Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
coś mi się obcięło przy pisaniu posta, bo cytowałem, chciałem napisać o tym czy mozna zostawić cały skład z poprzedniego roku pomimo przekroczenia kmsu. Tamten post do kasacji
A tak w ogóle to 17 najlepszych juniorów w Ekstra z tego roku przekroczyło ksm 4, czyli NIE BĘDĄ MOGLI wystartować na pozycji juniora w 2013. Oznacza to że tacy np Curyło, Woźniak, Adamczak, Sówka, Musielak są do wzięcia w I lidze, chyba, że ktoś ich na seniorke rzuci.
Niestety ci dwaj pierwsi najbliżej będą mieli do Grudziądza i to najbliżej nie tylko jesli chodzi o odległość...
A tak w ogóle to 17 najlepszych juniorów w Ekstra z tego roku przekroczyło ksm 4, czyli NIE BĘDĄ MOGLI wystartować na pozycji juniora w 2013. Oznacza to że tacy np Curyło, Woźniak, Adamczak, Sówka, Musielak są do wzięcia w I lidze, chyba, że ktoś ich na seniorke rzuci.
Niestety ci dwaj pierwsi najbliżej będą mieli do Grudziądza i to najbliżej nie tylko jesli chodzi o odległość...
Ostatnio zmieniony 20 września 2012, o 15:58 przez truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
istred pisze:(...)ale jeśli propozycje eligowe wejdą, (...),trzeba będzie rozmawiać z takimi zawodnikami jak Iversen, Zagar, Vaculik, Buczkowski...(...)
Tak, zauwazylem to jesli, ale nadal:
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
truskawa pisze:A tak w ogóle to 17 najlepszych juniorów w Ekstra z tego roku przekroczyło ksm 4, czyli NIE BĘDĄ MOGLI wystartować na pozycji juniora w 2013. Oznacza to że tacy np Curyło, Woźniak, Adamczak, Sówka, Musielak są do wzięcia w I lidze, chyba, że ktoś ich na seniorke rzuci.
Ja jestem ciekaw kiedy w polskim speedway zaczną obowiązywać jasne dla wszystkich przepisy tak aby istniały przynajmniej przez 5 lat. Mi w tej chwili wydaje się to nierealne, za duży bałagan, za dużo niepotrzebnych pomysłów, za mało odpowiedzialnych osób. Kiedyś dojdzie do tego że 1 liga zrówna się poziomem z ekstra.
5 lat? Ja to bym chciał żeby choć jedną zimę spokojną mieć...
truskawa pisze:A tak w ogóle to 17 najlepszych juniorów w Ekstra z tego roku przekroczyło ksm 4, czyli NIE BĘDĄ MOGLI wystartować na pozycji juniora w 2013. Oznacza to że tacy np Curyło, Woźniak, Adamczak, Sówka, Musielak są do wzięcia w I lidze, chyba, że ktoś ich na seniorke rzuci.
Nie ufaj statystykom SF
Z regulaminu:
nie uwzględnia się:
- dwóch najlepszych i dwóch najgorszych meczów zawodnika pod względem średniej z danego meczu,
- biegów, w których zgodnie z tabelą biegów startują wyłącznie zawodnicy młodzieżowi.
Więc zostanie pewnie max 4 takich juniorów: Dudek, Zmarzlik, Piotrek Pawlicki i Musielak. A raczej oni znajdą miejsca w swoich drużynach.
Pozdro
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!
Jezeli dobrze ogarniam ten regulamin - i ufajac statystykom SF - to wychodzi na to, że z obecnego składu Leszna w przyszłym roku będzie 8 kandydatow na seniora: 5 "prawdziwych" seniorow - Hampel, Przemek Pawlicki, Balinski, Batchelor i Pavlic - i 3 juniorow, ktorzy beda mogli jechac tylko na pozycjach seniorskich bo KSM>4 - Piotrek Pawlicki, Tobiasz Musielak i Kamil Adamczewski. Czyli beda szukac "ogorka" na juniora - a 2 z tej osemki pewnie odejdzie. Moze sie okaze, ze bardziej im sie przyda Lukaszewski, niż para Musielak-Adamczewski - na e-lige pseudo-seniorzy, a dla pierwszej ligi - dwoch bardzo dobrych juniorow
a nie ufajac statystykom SF i odliczajac biegi juniorskie -Adamczewski zalapie sie na juniora, ale Tobiaszowi pewnie pozostanie walka o miejsca 1-5.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
a to pogodzili sie juz z Hampelem? przeciez odchodzic mial z Leszna...
