyeliminować :) Może te bluzgi czasem niepotrzebne, ale tak akurat wynika z rytmu i/lub rymu ;)
Dla mnie lepsze takie werbalne napinki niż naparzanie się kamieniami czy ławkami (a jedno i drugie daje upust negatywnym emocjom)...

Dokładnie o to mi chodziło.

speedwayowiec
Szkółkowicz

#2814 Postautor: speedwayowiec » 11 września 2012, o 19:25

Nie płaczcie dziewczyny :wink: Taka napinka to nie napinka. Najlepsze przed nami (patrz: Ekstraliga 2013) 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2815 Postautor: $korzen$ » 11 września 2012, o 20:28

spectator pisze:

Moze tych kilku zamiast do Lublina wybralo sie do Lubina? Znajac Grudziadzkie zwyczaje i umysly, to jest to dosc mocno prawdopodobne 8)

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#2816 Postautor: Scibi » 11 września 2012, o 22:02

Motor z Lublina Najlepsza w Polsce druzyna. :D
Ostatnio zmieniony 11 września 2012, o 23:52 przez Scibi, łącznie zmieniany 1 raz.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2817 Postautor: Manitou » 11 września 2012, o 23:36

Po co w ogóle piszesz takie rzeczy na ogólnodostępnym forum? Jak taki z Ciebie kibic Motoru to powinieneś wiedzieć, że o akcjach na wyjazdach w necie się nie pisze. Kto był ten wie co było, tym bardziej, że z tego co napisałeś to nie ma się czym chwalić.
Apel o zaprzestanie napinki też jest niezły, szczególnie biorąc pod uwagę co napisałeś w innym temacie.

Ogólnie mozna wywnioskowac ze dwie paczki z Lublina na sektorze gosci w Gnieznie bedzie. A co, niech czuja respekt

To zaprzestać czy jednak się napinać? Sam nie wiesz ;]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2818 Postautor: sadychor » 11 września 2012, o 23:44

A nawiazujac do tego "jestesmy...." w wykonaniu Stachyry, wyczekalem te dwa dni az ktos wspomni o postawie Davidoffa w niedziele. Otoz podszedl do plota, wytlumaczyl sie i dostal brawa.
Tania sensacje podlapalisci i byla jazda na dwie strony i trzy tematy, a juz o sprostowaniu cicho :? TVNy jedne :-P
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#2819 Postautor: Scibi » 12 września 2012, o 00:31

Manitou pisze:Po co w ogóle piszesz takie rzeczy na ogólnodostępnym forum? Jak taki z Ciebie kibic Motoru to powinieneś wiedzieć, że o akcjach na wyjazdach w necie się nie pisze. Kto był ten wie co było, tym bardziej, że z tego co napisałeś to nie ma się czym chwalić.
Apel o zaprzestanie napinki też jest niezły, szczególnie biorąc pod uwagę co napisałeś w innym temacie.

Ogólnie mozna wywnioskowac ze dwie paczki z Lublina na sektorze gosci w Gnieznie bedzie. A co, niech czuja respekt

To zaprzestać czy jednak się napinać? Sam nie wiesz ;]

Po co w ogóle odp na forum skoro mogles mi najpierw napisac na pw? -Tym samym uniemozliwiles mi usuniecie tego posta ale ok wybrne z tego. Czy ja uzywajac slowa " Respekt " ublizam kibicom z Gniezna? Lubie sie napinac ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu a widac nie kazdy widzi ta róznice. :?

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2820 Postautor: Manitou » 12 września 2012, o 00:58

Wyjaśnione na PW, nie ma tematu. Dobrze się stało, że zmieniłeś tego posta.
A poza tym to dobra napinka nie jest zła :)

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#2821 Postautor: Scibi » 12 września 2012, o 01:02

Ale w Gnieznie bedzie Nas paka 8) . Ja juz zyje tym meczem. :D

Rudy
Junior

#2822 Postautor: Rudy » 12 września 2012, o 07:22

InDorka pisze:
Zapytam wprost skoro inaczej sie nie da:
Czy kiedys tam w Grudziadzu obrazal Was Watt, Karpow, Andersen, Kosciuch, Ljung, Cyran i Osmolski? ze na prezentacji wlasnie ich wyzwaliscie od xxx?
Macie uzasadnione pretensje do kibicow , a wyżywacie sie na zawodnikach, ktorzy nawet jakby bardzo chcieli nie moga sie obronic.

Teraz juz jasno sie wyrazilam czy mam narysowac?

BRAWO !!! Nic dodać i nic ująć.
A najlepsze jest to ,że np. za rok lub dwa chcieliby tych zawodników widzieć u siebie w drużynie -żenada.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

katte

#2823 Postautor: katte » 12 września 2012, o 08:11

sadychor pisze:A nawiazujac do tego "jestesmy...." w wykonaniu Stachyry, wyczekalem te dwa dni az ktos wspomni o postawie Davidoffa w niedziele. Otoz podszedl do plota, wytlumaczyl sie i dostal brawa.
Tania sensacje podlapalisci i byla jazda na dwie strony i trzy tematy, a juz o sprostowaniu cicho :? TVNy jedne :-P

A co było prostować, skoro Dawid zrobił to sam? (pewnie nie czyta forum :lol: )
1. podszedł pod kraty, poprosił o ciszę
2. zaśpiewał "jesteśmy w Lublinie"
3. nikt nie podchwycił, bo przecież "byla jazda na dwie strony i trzy tematy"
4. ktoś go zawołał do krat, wytłumaczył, co śpiewamy w Lublinie, Dawid najwidoczniej zrozumiał, bo zaśpiewał "jesteśmy zawsze tam"
5. nikt nie podchwycił, ale dostał brawa

a całość można zobaczyć tu:
http://www.youtube.com/watch?v=7JUZQYWvRmY

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2824 Postautor: Cooper » 12 września 2012, o 08:53

No i ladnie sie chlopak odbudowal:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2825 Postautor: ravajas » 12 września 2012, o 10:09

InDorka pisze:Czy kiedys tam w Grudziadzu obrazal Was Watt, Karpow, Andersen, Kosciuch, Ljung, Cyran i Osmolski?
No własnie! Oni nam na tacy serce w niedzielę podali, a WY ich tak nieludzko potraktowaliście... Co za niewdzięczność ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks