Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#401 Postautor: mikas » 8 czerwca 2004, o 18:38

Przy ewentualnym awansie na koniec sezonu "miastowi" i tak się zjawią na trybunie głównej

I wtedy ja bym na miejscu włodarzy klubu ich na tę trybune nie wpuścil, a jeśli już by sie uparli to niech placą za bilety!!!!!
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#402 Postautor: GIGI » 8 czerwca 2004, o 18:43

mikas pisze:I wtedy ja bym na miejscu włodarzy klubu ich na tę trybune nie wpuścil, a jeśli już by sie uparli to niech placą za bilety!!!!!

Popieram , miasto kompletnie nie pomaga !! JAk zwykle na wszystko u nas brakuje odkÄ…d prezydentem jest Pruszkowski ( tfu)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#403 Postautor: DonKamizi » 8 czerwca 2004, o 19:10

To co napisałem wyżej w kwesti większego zaangażowania finansowego dotyczy przyszłego roku i ewentualnej jeździe w ekstralidze.Obiło mi się o uszy, że w przypadku awansu Sipma zwiększy kaskę.
Jak na razie mówi się tylko, że nie ma żadnych podstaw, by w przyszłym roku zwiększać poziom finansowego zaangażowania w żużel.
Ewentualny awans to nie jest jeden z podstawowych powodów :?: :?:
Jeżeli Sipma wchodząc poważnie w sponsoring lubelskich koziołków liczyła na jakieś ustępstwa ze strony miasta to teraz się srogo rozczarowuje.Taki to jest nasz kochany Lublin.
Ale jeżeli teraz jest tak, że miasto nam Sipmie S.A nie da..... to my nie damy więcej na klub to coś tu jest nie tak
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Geest
Senior

#404 Postautor: Geest » 8 czerwca 2004, o 22:21

sama afera z mpk pokazala jak bardzo nasze wladdze licza sie z ludzmi... a ten artykul o smietnisku czytalem. oni twierdza, ze wszystko jest ok, bo przedtem tak bylo...
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2004, o 06:47 przez Geest, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#406 Postautor: meesha » 8 czerwca 2004, o 22:44

I z tym szpitalem to też nie przesadzajmy... Bo jeśli chodzi o Szpital Kolejowy na Kruczkowskiego to chyba jest on dalej od Budowlanej niż Tesco od szpitala na Kraśnickiej. Choć z drugiej strony nie wiem dlaczego miasto nie może dać MPO-SITA kawałka ziemi w okolicach gdzie i tak już jest brudno i śmierdząco (oczyszczalnia ścieków na Hajdowie albo wysypisko w Rokitnie). Chociaż jeśli dobrze pamiętam to nie miał to być żaden śmietnik tylko jakaś segregatornia czy coś do segregowania szkła, plastiku, papieru itp. więc chyba nic tak strasznie odrażającego...
A jeśli chodzi o szkółkę to widziałem ostatnio sprawozdanie z wykonania budżetu miasta za rok 2003 i po żmudnych poszukiwaniach znalazłem, że miasto dało na ten cel kilka tysięcy złotych :lol: :lol: :lol: Chłopaki mogli sobie kupić waciki :D
A prezydenta i Radę Miasta mamy takie jakich sobie wybraliśmy...

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#407 Postautor: DonKamizi » 8 czerwca 2004, o 22:55

Poczytaj o roli majątku trwałego w prowadzeniu spółki - sportowej spółki akcyjnej, którą lubelski klub miał się docelowo stać - a zrozumiesz, dlaczego klub powinien mieć jakiś tytuł prawny do stadionu.

Nie wiem jaka jest wartość stadionu ale byłby to porządny majątek trwały na podstawy klubu jako spółki.Ta sprawa przewija się już dłuższy czas i dalej nic nie wynikło.Ale wiecie jak to jest z psem ogrodnika.....

Wygląda niestety na to, że plany się zmienły, bo zmieniły się okoliczności. A przynajmniej odczucia ważnych osób w Spółce.

Wyglada na to ze Sipma obraza sie teraz na miasto ze im smietnik zrobiÄ… za oknem

