Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

Re: Skład na sezon 2013

#76 Postautor: truskawa » 17 września 2012, o 21:51

Jabol w Lublinie zawsze męczył się niemiłosiernie
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Koper
Trener
Kontakt:

#77 Postautor: Koper » 17 września 2012, o 21:57

Gelo pisze:bez nazwisk konkretnych - do obecnego skladu potrzeba nam superarmatę z zagranicy - ktoś z GP lub ktoś z pogranicza GP oraz przydałby się junior na wyjazdy, bo Łukaszewski idzie w ślady swojego starszego kolegi z druzyny.

Popieram. Myślę ze Bjarne Pedersen byłby OK.

BR
Senior

#78 Postautor: BR » 17 września 2012, o 22:18

Popieram, trzon drużyny jest dobry, juniorzy się rozjeżdżają. Jeśli Stachyra odejdzie to w jego miejsce Romek Povashny + jeszcze jeden obco klasy Bjarne.

Gecko
Szkółkowicz

#79 Postautor: Gecko » 17 września 2012, o 22:28

Nie wiem co wy widzicie w Harrisie - gość w tym sezonie bardzo szybko poleciał ze składu Częstochowy. Z Anglików to w miarę pewny jest jedynie Woffinden ale o takim zawodniku należy zapomnieć.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#80 Postautor: Popek » 17 września 2012, o 23:04

Wczoraj jechał Mirosław Jabłoński, a my narazie mowimy o Krzysztofie ;p

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#81 Postautor: Dobromir » 17 września 2012, o 23:05

Mirosław?? To chyba różne mecze oglądaliśmy.

meesha
Trener
Kontakt:

#82 Postautor: meesha » 17 września 2012, o 23:22

Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić, żeby tego tematu nie widzieć???
Bo jak sobie pomyślę ilu kierowników, prezesów i managierów do kwietnia tu będzie pisać różne farmazony to aż mi się jeść odechciewa :) A jeść trzeba podobno.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

harry
Trener

#83 Postautor: harry » 17 września 2012, o 23:25

Koper pisze:
Gelo pisze:bez nazwisk konkretnych - do obecnego skladu potrzeba nam superarmatę z zagranicy - ktoś z GP lub ktoś z pogranicza GP oraz przydałby się junior na wyjazdy, bo Łukaszewski idzie w ślady swojego starszego kolegi z druzyny.

Popieram. Myślę ze Bjarne Pedersen byłby OK.

Trzeba będzie pomyśleć o innym zagranicznym bo z moich rozmów wynika, że jakoś nikt w klubie nie tęskni za Bjarne P. :?
Coś wszyscy niewyraźnie smędzą o jakimś wrednym charakterze :?: :?: :?:
Ale nikt nie chciał rozwijać tematu.

Bardzo dobrze że trener dostał propozycję. Mam nadzieję że szybko się zdecyduje.
Dawida będzie bardzo trudno zatrzymać. Ma w głowie eligę i ciężko bedzie mu ją wybić z głowy.
Za to Misiek jak najbardziej jest do zatrzymania. Kto słuchał wywiadów pomeczowych ten wie.
Daniel miał chyba jeden z najgorszych sezonów w karierze seniorskiej. Pytanie podstawowe to czy to jest równia pochyła czy też zawodnik odwróci ten trend. Wiem, że Daniel bardzo mocno stara się ale często też jest tak że im bardziej człowiek się stara tym bardziej nie wychodzi. Wiem że przed meczem z Gnieznem zrobił bardzo ciekawy ruch, taki że byłem pewny że zrobi kilkanaście punktów. Ale chyba po pierwszym biegu coś się posypało i znowu wyszło kiepsko. Wszystko w rękach zawodnika.
Juniorzy robią co rok postępy i wierzę że w przyszłym roku bedą wymiatać ze hej. Muszą zostać.
Miesiąc zrobił postęp. Ostatnio zaczął mnie zaskakiwać na plus. Karol Baran miał fatalny początek sezonu nie jeżdżąc wcale a teraz jak zaczął się rozjeżdżać to się sezon skończył. Wielka niewiadoma.
Trzech zawodników na drugą linie jest. Misiek na jedynkę. Brakuje trójki i piątki.
Kościuch jak najbardziej mi się podoba. Na trójkę już bym zaczął z nim rozmowy. Kylmakorpi też niezły pomysł. Jabłonśki niezły napieracz ale naszego toru nigdy nie trawił.
Za to na piątkę nie mam pomysłu stuprocentowego. Harris często zawodzi. Nichols niby niezły ale też jakoś w tym sezonie nie był przekonywujący. Murzyn nie do wyrwania. Poważny nie głupi temat ale czy na piątkę? I czy do wyrwania z Długopisów? Może Ljung, Max? A może ktoś z eligi bo znowu jakoś przepisy zmienią? Trzeba JUŻ trzymać ręke na pulsie i rozmawiać.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
rafal13056

#84 Postautor: rafal13056 » 18 września 2012, o 00:52

1 misiek
2 mieciac/ kosciuch
3 jelen / stachyra
4 A Mroczka/ lebiediew
5 moze ułamek wiadomoze w kazdym powyrzej 10 by bylo ale za to $$$$
6 borowicz
7łukaszewski
rez baran cameron b pedersen

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#85 Postautor: Misionis » 18 września 2012, o 01:25

Nie bardzo rozumiem tego zachwytu nad B Pedersenem. Przypomnijcie sobie pierwszą część sezonu w jego wykonaniu. Gdyby był w naszym składzie w tym roku, to w rundzie finałowej by nie jechał. Piszecie o armatach ze Startu, a prawda jest taka, że wygrali z naszymi o włos. Przypominam 2 przegrane mecze z naszej strony 1 punktem - to jest tyle co nic, zwykły przypadek. Gdyby oba były wygrane, czyli zdobylibyśmy w tym sezonie 2 punkty więcej, wówczas przed ostatnim meczem bylibyśmy w elidze. Zobaczcie na bilans punktów - nasz jest najlepszy. Wniosek - w tym roku mięliśmy niesamowity skład, zabrakło tylko odrobinę szczęścia. Według mnie byliśmy najlepsi w lidze, świadczy o tym również bilans bonusów. W przyszłym roku obawiam się, że będzie bardzo trudno o podobny wynik.

Ziółkowski mówi, że zabrakło lidera w sezonie. Co on opowiada, jak Misiek był najlepszym zawodnikiem w lidze, zostawiając z tyłu jeźdźców z gp.

Dawid w wywiadzie wcale nie powiedział, że odejdzie, więc nie wykluczałbym go. Według mnie jeśli klub powie jasno, że w tym roku jedziemy o awans i zakontraktuje mocnego obco, to Dawid zostanie. Jasno powiedział, że zobaczymy jakie działacze będą mięli podejście, czyli jeśli będzie jazda bez aspiracji, to odejdzie, bo chce się ścigać z najlepszymi.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#86 Postautor: grzesieck » 18 września 2012, o 02:03

rafal13056 pisze:1 misiek
2 mieciac/ kosciuch
3 jelen / stachyra
4 A Mroczka/ lebiediew
6 borowicz
7łukaszewski

:lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#87 Postautor: truskawa » 18 września 2012, o 02:04

Bjarne najlepszy zawodnik na wyjeździe w I lidze 2012, w tym kotlety w Lublinie. Czego chcieć więcej? On plus Povazhny i Lampart pod 8 i lejemy wszystko co sie napatoczy.

Miśkowiak
Baran/Miesiąc/Woodward
Povazny/Stachyra
Jeleniewski
Bjarne Pedersen
Łukaszewski
Borowicz
Lampart

Mój skład marzenie
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

pulkownik
Junior

#88 Postautor: pulkownik » 18 września 2012, o 06:57

z tym A. Łaguta to nie taki zły pomysł. Jesli Dawid odejedzie to bierzmy go lub Poważnego. (albo 2 na raz). reszta składu powinna zostac. i do tego zapomniany trochę Woodward

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#89 Postautor: ravajas » 18 września 2012, o 07:46

Misionis pisze:jeśli klub powie jasno, że w tym roku jedziemy o awans i zakontraktuje mocnego obco, to Dawid zostanie.
O, to to! Z tym, że wiele osób pisze, żeby się z tą eliga nie spinać, ale jednocześnie chcą dobrych zawodników w składzie i ciekawych meczów. Otóż tak się nie da. Albo klub stawia sobie najwyższe cele i w oparciu o nie kompletuje skład, a wtedy dobrzy jeźdźcy są bardziej skłonni podpisać kontrakty, albo klub nie mówi nic (albo co gorsza: celuje w pierwszą czwórkę), to wtedy żaden poważny zawodnik nie zechce znaleźć się w klubie bez ambicji.

grzesieck pisze:
rafal13056 pisze:1 misiek
2 mieciac/ kosciuch
3 jelen / stachyra
4 A Mroczka/ lebiediew
6 borowicz
7łukaszewski

:lol:
Nie tezetomaniakuj ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#90 Postautor: Gelo » 18 września 2012, o 08:29

Trzeba zakontraktować zawodników/zawodnika, którzy zapewnią nam przynajmniej 2-3 wyjazdowe zwycięstwa. Co z tego, że mamy komplet bonusów jak przegrywamy z najsłabszymi drużynami w lidze i finalnie brakuje nam tych 2 dużych punktów. Dlatego jeszcze raz powtarzam - zagraniczna superarmata, której wszystko jedno czy jedzie "u siebie" czy "na wyjeździe" i jakiś junior, który powalczy na wyjazdach o te 5-6 punktów. Kto może być armatą? Ropa? Bez żartów - ani u siebie ani na wyjedzie nie przekroczył 2 punktów. To miły chłopak i widowiskowy ale nie samym meczem w Lublinie człowiek żyje. Podobnie jest z Bjarne - rzeczywiście chyba się na nas uwziął w rundzie finałowej ale w całym sezonie nie jeździł tak rewelacyjnie. Davey? Na naszym torze przegrywał z Łukaszewskim, generalnie jest dość miękki i odpuszcza jak mu się włoży koło. No i podobno nie rusza się z Grudziądza. Antonio? - byłoby miło ale tylko naiwniak będzie myślał, że jest do wyrwania z Gniezna. Norbi? To pracowity i zdolny chłopak ale ma dwie wady - jest kontuzjogenny i zdarzają mu się takie mecze, że aż się płakać chce.
Moim zdaniem powinniśmy się skupić na kilku nazwiskach w miarę realnych, z czego dwóch nie trawię. Wybierałłbym spośród (kolejność przypadkowa): Ljung, Nicholls, Harris, Bjerre oraz... Andersen i Karlsson. Zakładając, że Grudziądz będzie obok Gdańska najpoważniejszym naszym rywalem - wyciągnięcie im kogoś jest upieczeniem podwójnej pieczeni.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#91 Postautor: sting126 » 18 września 2012, o 08:47

Nikt nie wspomina o Nermarku, a Szwed przeżywa drugą młodość (śr. 1,965 w e-lidze, dom 2,089, wyjazd 1,825 czyli dość stabilnie), nie sądze żeby był specjalnie drogi, a z każdym rokiem e-liga będzie dla niego coraz cięższym kawałkiem chleba...
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#92 Postautor: kibicLBN » 18 września 2012, o 08:54

Gelu ale w czym lepszy jest w tej chwili Hansio czy Karlsson od Ropy ?
Harris? Nadal go lubię. To twardziel, walczak, widowiskowo jeździ, ale się mocno ceni, jest bardzo niepewny i tylko jeden sezon w polskiej lidze miał naprawdę dobry i był wtedy skuteczny. Dodajmy że było to 5 lat temu i każdy pamięta tryumf w GP w Cardiff.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#93 Postautor: Dobromir » 18 września 2012, o 09:20

Gelo pisze:Trzeba zakontraktować zawodników/zawodnika, którzy zapewnią nam przynajmniej 2-3 wyjazdowe zwycięstwa. Co z tego, że mamy komplet bonusów jak przegrywamy z najsłabszymi drużynami w lidze i finalnie brakuje nam tych 2 dużych punktów. Dlatego jeszcze raz powtarzam - zagraniczna superarmata, której wszystko jedno czy jedzie "u siebie" czy "na wyjeździe" i jakiś junior, który powalczy na wyjazdach o te 5-6 punktów. Kto może być armatą? Ropa? Bez żartów - ani u siebie ani na wyjedzie nie przekroczył 2 punktów. To miły chłopak i widowiskowy ale nie samym meczem w Lublinie człowiek żyje. Podobnie jest z Bjarne - rzeczywiście chyba się na nas uwziął w rundzie finałowej ale w całym sezonie nie jeździł tak rewelacyjnie. Davey? Na naszym torze przegrywał z Łukaszewskim, generalnie jest dość miękki i odpuszcza jak mu się włoży koło. No i podobno nie rusza się z Grudziądza. Antonio? - byłoby miło ale tylko naiwniak będzie myślał, że jest do wyrwania z Gniezna. Norbi? To pracowity i zdolny chłopak ale ma dwie wady - jest kontuzjogenny i zdarzają mu się takie mecze, że aż się płakać chce.
Moim zdaniem powinniśmy się skupić na kilku nazwiskach w miarę realnych, z czego dwóch nie trawię. Wybierałłbym spośród (kolejność przypadkowa): Ljung, Nicholls, Harris, Bjerre oraz... Andersen i Karlsson. Zakładając, że Grudziądz będzie obok Gdańska najpoważniejszym naszym rywalem - wyciągnięcie im kogoś jest upieczeniem podwójnej pieczeni.

