Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piguła
Szkółkowicz

Re: skład na sezon 2013

#51 Postautor: Piguła » 17 września 2012, o 14:54

Rudy pisze:A co takiego Stachyra dziś pokazał,że go chcecie.Klepał że mocny jest na wyjazdach ,a jak było widzieliśmy. Stachyra wychowanek z Lublina ,bo nie ma co słuchać ,że mówi że on z Rzeszowa jak u nas na juniorce jeździł,ojciec trenerem u nas był tor znają od podstaw i On biedny mówi ,że na nasz tor spasować się nie może ?

Pewnie za to co pokazał w pozostałej części sezonu, ale że pewnie pójdzie do E-ligi, więc tematu nie ma.

Kargolo pisze: do tego myślę że w 1 lidze pracy będą szukać (...) może Szombierski

z tego co pamiętam to razem z Łagutą deklarował, chęć pozostania w Częstochowie i chyba włodarze Włókniarza nie mają nic przeciwko.

Priorytetem dla nas powinien być B. Pedersen, dwa najlepsze mecze w tym sezonie odjechał przeciwko nam, więc nie ma co ryzykować na przyszły sezon :D

LOLO

Re: Skład na sezon 2013

#52 Postautor: LOLO » 17 września 2012, o 15:11

Watt wspominał w jakimś wywiadzie, że jeżeli chodzi o 1 ligę to tylko będzie chciał śmiegać w GTŻ, nigdzie więcej.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#53 Postautor: Kargolo » 17 września 2012, o 15:30

Piguła pisze:
Kargolo pisze: do tego myślę że w 1 lidze pracy będą szukać (...) może Szombierski

z tego co pamiętam to razem z Łagutą deklarował, chęć pozostania w Częstochowie i chyba włodarze Włókniarza nie mają nic przeciwko.

Dlatego napisałem że może Szombierski. On jest teraz w Czewie bohaterem więc pewnie faktycznie zostanie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

kapsel

#54 Postautor: kapsel » 17 września 2012, o 15:59

Mój składzik
1.Misiek
2 jeleń, lebiedevs
3 stachyra
4 sunstroem,adamczak
5 b.pedersen
6 borowicz
7 łukaszewski

Teraz troszkę objaśnie
Misiek i dawid i dwaj mateusze na junirce obowiązek do zatrzymania na przyszły sezon.jeleń zapewne zostanie bo nikt go inny nie weżmie z 1 ligowych drużyn. lebiedevs - zaryzykował bym z nim jako seniora bo ogólnie w meczach wyjazdowych loko był wyróżniającą się postacią a po paru treningach na naszym owalu pomykał by tak samo jak w dauga. sundstroem i adamczak myślę że młodzi gniewni i warto by dać im szansę. a b.pedersen - chyba nie ma aż tak dużo lepszego drugiego raidera z gp jak on

Deri
Senior

#55 Postautor: Deri » 17 września 2012, o 16:17

Co się tak uczepiliście tego Stachyry :shock: Dawid nie zostanie u nas w klubie na 99.9%
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#56 Postautor: Hela » 17 września 2012, o 16:45

Ją też dołączam do grupy która nie może patrzeć jak daniel j hamuje na wejsciach, daje się omijać jak fura z sianem albo spada z 1 na 4 miejsce. Ale kto za niego? Generalnie za dużo nie ma co mieszać, ale przydałby się drugi pewniak pokroju miska.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#57 Postautor: Masi » 17 września 2012, o 17:22

Jelen zostanie jak zastanie Zdzichtex i Centrochem, to chyba jasne. I niech sobie będzie, tyko jako druga linia i nieprzełacany przez klub (przez swoich sponsorów moze być ;)). Priorytetem jest Misiek, Borowicz i Cam. Reszta do szukania, chociaż pewnie Łukaszewski tez zostanie z braku laku, ale ok, w Lublinie jeździ fajnie. Baranowi i Miesiącowi - mimo całej sympatii - dziękujemy. Dawid pewnie sam odejdzie, czuję, że to bedzie Rzeszów.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Piguła
Szkółkowicz

#58 Postautor: Piguła » 17 września 2012, o 17:23

kapsel pisze:lebiedevs - zaryzykował bym z nim jako seniora

na iTVL był materiał o szkoleniu juniorów i Kokin powiedział, że tam juniorzy podpisują kontrakt do 22 roku życia. Wątpię, żeby dało radę wykupić jego cyrograf.

kylong
Junior
Kontakt:

