Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin
Re: Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin
Zależy za jakie stawki jadą zawodnicy i czy pojedzie ktoś z Rzeszowa (oprócz Nickiego).
stefanzdzialek pisze:Ale mi chodzi o najbliższy mecz ligowy. Boksy zostały zdemontowane. Kto postawi nowe do 8 września?
Ale co Cię to tak interesuje? Jest Sprawka, niech sobie radzi. Zawsze można pojechać gościnnie w Rzeszowie - połowie składu nie trzeba będzie płacić za dojazd, więc aspekt finansowy może być kapitalny
A serio, to mam wrażenie, że standardowo, po lubelsku - jak coś udaje się fajnego zrobić to od razu pojawia się ktoś kto wymyśli jakiś problem.
Brak garażu dla zawodników to naprawdę nie jest rzecz nie do przeskoczenia.
Ja rozumiem ze wiekszośc na tym forum za takie zawody z checią wyłoży 50 zyla i bedzie szczęśliwa,ale za długo chodze na zawody róznej rangi aby uwierzyć w komplet na trybunach przy transmisji telewizyjnej na żywca.
Będzie naprawdę sukce jesli bedzie ok.4500-5000 ludzi,ale i o to sie boje z uwagi na październikową aurę.
Gdyby to była runda GP lub chocby mistrzostw europy,ale w zawodach bez stawki nie ma szans,nawet jak napiszą że Hans siądzie na motocyklu
Choć oczywiscie chciałbym sie mylic i wszystkich znajomych bede zachecal do przyjacia na ten "show"
Będzie naprawdę sukce jesli bedzie ok.4500-5000 ludzi,ale i o to sie boje z uwagi na październikową aurę.
Gdyby to była runda GP lub chocby mistrzostw europy,ale w zawodach bez stawki nie ma szans,nawet jak napiszą że Hans siądzie na motocyklu
Choć oczywiscie chciałbym sie mylic i wszystkich znajomych bede zachecal do przyjacia na ten "show"
- stefanzdzialek
- Senior
Ciekawe, czy jakbyś np. jeździł w szkółce i nagle dowiedział się, że musisz zabrać motocykl do 40 metrowego mieszkania, na 7 piętrze i myć go w wannie, to też byś mówił, że to nie problem. 
Tak wszystko fajnie tylko, że chodzisz na takie zawody gdzie wszyscy widzą tych zawodników co 2-3 tygodnie na swoich stadionach. A u nas? Jak ludzie przeczytają w gazecie Gollob, Nielsen, Kępa to myślę, że się pofatygują ich zobaczyć 
Karol Baran Karol!
losiu pisze:Jak ludzie przeczytają w gazecie Gollob, Nielsen, Kępa to myślę, że się pofatygują ich zobaczyć
I jeszcze Cugowski do kompletu
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
stefanzdzialek pisze:Ciekawe, czy jakbyś np. jeździł w szkółce i nagle dowiedział się, że musisz zabrać motocykl do 40 metrowego mieszkania, na 7 piętrze i myć go w wannie, to też byś mówił, że to nie problem.
Naprawdę uważasz, że z takiego powodu nie powinien być remontowany/przebudowywany park maszyn?
Przecież wiadomo było, że coś z nim trzeba zrobić, bo do tej pory to była wielka prowizorka i nieraz były z nim problemy.
Za 150 zł można wynająć garaż. To nie majątek.
A jeśli jest to za dużo, to jestem pewien, że któryś z amatorów/zawodników/znajomych/rodziny ma kawałek miejsca, żeby przetrzymać motor do czasu, kiedy klub ze swojej strony nie zorganizuje jakiego miejsca do trzymania sprzętu.
Jak dla mnie to robienie z igły widły.
- stefanzdzialek
- Senior
Ale o to chodzi, że w tym miejscu "ma powstać"...NIC. W miejscu kampów ma być parking.
Zapisując się do szkółki musisz teraz mieć: motocykl, narzędzia, części zamienne, busa, dom z garażem. Klub jest w stanie wyposażyć adepta w kombinezon, który doskonale pamięta pot Pawelca, Śledzia, Juchy itd. i to z okresu jak byli jeszcze juniorami.
Zapisując się do szkółki musisz teraz mieć: motocykl, narzędzia, części zamienne, busa, dom z garażem. Klub jest w stanie wyposażyć adepta w kombinezon, który doskonale pamięta pot Pawelca, Śledzia, Juchy itd. i to z okresu jak byli jeszcze juniorami.
stefanzdzialek pisze:kombinezon, który doskonale pamięta pot Pawelca, Śledzia, Juchy itd. i to z okresu jak byli jeszcze juniorami.
Chcę taki i płace gotówką
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- stefanzdzialek
- Senior
Jeszcze wczoraj w czasie treningu, leżały w parkingu i czekały aż ktoś je wrzuci do pojemnika na śmieci.
Brązowe z białymi (kiedyś) pasami i niebieskie z żółtymi pasami.
Może jeszcze są. Bierz za darmo.
Może jeszcze są. Bierz za darmo.
Kampy zostaly bezmyślnie pocięte i to nie jest żaden remont tylko demolka. Ciekawe, kto to wszystko posklada...?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
mozna gdzies obejrzec konferencje z Zukiem?
Maxx pisze:Kampy zostaly bezmyślnie pocięte i to nie jest żaden remont tylko demolka. Ciekawe, kto to wszystko posklada...?
Wymogi organizatora. Nie zapominaj ze mecz bedzie transmitowany w ogolnopolskiej TV. Parking musi jakies standardy spelniac. Skoro demoluja to chyba wiedza co robia. Nie bardzo rozumiem o co tyle krzyku?
GIGI pisze:Maxx pisze:Kampy zostaly bezmyślnie pocięte i to nie jest żaden remont tylko demolka. Ciekawe, kto to wszystko posklada...?
Wymogi organizatora. Nie zapominaj ze mecz bedzie transmitowany w ogolnopolskiej TV. Parking musi jakies standardy spelniac. Skoro demoluja to chyba wiedza co robia. Nie bardzo rozumiem o co tyle krzyku?
Nie uwierzę, że wśród tych standardów nie ma usunięcia kilkumetrowych krat.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Tego tez nie wiem. Zobaczymy.
GIGI pisze:Maxx pisze:Kampy zostaly bezmyślnie pocięte i to nie jest żaden remont tylko demolka. Ciekawe, kto to wszystko posklada...?
Zobaczymy co nowego zbudują wedle wymogów organizatora. Oby było lepiej, choć mam obawy ponieważ jak się okazało, nie wszystko miało zostać pocięte.
MOTOR LUBLIN
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Maxx pisze:Oby było lepiej, choć mam obawy ponieważ jak się okazało, nie wszystko miało zostać pocięte.
Kraty też niechcący pocięli ?
Koperku poczekajmy i zobaczmy co z tego wyniknie 
MOTOR LUBLIN
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
mariusz1987
- Junior
Jak się zasyfiło w lubelskim żużlu tak po całości to idzie 
tutaj lista honorowych obywateli lublina:
http://www.lublin.eu/Honorowi_Obywatele_Lublina-1-100-2-210.html
czy zasługi naszych żużlowców dla miasta są porównywalne do osób wyżej wymienionych? trudno powiedzieć i niech każdy sam sobie odpowie.
http://www.lublin.eu/Honorowi_Obywatele_Lublina-1-100-2-210.html
czy zasługi naszych żużlowców dla miasta są porównywalne do osób wyżej wymienionych? trudno powiedzieć i niech każdy sam sobie odpowie.
Nie wiedzialem nawet, ze tak malo jest tych honorowych. Gdyby z 13 az 2 bylo zuzlowcami, to bylby to swoisty fenomen na skale krajowa:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Marian Chojnowski - Prezydent Miasta Lublina w okresie od 23 lipca do 30 lipca 1944 roku
Honorowe Obywatelstwo zostało nadane Uchwałą Nr 39/VI/94 Rady Miejskiej w Lublinie z dnia 27 października 1994 roku.
Gość był przez tydzień na stołku, szukałem o nim informacji i znalazłem tyle, że należał do PPS i był zastępcą komendanta polskiej Straży Bezpieczeństwa. Kolejna osoba prof. Buttiglione -w skrócie propagator etosu Unii Lubelskiej we współczesnej Europie, znawca naszych dziejów i kultury. Takie trochę z pupy zasługi. Taki Kępa wydaje mi się bardziej zasłużony dla naszego miasta niż profesorek z Marianem razem wzięci. Kępa znany w Lublinie i Polsce, a o takim Chojnowskim mało kto słyszał i co ciekawe na stronie z listą uhonorowanych osób nie ma wyjaśnienia czym się tak pan Chojnowski zasłużył dla naszego miasta.
Honorowe Obywatelstwo zostało nadane Uchwałą Nr 39/VI/94 Rady Miejskiej w Lublinie z dnia 27 października 1994 roku.
Gość był przez tydzień na stołku, szukałem o nim informacji i znalazłem tyle, że należał do PPS i był zastępcą komendanta polskiej Straży Bezpieczeństwa. Kolejna osoba prof. Buttiglione -w skrócie propagator etosu Unii Lubelskiej we współczesnej Europie, znawca naszych dziejów i kultury. Takie trochę z pupy zasługi. Taki Kępa wydaje mi się bardziej zasłużony dla naszego miasta niż profesorek z Marianem razem wzięci. Kępa znany w Lublinie i Polsce, a o takim Chojnowskim mało kto słyszał i co ciekawe na stronie z listą uhonorowanych osób nie ma wyjaśnienia czym się tak pan Chojnowski zasłużył dla naszego miasta.
- stefanzdzialek
- Senior
Gdyby Kępa zrobił doktorat na KUL-u to myślę, że ma jeszcze szansę dostąpić zaszczytu, a jakby profesurę to już na pewno.
Nielsen ma profesurę i to z Oxfordu więc dziwna sprawa 
A tak na serio to nie powinno się ograniczać tego wyróżnienia do płaszczyzny polityczno-naukowo-religijnej.
Trzeba porównać te osoby na tle zasług dla Lublina, a nie poprzez życiorys i powszechną ogólnopolską czy światową sławę.
A tak na serio to nie powinno się ograniczać tego wyróżnienia do płaszczyzny polityczno-naukowo-religijnej.
Trzeba porównać te osoby na tle zasług dla Lublina, a nie poprzez życiorys i powszechną ogólnopolską czy światową sławę.