Indywidualne Mistrzostwa Polski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#26 Postautor: istred » 3 czerwca 2004, o 20:23

Nie martwil bym sie za bardzo postawa Piszcza. Wiadomo, że w lidze jeździ na zeszłorocznym sprzęcie bo nowe silniki sie do niczego nie nadaja i przypuszczam, ze w zawodach indywidualnych jezdzi własnie na nich. Co do Śledzia to tez mysle, ze jezdzi na jakims innym sprzecie (nie na tym co w lidze, chociaz i ten juz chyba dlugo nie pojezdzi). W zawodach indywidualnych u nas tez nie ryzykowal i jechal na jakims innym motorze, pewnie podobnie zrobil teraz.
Jestem pewien, ze nasi zawodnicy wiedza co robia i na takich zawodach nie narazaly by i tak ledwo jezdzacego juz sprzetu.

max3
Zawodowiec

#27 Postautor: max3 » 3 czerwca 2004, o 20:38

Piszcz w 100% oszczedza najlepsze silniki na lige Knapp pojechal na ligowym -super sprzet,Sledz zeszloroczne silniki, k...a mac dostal kase to zamiast wydawac na remont mogl dwa zeszloroczne sprzedac + kasa z remontu i zakupil by jeden silnik,ale podobno Sledz taki jest i byl we Wroclawiu a tak to ma dwa i widac ,ze slabsze niz rok temu,podobnie Frankow nie rozumiem takiego podejscia do sportu ilu zawodnikow dorabia pracujac po godzinach i zapozyczja sie ,zeby miec jak najlepszy sprzet,rok temu Frankow w upadajacym klubie zdobywal po 8 punktow w extralidze a w zawodach indywidualnych byl w pierwszej 3 ,jak by nie wyklucznie to by byl w finale,miejmy nadzieje ,ze sie przygotuja do bardzo waznego meczu w Ostrowie.

Awatar użytkownika
ozzyman

#28 Postautor: ozzyman » 3 czerwca 2004, o 20:41

Klasyfikacja końcowa turnieju w Łodzi:
1. Maciej Kuciapa 13
2. Piotr Åšwiderski 13
3. Grzegorz Knapp 13
4. Robert Kościecha 12
5. Tomasz Rempała 12
6. Piotr Dym 11
rez. Mariusz Franków 9

Brawa dla Grześka, jak się ma na czym jeździć to się jeździ i wygrywa. Szkoda Mariusza bo niewiele mu zabrakło do awansu. Występ panów Piszcza i Śledzia bez komentarza.

KOZIOŁEK

#29 Postautor: KOZIOŁEK » 3 czerwca 2004, o 20:55

Ogromne gratulacje dla Grzesia Knappa za awans do 1/2 IMP!Bardzo blisko był "Franek" i jemu także należą się słowa uznania.Martwi mnie natomiast postawa Darka i Tomka przed tak ważnym dla nas meczem :(.Jedynym usprawiedliwieniem dla tej ostatniej dwójki to fakt, że oszczędzali swoje najlepsze silniki na pojedynek z Ostrowem!

Gość

#30 Postautor: Gość » 3 czerwca 2004, o 21:02

Najlepsze silniki ??? chyba te ich najlepsze silniki są tylko dobre jak na 1lige , a tacy zawodowcy jak Śledź , Piszcz czy Franków powinni mieć żylety.Swoją drogą Frankówa moim zdaniem stać na robienie kompletów 1lidze , tylko sprzęt stoi na przeszkodzie.
Czy działacze i sponsorzy tego nie widzą ???

