Wybrzeże Gdańsk-Motor Lublin 19.05.2013 godz. 17:00
Re: Wybrzeże Gdańsk-Motor Lublin 19.05.2013 godz. 17:00
Nad czym tutaj wogole dywagowac Panowie? Jelen wczoraj nie nadawal sie jeszcze do jazdy i wstawianie go do skladu okazalo sie strzalem w kolano. Kolejna kwestia, moglismy miec juz spokojny sezon i rozdawac karty a tymczasem poki co jestesmy najwiekszymi frajerami w polskiej lidze. Proste jak budowa cepa. Przykro mi to mowic, ale od czasow TZ-u poza sezonem 2002 i 2011 (wczesniejsze dzieje bez sensu przytaczac) nigdy nie potrafilismy postawic "kropki nad i" a to cechuje solidnych zawodnikow i mocne zespoly. My zawsze w najwazniejszym momencie (poza malymi wyjatkami) musimy dac d**y i obejsc sie smakiem.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, o 12:52 przez $korzen$, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeszcze niedawno nikt by mu tego pokrowca nie zmienił, także ta akcja jest i tak na plus 
Jeleń za wcześnie próbował wrócić po tamtym upadku, nie był w pełni sił w meczu z Grudziądzem i w meczu z Gdańskiem. Gdyby w obu tych meczach zastosować z/z to moglibyśmy dopisać do tabeli kilka punktów więcej.
Naczelny obrońca Karola Barana.
ja tam na razie wstrzymuję się od krytyki Jelenia. tak na prawdę najważniejszy mecz będzie w Ostrowie. wygrana dałaby nam spokój jeśli chodzi o utrzymanie. jest to rywal słabszy niż Gdańsk i Grudziądz i tam Jeleń będzie mógł się wykazać. Jego punkty będą tam bardzo potrzebne i właśnie tam będzie mógł udowodnić że jest liderem i mecze na terenie przeciwnika mu nie straszne.
Jeleń za wcześnie próbował wrócić po tamtym upadku, nie był w pełni sił w meczu z Grudziądzem i w meczu z Gdańskiem. Gdyby w obu tych meczach zastosować z/z to moglibyśmy dopisać do tabeli kilka punktów więcej.
I to powinni sobie niektórzy wydrukować w formacie A0 i powiesić na ścianie.
ja tam na razie wstrzymuję się od krytyki Jelenia. tak na prawdę najważniejszy mecz będzie w Ostrowie. wygrana dałaby nam spokój jeśli chodzi o utrzymanie. jest to rywal słabszy niż Gdańsk i Grudziądz i tam Jeleń będzie mógł się wykazać. Jego punkty będą tam bardzo potrzebne i właśnie tam będzie mógł udowodnić że jest liderem i mecze na terenie przeciwnika mu nie straszne.
no ja już na samą myśl dostaję gęsiej skórki:
http://rlach.republika.pl/dmp/2012/oslu_1.htm
-
Zaratustra
- Kadrowicz
$korzen$ pisze:moglismy miec juz spokojny sezon i rozdawac karty a tymczasem poki co jestesmy najwiekszymi frajerami w polskiej lidze.
Nie wygrywamy, bo przy tak wyrównanych meczach zespół musi być kompletny. W przypadku, gdy nie ma się juniorów, to nikt z seniorki nie może dać d*py po całości i chociaż parę ważnych oczek przywieźć. A u nas? A to Baran da kompletnie ciała, a to Trojanowski, a to Jeleniewski. Niedługo przyjdzie czas na Miesiąca, bo Kuciapa wydaje się być na tą ligę na tyle silny, że poniżej pewnego wyniku nie zejdzie.
kylong pisze:A ja chciałbym zwrócić uwagę na zamieszanie z pokrowcem przed 15 biegiem. Wiadomo, że straszne napięcie, nerwy, ale chyba są w parkingu osoby od pilnowania takich spraw. Nie wiadomo jaki wpływ miało to na start Cama, ale na pewno trochę koncentracji stracił.
O. Dawno nic nie było o jakimś niedopatrzeniu Ziółkowskiego. Nie byłby sobą, gdyby od czasu do czasu o czymś nie zapomniał, czy czegoś nie dopilnował.
kylong pisze:uciekają nam bardo cenne punkty (a w tamtym sezonie może nawet awans )
No pewnie.xD
$korzen$ pisze:Nad czym tutaj wogole dywagowac Panowie? Jelen wczoraj nie nadawal sie jeszcze do jazdy i wstawianie go do skladu okazalo sie strzalem w kolano.
