Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Na trybunach cały mecz było gęsto. Cały wypełniony po brzegi stadion czynnie kibicuje. Ludzie po meczu mówili że nie pamiętają meczu o takiej dramaturgii w Częstochowie.
Rewelacyjne widowisko trzymające w napięciu do ostatnich sekund. No i od Włókniarza Motor mógłby się bardzo wiele nauczyć w bardzo wielu kwestiach...
Rewelacyjne widowisko trzymające w napięciu do ostatnich sekund. No i od Włókniarza Motor mógłby się bardzo wiele nauczyć w bardzo wielu kwestiach...
Ludzie po meczu mówili że nie pamiętają meczu o takiej dramaturgii w Częstochowie.
To jacyś młodzi ludzie widocznie. Baraż z Gnieznem 2 lata temu, albo w 1995 ze Stalą Gorzów z pamiętną akcją Screena. I pewnie jeszcze parę innych
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Baraż z Gnieznem w sumie przegrany według regulaminu ( pamiętna akcja Dymka ) i tylko dla tego, że Gniezno wówczas nie miała jeszcze takiego parcia na awans odpuściła. Wróbelki wówczas ćwierkały, że medaliki lekko się wykosztowały by Gniezno wycofało po cichu odwołanie.
Zobaczcie ligę angielską( polsat sport extra ) i na jakim torze jadą. Po wewnętrznej kałuże, w niektórych miejscach sypali piaskiem z wiader i jadą.
Gdzie są komisarze ja się pytam.
Gdzie są komisarze ja się pytam.
W Anglii przesadzają w jedną stronę, a u nas w drugą ...
Beton... tylko jeszcze nie zastygl
Gdyby nasze ekstraligowe gwiazdy zobaczyły taki tor to afera bylaby na pół Polski...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
- tezetomaniak
- Trener
I bardzo dobrze. U nas jeszcze ktoś pilnuje, żeby zawodnicy się ścigali, a nie walczyli o przetrwanie na gnojowisku.
Wrócą przelotówki, skończą sie betony,
Wrócą przelotówki, skończą sie betony,
Daj Boże aby "przelotówki" wróciły. Tego akurat taki pewien nie jestem z oczywistych względów... Ale fajnie by było.
MOTOR LUBLIN
harry przynajmniej u Was w ITVL frekwencja dopisała na ostatnim meczu ? Pytam ,bo ja i kilku znajomych wykupiło u Was mecz i coś czuje ,że dużo osób tak postąpiła zamiast iść na stadion - i nie żałuje decyzji
.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
Rudy pisze:harryw ITVL frekwencja dopisała na ostatnim meczu ?
Nie sądzę
-
tmaciuszczak
Przed niedzielnymi emocjami na lubelskim torze zapraszamy na hit sezonu
http://sport.itvl.pl/news/kto-bedzie-w- ... owac-awans
http://sport.itvl.pl/news/wybrzeze-gdan ... ywo-w-itvl
http://sport.itvl.pl/news/kto-bedzie-w- ... owac-awans
http://sport.itvl.pl/news/wybrzeze-gdan ... ywo-w-itvl
Jak widać to nie tylko Sprawka jest mistrzem antysportu. Toruń zrobił niezły cyrki, przez "widzimisie" jakiegoś jednego człowieka kilkanaście tysięcy kibiców zostało oszukanych. Powinni odebrać srebro Toruniowi.
I tu się z Tobą zgodzę.Bo kontuzje są wliczone są w ten sport i już problem klubu jest jakie ma zastępstwa na tą okoliczność.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
Zgadzam się. Toruń nie powienien być w ogóle klasyfikowany w ostatecznym rozrachunku DMP 2013. 2 liga i to wszystko co powinni wywalczyć w tym sezonie.
MOTOR LUBLIN
W sumie tak na spokojnie patrząc,to przecież jest coś takiego jak walkower. Widocznie tak komuś pasowało i Toruń wolał za to zapłacić według stawek GKSŻ, a to że straszą,że kibicom za bilety musza oddać,że telewizja ma straty,to wszystko zależy od utajnionych kontraktów.Może Toruń stwierdził,że i tak szans nie ma ,a nie chcą przełożyć meczu ,to mniej zapłacą za walkower niż za punktówkę. Coś w tym musi być,bo na pewno kilka baniek Turoń nie chciał wyrzucić na darmo.
Ale miło było patrzeć na dzisiejszy aspekt finansowy Dariusza Sprawki z biletów.