#59 Postautor: kylong » 17 września 2012, o 17:58

Jednym z najważniejszych zawodników do pozyskania jest na pewno Adamczak. W formie z tego sezonu, startując pod numerem 8, byłby idealnym uzupełnieniem. Na naszym torze radził sobie bardzo dobrze. Tylko pytanie, czy nie jest jakoś mocniej przywiązany w Łodzi...?
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: ravajas » 17 września 2012, o 17:58

LOLO pisze:Watt wspominał w jakimś wywiadzie, że jeżeli chodzi o 1 ligę to tylko będzie chciał śmiegać w GTŻ, nigdzie więcej.
Pieroży. Chyba jeszcze na oczy węgla nie widział.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#61 Postautor: grzesieck » 17 września 2012, o 18:04

kylong pisze:Jednym z najważniejszych zawodników do pozyskania jest na pewno Adamczak. W formie z tego sezonu, startując pod numerem 8, byłby idealnym uzupełnieniem. Na naszym torze radził sobie bardzo dobrze. Tylko pytanie, czy nie jest jakoś mocniej przywiązany w Łodzi...?

ja mam nadzieje, ze nie bedziemy korzystali z mozliwosci wystawiania zawodnika pod numerem 8, za duzo fochow w stylu Barana pozniej bedzie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#62 Postautor: Lumpproletariacki » 17 września 2012, o 18:13

miedziany
Senior

#63 Postautor: miedziany » 17 września 2012, o 18:29

D.S mówi juz o awansie w 2013 r. nie znając jeszcze budżetu, to do Niego niepodobne 8) :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#64 Postautor: Hayden » 17 września 2012, o 19:09

Davv pisze:Kościuch za Jelenia i świat? :lol: :lol:

Kościuch 1,824
Jeleń 1,844

Weź sobie kup koło...

Kosciuch dom - 1,563 / wyjazd - 2,056
Jelen dom - 2,314 / wyjazd - 1,275

Kosciuchowi lezy nasz tor, a jeszcze po kilku dodatkowych treningach moglby spokojne co mecz na nim robic powyzej 10pkt.
Motor mocny

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#65 Postautor: truskawa » 17 września 2012, o 19:15

kylong pisze:Jednym z najważniejszych zawodników do pozyskania jest na pewno Adamczak. W formie z tego sezonu, startując pod numerem 8, byłby idealnym uzupełnieniem. Na naszym torze radził sobie bardzo dobrze. Tylko pytanie, czy nie jest jakoś mocniej przywiązany w Łodzi...?
\

Adamczak, Lampart, Musielak. Nikt więcej ciekawy na ta pozycje nie przychodzi mi do głowy. Józek józkiem ale przydałby się mocno
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#66 Postautor: niespokojny » 17 września 2012, o 20:24

Jamrog jest jeszcze.

Co do skladu to Misiek, Borowicz powinni zostac. Jelen na sztuke, moze sie przebudzi i tak ciezko znalezc kogos lepszego na II linie. Jezeli fundusze by pozwolily to bym bral 3 z nastepujacych zawodnikow: Kościuch, Powazny, Bjarne, Lindbaeck, Jabłoński, Kylmaekorpi, Bogdanows, Łaguta, Andersson, Harris, Nicholls. Do rozwazenia Swiderski i Chrzanowski. Lepszych od obecnego stanu posiadania juz nie wyczrujemy raczej. Najbardziej by mi sie podobal taki sklad:

1. Miśkowiak
2. Kościuch
3. Powazny/Stachyra
4. Jeleniewski
5. Lindbaeck/Harris/Nicholls/Bjarne
6. Borowicz
7. Michalski/Łukaszewski

Uwazam ze powinnismy miec jedna gwiazde, ktora pociagnie wynik w kluczowych momentach.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

buby
Szkółkowicz

#67 Postautor: buby » 17 września 2012, o 20:29

a ja uwazam ze Miesiąc powinien zostac :) bo chłopak umie walczyc pokazał nie jednokrotnie

miedziany
Senior

#68 Postautor: miedziany » 17 września 2012, o 20:32

truskawa pisze:
\

Adamczak, Lampart, Musielak. Nikt więcej ciekawy na ta pozycje nie przychodzi mi do głowy. Józek józkiem ale przydałby się mocno

Z zawodników ktorych nazwiska wymieniliście ŻADEN nie będzie chciał startować pod 8 w 1 lidze. Jak już mieli byśmy mieć z nimi kontrakty w 2013 to pewnie będą zawodnicy podstawowi.

a ja uwazam ze Miesiąc powinien zostac bo chłopak umie walczyc pokazał nie jednokrotnie