Ale, że kto wg Ciebie pociągał w tej sytuacji za spust, hm?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
W porównaniu z zeszłym sezonem mamy miska wersja pro i stachyre wersje pro, tylko daniel jak zwykle
zaczął kapitalnie, to baran nic nie jechał, baran zaczął jechać to daniel po dzwonie jedzie tragicznie.. Dauga legnie spokojnie, ale nie wiem czy jest sens dawać daniela. Ja bym mu jeszcze dal odpocząć bo ważny mecz nas czeka później w Grudziądzu
A ja myślę, że w Grudziądzu mecz ma niewielkie znaczenie. Na zwycięstwo szanse żadne, bonusu nie bronimy.
To może teraz Z/Z za Daniela jak nie będzie potrzebny? 

Ge(L)o pisze:A ja myślę, że w Grudziądzu mecz ma niewielkie znaczenie. Na zwycięstwo szanse żadne, bonusu nie bronimy.
W Gdańsku też nie było szans, co?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Gkm też nie ma dobrych juniorów i to będzie typowo seniorski mecz w którym wszystko się może zdarzyć
W naszej drużynie drzemie ogromny potencjał - porównywalny z Gdańskiem i Grudziądzem. Więc każde rozwiązanie jest możliwe - oczywiście pod warunkiem, że wreszcie zagrają wszystkie elementy. Z tego co widzę Harris jest znacznie bardziej niebezpieczny na wyjazdach niż "u siebie". W Grudziądzu już Łotysze namieszali na poziomie podobnym do naszego w Gdańsku.
- tezetomaniak
- Trener
oczywiście pod warunkiem, że wreszcie zagrają wszystkie elementy
Problem w tym, że w Grudziądzu czy Gdańsku również wreszcie mogą wszystkie elementy zagrać. I wtedy szans nie mamy, nawet jeżeli zagrają u nas. Po prostu mają lepsze składy, dzizus.
A zazwyczaj to się rozkłada po równo, ktoś zawali u nas, ktoś zawali u nich. Wychodzi na to samo. Wczoraj na przykład słabiej pojechał Miśkowiak, stracili Jonassona i Stachyra miał defekt na 2 miejscu.
Akurat strata Jonassona nie wyszła nam na dobre ...
Karol Baran Karol!
Gelo pisze:W naszej drużynie drzemie ogromny potencjał - porównywalny z Gdańskiem i Grudziądzem. Więc każde rozwiązanie jest możliwe - oczywiście pod warunkiem, że wreszcie zagrają wszystkie elementy. Z tego co widzę Harris jest znacznie bardziej niebezpieczny na wyjazdach niż "u siebie". W Grudziądzu już Łotysze namieszali na poziomie podobnym do naszego w Gdańsku.
Grudziądz oglądalem w tym sezonie już trzeci raz na ich torze. I moge jedno stwierdzic na pewno. Bomber jest na tym torze niesamowty. Wczoraj zrobili bardzo przyczepny tor i mecz był rewela. Kilka biegów z najwyższej półki. Mijanek i różnych akcji było co niemiara. Tor zmieniał sie bardzo często a gospodarze byli bardzo dobrze spasowani. Juniorzy - Cyfer i Rujner coraz lepsi, a Cyfer w jednym biegu - poezja. W ogóle jak ktoś ma mozliwość to polecam ten mecz - jest co ogladac.
Generalnie, w czasie podrózy do Grudziądza stawiałem z Leszkiem Masierakiem, ze jest szansa na wygrana naszą w Gdańsku i nie wile pomyliliśmy się. Teraz po tym co widziałem w Grudziądzu uważam że bedzie tam ciężej o dobry wynik jak w Gdańsku. Ale wszystko jest możliwe i może trafimy na gorszy dzień gospodarzy?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Zaratustra pisze:$korzen$ pisze:moglismy miec juz spokojny sezon i rozdawac karty a tymczasem poki co jestesmy najwiekszymi frajerami w polskiej lidze.
Nie wygrywamy, bo przy tak wyrównanych meczach zespół musi być kompletny. W przypadku, gdy nie ma się juniorów, to nikt z seniorki nie może dać d*py po całości i chociaż parę ważnych oczek przywieźć. A u nas? A to Baran da kompletnie ciała, a to Trojanowski, a to Jeleniewski. Niedługo przyjdzie czas na Miesiąca, bo Kuciapa wydaje się być na tą ligę na tyle silny, że poniżej pewnego wyniku nie zejdzie.
