Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012
Re: Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012
To nigdzie indziej, jak w Grudziądzu obrzucali bananami Lindbaecka. To oni zaczęli napinke w Lublinie chcąc rzucać śmietnikami. To ich prezes nie chcąc pogodzić się z porażka protestował. No ale może faktycznie to jest prawdziwa kibicowska postawa, tylko ten Lublin taki wrogi i zaburaczony.
P.S
Czarek jak spadnie Wrocław w co wątpię to raczej szanse na awans znacznie się zmniejszą, no ale kibicuj komu chcesz, obyś tylko nie wpadł na pomysł z szalikiem GTŻu siedzieć a sektorze i jeździć po innych miastach w Polsce.
P.S
Czarek jak spadnie Wrocław w co wątpię to raczej szanse na awans znacznie się zmniejszą, no ale kibicuj komu chcesz, obyś tylko nie wpadł na pomysł z szalikiem GTŻu siedzieć a sektorze i jeździć po innych miastach w Polsce.
radonis pisze: Problem polega na tym, że w Grudzioncu zwyczajnie "kibice" budują swoją tożsamość na posiadaniu wrogów, na byciu anty i stąd nikt ich nie szanuję, bo tak naprawdę oni mają w poważaniu tylko siebie. To też się przekłada na ich "miłość" do klubu i drużyny.
a to ciekawe...
METHANOL ADVENTURE TEAM
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
to chyba mialo byc w znaczeniu, ze oni szanuja tylko siebie.
motoru brum
GeloG89 pisze:To nigdzie indziej, jak w Grudziądzu obrzucali bananami Lindbaecka. To oni zaczęli napinke w Lublinie chcąc rzucać śmietnikami. To ich prezes nie chcąc pogodzić się z porażka protestował. No ale może faktycznie to jest prawdziwa kibicowska postawa, tylko ten Lublin taki wrogi i zaburaczony.
P.S
GeloG89 daj spokój twe argumenty może i są celne, ale nie przesadzaj! Robienie z Grudziądza chamów to strzał w kolano. Nikt nie jest święty my również po kolejnym meczu odwołanym z nimi. Hordy matołów wiszących na płocie i bluzgających na lewo i prawo. Nikt nie jest święty a wybryki są, ale to pojedyncze ekscesy, bo bananów nie rzucał cały Grudziądz tylko garstka wieśniaków, którzy zostali napiętnowani przez normalnych kibiców grudziądzkich. Fiałek nie jest jedynym, który składał protesty w żużlu i nie ostatni. Nie chcę być tu żadnym obrońcą w sprawie, ale chyba stanowczo za długo jeździliśmy w 2 lidze.
truskawa pisze:Skoncentruj się proszę Ciebie na sprawach czysto sportowych na tym forum, bo o kibicowskich nie masz pojęcia.
koncentrował się będę na czym mi się będzie podobało...sprawy kibicowskie (dotyczące animozji między kibicami) są w w lubuskim i na piłce - tu możemy poczytać jedynie o netowej napince i agresji wyrażanej gwizdaniem na zawodnika
zastanawiam się czy grupa wyjazdowa w Grudziądzu tez krzyczała o E-Lidze dla tego miasta...
grzesieck pisze:radonis pisze: Problem polega na tym, że w Grudzioncu zwyczajnie "kibice" budują swoją tożsamość na posiadaniu wrogów, na byciu anty i stąd nikt ich nie szanuję, bo tak naprawdę oni mają w poważaniu tylko siebie. To też się przekłada na ich "miłość" do klubu i drużyny.
a to ciekawe...
Gwoli wyjaśnienia "mieć kogoś w poważaniu" to stwierdzenie szacunku i uznania, a "mieć kogoś/coś w głębokim poważaniu" to związek frazeologiczny oznaczający coś ZGOŁA odwrotnego
manjolo pisze:to chyba mialo byc w znaczeniu, ze oni szanuja tylko siebie.