Nie wiem dlaczego jednak jakoÅ› dziwnie mi to wyglÄ…da..... :twisted:
Tylko co ma wspólnego jedno z drugim...no albo ja coś nie panimaju.
GG 4113059

harry
Trener

#408 Postautor: harry » 8 czerwca 2004, o 23:08

Spokojnie, spokojnie, spokojnie!!!
Jeżeli chodzi o miasto i prezydenta to w tym roku klub dostanie (połowe już dostał) tyle ile razem przez sześć ostatnich lat :shock: :lol: Przyznam szczerze totalny szok. Trzeba uczciwie przyznać, że bardzo duża w tym zasługa Zbyszka Wojciechowskiego ale ostateczną decyzję i tak podejmował Pruszkowski. Skala tego jest taka, że miasto po SIPMIE jest DRUGIM sponsorem klubu więc proszę trochę ciszej.
Jezeli chodzi o SIPME to muszę przyznać, że kolega Bimmer wie że gdzieś dzwonią ale nie wie w którym kościele (mam zupełnie sprzeczne informacje). Dzisiaj był zarząd i mogę powiedzieć, że owszem są pewne uwarunkowania ale w przypadku awansu to:
:D :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#409 Postautor: DonKamizi » 8 czerwca 2004, o 23:20

harry pisze:Dzisiaj był zarząd i mogę powiedzieć, że owszem są pewne uwarunkowania ale w przypadku awansu to:
:D :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:lol: :lol: No to jednak dobrze słyszałem.I obyśmy mogli się tak pousmiechać na koniec sezonu :!: :wink:

Trzeba uczciwie przyznać, że bardzo duża w tym zasługa Zbyszka Wojciechowskiego...

Akurat tego PANA to zawsze uważałem za troszkę innego niż wszyscy...w sferach wyższych :lol: (bez skojarzeń tylko)
GG 4113059

Awatar użytkownika
ggumiss

#410 Postautor: ggumiss » 8 czerwca 2004, o 23:54

Wszyscy dyskutujemy o finansach i sponsorach 99,9% z nas nie ma na to wpływu. Zobaczymy co bedzie jak bedzie narazie to mozemy dopingowac naszych chłopcówj bo to dzieki nim mamy na co popatrzec i o czym podyskutowac. Ja na przykład co mecz zabieram kogos nowego moze akurat sie mu spodoba i bedzie sciagał innych. Mnie tak zarażono wiec i ja zarażam. A kazdy nowy na stadionie to grosik dla klubu!!!!!!!!!

Czarek
Trener

#411 Postautor: Czarek » 9 czerwca 2004, o 07:28

Pomoc miasta powinna sprowadzać się do możliwych zwolnień podatkowych i wydzierżawieniu tego obiektu zwanego stadionem klubom (tzn. TŻ i Motor) by mogły zrobić z niego coś co przyciągnie sponsorów i kibiców. Jak np. wyobrażacie sobie E-ligę na stadionie, który przypomina więzienie (kraty), nie ma krzesełek i parkingu?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#412 Postautor: Lublin_Fan » 9 czerwca 2004, o 10:35

Wczoraj na onecie był ciekawy artykuł, ale niestety nie moge teraz znaleść linka do niego. Pisało w nim o zmianach w polskim rolnictwie po wejściu do UE. Ze względu na dopłaty do rolnicta oraz fundusze inwestycyjne znacznie wzrósł popyt na nawozy oraz maszyny. I tak Puławskie azoty mają o 20 % większą sprzedaż a Sipma o 40%.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#413 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2004, o 11:05

Lublin_Fan pisze:Wczoraj na onecie był ciekawy artykuł, ale niestety nie moge teraz znaleść linka do niego. Pisało w nim o zmianach w polskim rolnictwie po wejściu do UE. Ze względu na dopłaty do rolnicta oraz fundusze inwestycyjne znacznie wzrósł popyt na nawozy oraz maszyny. I tak Puławskie azoty mają o 20 % większą sprzedaż a Sipma o 40%.
Pozdr.

Prosze bardzo: http://info.onet.pl/933063,10,item.html

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#414 Postautor: GIGI » 9 czerwca 2004, o 11:12

Lublin_Fan pisze:Wczoraj na onecie był ciekawy artykuł, ale niestety nie moge teraz znaleść linka do niego. Pisało w nim o zmianach w polskim rolnictwie po wejściu do UE. Ze względu na dopłaty do rolnicta oraz fundusze inwestycyjne znacznie wzrósł popyt na nawozy oraz maszyny. I tak Puławskie azoty mają o 20 % większą sprzedaż a Sipma o 40%.
Pozdr.

Oby to się przełożyło na nasz klub ;) W przypadku awansu do Ekstraklasy mam nadzieję że Sipma nadal będzie wspierać nasz klub. Bo jak wiadomo budżet będzie musiał być nie mniejszy niż 3 melonki ;)

harry
Trener

#415 Postautor: harry » 9 czerwca 2004, o 21:16

GIGI pisze:
Pozdr.