Zgadzam się. Myślę jednak, że Miesiąc jest na tyle przygotowany i zmotywowany, że nie zawiedzie. Szkoda tych punktów straconych w Gdańsku. Czasu jednak nie cofniemy, myślę, że i sam Wardzała pluje sobie w brodę za Jelenia w składzie.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Grudziądz oglądalem w tym sezonie już trzeci raz na ich torze. I moge jedno stwierdzic na pewno. Bomber jest na tym torze niesamowty. Wczoraj zrobili bardzo przyczepny tor i mecz był rewela. Kilka biegów z najwyższej półki. Mijanek i różnych akcji było co niemiara. Tor zmieniał sie bardzo często a gospodarze byli bardzo dobrze spasowani. Juniorzy - Cyfer i Rujner coraz lepsi, a Cyfer w jednym biegu - poezja. W ogóle jak ktoś ma mozliwość to polecam ten mecz - jest co ogladac.
Generalnie, w czasie podrózy do Grudziądza stawiałem z Leszkiem Masierakiem, ze jest szansa na wygrana naszą w Gdańsku i nie wile pomyliliśmy się. Teraz po tym co widziałem w Grudziądzu uważam że bedzie tam ciężej o dobry wynik jak w Gdańsku. Ale wszystko jest możliwe i może trafimy na gorszy dzień gospodarzy?
Widziałem ten mecz (wykupiłem transmisję
Racja Grześ. Z jednym małym "ale" a mianowicie, my musimy jechać wszędzie na maximum i nie oglądać się na rywali. I musimy wygrywać a to już takie łatwe nie jest...
MOTOR LUBLIN
Wystarczy jak popatrzymy na zdobycze punktowe naszych zawodników na torze w Grudziądzu. Oni wiedzą jaki zrobić tor na mecz z nami. Możecie być pewni, że nie zrobią pod koło co z Ostrowem.
To sobie też strzelą w kolano. Angole raczej twardolubni nie są.
Ja to zasadniczo uważam, że przypinanie łatek zawodnikom, że są słabi na betonie, zawsze słabo jadą tu albo tam jest bez sensu. Nie będę wyliczał przykładów, ale jest tego od groma. Wszystko zależy od formy, sprzętu i dyspozycji dnia. Jednak zgadzam się że istnieją matadorzy własnego toru, ale i oni lubią zaskoczyć czasem na wyjezdzie
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ostatnią głupotą będzie puszczanie Jelenia na mecz do Grudziądza! Tak czy siak w mordę, a on jest nam potrzebny na nasz tor i to z Gdańskiem. Nie walczymy o awans do e-ligi tylko do play-off. My nie musimy się zabijać za tym co robi Gdańsk i Grudziądz czyli Enea! My musimy wejść do czwórki bo tylko to nam gwarantuje pozostanie w 1 lidze każde inne rozwiązanie to strata kibiców, pieniędzy i sponsorów. Nie wyobrażam sobie śmigania w play-autach!
Gelo pisze:Widziałem ten mecz (wykupiłem transmisję) Grudziądz jest bardzo mocny - nie ulega wątpliwości ale jak przegrał z Gdańskiem?.
Prosto - Dawid Stachyra.
Siły w tym meczu były bardzo wyrównane. Po dwóch liderów, dobry srodek i po jednym cieniujacym zawodniku. Tomek Chrzanowski i Dawid Stachyra. I nagle w 13 biegu Dawid jeździe bieg zycia. Na słabym osiołku przywozi na 5-1 Nicholsa. Szalejacego Nicholsa. I po meczu.
Nominowałem tę akcję do szprychy tygodnia a nawet miesiaca ( jakby taka byla), bo według mnie duuuużo trudniej na torze rywala obronić się przed bardzo szybkim przeciwnikiem mając pod siedzeniem jakąś padlinę , niż na własnym torze rewelacyjnie spasowany mijać gości jak slalomowe tyczki. Chociaż wygrana akcja Kościucha też palce lizać.
Taki bieg ( Stachyry) to wszyscy młodzi powinni oglądać po kilka razy w miesiącu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Mad pisze:Nie walczymy o awans do e-ligi tylko do play-off
do czego?? O ile mi wiadomo nie ma czegoś takiego w tym roku.