Gelu, czy Harris, Andersen cokolwiek gwarantują? Dla mnie nie. Andersen nie poradził sobie w 1 lidze a o Harrisie to już wole nie myśleć co by wyprawiał. Obydwaj konsekwentnie co roku obniżają loty. Karlssona pomimo sympati do tego zawodnikabym nawet bym nie rozważał - będzie miał 44 lata i nie oszukujmy się ten sezon pokazał, że już się kończy. Kościuch zgadzam się poziom Jeleniewskiego więc po co zamieniać "swojaka". Watt też mnie nie przekonuje.

Jak dla mnie powiniśmy rozważać:
K. Jabłoński - 1 ligowy napieracz spokojnie 10 pkt/mecz
Ljung - niepokojąca słaba średnia na wyjazdach 1,7
Nicholls - to samo
T.H. Jonasson - to mógłby być strzał pokroju Miśka w tym roku.
Nermark - wątpie żeby odszedł z Czewy
Woffinden - na 1 ligę 10 punków zrobi na wyjazdach

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#94 Postautor: Cooper » 18 września 2012, o 09:34

Bardzo fajny pomysl z Piotrkiem Swiderskim, bardzo dobry, ambitny zawodnik, po slabszym sezonie (ale przez kontuzje). Poza tym bylbym raczej spokojny o kwestie sprzetowe. No i chyba generalnie wpisywalby sie idealnie w polityke klubu.

Oczywiscie gdyby byly takie mozliwosci, to fajnie bylo szarpnac jakiegos napieracza z GP:)

Aha, mysle, ze powinnismy poszukac tez jakiegos juniora, na "trzeciego".

Podobnie jak Grzesiecek uwazam, ze bez sensu jest pomysl z obsadzaniem "8", przeciez jesli bedziemy przegrywac to beda taktyczne, a jak wygrywac, to kto chetnie odda bieg? Ewentualnie dalbym tam wlasnie tego 3-ego juniora.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#95 Postautor: $korzen$ » 18 września 2012, o 09:37

Jonasson? Czy wyscie poszaleli 8) ? Przeciez bedzie sie bilo o niego pol E-Ligi. Nie widze rowniez wiekszych szans na Nermarka, poki bedzie forma to bedzie smigal w E-Lidze. Ljung jest bezproduktywny na kopie co dyskwalfikuje go w przedbiegach. Ogolnie uwazam, ze ciezko bedzie wyrwac kogos z GP, ale jezeli mamy faktycznie walczyc o E-Lige to bez zagranicznej armaty sie nie obedzie. Z reszta kurde, mam nadzieje, ze w klubie w koncu przejrza na oczy i skonczy sie eksperymentowanie ze Steadami, Madsami, Filinovami i innymi tej watpliwej masci. Ja bym bardzo powaznie rozpatrzyl Lindgrena i Watta. Lindgren na betonie jedzie az milo i mamy z glowy wyjazdy gdzie bedzie naginal spokojnie po 11-13pkt wszedzie. Rajcujemy sie Toninho, Bjarne, Hansiem a nie chcemy Watta ktory mial wieksza srednia od wszystkich z tej trojki? To na prawde dobry zawodnik i z tego co mi wiadomo identyfikuje sie z druzyna. Koniecznie trzeba robic podchody pod Kildemanda bo uwazam, ze "lada dzien" bedzie rozdawal karty w I lidze. W miejsce Dawida Krzysiek Jablonski. Uwazam, ze Jabol jest na tyle doswiadczonym zawodnikiem, ze po kilku treningach spokojnie rozgryzie nasz tor. Jak najbardziej jestem tez za Kosciuchem, ale tak jak pisal bodajze Gelo, jest podatny na kontuzje. Ale tez nie oszukujmy sie, Kosciuch w gazie to material na top 5 I ligi. Jest tez Chrzanowski. Blagam natomiast o jedno, nie zaczynajmy dyskusji o Kuciapie 8) A no i A. Laguta to rowniez swietna opcja. Kiedy robimy jakis sondaz? 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#96 Postautor: Gelo » 18 września 2012, o 09:40