METHANOL ADVENTURE TEAM
No tak pisali ale to jednak lider zespolu. Rozmawialem z kumplem z Bydgoszczy - tam jakos bez rewelacji z kasa i ponoc zaden extra sklad sie nie szykuje. Laguta w pierwszej lidze robil swietne wyniki - u nich mial slaby sezon, ale teraz jego niski KSM moze byc w e-lidze w cenie. Wozniak i Curylo - KSM na extralige maja taki "seniorski" - ale jak tam cienko z kasa to moze sie okazac, ze faktycznie beda jezdzic na seniorze. Ja mialem przez chwile nadzieje na Harrisa - na naszej plastelinie by fruwal - ale znow wyglada na to, ze te cienkie KSM-y z e-ligi beda nie do wyjecia bo tam beda baaardzo potrzebne.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
istred pisze:PS. Jeszcze pytanie: nie ma przypadkiem takiego przepisu, że przepisy o KSM nie dotyczą zespołu, który występuje w takim składzie jak rok wcześniej?
Tak jeśli drużyna nie przekroczy KSM-u 43.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
W ogóle to najnowsze hasło brzmi - ,,Ekstraliga dla najlepszych - taki uj" tak słyszałem 
No ale Zmarzlik wskoczy na seniora, ktoś wypadnie i zamiast tego junior 2,5 i jakoś na styku powinno być.
Ciekawe, czy po takiej zmianie "na minus" dana drużyna dalej jest traktowana jako "niezmieniony skład", bo wskakuje przecież nowy junior
tak czy inaczej SICK
Ciekawe, czy po takiej zmianie "na minus" dana drużyna dalej jest traktowana jako "niezmieniony skład", bo wskakuje przecież nowy junior
tak czy inaczej SICK
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
no wtedy bedzie owszem na styku i jezeli juniorami beda Cyfer i Kaczmarek, to powinno to sie lapac pod definicje niezmienionego skladu, ale czy tak jest w rzeczywistosci, to pewnie nikt nie wie : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
A zespół z I ligi który będzie jechał w barażach będzie się musiał osłabić na pojedynek z eligowcem 
Miśkowiak, Nermark, Harris. Przypomina Wam to coś? Mi spadek KMO do drugiej ligi w 2009.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Nicki Pedersen ze Świderskim i T.H. Jonassonem też spadli...trzeba uczulić Sprawkę na tych nieudaczników... 
no i trzeba pamietac o takich nieudacznikach jak Jonsson, Walasek, Kosciecha i Lindbaeck, ktorzy spuscili Polonie do I ligi w 2010 :]
Emila pominalem, bo byl kontuzjowany przez wiekszosc sezonu
Emila pominalem, bo byl kontuzjowany przez wiekszosc sezonu
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ciekawe czy Cyprian Szymko i Mathias Thoernblom nikogo nie spuścili niżej...byliby w sam raz w razie czego...
Mi tam marzy się skład z Michael Jepsen Jensen i brakiem D.Stachyry. Na kij nam taki zawodowiec gdzie nie wie jak jechać po naszym torze
Priorytetem jest zatrzymanie M.Borowicza nie widzę innej opcji jak i M.Łukaszewskiego gdzie będzie miał ostatni sezon juniora.
Do tego P.Miesiąc. Chłop nie pierdzieli się, walczy o każdy centymetr toru i o to chodzi. Wiadomo Misiek
A reszta niech spada. Już dosyć amatorki.
Priorytetem jest zatrzymanie M.Borowicza nie widzę innej opcji jak i M.Łukaszewskiego gdzie będzie miał ostatni sezon juniora.
Do tego P.Miesiąc. Chłop nie pierdzieli się, walczy o każdy centymetr toru i o to chodzi. Wiadomo Misiek
Paradoksalnie, Dawid powinien byc zmiennikiem Jeleniewskiego (wyjazd/dom), tylko ktory z nich podpisze kontrakt w I lidze bez gwarancji startow, albo z 50% gwaracja? Gwiazdki maja swoje jazdy poza torem. Wydaje sie, ze Jelen troche zszedl na ziemie, a Dawid? Nikt nie ceni chimerycznych zawodnikow - ja osobiscie go widze.. ale ja to se moge...
- niespokojny
- Trener
W pierwszej kolejnosci powinnismy zawalczyc o Michalskiego. Na naszym torze nauczy sie jechac, a na wyjazdach duzo wiecej rokuje. Jak chcemy awansowac to trzeba nam zawodnikow zdobywajacych punkty i na wyjazdach. Łukaszewski zdobywa punkty tylko na naszym torze. Wszedzie na wyjezdzie bieda.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
dokladnie - dlatego obok zatrzymania Miśka, pozyskanie juniora na 5-6 punktów na wyjezdzie powinno być priorytetem. Łukaszewski poszedł w ślady Jelenia, Borowicz coś rokuje - ale jeszcze dla niego będzie chyba za wcześnie. A trzeba pamietać, że obok Grudziądza (prawdopodobnie) głownym naszym rywalem bedzie Gdańsk, który ma znakomitego Pieszczka.
zakontraktujmy Krzyska Jablonskiego i wyjazd do Gdanska nam nie straszny 
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
wróbelki ćwierkają, że obaj Jabole mogą wylądować w Gdańsku. Do tego Jonasson, Gafurow, Suchecki i Pieszczek. Niezła paka na 1 ligę.