Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

#276 Postautor: harry » 1 grudnia 2012, o 10:01

Jak Piszcz trenuje ostro w listopadzie to znaczy że szczyt formy szykuje na luty. To może bedzie startował w innej dyscyplinie?

A w temacie. Pisałem że można liczyć na pana Stopę i się nie zawiodłem. Zamiast bezwstydnie narzekać na Żuka raczej należałoby zacząć myśleć o ograniczaniu koszów. Bo w tej materii jest bardzo dużo do zyskania.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Czarek
Trener

#277 Postautor: Czarek » 1 grudnia 2012, o 10:34

Mnie ta konferencja Bogdanki nastawiła optymistycznie do przyszłości lubelskiego żużla. Z deklaracji wynika, że klub na pewno musi zrobić jedną rzecz: szkolić więcej młodzieży, młodzieży z regionu. Stworzy to trwałe podstawy dla istnienia dyscypliny w Lublinie i powinno przynieść sukcesy w przyszłości. Wg mnie jest to o wiele ważniejsze od koncepcji awansu do Extraligi za wszelką cenę. Wracam do swojego opisanego tu wcześniej pomysłu: plakaty o naborze do szkółki w każdej lubelskiej gminie, być może jakieś spotkania w szkołach, a nawet od czasu do czasu klubowe stoiska na rynkach naszych miasteczek. W przyszłości mini-tor. Nie wiem czy teren Parku Ludowego byłby najlepszym miejscem na lokalizację takiego obiektu, ale koncepcja żużlowego "stadioniku" w połowie drogi między obiektem przy Zygmuntowskich a stadionem piłkarskim na Krochmalnej jest ciekawa.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
marineo70

#278 Postautor: marineo70 » 1 grudnia 2012, o 11:12

Czarku rozCzaruję cię. Dziennikarze obecni na konferencji nie przekazali co tam naprawdę zostało powiedziane. Mowa była o młodzieży z kopanej w Bogdance. Na młodzież z żużla Bogdanka przewidziała 0 zł. My dalej leżymy, a DS musi szukać dodatkowych źródeł finansowania i nie na awans, nie na młodzież, a na utrzymanie się. Smutne, ale prawdziwe. I nie pora najeżdżać na DS bo chłop już siwieje, a sytuacja nic się nam nie polepszyła. Dzięki dla Pana Prezesa Bogdanki za to co dał, ale to wszystko wygląda zupełnie inaczej niż widzimy w mediach. A do "dziennikarzy" z Lublina róbcie coś bo to co robicie to moja 7 letnia córka nazywa zabawą.

harry
Trener

#279 Postautor: harry » 1 grudnia 2012, o 11:19

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32617 ... ksm-do-350

No to ta zapowiedź pewnie go nie ucieszy. Od 2014 roku kontraktowanie zawodników do 15 grudnia. To o wielkości pieniędzy z miasta nikt nic nie będzie jeszcze wiedział. No i jak wtedy będzie wygladało kontraktowanie zawodników?

No i z wypożyczanie Golloba jako gościa można praktycznie włożyć między bajki...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#280 Postautor: Hela » 1 grudnia 2012, o 11:30

I bardzo dobrze, że skrócili. Moim zdaniem powinni to zrobić jeszcze bardziej radykalnie i zamknąć sezon transferowy z końcem listopada. Teraz zawodnicy wykorzystują sytuację, łażą od jednego klubu do drugiego przez całą zimę i podbijają stawki o kilka złotych. Kto da więcej o złotówkę do tego pójdą. Z kolei prezesi wykorzystując te nakręcające się żądania zawodników, łażą po łaskę do prezydentów i proszą o następne pieniądze, bo inaczej spadną z ligi albo nie awansują. W żużlu jest taka masa pieniędzy, że klubu powinny zarabiać naprawdę przyzwoicie a nie walczyć każdej zimy o przetrwanie.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!