Gelu ale w czym lepszy jest w tej chwili Hansio czy Karlsson od Ropy ?

hm... we wszystkim?
Gelu, czy Harris, Andersen cokolwiek gwarantują? Dla mnie nie.

Nie gwarantują nic. Ale po prawdzie nie ma w tej chwili zawodników którzy "coś" gwarantują. Nawet Gollobowi trafiają się takie wpadki, że nic tylko siąść i płakać. A na poziomie 1 ligi tym bardziej trudno jest się spodziewać pewniaków. Nawet taki Antonio - wygrywa GP a przyjeżdża do Lublina i robi 7 oczek.
K. Jabłoński - 1 ligowy napieracz spokojnie 10 pkt/mecz

Straszny buc, w dodatku gnieźnieński betoniarz - zupełnie nie na nasz tor. Coś w tym jest, że w Gnieźnie musieli go kopnąć w cztery litery żeby awansować.
Ljung - niepokojąca słaba średnia na wyjazdach 1,7

Zawodnik na Grudziądz i Gdańsk - a to będą najważniejsze mecze.
T.H. Jonasson - to mógłby być strzał pokroju Miśka w tym roku.

Nie do wyjęcia z Gdańska. No chyba, że naszym trenerem zostanie Chomski.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#97 Postautor: Cooper » 18 września 2012, o 09:42

Korzen, zazwyczaj sie z Toba mozna zgodzic, ale troche niekonsekwentnie piszesz tym razem:

$korzen$ pisze:skonczy sie eksperymentowanie ze Steadami, Madsami, Filinovami i innymi tej watpliwej masci.
Koniecznie trzeba robic podchody pod Kildemanda bo uwazam, ze "lada dzien" bedzie rozdawal karty w I lidze. 8)

Dla mnie Mads i Kildemand to "jeden worek", a Twoje przeczucie, ze bedzie wymiatal to troszke za malo. Wiec albo eksperymentujemy albo nie. Bo jesli tak, to wystarczy zostawic Woodwarda (na zasadzie kontrolowanego eksperymentu, ze bedzie jeszcze lepszy), albo walimy z grubej rury i bierzemy Toninho.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#98 Postautor: $korzen$ » 18 września 2012, o 09:46

No w sumie masz racje, proponuje go dlatego, ze zrobil na mnie duze wrazenie. Agresywny, szybki, ma dobre zaplecze sprzetowe, mlody.... oprocz tego duzo dobrego mowia o nim w Lodzi. Uwazam, ze warto zaryzykowac. Ewentualnie moze byc Jokerem z lawki na wypadek slabszej postawy badz kontuzji innych. Na temat Madsa cala zime mowilem, zeby sie nie podpalac. Uwazalem go za bardzo przecietnego zawodnika i ten sezon mnie tylko w tym utwierdzil.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#99 Postautor: sadychor » 18 września 2012, o 10:14

100 stron tej menadzerki do lutego bedzie :?
Ale ale, jest szansa, ze nie skonczy sie tylko na klepaniu klawiatury.
Jak ktos chce u nas widziec Watta, to proponuje nie siedziec bezczynnie tylko zrobic sesje swojej zonie/dziewczynie a'la otomoto.pl i wyslac via fejs/twitter or sth.
Moze sie skusi i u nas zapusci korzenia.

PS Te foty to najlepiej na sciernisku robic, obecnosc bali slomy wskazana.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#100 Postautor: ptgt » 18 września 2012, o 10:17

O Madsie raczej dużo powiedzieć nie możesz bo jechał tylko 2 meczach, które były ciężkimi wyjazdami. Co z tego, że cieniował na wyspach? Cam też w tym roku tam się nie spisał a u nas latał aż miło.
Powazhny, mógłby być dobrą drugą linią. Karlsson, Max? Proszę was...
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata