Lubelski klub w sezonie 2013
Re: Lubelski klub w sezonie 2013
Zatem nie rozumiem po jakiego grzyba byla ta cala przedsezonowa szopka i po jakiego grzyba jestesmy w tej 4-ce... trzeba bylo zrobic mecz o 21 i wycelowac w 5-e miejsce. W tym klubie jednak nigdy nie bedzie normalnie.
- niespokojny
- Trener
Prezesa mamy jakiego mamy, ale trzeba spojrzeć trzeźwo na sytuację jaka nas zastała... nie ma pieniędzy to trzeba ciąć koszta. Dlaczego ich nie ma to już inny temat rzeka, o którym wspominałem przed sezonem i mało mnie nie zjedzono. Jeżeli nie ma pieniędzy, sponsorów nie ma, prezes jest taki jaki jest to trzeba renegocjować umowy albo jechać ogórasami. Jest tu ktoś za tym żeby wpadać w długi bo zawodnicy muszą sobie zarobić?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Wszystko fajnie tylko dlaczego prezes nie patrzył trzeźwo na kontrakty podpisywane na początku sezonu? Dla czego mamy wiecznie usprawiedliwiać tego pana!
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2013, o 14:09 przez Mad, łącznie zmieniany 1 raz.
- tezetomaniak
- Trener
Wszystko fajnie tylko dla czego prezes nie patrzył trzeźwo na kontrakty podpisywane na początku sezonu?
1:
2: Pewnie gdyby spojrzał 'trzeźwo', to liderem byłby Trojanowski.
Mad pisze:Wszystko fajnie tylko dlaczego prezes nie patrzył trzeźwo na kontrakty podpisywane na początku sezonu? Dla czego mamy wiecznie usprawiedliwiać tego pana!
no szkoda, mógł również przed sezonem dostosować się trzeźwością do lubelskich kibiców i wziąć Miśkowiaka, Watta, Nichollsa, Ljunga itp
Przed sezonem były takie podpisywane kontrakty na takie jakie były nas stać. A teraz szopka że znowu nie ma pieniędzy
Weź Sprawka kończ Pan i idź do domu 
Wierząc doniesieniom młodego to lada chwila powinna być wiadomość o nowych koziołkach ratujących twarz Sprawki. Na pewno Tabaka to nie będzie.
jerry78 pisze: A wgląd na rachunek bankowy Karola, Pawła i Maćka też masz?
A Ty masz wgląd w ich rachunki? Ewentualnie w rachunek KMŻta?
Pisałeś, że zawodnicy zarobili więcej niż w tamtym roku. Wnosisz to po liczbie punktów? Skoro masz takie wiadomości jak się chwalisz to powinieneś wiedzieć, że nie. Prawdopodobnie ktoś z "zasadniczego" składu pojedzie, ale nie spodziewałbym się kompletów. Wszystko wyjaśni w momencie podania awizowanego.
Dla mnie to co wygaduje ten człowiek publicznie jest śmieszne i niedorzeczne. Upublicznianie tekstów typu "Musimy oszczędzać" jest co najmniej nie na miejscu w kontekście zbliżających się najważniejszych rozstrzygnięć. Skoro facet chce jechać "drugim garniturem" to niech dostosuje do tego ceny biletów, jak ktoś to już wcześniej słusznie zauważył.
Chociaż zdecydowanie wolałbym oglądać pierwszy skład i emocjonować się do końca rozgrywek.
Chociaż zdecydowanie wolałbym oglądać pierwszy skład i emocjonować się do końca rozgrywek.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Przydal by sie jeszcze jakis ciekawy post bosssa do kompletu 
A moim zdaniem Sprawka ma jaja i postepuje wlasciwie. Tak, oczy was nie myla, uwazam tak i nie obchodzi mnie czy bedziecie wieszac na mnie psy! Dlaczego ma placic kase ktorej nie ma? W imie waszych ambicji klub ma miec ogromny dlug? Ogarnijcie sie! Myslicie ze takiego Sprawke obchodzi ze Romek z Zenkiem z forum zuzel.info chca zeby jechal Baran, Miesiac i Woodward? On ma tak rzadzic klubem zeby wyjsc na zero lub na plus. Bycie prezesem nie polega na spelnianiu marzen kibicow z forum. Gdyby Sprawka robil to co wy chcecie to do tego klubu dawno by juz pukal komornik... Chcemy wyjsc na zero i jechac w 2014? Trzeba ciac kase i jechac Piszczami.
Prawda jest taka, ze w tym roku mielismy zajac 5 miejsce. Przy takim ukladzie wychodzilibysmy na zero. A ze sytuacja sie komplikowala i wygrana z Gdanskiem byla jednoczesnie utrzymaniem i playoffami teraz trzeba oszczedzac. Kumacie domorosli ksiegowi?
Prawda jest taka, ze w tym roku mielismy zajac 5 miejsce. Przy takim ukladzie wychodzilibysmy na zero. A ze sytuacja sie komplikowala i wygrana z Gdanskiem byla jednoczesnie utrzymaniem i playoffami teraz trzeba oszczedzac. Kumacie domorosli ksiegowi?
- Łoptymista
- Trener
Prawda jest taka, ze w tym roku mielismy zajac 5 miejsce
To jakas prawda objawiona, w regulamienie to bylo zapisane czy tylko g... prawda?
-
mariusz1987
- Junior
A moim zdaniem Sprawka ma jaja i postepuje wlasciwie. Tak, oczy was nie myla, uwazam tak i nie obchodzi mnie czy bedziecie wieszac na mnie psy! Dlaczego ma placic kase ktorej nie ma? W imie waszych ambicji klub ma miec ogromny dlug? Ogarnijcie sie! Myslicie ze takiego Sprawke obchodzi ze Romek z Zenkiem z forum zuzel.info chca zeby jechal Baran, Miesiac i Woodward? On ma tak rzadzic klubem zeby wyjsc na zero lub na plus. Bycie prezesem nie polega na spelnianiu marzen kibicow z forum. Gdyby Sprawka robil to co wy chcecie to do tego klubu dawno by juz pukal komornik... Chcemy wyjsc na zero i jechac w 2014? Trzeba ciac kase i jechac Piszczami.
Spoko tylko jest w tym jedno małe ale,dlaczego to zawodnicy mają teraz być karani za błędy w szacunkach prezesa,a nie prezes jako osoba która jest za nie odpowiedzialna??no i kibice bo będą oglądać sklecony skład w rundzie finałowej ale to już szczegół...
To co wedlug Ciebie mamy jechac ponad stan i dla twojego widzimisie za rok klub ma przestac istniec? Wedlug mnie to nie jest karanie zawodnikow tylko normalna renegocjacja kontraktow. Klub jest jak firma. Ma slabe wyniki finansowe to obcina place zawodnikom. To zwykla zmiana umowy cywilnej praktykowana wszem i wobec w obrocie gospodarczym. Zrozumcie to wreszcie i nie traktujcie wlasnych marzen jako punkt wyjscia do rozwazan. Zalecam tez nie traktowac zawodnikow jak swiete krowy...
-
mariusz1987
- Junior
Póki co to prezes jest największą świętą krową w tym klubie, kolejny sezon, ponownie źle oszacowane wydatki i zostaje nieruszony, a inni mają za to "płacić"(zawodnicy,kibice).
Pytanie tylko czy dla długofalowej polityki klubu lepiej jest:
a) jechać przynajmniej u siebie pełnym składem z frekwencja ok. 4k ludzi na trybunach i zakończyć sezon z klasą, wsparciem sponsorów i długiem nawet ok. 200k na który można wziąć kredyt (w poprzedni sezon wchodziliśmy z zadłużeniem 500k, w ten byśmy weszli z 200k długu)?
b) odjechać sezon zawodnikami, którzy nie łąpią się nawet w 2-giej lidze, przy utracie wizerunku klubu wobec zawodników, sponsorów i kibiców, kolejny sezon rozpocząć na zero, ale również bez takiego wsparcia miasta i bez kluczowych sposorów... bo co to za promocja miasta i Bogdanki gdzie cała żużlowa Polska (i nie tylko) będzie światkiem takiego dziadostwa?
a) jechać przynajmniej u siebie pełnym składem z frekwencja ok. 4k ludzi na trybunach i zakończyć sezon z klasą, wsparciem sponsorów i długiem nawet ok. 200k na który można wziąć kredyt (w poprzedni sezon wchodziliśmy z zadłużeniem 500k, w ten byśmy weszli z 200k długu)?
b) odjechać sezon zawodnikami, którzy nie łąpią się nawet w 2-giej lidze, przy utracie wizerunku klubu wobec zawodników, sponsorów i kibiców, kolejny sezon rozpocząć na zero, ale również bez takiego wsparcia miasta i bez kluczowych sposorów... bo co to za promocja miasta i Bogdanki gdzie cała żużlowa Polska (i nie tylko) będzie światkiem takiego dziadostwa?
Bravo Dariusz bardzo mądra decyzja
, kasy w klubie " 0 "$$$ grunt że 1 Liga uratowana, a jak Marma spadnie to i tak Rzeszowiaki pójdą tam, zapłać Jeleniowi + młodym i jedziemy. 
P.S w Żużlu się nie da oszacować kosztów, tutaj to jak w totolotku ....
P.S w Żużlu się nie da oszacować kosztów, tutaj to jak w totolotku ....
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

-
jack08
No to mamy prawdziwy sprawdzian dla naszych zawodników. Już jutro okaże się, czy zawodnicy jeżdżą choć trochę dla kibiców i szanują swoich kibiców (a przecież nie jechaliby za darmo), czy są to po prostu ZWYKŁE ZŁOTÓWY i za mniejszą, ale nadal dobrą kasę nie ruszą tyłka.