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#31 Postautor: _piotrusss » 3 czerwca 2004, o 21:11

Ja myślę, że Śledź czy Piszcz są na tyle odpowiedzialnymi i profesjonalnymi zawodnikami, ze nie braliby najlepszych silnikow na zawody indywidualne przed tak ważnym meczem... Zresztą z tego co słyszałem to Darek jeździ na rezerwowym motorku a Piszczyk pewnie probje jeszcze się "dogadać" z tymi trefnymi silnikami. Co do Grzesia to nie ulega wątpliwościo, zę ejst najlepiej sprzętowo przygotowany z znaszych, wiec moze sobie pzowolić na dobry wystep w zawodach indywidualnych. Mario moze tez się wreszcie dogadał ze swoim sprzętem... Oczywiście nie usprawiedliwiam tutaj zawodników.. na tym poziomie powinni mieć bardoz mzocne motory, jeżdżące bez defektów... Gdybyśmy mieli lepszy sprzet to byłbym spokojny o Niedzielny wynik. JA jednak myślę, ze to co mają najlepsze nasi rycerze zosawiają na Niedzielę...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#32 Postautor: _piotrusss » 3 czerwca 2004, o 21:13

Hollywood pisze:Najlepsze silniki ??? chyba te ich najlepsze silniki są tylko dobre jak na 1lige , a tacy zawodowcy jak Śledź , Piszcz czy Franków powinni mieć żylety.Swoją drogą Frankówa moim zdaniem stać na robienie kompletów 1lidze , tylko sprzęt stoi na przeszkodzie.
Czy działacze i sponsorzy tego nie widzą ???

Zgadzam się ale koledze chodizło o najlepsze silniki jakie mają do dyspozycji... a nie najlepsze silniki w I-szej lidze... spokojnie
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

KOZIOŁEK

#34 Postautor: KOZIOŁEK » 3 czerwca 2004, o 21:45

Gawrzyk dobrze mówi-to są ZAWODOWCY!Dostali kasiore(i to podobno całkim niezłą) od klubu na remonty i kupno sprzętu, a widać jak jest!Sprzęt Sledzia z meczu na mecz coraz słabszy, "Franek" też nie dysponuje jakimiś rakietami!Cieszy,że Grzesio i Tomek doszli o co chodzi w ich motocyklach i widać to w rezultatach jakie osiągają!

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#35 Postautor: Erwin » 3 czerwca 2004, o 21:56

Koziołek skąd wiesz jaką kaskę dostali zawodnicy od klubu :shock: , jeśli cos się stwierdza to lepiej podać źródło, a nie walić na jana, a noż widelec to będzie prawda, niewisz na 100% to omiń ten fakt :evil:

KOZIOŁEK

#36 Postautor: KOZIOŁEK » 3 czerwca 2004, o 22:03

Cieszę się że ty znasz CAŁĄ PRAWDE :D !Co do moich zrodeł to nie są takie złe, no chyba że ty masz wtyki u księgowej i wiesz ile kto dostał co do grosza!Pozdro!

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#37 Postautor: dannie » 3 czerwca 2004, o 22:06

KOZIOLEK czy troche ze przesadzasz :? - zabierasz glos po kilkanascie razy na ten sam temat nie wnoszac wiele nowego... bez obrazy... tylko tak troche to jest denerwujace... wystarczy spojrzec na Twoje "statystyki":

profile.php?mode=viewprofile&u=702

spoko, dyskutuj, ale to co przekazujesz w 10 postach mozna zamknac w 1...

Pozdrawiam!

P.S przepraszam ze troche nie na temat :?

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#38 Postautor: Erwin » 3 czerwca 2004, o 22:15

KOZIOŁEK pisze:Cieszę się że ty znasz CAŁĄ PRAWDE :D !Co do moich zrodeł to nie są takie złe, no chyba że ty masz wtyki u księgowej i wiesz ile kto dostał co do grosza!Pozdro!

Zaznaczam że zwróciłem tylko uwagę, ale i tak każdy mądry wie co czytać, a księgowej to niestety nie znam i dlatego nie pisze bzdur.