Też tak uważam!

kapsel

#69 Postautor: kapsel » 17 września 2012, o 20:43

truskawa pisze:
\

Co do adamczaka to się zgodzę że warto jego sprowadzić. a jeśli chodzi o lamparta to nie wiem czy trzeba tak ryzykować i sprowadzać zawodnika który mało jeżdził w tym sezonie i raczej nie zachwycał(przypomina mi to pozyskanie sucheckiego w tamtym roku)

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#70 Postautor: rAdEk23 » 17 września 2012, o 20:56

Ja bym sobie odpuścił zawodnika z numerem 8... już raz to praktykowaliśmy za Kasińskiego i jak większość tu pamięta Daniel J nie był za bardzo zadowolony z tego;)

Co do składu, to nie widzę inne opcji jak zostawić Miska, Dawida, Daniela i Borowicza.

1. Miśkowiak
2. Krzysiek Jabłoński
3. Stachyra
4. Jeleniewski
5.Kylmaekorpi
6.
7. Borowicz

Rez: Puzon, Miesiąc,Woodward.

Do tego jakiegoś sensownego gościa i jedziemy ;)
Sipma Lublin :D :D :D

efeneJGH
Junior

#71 Postautor: efeneJGH » 17 września 2012, o 20:58

witam wszystkich

Jestem tu nowy (ale czytam od lat) choć już nie młody - pamiętam słynne 20 tys ludzi na Nielsenie i artykuł z "PS" : Przyjechał i przegrał...
Oparłbym skład na 2013 na zasadach: solidni Polscy seniorzy + jeden perspektywiczny, jedna armata z zagranicy.
moim zdaniem węgla należałoby podsypać następującym zawodnikom:

Miśkowiak
Jeleniewski
Krzysztof Jabłoński
Harris/B.Pedersen/Thomas H. Jonasson/Daniel Nermark
Adamczak/inne propozycje - na szybko nic mi nie wpadło do głowy
Borowicz
Michalski/Łukaszewski

Awatar użytkownika
pizek

#72 Postautor: pizek » 17 września 2012, o 21:24

No to jak bawimy się w wymarzony skład to ja bym to widział tak :D :

1) Miśkowiak - najlepszy zawodnik 1 ligi, w wielu meczach to jego punkty decydowały o wyniku drużyny a jak chce jeszcze zostać to nawet nie ma co się zastanawiać
2) K.Jabłoński - tak jak koledzy pisali wcześniej w najwyższej klasie rozgrywkowej nie wyszło, ale na 1 ligę będzie dobry. Poza tym nie powinien się jakoś bardzo cenić, ale trzeba działać szybko bo wiadomo, że do Gdańska mu bardziej po drodze
3) Stachyra/ Kościuch - mimo wszystko wierzę, że uda się Dawida zatrzymać w naszym klubie, jeżeli nie to brałbym Kościucha, który u nas na torze zawsze dobrze się prezentuje
4) Jeleń - Jeleń pewnie zostanie, jako 2 linia jak najbardziej się nadaje, poza tym na naszym torze prawie nie do ugryzienia.
5) Harris - w Ekstralidze po prostu się nie sprawdza i tyle. Co roku to samo, także już powinien opuścić trochę z tych $ swoich a jest to bardzo widowiskowo jeżdżący zawodnik i na naszym torze, gdzie jest pod koło powinien nieźle śmigać.
6) Borowicz - chłopak się rozwija, także oby tak dalej
7) Łukaszewski - u siebie potrafi mieć przebłyski i kapitalne biegi

Rezerwa: Kildemand i Woodward

Uważam, że skład marzenie...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#73 Postautor: Gelo » 17 września 2012, o 21:30

bez nazwisk konkretnych - do obecnego skladu potrzeba nam superarmatę z zagranicy - ktoś z GP lub ktoś z pogranicza GP oraz przydałby się junior na wyjazdy, bo Łukaszewski idzie w ślady swojego starszego kolegi z druzyny.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#74 Postautor: niespokojny » 17 września 2012, o 21:41

Mam mieszane uczucia co do Jablonskiego. Wczoraj stoczyl heroiczny boj z Kaczmarkiem o jeden punkt. Chyba przyczepne tory mu nie leza.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

efeneJGH
Junior

#75 Postautor: efeneJGH » 17 września 2012, o 21:47

Z racji położenia łatwiej nam chyba zatrudnić jakiegoś kangura (ląduje w wawce i heja na Lublin) niż Polaka z Gdańska czy z zachodniej Polski...