To ciekawe, bo mają dobry układ z Polonia Bydgoszcz, a jeszcze kilka lat wstecz mieli 10letnią zgodę z CKM Włókniarz Częstochowa.
Może napiszcie, z kim MY mamy lub mieliśmy zgody
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Jestem zdumiony tym co piszecie
O ile nie będę się wypowiadał na tzw. "tematy kibicowskie" to z publicznością żużlową w G-dzu tak źle nie jest jak niektórzy sądzą. To co napisał Gelo to jest dla mnie absurd rodem z ust Macierewicza. Każdy zawodnik lubelski oraz lubelska publiczność na ostatnich meczach została przywitana oklaskami, oprócz być może Stachyry, któremu na pewno kilka osób pamięta faul na Kempińskim i groźną kontuzję tego drugiego. Zapewne macie jakieś niemiłe wspomnienia sprzed lat ale żeby zwykłą tzw. piknikową publiczność w to mieszać? A w Lindbaecka nikt bananami nie rzucał...
O ile nie będę się wypowiadał na tzw. "tematy kibicowskie" to z publicznością żużlową w G-dzu tak źle nie jest jak niektórzy sądzą. To co napisał Gelo to jest dla mnie absurd rodem z ust Macierewicza. Każdy zawodnik lubelski oraz lubelska publiczność na ostatnich meczach została przywitana oklaskami, oprócz być może Stachyry, któremu na pewno kilka osób pamięta faul na Kempińskim i groźną kontuzję tego drugiego. Zapewne macie jakieś niemiłe wspomnienia sprzed lat ale żeby zwykłą tzw. piknikową publiczność w to mieszać? A w Lindbaecka nikt bananami nie rzucał...
Widze że "sezon kibicowski" jeszcze się nie skończył

To co napisał Gelo to jest dla mnie absurd rodem z ust Macierewicza.
Sugerujesz, że nie byłem tam gdzie byłem lub się przesłyszałem?
cały czas stoisz tam gdzie ZOMO 
Gelo pisze:To co napisał Gelo to jest dla mnie absurd rodem z ust Macierewicza.
Na meczu GKM-u z Rybnikiem byłeś w Grudziądzu?
Awizowane składy:
ŻKS Ostrovia:
1. Mariusz Staszewski
2. Rory Schlein
3. Władimir Borodulin
4. Adrian Gomólski
5. Peter Karlsson
6. Marcin Nowak
ROW Rybnik:
9. Jacek Rempała
10. Oliver Allen
11. Mariusz Fierlej
12. Pontus Aspgren
13. Roman Chromik
14. Łukasz Piecha
Jak dla mnie ROW bez szans
ŻKS Ostrovia:
1. Mariusz Staszewski
2. Rory Schlein
3. Władimir Borodulin
4. Adrian Gomólski
5. Peter Karlsson
6. Marcin Nowak
ROW Rybnik:
9. Jacek Rempała
10. Oliver Allen
11. Mariusz Fierlej
12. Pontus Aspgren
13. Roman Chromik
14. Łukasz Piecha
Jak dla mnie ROW bez szans
Mad pisze:Gelo pisze:To co napisał Gelo to jest dla mnie absurd rodem z ust Macierewicza.
Na meczu GKM-u z Rybnikiem byłeś w Grudziądzu?
Nie - pisałem o meczach Grudziądz - Lublin, w tym tegorocznych
GeloG89 pisze:Czarek jak spadnie Wrocław w co wątpię to raczej szanse na awans znacznie się zmniejszą, no ale kibicuj komu chcesz, obyś tylko nie wpadł na pomysł z szalikiem GTŻu siedzieć a sektorze i jeździć po innych miastach w Polsce.
Ty natomiast nie pokazuje się w szaliku Sparty, zwłaszcza w Gorzowie ze względu na niedawną przyjaźń wrocławian i innego dolnośląskiego klubu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
truskawa pisze:(...)Może napiszcie, z kim MY mamy lub mieliśmy zgody
Ostrow, ZG, Rzeszow - bardzo przyjemne ekipy (Rzeszow ciezko nazwac ekipa), wspolne ogniska, frisbee kamieniami, pomoc w niesieniu siatki, itp.
