Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

#26 Postautor: jerry78 » 23 sierpnia 2013, o 09:38

Istred, mistrzu nadinterpretacji i manipulacji.
Raz na 20 lat stać będzie wiele osób wydać nawet po 50zł na takie zawody. Co innego, gdy te gwiazdy przyjeżdżają (niekoniecznie skumulowani w jednym meczu) kilka czy kilkanaście razy do roku i to któryś rok z kolei. Wtedy byś zobaczył różnicę w ilości widzów za 50zł.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#27 Postautor: istred » 23 sierpnia 2013, o 09:46

mam wrażenie, że jesteś kolejną osobą, która z premedytacją nie chce dostrzec sedna sprawy, bo nie sądzę, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...
Już Ci Mikas napisał:
mam wrażenie, że jesteś kolejną osobą, która z premedytacją nie chce dostrzec sedna sprawy, bo nie sądzę, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...
Ani w Lublinie mistrzowie świata nie jeżdża kilkanaście razy do roku, ani bilet nie kosztuje 50 zł.

Ja pisałem, że decyduje jakość produktu, który się sprzedaje, a cena nie jest elementem kluczowym. Ty pisałeś, że "ludzi nie stać".
Teraz będzie idealna okazja żeby się przekonać - jakość produktu wysoka, cena 2x wyższa niż na mecze ligowe. Jeśli ludzi nie stać to stadion będzie pusty, jeśli ludzi stać wydać pieniądze na produkt wysokiej jakości to stadion będzie pełny. Przekonamy się w październiku jak jest i czy Lublinianie są tacy biedni.

jerry78
Trener

#28 Postautor: jerry78 » 23 sierpnia 2013, o 09:51

Nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo masz swój świat. I tak do Ciebie nic nie trafia.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#29 Postautor: istred » 23 sierpnia 2013, o 09:55

:lol: Jeszcze tupnij nóżką i zabierz zabawki do innej piaskownicy :D

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#30 Postautor: GIGI » 23 sierpnia 2013, o 10:00

Oby pogoda dopisała to o frekwencję się nie martwię. 50 zeta za parę godzin ''szoł'' to nie jest wygórowana stawka. Nie nalezy zapominać o tym że spora część ze sprzedaży biletów idzie na fundację która wspomaga byłych żuzlowców którzy skończyli na wózkach.
Co do reklamy to myślę że od września w TVP/TVP SPORT w wiadomościach będą trąbić o tym spotkaniu.

meesha pisze:Ale trzymam kciuki, żeby z tym turniejem wszystko wypaliło, stadion pękał w szwach, a spółka Marek, Jurek & Krzysztof pokazała, że można i w Lublinie zrobić "coś z niczego" i zamknęła gęby takim niedowiarkom jak ja :p

Powiem szczerze że też byłem sceptycznie do tego nastawiony jak się o tym pomyśle dowiedziałem. Wielkie gratki dla w/w panów. Jush się nie mogę doczekać!

jerry78
Trener

#31 Postautor: jerry78 » 23 sierpnia 2013, o 10:01

istred pisze::lol: Jeszcze tupnij nóżką i zabierz zabawki do innej piaskownicy :D

Strasznie zabawny jesteś. Masz zerowe pojęcie o wielu rzeczach. Brylujesz za to wiedzą książkową i teoretyczną.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#32 Postautor: mustafa » 23 sierpnia 2013, o 10:20

no to zapowiada się niesamowita impreza. ciekawe jak to będzie z biletami, czy będzie jakaś przedsprzedaż, aby można było w spokoju zamówić wcześniej, bo zainteresowanie pewnie będzie ogromne :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#33 Postautor: Łoptymista » 23 sierpnia 2013, o 10:26

http://www.kurierlubelski.pl/artykul/97 ... ,id,t.html

z tego wynika, ze będzie

tez zaczalem sie jarac impreza:)

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#34 Postautor: Hayden » 23 sierpnia 2013, o 10:35

Trzymam kciuki za pogodę, przygotowanie toru i wszystkie inne okoliczności, które sprawią że będziemy świadkami fantastycznego widowiska na naszej ruinie :)

A co do cen biletów, płacimy 15/25 zł za Barana, Kuciapę, Podżuksa czy Karpowa to chyba damy też radę zapłacić dwa razy więcej za absolutny światowy top.

ps. też się jaram :lol:
Motor mocny

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#35 Postautor: mustafa » 23 sierpnia 2013, o 10:36

Łoptymista pisze:http://www.kurierlubelski.pl/artykul/974618,w-pazdzierniku-najlepsi-zuzlowcy-swiata-przyjada-do-lublina,id,t.html

z tego wynika, ze będzie

tez zaczalem sie jarac impreza:)

a nie zauważyłem. no to fajnie

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#36 Postautor: $korzen$ » 23 sierpnia 2013, o 11:09

Obsada niesamowita, az ciezko mi uwierzyc, ze bedzie mozna ogladac takich kozakow na Zygmuntowskich. No czuje sie jak w pieknym snie z ktorego nie mam ochoty sie obudzic 8) Jedyne o co pozostaje trzymac teraz kciuki to o pogode, odpowiednia reklame no i o Zenka Plecha, zeby przygotowal tor taki jak z Grudziadzem to zobaczymy wieeeeeeelkie show. Juz oczami wyobrazni widze jak Nicki z Wardem ocieraja sie o bande na 2 luku 8) Transmisja na TVP Sport czu publicznej?

btw. na taki mecz to ja moge i 100zl zaplacic. 50zl biorac pod uwage obsade to cena absolutnie przystepna i na miejscu, trzeba byc idiota zeby odpuscic takie zawody 8)

Cookie

#37 Postautor: Cookie » 23 sierpnia 2013, o 11:47

Mnie ciekawi jedna rzecz, czy jest możliwość usunięcia krat na czas imprezy? nie ukrywam, denerwujące są. :)

mechanizator
Junior

#38 Postautor: mechanizator » 23 sierpnia 2013, o 11:58

Prawda to, że w związku z planowaną impreza będą odbywały się prace przy modernizacji parku maszyn ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#39 Postautor: Cooper » 23 sierpnia 2013, o 12:08

No pretekst do usuniecia krat bylby bardzo dobry:)

Cod o biletow, w sumie patrzac na fakt, ze za sparing reprezentacji koszykowki trzeba zaplacic 40 zeta (obawiam sie, ze globus sie nie zapelni), to rzeczywiscie cena jest chyba optymalnie skalkulowana. Nazwiska powinny przyciagnac. Oby organizacyjnie wszystko sie powiodlo, bo mysle, ze sporo ludzi moze byc na stadionie "po latach" lub pierwszy raz i jest to szansa, aby zatrzymac ich na dluzej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#40 Postautor: Koper » 23 sierpnia 2013, o 12:40

mustafa pisze:no to zapowiada się niesamowita impreza. ciekawe jak to będzie z biletami, czy będzie jakaś przedsprzedaż, aby można było w spokoju zamówić wcześniej, bo zainteresowanie pewnie będzie ogromne :)

Będzie przedsprzedaż, najprawdopodobniej już od 1 września.

Cooper pisze:No pretekst do usuniecia krat bylby bardzo dobry:)

To może warto przytoczyć ciekawostkę z kart historii :) W 1966 roku zainstalowano nad torem przy Al. Zygmuntowskich sztuczne oświetlenie, które było zainstalowane na słupach ustawionych między torem a trybunami. Oświetlenie zostało zdemontowane kiedy Lublin był organizatorem o ile się nie mylę finału Pucharu Polski. Powodem zdemontowania był fakt że słupy przeszkadzały w przeprowadzeniu bezpośredniej transmisji z tego meczu w TVP.

mechanizator pisze:Prawda to, że w związku z planowaną impreza będą odbywały się prace przy modernizacji parku maszyn ?

Już się odbywają! Jest rozbierany między innymi tzw. kampus.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#41 Postautor: grzesieck » 23 sierpnia 2013, o 12:54

kto jest oficjalnym organizatorem tych zawodow?
METHANOL ADVENTURE TEAM

zombie
Szkółkowicz

#42 Postautor: zombie » 23 sierpnia 2013, o 12:56

a juz myslalem ze szuszelek sie wynosi z zygmuntowskich jak zobaczylem ze zabieraja boksy wszystkie:O

Koper
Trener
Kontakt:

#43 Postautor: Koper » 23 sierpnia 2013, o 13:02

grzesieck pisze:kto jest oficjalnym organizatorem tych zawodow?

Best Speedway Promotion

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#44 Postautor: stefanzdzialek » 23 sierpnia 2013, o 13:31

mechanizator pisze:Prawda to, że w związku z planowaną impreza będą odbywały się prace przy modernizacji parku maszyn ?

Niestety prawda. Dla mnie to totalna głupota rozdupcyć wszystko na potrzeby jednych zawodów. Co teraz mają zrobić szkółkowicze? Gdzie trzymać te wszystkie graty i gdzie przygotować motocykle? Amatorka też korzystała z kampu. Jeśli amatorzy zrezygnują z treningów, automatycznie zniknie też szkółka, bo w znacznej części to amatorka pokrywała koszty treningów. Ale co to obchodzi organizatorów meczu Polska-Mistrzowie. Oni na imprezie pewnie nieźle zarobią, a szkółka, niech myje motocykle w Bystrzycy, trzyma je w swoich mieszkaniach i niech przynosi na plecach przed treningiem.
Ciekawi mnie też, co będzie z najbliższym meczem ligowym. Przecież zawodnicy muszą mieć oddzielone boksy, a te co były, zostały pocięte. Walkower? Aspekt finansowy nie będzie kapitalny, bo walkower to kilkadziesiąt tysięcy kary.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#45 Postautor: Cooper » 23 sierpnia 2013, o 13:54

Ale to co, wyburza i nie bedzie niczego?:) Chyba celem jest zrobienie parkingu dla 16 zawodnikow, tak, zeby wstydu nie bylo?:)

A po imprezie w miejsce "campu" mozna wstawic jakis kontener zamykany i po problemie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#46 Postautor: stefanzdzialek » 23 sierpnia 2013, o 14:01

Z tego, co słyszałem, to nie będzie nowych kampów.
Ale co tam klub. Kogo to obchodzi. Ważne, że się zarobi na tej jednej imprezie.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#47 Postautor: niespokojny » 23 sierpnia 2013, o 14:28

A to klub nie dostanie w zamian jakiegoś przyzwoicie wyglądającego parku maszyn?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

mechanizator
Junior

#48 Postautor: mechanizator » 23 sierpnia 2013, o 14:51

Czyli zrobią na zwody 16 boksów żeby nie było wstydu na cały kraj a po zawodach rozbiorą i nie będzie niczego ? :) Cos nie wydaje mnie się. Skoro biorą się za przygotowanie parku maszyn to po zawodach klub zostanie ze zmodernizowanym. Jakaś korzyść dla klubu w tym jest.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#49 Postautor: stefanzdzialek » 23 sierpnia 2013, o 15:08

Ale mi chodzi o najbliższy mecz ligowy. Boksy zostały zdemontowane. Kto postawi nowe do 8 września?

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#50 Postautor: Misionis » 23 sierpnia 2013, o 15:12

Coś czuję, że dostaniemy w tym meczu w dupkę. Jest planowany doping na sektorze?:)