Lubelski tor

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski tor

#376 Postautor: meesha » 20 września 2012, o 11:16

Będzie rozpatrywana w trybie zwyczajnym, ale to gdzieś pewnie za miesiąc albo dwa, później jeszcze będzie nam przysługiwać odwołanie więc może koło marca się wszystko wyjaśni. Miejmy nadzieję, że skończy się na "zawiasach". Chyba, że klub ma jakieś mocne argumenty do całkowitego jej anulowania :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Adlerxer

#377 Postautor: Adlerxer » 26 września 2012, o 18:29

mechanizator
Junior

#378 Postautor: mechanizator » 20 lutego 2013, o 23:12

meesha
Trener
Kontakt:

#379 Postautor: meesha » 21 lutego 2013, o 08:58

No bez jaj, to ja specjalnie wolne w robocie załatwiam na 16 i 17 marca, a tu co? Tak się nie robi :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#380 Postautor: Kargolo » 21 lutego 2013, o 09:05

No nie, no pan prezes pogody nie zamówił?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#381 Postautor: Czarek » 23 lutego 2013, o 09:42

Powoli zaczyna się odwilż, a dodatnie temperatury w dzień mają utrzymywać się przez dłuższy czas:
http://www.twojapogoda.pl/polska/lubels ... n/16dniowa

W cywilizowanych ośrodkach żużlowych wiedzą, że w takiej sytuacji należy usunąć śnieg z toru by na nim się nie topił. Czy wiedzą o tym w Muzeum Wiejskiego Żużla w Lublinie? Wątpię, bo co roku jest ten sam problem tzn. kustosz Muzeum czeka do ostatniej chwili, wierząc, że natura sama przygotuje tor do sezonu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#382 Postautor: grzesiek » 23 lutego 2013, o 10:46

Chłopie o czym ty mówisz? 8) zapomniałeś o kapitalnym aspekcie finansowym ? Przeciez za taka operację trzeba by ludziom zapłacić z 500 albo z 1000 zł ! Lepiej mieć zawalony śniegiem lub błotem tor, wtedy nikt nie będzie prezesinie d...y truł o treningi, forma zawodników będzie dzięki temu słabsza, punktów zrobią mniej, pieniędzy do wypłacenia będzie mniej - i to dopiero jest kapitalny aspekt finansowy! Przy tym się przełoży mecz, a czas gra na korzyść prezesiny- bo nóż widelec zgłosi sie jakiś dodatkowy zawodnik w między czasie, co będzie chciał za darmo u nas smigać.

PANIE PREZESIE DOBRZE MÓWIĘ ?! :lol:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

simona
Szkółkowicz

#383 Postautor: simona » 23 lutego 2013, o 11:30

grzesiek pisze:Chłopie o czym ty mówisz? 8) zapomniałeś o kapitalnym aspekcie finansowym ? Przeciez za taka operację trzeba by ludziom zapłacić z 500 albo z 1000 zł ! Lepiej mieć zawalony śniegiem lub błotem tor, wtedy nikt nie będzie prezesinie d...y truł o treningi, forma zawodników będzie dzięki temu słabsza, punktów zrobią mniej, pieniędzy do wypłacenia będzie mniej - i to dopiero jest kapitalny aspekt finansowy! Przy tym się przełoży mecz, a czas gra na korzyść prezesiny- bo nóż widelec zgłosi sie jakiś dodatkowy zawodnik w między czasie, co będzie chciał za darmo u nas smigać.

PANIE PREZESIE DOBRZE MÓWIĘ ?! :lol:

bardzo dobrze mówisz :) jednak simona prawie jak wróżka 8) czyli scenariusza czarnego ciąg dalszy , a wielki Dario niczym Nikoś Dyzma jeszcze miesiąc , jeszcze dwa, a pensyjkę i to niezłą za bardzo cieżką pracę się ma :lol: :lol: :lol:
czyli wkraczać będzie nowa moda :shock: przekładanie meczów na inne terminy , a i aspekt finansowy bez treningów będzie wręcz kapitalny :)

Czarek
Trener

#384 Postautor: Czarek » 23 lutego 2013, o 12:29

grzesiek pisze:Chłopie o czym ty mówisz? 8) zapomniałeś o kapitalnym aspekcie finansowym ? Przeciez za taka operację trzeba by ludziom zapłacić z 500 albo z 1000 zł ! Lepiej mieć zawalony śniegiem lub błotem tor, wtedy nikt nie będzie prezesinie d...y truł o treningi, forma zawodników będzie dzięki temu słabsza, punktów zrobią mniej, pieniędzy do wypłacenia będzie mniej - i to dopiero jest kapitalny aspekt finansowy! Przy tym się przełoży mecz, a czas gra na korzyść prezesiny- bo nóż widelec zgłosi sie jakiś dodatkowy zawodnik w między czasie, co będzie chciał za darmo u nas smigać.