KOZIOŁEK

#39 Postautor: KOZIOŁEK » 3 czerwca 2004, o 22:25

Kolego uwież mi ja też sie staram "bzdur" nie pisać a chciałbym dodać, że w kontekście kasy w mojej wypowiedzi jest słowo "podobno" co oznacza, że "chyba tak jest"-nie wiem tego na 100% bo nie jestem pracownikiem klubu!Pozdrawiam WSZYSTKICH lubelskich kibiców!

max3
Zawodowiec

#40 Postautor: max3 » 3 czerwca 2004, o 22:43

Sledz dostal kase z klubu a pozatym ma sponsora w postaci Hanesco ,ale mi sie wydaje ,ze za pieniazki kupil busa .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#41 Postautor: Gelo » 3 czerwca 2004, o 22:49

Tu jest własnie problem. Zawodnicy powinni dostać sprzęt a nie pieniądze do ręki. Bo potem kasa sie rozchodzi i nie wiadomo na co. Sprzęt jest zdecydowanie gorszy niz przed rokiem (może poza Grześkiem)

harry
Trener

#42 Postautor: harry » 3 czerwca 2004, o 22:57

Dostali taką kasę, że te silniki powinny zapier....ć jak rakiety. A że nie to znaczy, że z zawodostwem coś nie tak i dlatego swego czasu założyłem temat o nowych ( naszych?) zawodnikach z Unii Europejskiej, którzy bedą potencjalną konkurencją i batem na du.ę dla co po niektórych.
Tomek ze względów proceduralnych nie mógł zabrać swojego najlepszego silnika z Wysp ale w sobotę koleś mu go przywiezie. Darek nie cierpi toru w Krośnie i jechał tam jak na ścięcie. Dlatego podejrzewam, że przy najbliższej okazji sie wycofał. Zresztą jego słowa, że "najważniejszy i tak jest teraz Ostrów" mówią same za siebie!!!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#43 Postautor: GIGI » 4 czerwca 2004, o 08:09

harry pisze: Zresztą jego słowa, że "najważniejszy i tak jest teraz Ostrów" mówią same za siebie!!!

To mi się podoba!!! Zobaczymy jak będzie , wierzę że będziemy zaciekle walczyć ;) i tanio skóry nie sprzedamy

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#44 Postautor: Talib » 4 czerwca 2004, o 09:09

Jestem zbudowany postawą Grześka Knappa, którego miałem okazję obejrzeć na żywo. Oczywiście turniej w Łodzi był nudny jak flaki z olejem ze względu na dosyć słabą obsadę. Ale Knappik pokazał lwi pazur w biegach 11 i 14. W pierwszym minął Osumka, a w drugim po b. ładnym starcie i porywającej walce wygrał z Kościechą i Kuciapą. Widać, że ma nieźle przygotowany sprzęt i jest w znakomitej dyspozycji. Franek pojechał swoje, wygrał z kim miał wygrać, przegrał z kim miał przegrać.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#45 Postautor: GIGI » 4 czerwca 2004, o 09:16

Talib pisze:Jestem zbudowany postawą Grześka Knappa, którego miałem okazję obejrzeć na żywo. Oczywiście turniej w Łodzi był nudny jak flaki z olejem ze względu na dosyć słabą obsadę. Ale Knappik pokazał lwi pazur w biegach 11 i 14. W pierwszym minął Osumka, a w drugim po b. ładnym starcie i porywającej walce wygrał z Kościechą i Kuciapą. Widać, że ma nieźle przygotowany sprzęt i jest w znakomitej dyspozycji. Franek pojechał swoje, wygrał z kim miał wygrać, przegrał z kim miał przegrać.

Oby nie zapeszyć , ale na takiego Grześka Knappa czekaliśmy ;) Rzeczywiście pokazał lwi pazur w meczu z Gdańskiem i potwierdził to w Łodzi;) Oby tak dalej ;)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#46 Postautor: DonKamizi » 4 czerwca 2004, o 09:48

Gawrzyk pisze:to jest takie troche bledne kolo. kto zle zainwestowal srodki ktore otrzymal z klubu, w sezonie nie zrobi wyniku. nie bedzie robil punktow nie dostanie kasy, nie dostanie kasy nie bedie mial z czego zainwestowac, nie bedzie mial z czego zainwestowac bedzie mial osiolki itd

Tak jest.Tylko co jak czasami są wyniki i nie ma zapaty na czas :?: :?: Albo robienie tak żeby zawodnik nie załapał się na wypłate :twisted: :?:

Gelo pisze:Tu jest własnie problem. Zawodnicy powinni dostać sprzęt a nie pieniądze do ręki. Bo potem kasa sie rozchodzi i nie wiadomo na co. Sprzęt jest zdecydowanie gorszy niz przed rokiem (może poza Grześkiem)

No tu muszę się zgodzić.Zawsze byłem za tym żeby nie płacić zawodnikom przed sezonem do ręki.Tylko oni wiedzą co później dzieje się z pieniędzmi, które teoretycznie powinny pójść na przygotowanie sprzętu.
Kupuje części, dostaje rachunek, robie tuning, dostaje rachunek a pieniążki leżą w odpowiednim miejscu i jest płacone.Nie wiem, może nie na wszystko dostanie się rachunek :) :?: Może zawodnicy nie zgodzili by się na to :?:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#47 Postautor: GIGI » 4 czerwca 2004, o 09:54

DonKamizi pisze:No tu muszę się zgodzić.Zawsze byłem za tym żeby nie płacić zawodnikom przed sezonem do ręki.Tylko oni wiedzą co później dzieje się z pieniędzmi, które teoretycznie powinny pójść na przygotowanie sprzętu.

Jasna sprawa, zawodnicy powinni przygotować nalezycie sprzęt za pieniądze które dostają od sponsora przed sezonem. Wiadome jest że jak zawodnik ma sprzęt, będzie robił punkty to później kasa się będzie szybko zwracała, tak mi się przynajmniej wydaje ;)
DonKamizi pisze: Może zawodnicy nie zgodzili by się na to :?:

Hmm , nie wiadomo czy by się nie zgodzili, ale jedno jest pewne, nie wszyscy podchodzą profesjonalnie do tematu odpowiedniego przygotowania sprzętu przed sezonem

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#49 Postautor: Talib » 4 czerwca 2004, o 10:12

Nie chcę się wymądrzać, bo nie mam do tego wystarczających informacji, ale z tego co się mówi i pisze to chyba z terminowymi wypłatami i realizacją kontraktów w TŻ Lublin nie ma problemów, więc może by sobie darować wymyślanie spiskowych teorii dziejów. Ja tam zauważyłem tylko jeden malutki przykład oszczędności w lubelskim klubie, bardzo rozsądnej zresztą. W meczu z Ostrowem Karlsson nie pojechał w biegu nominowanym i pewnie trzeba było zapłacić za 12, a nie 15 punktów.
Ostatnio zmieniony 4 czerwca 2004, o 10:13 przez Talib, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#50 Postautor: DonKamizi » 4 czerwca 2004, o 10:12

Gawrzyk pisze:troche taka spiskowa teoria dziejow.
bo z tego co piszesz mozna wywnioskowac ze klub specjalnie nie placi i ktos z gory zawija pieniadze do wlasnej kieszeni, albo ktos jest ewidentnie olewany.

Nie powiedziałem nigdy, że ktoś bierze dla siebie co to to nie NIKOGO o to nie podejrzewam.Nie napisałem także, że ktoś jest olewany tylko czasem są pewne :? trudności z zapłatą.

a moze po prostu brak kasy

No właśnie a może.Czasami tak bywa.Tylko przypuścmy, że wszystko zainwestowałem w sprzęt, który się posypał po meczu w którym zarobiłem parę ładnych złotych.Po meczu nie ma wypłaty = nie ma remontu = nie ma na czym jechać i kółko się zamyka.
Ale to tylko takie moje przypuszczenie 8) 8)

Talib pisze:Nie chcę się wymądrzać, bo nie mam do tego wystarczających informacji, ale z tego co się mówi i pisze to chyba z terminowymi wypłatami......

A różnie bywa :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413