DANIEL JELENIEWSKI
a) JESTEM ZŁOTÓWĄ I MAM W GDZIEŚ KIBICÓW
b) SZANUJĘ KIBICÓW I JADĘ DLA NICH
MACIEJ KUCIAPA
KAROL BARAN
PAWEŁ MIESIĄC
Rozwiązanie zagadki już jutro.
DANIEL JELENIEWSKI
MACIEJ KUCIAPA
KAROL BARAN
PAWEŁ MIESIĄC
Rozwiązanie zagadki już jutro.
- Łoptymista
- Trener
a opcja:
jestem zlotowa, nie szanuje kibicow i jestem prezesem tego klubu???
Skad wiesz jaka kase obiecal im klub? Bo z tego co ja slyszalem to naprawde moze nieoplacac sie jechac za nia na mecz, zuzywac sprzetu i brac mechanika, ktoremu tez trzeba zaplacic
jestem zlotowa, nie szanuje kibicow i jestem prezesem tego klubu???
Skad wiesz jaka kase obiecal im klub? Bo z tego co ja slyszalem to naprawde moze nieoplacac sie jechac za nia na mecz, zuzywac sprzetu i brac mechanika, ktoremu tez trzeba zaplacic
kuciapa i miesiąc maja gdzies kibicow niezaleznie od tego czy zdecyduja sie w niedziele jechac czy nie. Mam nadzieje tez, że cały sektor będzie konsekwentnie przed biegami skandowal nazwiska reprezentujących nas żużlowców, np. "Łopaczewski" i "Rempała". Ja nigdy tego nie robilem ani dla Barana ani dla Miskowiaka ani dla Miesiąca. Ale sektor powinien być konsekwentny skoro taka tradycja.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
jack08 pisze:ale nadal dobrą kasę nie ruszą tyłka.
za to co najdroższy prezes zaproponował remontu silnika nie można zrobić
Heh, jak zwykle kilka stron paniki tylko po to, żeby jutro okazało się, że klub podpisał aneksy z zawodnikami i jedziemy dalej (przynajmniej takiemu wariantowi daję największe szanse). Myślicie, że sprawka nie bierze pod uwagę tego co by się działo na trybunach gdyby jechały odpady? A aneksy, które rzekomo dostali zawodnicy to początek negocjacji.
Inna sprawa jest taka, że zastanawiam się po jaką cholerę w ogóle klub jeździ. Zastanawiałem się nad tym po wypowiedziach Skrzydlewskiego - czy po to startuje, żeby odjechać kilka meczów? Czy walczy o utrzymanie w 1 lidze po to, żeby za rok celować w 6 miejsce? Nic dziwnego, że tam przychodzi 1500 osób na mecze o nic. To co przyciąga ludzi na stadion to walka o najwyższe cele, czyli w naszym przypadku o ekstraligę. Ludzie nie przychodzą, żeby popatrzeć jak sobie żużlowcy jeżdżą, tylko kibice marzą o awansie, a kibice w ekstralidze marzą o mistrzostwie. Zupełnie nie rozumiem innych celów niż takie.
Inna sprawa jest taka, że zastanawiam się po jaką cholerę w ogóle klub jeździ. Zastanawiałem się nad tym po wypowiedziach Skrzydlewskiego - czy po to startuje, żeby odjechać kilka meczów? Czy walczy o utrzymanie w 1 lidze po to, żeby za rok celować w 6 miejsce? Nic dziwnego, że tam przychodzi 1500 osób na mecze o nic. To co przyciąga ludzi na stadion to walka o najwyższe cele, czyli w naszym przypadku o ekstraligę. Ludzie nie przychodzą, żeby popatrzeć jak sobie żużlowcy jeżdżą, tylko kibice marzą o awansie, a kibice w ekstralidze marzą o mistrzostwie. Zupełnie nie rozumiem innych celów niż takie.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2013, o 17:32 przez Misionis, łącznie zmieniany 1 raz.
Aj tam zaraz remont silnika a wymiana oleju czy świecy zapłonowej to już się nie liczy?
Jeszcze jedno:
DS w Kurierze: "Nie będziemy więc mogli skorzystać z pomocy Bogdanki, miasta, czy innych darczyńców, którzy być może wesprą nas w 2014 roku"
tak długo, jak prezes będzie patrzył na sponsorów jak na darczyńców, tak długo będzie miał ogromne problemy, żeby ich znaleźć.
DS w Kurierze: "Nie będziemy więc mogli skorzystać z pomocy Bogdanki, miasta, czy innych darczyńców, którzy być może wesprą nas w 2014 roku"
tak długo, jak prezes będzie patrzył na sponsorów jak na darczyńców, tak długo będzie miał ogromne problemy, żeby ich znaleźć.
Jackowi Rempale, Gavendzie, Tadziowi Kostro i Łopaczewskiemu opłaca się jeździć za takie ochłapy a naszym gwiazdom już nie?
Motor mocny