Ale miło było patrzeć na dzisiejszy aspekt finansowy Dariusza Sprawki z biletów.
dlaczego za walkowera chcecie klub karac spadkiem o 2 ligi w dół? Jest to gdzies zapisane w jakims regulaminie?
Oddali mecz, nie mogli inaczej, to ukasili falubazów na 17k kibiców i całą organizację, ale czy to taki grzech? Mieli prawo, to mecz oddali. Jakie ma znaczenie, czy to w sezonie czy o DMP? Zwalenie ich do II (czy nawet I) ligi byloby niesprawiedliwoscia i naduzyciem. Jest regulami i to od łatania jego proponuje zacząć
Oddali mecz, nie mogli inaczej, to ukasili falubazów na 17k kibiców i całą organizację, ale czy to taki grzech? Mieli prawo, to mecz oddali. Jakie ma znaczenie, czy to w sezonie czy o DMP? Zwalenie ich do II (czy nawet I) ligi byloby niesprawiedliwoscia i naduzyciem. Jest regulami i to od łatania jego proponuje zacząć
go! pisze:dlaczego za walkowera chcecie klub karac spadkiem o 2 ligi w dół? Jest to gdzies zapisane w jakims regulaminie?
Na sportowych faktach tak napisali:
Unibax może spodziewać się nałożenia środków dyscyplinarnych, określonych w artykule 305 Regulaminu Dyscyplinarnego. W przypadku toruńskiej drużyny zastosowanie mogą mieć zastosowanie następujące środki:
- Odszkodowanie pieniężne w związku z walkowerem
- Zawieszenie lub utrata licencji określonego rodzaju
- Utrata nagród
- Zwrot poniesionych nakładów i utraconych korzyści
- Pozbawienie zespołu medali oraz tytułu zdobywcy nagrody PZM
- Przeniesienie zespołu sportowego do niższej klasy rozgrywek
- Odszkodowanie
- Przyznanie punktów ujemnych
no tak - mieli prawo i z tego prawa skorzystali - zapłacą te 40 czy 50 tysięcy i po sprawie. Największym jednak grzechem Torunia jest robienie precedensu. W zuzlu kontuzje były, są i będą. Nie moze byc tak, że liderzy łapią kontuzje a prezes zabrania druzynie wyjechac na tor. Mógł prezes Unibaxu zakontraktować przed sezonem dwóch zawodników wiecej "na sztukę" a nie wobec kontuzji Holdera najpierw szukac rozpaczliwie zastępstwa i nawet ściagac z emerytury Ryana, a potem oddawac mecz walkowerem. Odpuszczenie teraz Toruniowi moze być bardzo ryzykowne, bo inne druzyny w przyszlosci mogą robić to samo, wiedząc, że poza regulaminowymi karami nic im nie grozi. Dlatego ja ukarałbym Unibax profilaktycznie - ku przestrodze (chociaz im kibicowałem w finale). Za taki numer wobec tylu kibiców i wobec tego, że skompromitowali najlepszą ligę świata - ja bym ich spuścił do 2 ligi.
Oczywiscie, aspekt sportowy i kompromitacja sa jakby poza dyskusja. Jesli mowisz zas o precedensie, to wlasnie tworzyc sie go nie powinno, bo w przyszlosci mozna rzeczywiscie kogos niewinnego oskarzyc o niesportowa postawe i "spuscic" do II ligi. Dla mnie walkower w kwietniu w drugiej lidze (prawnie) jest tyle samo warty co ten wczorajszy i nie wolno ich traktowac inaczej (z regulaminowego punktu widzenia)
odpuscili marnej marcie za cyrki w lesznie to i romek k. sobie pozwolil.
jak ich nie spuszcza przynajmniej lige nizej to takich numerow bedzie wiecej w przyszlym sezonie.
jak nalezy z takimi sytuacjami postepowc pokazali w pilce noznej i zdegradowali takie ekipy jak juventus czy glasgow rangers
jak ich nie spuszcza przynajmniej lige nizej to takich numerow bedzie wiecej w przyszlym sezonie.
jak nalezy z takimi sytuacjami postepowc pokazali w pilce noznej i zdegradowali takie ekipy jak juventus czy glasgow rangers
never ride faster than your angel can fly
Przede wszystkim - nie, nie mieli prawa oddać meczu walkowerem (jeżeli się mylę, znajdź mi proszę punkt w regulaminie, który przyznaje prawo oddania meczu walkowerem).Oddali mecz, nie mogli inaczej, to ukasili falubazów na 17k kibiców i całą organizację, ale czy to taki grzech? Mieli prawo, to mecz oddali.
Jeśli klub miałby prawo do oddania meczu walkowerem, to nikt nie miałby prawa go za to karać - nie można karać kogoś za korzystanie z przysługującego mu prawa.
Toruń nie miał prawa oddać meczu walkowerem, dlatego władze ligi muszą nałożyć na niego karę. To nie podlega żadnej dyskusji.
Moim zdaniem kara ta powinna być bardzo wysoka, właśnie po to, żeby inne kluby nigdy więcej nie wpadły na podobny pomysł.
Może nie spadek do drugiej ligi - bo to też dla nikogo dobre nie będzie - ale karne przesunięcie na ostatnie miejsce w lidze, co skutkowałoby spadkiem do I ligi i odebraniem srebrnych medali. Dodatkowo (i na to liczę najbardziej) dożywotni zakaz sprawowania jakiejkolwiek funkcji w środowisku żużlowym dla gościa, który podjął decyzję - Kryjoma. Wiem, że "Krakosik kazał", ale niestety to właśnie ta osoba podpisała się pod oświadczeniem, co oznacza, że formalnie podjęła taką decyzję. Ewentualnie jakieś punkty ujemne na przyszły sezon.
Niestety, obawiam się, że skończy się na punktach ujemnych i karze finansowej - czyli sprawa rozejdzie się po kościach. Niestety.
PS. Idąc Twoim tokiem myślenia go! można uznać, że skoro za zabójstwo jest kara, to każdy ma prawo zabić drugą osobę. Kraść też wolno
istred pisze:PS. Idąc Twoim tokiem myślenia go! można uznać, że skoro za zabójstwo jest kara, to każdy ma prawo zabić drugą osobę. Kraść też wolno
Nie istred,
Idac moim tokiem rozumowania, nie wolno karac za zabojstwo z rozmysłem, czapą, latem w Zakopanem, a wyrokiem w zawieszeniu zimą w Sopocie
A wracajac do tematu, jestem (tak samo jak Ty) mocno zdegustowany tym co Apator odstawil, ale jesli jest jakas ustalona kara za nieprzystapienie do meczu, to skad raptem ta eskalacja? Bo final DMP? Dla nas, w Lublinie finalem mogł byc mecz z Gdańskiem czy Ostrowem, w rundzie zasadniczej. Emocje (dla mnie) wieksze niz wczoraj, a pewnie pies z kulawa noga sie tym w centrali nie interesowal.
maestro76 pisze:jak nalezy z takimi sytuacjami postepowc pokazali w pilce noznej i zdegradowali takie ekipy jak juventus
Radzę poczytać na ten temat. Nie chciałbyś, żeby w Polsce tak działały sądy sportowe jak zrobiono to w przypadku Farsopoli.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Ja to rozumiem tak, ze za walkower jest obligatoryjnie kara finansowa, plus te wszystkie wypisane powyzej jako opcja. W zaleznosci od "rangi" walkowera kara jest rozszerzana lub pozostaje sie tylko przy "grzywnie". Dla mnie to sensowne i logiczne - Torun powinien dostac all inclusive, wlasnie ze wgledu na range. I pewnie po to zostal stworzony wachlarz kar, aby za spektakularnego walkowera moc bardziej dopierdzielic klubowi. Oby nikomu nie zabraklo w tym odwagi.
Nie pamietam dokladnie, ale dotychczasowe walkowery konczyly sie chyba tylko na karze finansowej, co nie znaczy, ze kluby nie mogly byc ukarane bardziej. Karzacy jednak uznal, ze wystarczy te 50 tysi (czy tam ile)
Dla Torunia wiadomo, ze taka kwota wzbudzi tylko usmiech, wiec trzeba im dolozyc cos wiecej poza kara finansowa.
Ale za jedna sprawe moze byc kara np. 12 lat, a za druga 25, w zaleznosci od okolicznosci.
Nie pamietam dokladnie, ale dotychczasowe walkowery konczyly sie chyba tylko na karze finansowej, co nie znaczy, ze kluby nie mogly byc ukarane bardziej. Karzacy jednak uznal, ze wystarczy te 50 tysi (czy tam ile)
Idac moim tokiem rozumowania, nie wolno karac za zabojstwo z rozmysłem, czapą, latem w Zakopanem, a wyrokiem w zawieszeniu zimą w Sopocie
Ale za jedna sprawe moze byc kara np. 12 lat, a za druga 25, w zaleznosci od okolicznosci.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]