Oby to się przełożyło na nasz klub ;) W przypadku awansu do Ekstraklasy mam nadzieję że Sipma nadal będzie wspierać nasz klub. Bo jak wiadomo budżet będzie musiał być nie mniejszy niż 3 melonki ;)

A dlaczego minimum 3 melonki?????????? :shock: :shock:
Dlatego, że tak maja inni??? Dzisiaj w TŻ przeczytałem wywiad z szefem Piły i zbaraniałem! Obsługa meczu drugoligowego bez wypłat zawodników wynosi tam 17000,00 (Siedemnaście tysięcy) zł! Za co??? U nas w IIlidze cały mecz ( z zawodnikami) kosztował czasami mniej!!! Budżet mają mieć 900.000 zł! Tyle my mieliśmy w tamtym roku i omały włos nie awansowaliśmy do extraligi. A oni nie wejdą nawet do baraży. Nie dziwi mnie, ze mają ciagle problemy z kasą!Na co ja wydają??? Owszem, punktówka wzrasta i to mocno ale szanse zdobycia 10 i więcej punktów proporcjonalnie maleją. Części do silników kosztują tyle samo w Extra, I i II lidze. Więc może nie będzie tak źle z tym budżetem?

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#417 Postautor: Kubbas » 10 czerwca 2004, o 22:48

Zrobilem filmik (a raczej cos typu teledysk) z filmikami zuzlowymi (glownie sa to filmiki z meczu Tztu z RKMem ale nie tylko)
Jednak w normalnej jakosci ten Filmik zajmuje 50 mb :/
Udalo sie zrobic tak ze zajmuje 3 mb jednak jakosc jest bardzo slaba (a nawet bardzo...wystarczy zobaczyc na roznice wielkosci) Jednak cos tam widac i wiadomo o co chodzi.
Tu macie linka:
(filmik jest w formacie wmv -normalnie da sie ogladac- a w normalnej jakosci jest jako avi.
http://net10.lub.pl/~kubbas/tzl.wmv
Jak by ktos mial miejsce na serverze (50 mb) to moge wrzucic w dobrej jakosci.
Czekam na opinie ;]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#419 Postautor: Kubbas » 11 czerwca 2004, o 10:59

Gawrzyk pisze:fajne. tylko zeby bylo jeszcze cos widac ;]

Niestety nic nie poradze. Do tego trzeba 50mb miejsca na serverze:/

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#420 Postautor: Kubbas » 11 czerwca 2004, o 17:22

Wersja filmiku w dobrej jakosci jest juz na serverze.
Trwa ona ok. 3,5 min. i zajmuje 50 mb.
Jest spakowana rarem
Aby siagnac filmik kliknijTutaj

Dalej czekam na opinie ;]

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2004, o 19:47 przez Kubbas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#421 Postautor: Ar2rB » 11 czerwca 2004, o 18:23

Kubbas pisze:Dalej czekam na opinie ;]

może być :). Dużo wypadków i troche ładnych akcji :).

Ciutke za cieżkie (50mb) jak na taką jakość.
Nie dałoby sie tego bardziej skompresować divx'em?

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#422 Postautor: Kubbas » 11 czerwca 2004, o 19:47

pewnie by sie dalo bardziej skompresowac jednak im wieksza kompresja tym gorsza jakosc a ze jakosc niektorych filmikow nie jest najlepsza to nie duzo mozna zrobic...

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#423 Postautor: Ar2rB » 11 czerwca 2004, o 22:19

Kubbas pisze:pewnie by sie dalo bardziej skompresowac jednak im wieksza kompresja tym gorsza jakosc a ze jakosc niektorych filmikow nie jest najlepsza to nie duzo mozna zrobic...

Kompresja jakoś niespecjalnie była dobrana. 1,5h filmu w dosyć dobrej jakości zajmuje 700 mega a w Twoim klipie 3,5 minuty prawie 60 MB.
Czyli 35 minut zajęłoby u ciebie prawie 600 megabajtów ;). Spokojnie moznaby to było upchnąć w 15MB bez straty jakości (tym bardziej, że ta najwyższych lotów nie jest ;).

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#424 Postautor: Kubbas » 11 czerwca 2004, o 22:28

Tak ale kompresje wykonuje sam program w ktorym sie to wszysko robi (laczy filmiki muze itd dodaje efekty)...

max3
Zawodowiec

#425 Postautor: max3 » 15 czerwca 2004, o 16:40

Zobaczcie jak jezdzili nasi zawodnicu w 2000r.Tyle ,ze w Grudziadzu.!!!!
1 P.STASZEK (2*,2*,1*,2,3) 10+3
2 R.DADOS (3,3,2,2*,3) 13
3 N.PEDERSEN (2*,2,3,3,1) 11+1
4 T.PISZCZ (3,1,2,1*,2*) 9+2
5 L.RICHARDSON (1*,2*,3,3,3) 12+2
6 M.KRYÅšKIEWICZ ns
7 G.KNAPP (2,3,1,2*,2*)10+2