Orzeł Łódź - Motor Lublin 21.04.2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

Re: Orzeł Łódź - Motor Lublin 21.04.2013

#226 Postautor: GeloSMT » 22 kwietnia 2013, o 19:56

Rozumiem także odpowiedziałem iż to był wybór chłopaków co do Mateusza to chyba pojechał próbę na swoją własną prośbę na co Trener przystał.
Baran nie jest najbardziej doświadczony zgadzam się z tym w 100% ale tak jak napisałem Inni nie chcieli tudzież nie czuli potrzeby.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#227 Postautor: boxing » 22 kwietnia 2013, o 23:22

jerry78 pisze:Ja mam żal do Karola, że nie potrafi jasno postawić sprawy. "Sorry, nie jestem przygotowany do meczu, bo to czy tamto, zależy mi na wyniku drużyny i nie chce dać plamy". Woodward w tamtym roku potrafił tak zrobić. Karol przyjeżdżając na mecz z jednym - dosłownie jednym - motocyklem (był jedynym takim zawodnikiem w parku maszyn) musiał zdawać sobie sprawę, że jest nieprzygotowany. Trener też powinien o tym wcześniej wiedzieć i choćby z tego powodu dokonać zmiany Barana na Kudriaszowa.
Ja tam od razu go nie skreślam, bo jak się przygotuje to będzie mocny, ale najpierw niech się przygotuje.
Nie dość, że jego postawa zaważyła o punktach w Łodzi, to jeszcze może sam sobie zamknąć drogę do składu na kilka ładnych meczów.
Znam te tłumaczenia z brakiem wywiązania się z umowy przez Sprawkę, ale dlaczego nie przeszkodziło to Jeleniowi, Miesiącowi, Kuciapie czy Łukaszewskiemu na przygotowanie się do sezonu? Tylko Karol był pokrzywdzony?

To, ze Baran nie jest przygotowany do meczu i sezonu - bylo widac od kilku dni ! - czyli od czasu "wybudzania z zimowego snu". Czego oczekiwac po zawodniku, ktory "zaczyna myslec" o pierwszych jazdach 3 tygodnie po planowanej pierwszej kolejce?!? Zreszta - nie pierwszy sezon. Lekcewazace podejscie do przygotowan przed sezonem albo do treningow - ktos myslal ze bedzie inaczej? Efekt - spierd...lil prace kolegow i przegral nam mecz. Dno, dziadostwo i zenada. Straconych punktow nikt juz nie odda.

Ale tak sobie mysle - Karol glupi nie jest. Jest bardzo cwany. Kto z nas olewajac pracodawce (klub) i lekcewazac jego Klientow (kibicow), bedac przez 6 miesiecy w roku nieprzygotowanym do pracy i robiac awantury kierownikowi o premiowe fuchy (biegi nominowane) bylby w stanie co roku dostawac przedluzenie umowy o prace?

Tak czy inaczej - za beznadziejnego Barana Woodward. A Karol niech szuka zajawki - najlepiej gdzies w Czechach. Dopiero jak znajdzie - niech sie zglosi do trenera na weryfikacje. Zadnego wystawiania Barana "zeby zlapal zajawke" kosztem punktow druzyny.
Drugi junior - tez musi byc. Madej zrobil co do niego nalezalo - ale niech to bedzie ktos, kto daje nadzieje na punkty zdobyte na przeciwnikach. Nie wiem jak fizycznie i sprzetowo wyglada Malitowski - ale jakas szanse na punkty daje.
Zastanawiam sie jeszcze nad Maxem - mial chyba warszawski w Gorzowie. Nie przepadam za nim - ale jakby nie patrzec punkty na wyjazdach robil. Jak polowa rzeszowiakow bedzie cieniowac - to bylaby to jakas alternatywa na wyjazdy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#228 Postautor: MikeMistrz » 23 kwietnia 2013, o 03:50

GeloSMT pisze:Baran nie jest najbardziej doświadczony zgadzam się z tym w 100% ale tak jak napisałem Inni nie chcieli tudzież nie czuli potrzeby.

"Tudzież" nie jest synonimem słów "lub", "albo".

Nie będę oryginalny i też proponuję Cama za Barana i będzie dobrze. ;) Nie widziałem meczu na żywo, ale i tak jestem w stanie stwierdzić, że Trojanowski > Baran na ten moment. Kudriaszow to jakieś nieporozumienie, przecież on jeździł w sparingach na poziomie Łukaszewskiego, a Trojan wcale nie pojechał takiego złego meczu w Łodzi, pomimo że punktów nazbierał mało.

Zaratustra
Kadrowicz

#229 Postautor: Zaratustra » 23 kwietnia 2013, o 06:11

Mecz przegrany frajersko, ale mnie to w sumie nie dziwi. Wina Barana? No oczywiście. Ale gdzie jest trener, gdzie jest prezes? Były dwa sparingi, Karol dostawał łomot i chyba tylko zupełny laik mógłby przypuszczać, że to wina jakiejś "śrubki" w maszynie, którą się wymieni i Baran trzaśnie kilka ważnych punktów na Łodzi. Prezes zmontował ryzykowny skład, bez zaplecza zawodniczego w postaci chociażby obcokrajowców, a trener nie mógł (i raczej tej wersji na ten moment będę się trzymał)lub nie chciał zareagować widząc, jak jeździ w sparingach Karol.

Dobrze, że jest już Cam i mam nadzieję, że nie będzie miał okazji obrazić się na klub w trakcie sezonu ;)

Zaskoczył mnie Jeleniewski, a szczególnie Paweł. Trzymam kciuki chłopaki. Widać, że wam się "chce".

nomeni

#230 Postautor: nomeni » 23 kwietnia 2013, o 07:58

W najnowszym Magazynie I Ligi Żużlowej krótkie wywiady...Mateusz bierze na siebie winę za przegrane spotkanie...chwilę później Paweł mówi, że "dał ciała", a na fejsiku Karol pisze, że on zawiódł :)

Jak wielu mamy ojców tej porażki :D

Awatar użytkownika