Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Stadion

#5176 Postautor: go! » 4 grudnia 2012, o 22:19

harry pisze:A ten cytat o jednym mądrym na sto...
Gratuluje dobrego samopoczucia...

Niestety, ale statystycznie rzecz biorac - to prawda :/

harry
Trener

#5177 Postautor: harry » 4 grudnia 2012, o 22:22

Projekt stadionu piłkarsko-żuzlowego był już w 2004 roku gotowy. Projekt bardzo udany i nowoczesny. Na 18 tys ludzi. I juz miał iść do realizacji. Niestety, w 2006 roku wygrał wybory totalny partyzant z lasów janowskich i wszystko szlag trafił. Pewna grupa ludzi podpuściła cykora, że to zły projekt i wszystko poszło w pi.du. Pewnie teraz już dawno mielibyśmy ekstra stadion. I koszt eksploatacji byłyby dużo mniejsze. Trudno. Od sześciu lat zaczęła się epopeja nowego stadionu dla piłkarzy. Stary miał być gruntownie zmodernizowany dla żuzla. Czyli najpierw piłkarze potem żużel. Nikomu z tego forum to nie pasuje ale tak jest i jedyne co możemy zrobić to trzymać kciuki za szybka budowę stadionu przy Krochmalnej i zamknięcie budzetu KMZ-tu co rok w oczekiwaniu na nowy/stary stadion. Trzeba było protestować sześć lat temu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#5178 Postautor: harry » 4 grudnia 2012, o 22:25

go! pisze:
harry pisze:A ten cytat o jednym mądrym na sto...
Gratuluje dobrego samopoczucia...

Niestety, ale statystycznie rzecz biorac - to prawda :/

Oczywiście, że prawda i już mamy kandydata na tego jednego. Sam się wyznaczył :lol: :wink: :twisted:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

BR
Senior

#5179 Postautor: BR » 4 grudnia 2012, o 22:55

klops
Junior

#5180 Postautor: klops » 4 grudnia 2012, o 23:55

Fajnie, że Lublin w końcu zaczyna inwestować w infrastrukturę. Powstają drogi, zbudowali lotnisko w kolejce jest stadion i basen. Nareszcie u nas, tutaj na wschodzie, w Polsce "Zet" też zaczyna się coś dziać.
Jednak akurat co do stadionu też mam obawy, że będzie po prostu niewykorzystany. Postawią - ok, Budimex zarobi. Ale kto będzie na nim grał? W której lidze? Jeśli stadion ma być pełny to potrzebujemy klubu na miarę naszej śmiesznej piłkarskiej Ekstraklasy. Czy Lubelszczyzna udźwignie finansowo taki klub. Czy znajdzie się inwestor gotowy wyłożyć 10-20mln złotych rocznie aby utrzymać klub piłkarski, skoro drżeliśmy do ostatniej chwili czy LW skapnie "marnym" milionem na sport, który jest już niemalże "gotowym produktem" w Lublinie? Stadion to powinien być tylko element, strategii rozwoju sportu w regionie, a póki co to o takiej strategii niewiele było słychać.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#5181 Postautor: Manitou » 4 grudnia 2012, o 23:57

Ej efeneJGH wiesz co
istred pisze:Nie bardzo rozumiem, dlaczego oczekujesz, że ktokolwiek na forum będzie przekonywał ciebie do dosc oczywistych rzeczy?
Trollujesz to forum jak mało kto, piszesz jakies bezsensowne posty, udajesz glupiego jesli ktos podaje rzeczowy argument (albo glupi jestes, w takim razie rozumiem twoja postawe). Nikt nie bedzie w ten sposob z toba polemizowal.

dzięki Istred, że ja nie musiałem tego klepać :)

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#5182 Postautor: vadik » 5 grudnia 2012, o 08:48

Chaser pisze:Nowy stadion żużlowy tak, nowy stadion piłkarski nie. Rozumiem, że wszyscy tu obecni wolą oglądać żużel niż piłkę to skąd ten kompleks niższości? kibicom piłki się należy, a nam nie? A no tak zapomniałem, że już za projekt zapłacili. :roll: Jak to powiedział pewien człowiek 8 lat temu "za mojego życia stadionu w Lublinie nie będzie" dodam, że jeszcze paru lat do pięćdziesiątki mu brakuje. ( i wygląda całkiem zdrowo 8) )

Są też plusy tego, piłkarze wyniosą się na krochmalna, a stadion przy zygmuntowskich zostanie tylko do dyspozycji żużlowców. (np. zamiast murawy minitor, treningi nie będą zależne od piłkarzy itd;),
Gdyby kiedyś udało się awansować, można pójść tokiem Marty Półtorak i co sezon budować trybunę, po około 5latach stadion gotowy.
Ta mniej przyjemna strona to oczywiście skąd na to kasa, ale troche pomarzyć można 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5183 Postautor: Cooper » 5 grudnia 2012, o 09:16

luCas pisze:
Cooper pisze:Ty Lucas to tak serio? Naprawde chcialbys, zeby deptak i Stare Maisto wygladaly jak choinka i to raczej taka z gorszego targu? Poza tym od kiedy to PIS taki kolorowy? 8) Ewidentnie widac na tym przykladzie, ze chodzi tylko o zrobienie na zlosc, przeciez akurat ws. ogolnie pojetego porzadku PiS zawsze byl dosyc radykalny, a tu nagle taki "wolnosciowy".

Dyskusja schodzi na niebezpieczne tory, bo jak mi udowodnisz, ze jednolite parasolki sa ładniejsze niz kolorowe. Ze wyglad miasta jak "choinka" jest ładniejszy lub nie, niż jednorodny. Proszę wiec, o wiarygodne wyniki badań na ten temat.
Dochodzimy do granicy absurdu, bo dyskusja nad "pieknem" czegokolwiek jest subiektywna.

Owszem, ogolnie masz racje, niemniej jednak wole juz w tym przypadku zaufac "miastu" niz "biznesmenom", bo wtedy jest jakas szansa, ze deptak nie bedzie obciachowy. Oczywiscie radykalne ruchy typu zakaz budowania podestow, to juz lekka przesada. Poza tym temat wyjasnil pav.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#5184 Postautor: jerry78 » 5 grudnia 2012, o 11:56

Można śmiało zakończyć tą dyskusję
Niektórzy radni mieli bardzo radykalne propozycje. Jan Gąbka (radny niezrzeszony) chciał, aby ratusz zrezygnował z budowy stadionu przy ul. Krochmalnej.[...]
KBE (Komisja Budżetowo-Ekonomiczna - przyp.) nie poparła tego wniosku. - Budowa stadionu jest naszym priorytetem, nie zrezygnujemy z tej inwestycji - podkreślała Beata Krzyżanowska, rzeczniczka prezydenta Lublina.

http://www.kurierlubelski.pl/artykul/71 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener