Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Skład na sezon 2013

#2201 Postautor: lombard » 31 grudnia 2012, o 08:13

Ja wiem, że Prezes ma czkawkę np. po Robercie Miśkowiaku któremu według swojej opinii pomógł a ten odszedł, ale w sporcie nie ma sentymentów i na zawodników nie wolno się obrażać. Szkoda to fakt. Ale taką podjął decyzję i trzeba to uszanować. Natomiast nie należy myśleć w ten sposób, że przyjdzie kolejny posiedzi rok i ucieknie do ekstraligi wypinając się na nas. Zawsze jest takie ryzyko, a trzeba robić swoje. Dlatego dziwię się, że skoro jest jak jest, dlaczego nie zatrudnimy jakiś perspektywicznych wynalazków z zagranicy? Może akurat któryś by wypalił w sezonie który będzie się ciągnął jak flaki z olejem?
Czyżby Lublin był taki be? Wszak mamy już lotnisko i paru chłopaków tu nieźle zarobiło! 8)
I jeszcze taka mała dygresja: za obecną sytuację klubu odpowiadamy również my kibice (mogę tak powiedzieć bo byłem na wszystkich spotkaniach) i powiem wam, że żal mi serce ściskał jak jeździliśmy o awans lub baraże z klasowymi zespołami jak Gniezno czy Grudziądz a niektóre sektory świeciły pustką ok.50% bo ktoś wybrał grilla u kolegi na działce albo wystawę psów rasowych. Taka niestety jest prawda. Grupa zapaleńców chciałaby ekstraligę a reszta na to leje. Mówiłem już o tym. Klub w przerwie rozgrywek lub jak teraz w przerwie zimowej nie powinien pozwolić kibicom, sponsorom i ludziom o sobie zapomnieć. W dobrym tonie powinno być rozmawianie o żużlu w towarzystwie. Dopóki żużel będzie przedstawiany w czarnych barwach to nikt tu nie wyłoży konkretnych pieniędzy. Zastanówcie się nad tym prawdziwi kibice lubelskiego żużla.
Szczęśliwego Nowego Roku!

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2202 Postautor: spokojny » 31 grudnia 2012, o 09:32

lombard pisze:I jeszcze taka mała dygresja: za obecną sytuację klubu odpowiadamy również my kibice (mogę tak powiedzieć bo byłem na wszystkich spotkaniach) i powiem wam, że żal mi serce ściskał jak jeździliśmy o awans lub baraże z klasowymi zespołami jak Gniezno czy Grudziądz a niektóre sektory świeciły pustką ok.50% bo ktoś wybrał grilla u kolegi na działce albo wystawę psów rasowych. Taka niestety jest prawda. Grupa zapaleńców chciałaby ekstraligę a reszta na to leje. Mówiłem już o tym. Klub w przerwie rozgrywek lub jak teraz w przerwie zimowej nie powinien pozwolić kibicom, sponsorom i ludziom o sobie zapomnieć. W dobrym tonie powinno być rozmawianie o żużlu w towarzystwie. Dopóki żużel będzie przedstawiany w czarnych barwach to nikt tu nie wyłoży konkretnych pieniędzy. Zastanówcie się nad tym prawdziwi kibice lubelskiego żużla.
Szczęśliwego Nowego Roku!

Święte słowa. W pełni popieram.

Zaratustra
Kadrowicz

#2203 Postautor: Zaratustra » 31 grudnia 2012, o 10:18

harry pisze:Po kilku rozmowach mogę powiedzieć że w kwestii kontraktów bardzo wiele zależy od Łodzi. Dlatego czekałbym spokojnie do 5 stycznia..

Tu tylko pokazuje w jak głębokiej du**ie jesteśmy i jak nie możemy NIC. Oj ciężko będzie prezesowi "odtworzyć" jakikolwiek pozytywny klimat wokół żużla w najbliższym czasie. Oprócz utrzymania klubu w I lidze, spłacenia długu, zabrania się wreszcie za szkółkę to czwarty priorytetowy cel, który widzę dla Sprawki. Ponieważ - jakim by się nie było człowiekiem - każdemu "ludziowi" zależy w mniejszym lub większym stopniu na opinii; nasz prezes na ostatni rok swojej kadencji (bo myślę, że w końcu będzie miał dość) swoim działaniem "powinien" chcieć "wyostrzyć rozmazany trochę ostatnio - wśród całkiem niemałej grupy ludzi - obraz jego osoby" ;)

No to czekajmy do 5 stycznia. Ponieważ na bezrybiu i rak ryba, żal mi będzie nawet takich zawodników, jak Kildemand, czy Adamczak. I mimo wszystko, trzymajmy kciuki za Sprawkę, by miał znowu masę szczęścia i mógł mieć "do wzięcia" nie do końca ostatni skład.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2204 Postautor: ravajas » 31 grudnia 2012, o 10:20

harry pisze:Kiedyś czytałem jak prezydent Wroclawia walczył o fabrykę Mana ( ciężarówki). Zatrudniono do tego przedsięwzięcia kilkadziesiąt osób na półtora roku ( do opracowania samej oferty i całej otoczki) . TAK SIĘ TWORZY MIEJSCA PRACY!!! A tu ktoś ma pretensje o rozszerzanie biurokracji.
Oj Harry, Harry. Mnie w takim razie dziwi, że rządzący nami idioci nie wpadli na pomysł zatrudnienia w administracji wszystkich obywateli! Ależ by wtedy stworzono miejsc pracy! A, już sobie przypomniałem: jest jeden filozof z Biłgoraja, który postuluje coś takiego jak pełne zatrudnienie, a ostatnio czytałem nawet, że Unia ma podjąć jakąś ustawę (?), na podstawie której rządy mają absolwentom studiów zagwarantować pracę z zadowalającymi zarobkami.
Harry, uszczypnij mnie, bo nie wierzę, że opowiedziałeś się za socjalizmem :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
ravajas
Trener