Obawiam się, że będę Ci musiał przyznać rację...

BR
Senior

#385 Postautor: BR » 23 lutego 2013, o 12:47

zlecić odśnieżanie więźniom :)

Czarek
Trener

#386 Postautor: Czarek » 23 lutego 2013, o 13:16

BR pisze:zlecić odśnieżanie więźniom :)

Zwłaszcza, że stadion wygląda jak więzienie. Łatwo ich będzie upilnować.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#387 Postautor: Remus » 23 lutego 2013, o 15:03

Czarek pisze:Zwłaszcza, że stadion wygląda jak więzienie. Łatwo ich będzie upilnować.

Rozwaliło mnie to totalnie :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#388 Postautor: losiu » 25 lutego 2013, o 21:12

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Coś widać kiepsko u nas z odśnieżaniem ...
Karol Baran Karol!

Czarek
Trener

#389 Postautor: Czarek » 26 lutego 2013, o 09:33

losiu pisze:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461835857204626&set=a.385453458176200.95281.286332061421674&type=1&theater

Coś widać kiepsko u nas z odśnieżaniem ...

Widziałeś, żeby na wsi ktoś odśnieżał? Śnieg pozostanie na polu zgodnie z prawami natury.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#390 Postautor: Remus » 26 lutego 2013, o 11:31

Fakt, ten śnieg jak co roku przeszkadza w objechaniu kilku kółek treningowych na naszym torze, a w tym roku nawet w sparingach. Co roku jest ten sam problem który wraca jak kamfora. Lecz z tym rokiem wiąże się pewne uzasadnienie. Na jesieni dosypano nowej nawierzchni i klub chce by to dobrze związało dzięki wsiąkającej wodzie w tor. Żeby nie było powtórki z rozrywki o rozpadającym się torze w czasie meczy.Pierwszy mecz też mamy wyjazdowy a u siebie jedziemy dopiero 14 kwietnia, więc będzie czas z treningami na swoim torze.

Choć mnie akurat takie tłumaczenie troszkę nurtuje - a co z wiosennymi opadami deszczu? Deszcze dowalą wody w tor i poprzez to jego dosychanie przeciągnie się znowu o kolejne dni. Nie wiem czy to akurat do końca dobrze przemyślane rozwiązanie z brakiem usuwania śniegu.
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#391 Postautor: istred » 26 lutego 2013, o 11:45

Wiem, że wszyscy są spragnieni żużla, ale spokojnie. Jest dopiero koniec lutego, do końca zimy (przynajmniej kalendarzowego) prawie miesiąc. Śnieg może jeszcze dwa razy stopnieć i dwa raz sparaliżować miasto.
Według mnie odśnieżanie ma sens dopiero w momencie jak w powietrzu mamy wiosnę (słońce, ponad 10 st.) i są korzystne prognozy (dobra, wiosenna pogoda przez przynajmniej tydzień).
Teraz mamy cały czas zimę, a prognozy nie są korzystne... a i do sezonu jednak mimo wszystko daleko.
http://pogodynka.pl/polska/lublin_lublin

Sledzio
Trener
Kontakt:

#392 Postautor: Sledzio » 26 lutego 2013, o 12:54

W połowie marca temp. ma sięgnąć 16 stopni :) Także jest dobrze 8)

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#393 Postautor: stefanzdzialek » 26 lutego 2013, o 21:57

Remus pisze:Fakt, ten śnieg jak co roku przeszkadza w objechaniu kilku kółek treningowych na naszym torze, a w tym roku nawet w sparingach. Co roku jest ten sam problem który wraca jak kamfora. Lecz z tym rokiem wiąże się pewne uzasadnienie. Na jesieni dosypano nowej nawierzchni i klub chce by to dobrze związało dzięki wsiąkającej wodzie w tor. Żeby nie było powtórki z rozrywki o rozpadającym się torze w czasie meczy.Pierwszy mecz też mamy wyjazdowy a u siebie jedziemy dopiero 14 kwietnia, więc będzie czas z treningami na swoim torze.

Choć mnie akurat takie tłumaczenie troszkę nurtuje - a co z wiosennymi opadami deszczu? Deszcze dowalą wody w tor i poprzez to jego dosychanie przeciągnie się znowu o kolejne dni. Nie wiem czy to akurat do końca dobrze przemyślane rozwiązanie z brakiem usuwania śniegu.

Problem raczej wraca jak bumerang, a śnieg to może wsiąknąć jak kamfora , albo kasa z Bogdanki i miasta :shock:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#394 Postautor: ravajas » 27 lutego 2013, o 11:51

wsiąknąć to może bumerang

a żeby nie było OT, to dodam, że chodzi mi o wsiąkanie w lubelski tor.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Sebek

#395 Postautor: Sebek » 27 lutego 2013, o 13:19

Remus pisze:Fakt, ten śnieg jak co roku przeszkadza w objechaniu kilku kółek treningowych na naszym torze, a w tym roku nawet w sparingach. Co roku jest ten sam problem który wraca jak kamfora. Lecz z tym rokiem wiąże się pewne uzasadnienie. Na jesieni dosypano nowej nawierzchni i klub chce by to dobrze związało dzięki wsiąkającej wodzie w tor. Żeby nie było powtórki z rozrywki o rozpadającym się torze w czasie meczy.Pierwszy mecz też mamy wyjazdowy a u siebie jedziemy dopiero 14 kwietnia, więc będzie czas z treningami na swoim torze.

Zgodzę się z kolegą. Do początku rozgrywek jest miesiąc a do meczu u siebie mamy 1,5 miesiąca więc nie ma co się denerwować. Ale ci którym pod koniec lutego przeszkadza śnieg na naszym torze proponuję zgłoszenie się do D.S. bo może użyczy paru łopat do odśnieżania i zezwoli na odśnieżenie tego toru

NervGal
Junior

#396 Postautor: NervGal » 27 lutego 2013, o 14:11

Kto miał rację okaże się pod koniec marca. Moje zdanie jest takie, że powinno się sukcesywnie zbierać śnieg z toru, a tak to jak zwykle na początku sezonu będzie ból.

BR
Senior

#397 Postautor: BR » 27 lutego 2013, o 14:19

Myślę, że już można by było zadbać o prostą startową. Pola startowe powinny być systematycznie odśnieżane po każdych większych marcowych opadach śniegu (jeśli takie wystąpią). To jest miejsce zacienione i przeważnie jest problem z jego osuszeniem.

zombie
Szkółkowicz

#398 Postautor: zombie » 27 lutego 2013, o 15:48

z profilu na fb kmz lublin:
"Dziękujemy Prezesowi MPO SITA Lublin Panu Robertowi Wicińskiemu, a także Miejskiemu Ośrodkowi Sportu i Rekreacji „Bystrzyca” Sp. z o.o. za pomoc w odśnieżaniu prostej startowej na stadionie w Lublinie przy Al. Zygmuntowskich 5."

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#399 Postautor: Hela » 27 lutego 2013, o 20:28

Sebek pisze:

Zgodzę się z kolegą. Do początku rozgrywek jest miesiąc a do meczu u siebie mamy 1,5 miesiąca więc nie ma co się denerwować. Ale ci którym pod koniec lutego przeszkadza śnieg na naszym torze proponuję zgłoszenie się do D.S. bo może użyczy paru łopat do odśnieżania i zezwoli na odśnieżenie tego toru

Sorry, ale muszę, bo takie posty działają mi na nerwy. Są pewne sprawy, które wynikają z zakresu obowiązków jaki ma pracownik na danym stanowisku. Albo z funkcji którą pełni w organizacji. Zadbanie o tor nie jest obowiązkiem kibiców, a wysyłanie ich do łopaty "jeśli coś przeszkadza" jest po prostu nie na miejscu. I jak widać po działaniu prezesa, on to bardzo dobrze rozumie, bo zadbał o to, aby śnieg został uprzątnięty.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Sebek

#400 Postautor: Sebek » 27 lutego 2013, o 20:45

Ja to napisałem bo mnie denerwowało że pare postów wcześniej było przez wiele postów że nasz prezes jest winien tego że pod koniec lutego nasz tor jest zaśnieżony. Więc paru osobom odpowiedziałem. Biorąc twojego "pracownika" to on tylko bierze pieniądze za nic(bo stadion nie jest odśnieżony) bo my tutaj się sprzeczamy o odgarnięty tor na miesiąc przed ligą, a półtora miesiąca przed pierwszym meczem u siebie a co mają powiedzieć kopacze półtora tygodnia przed ligą???? Gdzie stadion jest biały od śniegu