Nomenklatura kibicow pilkarskich jest ciut nie na miejscu, bo to nie ta piaskownica, nie te zasady. Uwazac trzeba ZAWSZE, ale sa miasta gdzie jedzie sie z glowa pelna przemyslen oraz takie gdzie mozna sie spodziewac wiekszego "luzu". Wplyw maja na to tez oczywiscie zazebiajace sie kibicowskie swiaty, Wielkopolska, Lodz itp.
Co do Grudziadza... Powszechna wrogosc do wszystkiego co obce i, co najdziwniejsze, swoje jest hmmm zatrwazajaca
Jak oni sami wiedza o co im chodzi, to pol biedy. Jesli przyczyny konfliktu z klubem, o ktorych ja slyszalem, sa realne (nieweryfikowalne w naszm gronie, sorry sacreble9, zarzucajac klamstwo Gelowi straciles wiarygodnosc) to to miasto musi wydac jeszcze ze trzy nieskazone pokolenia, zeby przestac o nim spiewac
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Z niektórych wypowiedzi wynika iż "miła" dla Grudziądza przyśpiewka jest uzasadniona gdyż miejscowi są na NIE i na BE...dziwne...
No bo tak swoja droga, dla kogo ten Fialkowski chce tej E-ligi 
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
A skad ta pewnosc, ze ta ekipa nie bojkotuje meczow i sugestia zarazem, ze nagle by wrocili, bo eliga

Nie wiem i w sumie mnie to nie obchodzi, po prostu chciałem wkleić tych klocków, żeby niektórzy sobie uświadomili na kogo krzyczą, gdy siedzą sobie w bezpiecznej klatce, albo co jeszcze śmieszniejsze, w busie lub na stacji benzynowej pod Zwoleniem
A swoją drogą nie sadzę, żeby wrócili na ekstraligę, ani nawet na II ligę, bo pomimo słabego monitoringu w Gdańsku po tym co tam od...stawili pewnie mają srogie zakazy.
A swoją drogą nie sadzę, żeby wrócili na ekstraligę, ani nawet na II ligę, bo pomimo słabego monitoringu w Gdańsku po tym co tam od...stawili pewnie mają srogie zakazy.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
W bezpiecznej klatce, na postoju na stacji, zza klawiatury
Bardzo dobra akcja edukacyjna, aby dotarlo do wielu osob na kogo mozna sie naciac
Teraz zaspiewa co piaty i odpadnie 1/4 oprawy
A wracajac do pytania, moze wytlumacze - "dla kogo" patrzac na ilosc przeciwnikow prezesa, zarzadu, frekwencje.
Przyrownujac do takiego Rawicza. Ok, awansowali, gratulacje, tylko co za tym idzie
Oby szansa rozwoju i rozbudowy. W przypadku Grudziadza - nagla zgoda wsrod zwasnionych stron 
A wracajac do pytania, moze wytlumacze - "dla kogo" patrzac na ilosc przeciwnikow prezesa, zarzadu, frekwencje.
Przyrownujac do takiego Rawicza. Ok, awansowali, gratulacje, tylko co za tym idzie
Manitou pisze:Co Wy gadacie!!! W Grudziądzu mieszkają same anioły nieskażone szowinizmem czy wulgarnym językiem! Tylko w Lublinie na trybunach jest buractwo i chamówa! Zaprawdę powiadam Wam! Jak nie wierzycie to Wam zaraz Rudy wytłumaczy, albo InDorka![]()
Ona najpierw wytlumaczy cos innego.
Jestem autentycznie wzruszona Twoim zainteresowaniem - niemalze codziennie o mnie myslisz i nawet piszesz, bo zakladam, ze nie piszesz bezmyslnie
Ja rozmyslam o Tobie rownie cieplo, chociaz nie tak czesto
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~